repararea cadrului ferestrei

5 Sfaturi pentru repararea cadrului ferestrei: ce trebuie făcut și ce trebuie evitat?

Când spunem ferestre, cei mai mulți dintre noi nu recunoaștem cu greu cadrele. Dar ceea ce nu realizează este că ferestrele nu sunt nimic fără un cadru rezonabil. Deci, atunci când vine vorba de repararea unei ferestre, nu evitați cadrul.

Și din acest motiv, iată cu 5 sfaturi pentru repararea cadrului ferestrei, pentru a vă facilita repararea. Urmând sfaturile, nu numai că puteți repara cadrele, dar puteți economisi o avere în viitor.

5 Sfaturi pentru repararea cadrului ferestrei

1. Definiți-vă nevoile

Înainte de orice reparație, este esențial să vă determinați nevoile și așteptările față de viitoarele tâmplării. Există mai multe motive pentru care ar trebui să înlocuiți cadrul vechi al ferestrei. Aceste așteptări vă pot ajuta să definiți cel mai potrivit mod și material pentru cadrul ferestrei.

2. Stabiliți un diagnostic cu un profesionist

La înlocuirea cadrului, sunt posibile două metode: eliminarea totală sau renovarea cadrului ferestrei existente. Alegerea depinde de starea și materialul cadrului vechi.

Îndepărtarea totală vă va permite să maximizați suprafața sticlei pentru a aduce mai multă lumină în interiorul dvs. Dimpotrivă, renovarea cadrului ferestrei existente nu va aduce nicio modificare. Dar renovarea va necesita o muncă mult mai puțin densă.

Renovare

Acest lucru vă permite să nu atingeți pereții. Restaurarea nu afectează tapetele, picturile și obiectele de pământ din camerele tale.

îndepărtare

În timpul unei înlocuiri totale, tâmplăria completă este înlocuită. Prin urmare, este necesar să eliminați toate componentele din fereastră.

Citește Și: Sfaturi ușoare și eficiente privind repararea dulapului de bucătărie

3. Alegerea desenelor și materialelor de utilizat

PVC-ul oferă un aspect sobru și elegant. Lemnul o atmosferă tradițională. Aluminiu realizează un design modern. Pentru mai multe informații despre stilurile corespunzătoare casei dvs., discutați cu experții. Amintiți-vă însă să alegeți ceva care să funcționeze perfect și să arate și el bine.

4. Îndepărtați mucegaiul și ciuperca (pe peretele din jurul cadrului ferestrei)

Această problemă afectează tot mai mulți clienți. Motivele sunt –

– Lipsa ventilației corespunzătoare.

– Cameră rece (cameră rece)

– Umiditatea

– Podul termic

Singura modalitate de a îndepărta podurile este de a izola aceste locuri cu, de exemplu, polistiren. Nu uitați că ar trebui să punem izolație din partea rece, adică din exterior. În absența izolației din exterior, izolăm din partea apartamentului.

5. Urmați o metodă de reparație adecvată, cu sfatul experților.

Dacă observați deteriorarea cadrelor ferestrei și căutați sfaturi pentru experți, veți auzi deseori o gamă largă de opinii și metode. Mai ales cu rame din lemn, se recomandă întotdeauna o încercare de reparație.

În principal, numai lemnul este reparabil. Ramele de ferestre din aluminiu și plastic crăpate, îndoite sau deformate pot fi reparate rar. În unele cazuri, funcția poate fi restabilită prin reglarea sau înlocuirea accesoriilor. Cel mai aluminiu sau geamurile din plastic trebuie să fie vitrate și trebuie montate noi rame.

După ce toate aceste alegeri au fost făcute, tot ce trebuie să faci este să planifici munca cu profesionistul tău. Profitați de cazare recent renovată.

Citește Și: Construcția pereților exteriori

Cum să reparați un cadru de fereastră?

Repararea geamurilor pe ferestrele din lemn este adesea posibilă. Daunele trebuie analizate în detaliu și, dacă este necesar, expuse. Piesele cadru putrezite și putrezite pot fi înlocuite cu insertie din lemn de reparație. Fisurile și găurile uscate sunt umplute cu ciment din lemn.

Materiale necesare:

 • Umplutură de lemn
 • Lemn de înlocuire
 • Adeziv pentru lemn
 • Posibil poliuretan sau rășină.
 • Abrazive 400 gr
 • A văzut
 • fixatori
 • Spatulă din lemn
 • Dalta din lemn
 • Uscător de păr
 • Masina de slefuit sau blocul de rectificat

1. Deconectați cadrul ferestrei:

Deșurubați legătura de conectare dintre cadrul exterior și cadrul ferestrei. Scoateți știfturile de siguranță de pe balamale și ridicați frunzele din cadru.

2. Verificați dacă există daune:

Căutați orice daune și vedeți dacă există umiditate, mucegai sau mucegai pe cadru. Trebuie să expuneți și să îndepărtați aceste puncte prin tăiere, tăiere sau tăiere. În caz de umiditate scăzută, uscarea completă cu un uscător de păr poate fi suficientă.

3. Înlocuiți lemnul:

Dacă trebuie să înlocuiți părți mai substanțiale ale cadrului, puteți tăia lemnul de înlocuire similar cu un profil. Lipiți piesele pe ambele părți pe cadrul ferestrei. Asigurați-vă că legătura cu zidăria nu este deteriorată.

4. Umpleți chitul de lemn:

Zgârieturile, fisurile și găurile mai mici fără umiditate pot fi umplute cu ciment din lemn. Ungeți cimentul din lemn cu o spatulă din lemn conform instrucțiunilor producătorului privind cavitățile.

5. Șlefuire și etanșare:

Când s-a uscat lipiciul de lemn sau chitul de lemn, măcinăm toate denivelările cu șmirghel de 400 gr.

Sfaturi și trucuri

Dacă o reparație preliminară este suficientă pentru dvs., puteți repara rame deteriorate cu poliuretan sau rășini. Acesta vă va oferi suficient timp pentru a cumpăra Windows noi în curând.

Citește Și: Renovare Apartament 2 Camere

Când sunt necesare înlocuirea și reglarea armăturilor?

Dificultatea de netezire a deschiderii și închiderii:

Poate că trebuie doar să curățați și să ungeți armăturile cadrului, dar poate apărea și un motiv mai sever.

Relaxarea frunzelor sau înclinația, pierderea acesteia:

Inspecția, reglarea și, dacă este necesar, înlocuirea balamalelor și nodurilor adiacente.

Daune la mâner:

Una dintre cele mai ușor rezolvate probleme atunci când vine vorba de cadrul propriu-zis. Cu toate acestea, sunt posibile probleme mai severe, deoarece întregul sistem de deschidere / închidere este legat de acesta.

Apăsați când fereastra este închisă:

Motivul ar putea fi atât în sigiliul uzat, cât și în mecanismul însuși

Linia de jos

Repararea cadrului ferestrei este o operație delicată, care mai devreme sau mai târziu se întâmplă să se confrunte. Nu contează că aveți rame de ferestre din PVC, lemn sau aluminiu. Utilizarea prelungită, ca în cazul tuturor lucrurilor, provoacă uzura geamurilor.

Întreținerea profesională periodică poate ajuta la evitarea acestui pericol. Dar, dacă se întâmplă în general, trebuie să avem o soluție permanentă. Numiți-vă reparator de ferestre de încredere cine va veni să ne remedieze ramele ferestrei.

Totuși, ce să facem dacă avem nevoie de puțină reparație în această perioadă de carantină? Urmați aceste 5 Sfaturi pentru repararea cadrelor ferestrei și bucurați-vă de fereastră puțin mai mult.