Acoperis din Tabla

Acoperis din Tabla

Alegerea materialului perfect pentru acoperișul dvs. este crucială, deoarece puteți ajunge la acumulare, avarii și multe alte probleme deranjante dacă alegeți materialul greșit.

În acest caz, folosind foile metalice ( Tabla Acoperis ) vă va oferi satisfacția pe care nu ar putea-o putea face acoperișul din lut, piatră sau lemn. Întrucât restaurarea vă va costa o avere, nu este mai bine să cheltuiți bani pe material eficient și durabil încă de la început?

Dacă încă sunteți confuz cu privire la ce material ar trebui să utilizați pentru acoperișul dvs. pentru a avea o durată de viață lungă, rămâneți cu noi în acest articol pentru a afla mai multe.

De ce ar trebui să luați în considerare utilizarea acoperișului de tablă?

Chiar dacă lut, piatră, plăci de lemn sau șindrilă au fost în fruntea listei pentru o lungă perioadă de timp, oamenii preferă să folosească foi de metal ( Tabla Acoperis ) în zilele noastre.

Iata de ce:

Rezistenţă:

Plăcile metalice de acoperiș sunt adesea fabricate cu 8 sau mai multe straturi de PVC, poliester, zinc, oțel etc. Straturile unei foi de metal oferă rezistența pentru a rezista la condiții meteorologice extreme. Acoperișul tău va rămâne același ani de zile, indiferent de câtă zăpadă sau ploaie trebuie să lupte.

În plus, acoperișul din metal de înaltă calitate va asigura că acoperișul dumneavoastră este mai puțin probabil să prindă și să răspândească focul. Deci, puteți bifa și caseta de siguranță atunci când vă construiți acoperișul cu foi de metal.

Întreținere ușoară:

Odată instalat, acoperișul metalic nu necesită atât de multă întreținere. Și dacă este nevoie de vreo reparație, puteți înlocui țigla defecte fără a demonta întregul acoperiș. De obicei, același acoperiș ar rămâne același timp de cel puțin 50-60 de ani fără a fi afectat de factori externi.

Etanşeitate:

Acoperișuri din tablă ( Tabla Acoperis ) vă asigură că nu veți fi niciodată deranjat de scurgeri după ploi abundente. Materialele impermeabile și sistemul de instalare vă vor asigura acoperișul, spre deosebire de alte plăci sau șindrilă.

Mecanismul din spatele etanșeității plăcii metalice de acoperiș este sistemul de prindere al modulului și șuruburile autofiletante.

Design și estetică:

În ceea ce privește designul, lucrul cu tablă ( Tabla Acoperis ) este mai convenabil și mai flexibil, deoarece îl puteți îndoi sau îi puteți da o formă necesară pentru proiectarea dvs. Nu ai putea face același lucru cu lemnul sau cu piatra, nu?

Și, de asemenea, paleta de culori a foilor metalice este largă, cu culori atrăgătoare neutre, luminoase sau închise. S-ar putea să găsiți chiar și variante, de exemplu, mate sau lucioase. Aceste culori vă ajută să vă construiți casa exact cu culoarea dorită și să vă asigurați vederea estetică a clădirii de ansamblu.

Citeste si: Constructii case

Există Dezavantaje?

Beneficiile pe care le puteți avea cu acoperișurile metalice sunt o dovadă suficientă că aceasta este alegerea preferată pentru toți acoperitorii și proprietarii de case. Cu toate acestea, foile metalice nu pot acoperi anumiți factori pentru dvs. Sunt:

  • Staniul nu oferă prea multă izolație termică. Este posibil să fie necesar să instalați izolație suplimentară pentru acoperiș în timp ce lucrați cu oțel.
  • Pentru o bună izolare fonică este necesar un strat adecvat de izolare fonică.
  • Nu este de preferat pentru zonele de coastă, deoarece se pot decolora cu apa salină.

În afară de aceste puncte, sperăm că aveți suficiente motive pentru a construi un acoperiș stabil mecanic cu o tablă metalică ( Tabla Acoperis ). Să ne uităm la unele dintre tipurile de metale primare.

Care sunt diferitele tipuri de tablă?

Există câteva subcategorii pentru acoperișurile din tablă, în funcție de tipul de metal folosit ca obiect de bază. Aceste tipuri diferite de foi diferă și ca greutate. Deci, aveți opțiuni din care să alegeți dacă aveți nevoie de o versiune mai ușoară sau mai grea de foi pentru a vă construi acoperișul.

Tipurile sunt:

Placi metalice:

Placile metalice sunt relativ ușoare decât foile metalice mari și alte opțiuni de plăci metalice. Iar dacă sunteți în căutarea unei alternative la plăcile ceramice sau de lut, plăcile metalice sunt cea mai bună opțiune.

Placile metalice pot imita designul și colorarea tipurilor grele de țiglă pentru acoperiș, cum ar fi ceramica sau cimentul. Și, de asemenea, grosimea țiglei este mai mică decât a celorlalte țigle, ceea ce o face o alegere ideală pentru acoperiș.

Material folosit: PVC, poliester, zinc, otel

Foaie de acoperiș ondulată:

Cel mai bun lucru despre tabla de acoperiș ondulată este că nu trebuie să cumpărați șuruburi pentru a le instala. Producătorii structurează foile de acoperiș cu o grosime specifică și matrițe pe care acoperitorii le pot atașa doar pe suportul structurii.

Modul corect de a aranja foile pe un acoperiș este să o faci în linii paralele. Aceste linii paralele fac, de asemenea, partea superioară să fie estetică vizual. În plus, vă fac clădirea mică să pară mai înaltă din cauza barelor paralele.

În plus, durata de viață a acestor foi de acoperiș este de peste 50 de ani.

Material folosit: table de otel galvanizat, zinc, PVC, fier, aluminiu.

Citeste si: An constructie blocuri bucuresti

Care sunt etapele acoperișului metalic?

Ar trebui să angajați instalatori profesioniști de acoperiș datorită abilităților și experienței lor eficiente de lucru, designului versatil și instalării în siguranță.

Acoperișul dumneavoastră va menține următorii pași pentru a vă instala acoperișul metalic. Dacă constructorul și instalatorul dvs. de acoperiș sunt furnizori de servicii diferiți, trebuie să vă asigurați că urmează pașii menționați mai jos:

Pasul 01: Construcția structurii de susținere:

Structura de susținere este baza pentru acoperiș. Deci, trebuie să calculați dimensiunea fiecărei foi înainte de a o instala. Constructorii se asigură că căpriorii sunt realizate cu suficientă rezistență pentru foile metalice.

Distanța dintre șipcile pardoselii este în funcție de placa utilizată pentru acoperire. După construirea structurii, acoperitorii vor începe să monteze foile.

Pasul 02: Montarea tablei de metal:

Conform designului, inginerul sau arhitectul dumneavoastră va tăia tablele sau câteva plăci metalice. Acoperitorii vor fixa capacul de la streașină la coame înainte de a monta tabla de metal. Iar dupa ce se face montarea tablei se vor aplica suruburi necesare sau material consumabil.

În cele din urmă, trebuie să instalați izolație sau hidroizolație deasupra și sub acoperiș.

Pasul 3: Sistemul de drenare a apei:

Fără un sistem adecvat de drenaj, toată munca ta se poate transforma în zadar. Este posibil să fii nevoit să suferi de scurgeri și pete. Prin urmare, este esențial să instalați jgheaburi de ambalare și burlane necesare pentru tipul dvs. de acoperiș.

Acoperișurile din tablă sunt potrivite pentru fiecare tip de construcție?

În general, arhitecții recomandă folosirea acoperișului de tablă pentru case; de exemplu, puteți folosi un acoperiș de tablă pentru acoperirea teraselor, pavilioanelor, garajelor și extensiilor.

Cu o izolare adecvată pentru sunet și căldură, s-ar putea să aranjați frumos aceste locuri cu nuanțe de tablă.

Multe locații agricole și industriale folosesc, de asemenea, acoperișul metalic ca fiind durabil și au o durată lungă de viață.

Preț de instalare pentru acoperiș metalic:

Acoperișurile metalice nu sunt la fel de rentabile precum asfaltul sau acoperișurile din lemn. Banii merită cheltuiți, deoarece nu va trebui să reinstalați un alt set de plăci peste 50 sau 60 de ani. Iată cât vă va costa instalarea unui acoperiș metalic:

In medie, Tigla metalica te va costa 22 lei/m 2 , iar gama joasa si mare poate varia intre 15-30 lei/m 2 .

Trebuie să cheltuiți 14 lei/m 2 pentru a monta o tablă ondulată, iar costul poate varia între 12-16 lei/m 2 .

Concluzie:

Un acoperiș din tablă sau un acoperiș din tablă poate fi o povară mai mică pentru a vă face griji cu privire la scurgeri și alte probleme enervante legate de sistemul de acoperiș. Trebuie să angajați o echipă profesionistă de acoperișuri și să vă consultați cu ei despre structura de care aveți nevoie pentru a instala un acoperiș metalic.

Și nu uitați să sunați la echipa de inspecție pentru a vă asigura că structura pe care o aveți deja este compatibilă cu țiglele de tablă sau acoperișul din metal ondulat pentru renovare.