Acoperiș țiglă ceramică

Acoperis Tigla Ceramica

Țigla ceramică nu este doar foarte utilă pentru a fi folosită la un acoperiș, dar este și extrem de frumoasă. Orice model ai alege, este asigurat că va crește cu mult valoarea construcției, măcar cu zece la sută. Ea dă casei tale un aspect inedit și duce cu gândul la faimoasele case din filme, redând întru-un fel un stil mediteraneean și purtându-te cu gândul spre ceva scump, frumos, ales cu gust, luxos și foarte folositor casei tale, fiindcă îi va pune la punct aspectul. Este, în același timp și una dintre cele mai vechi metode de învelire a casei, dar cu toate acestea, este și cea mai eficientă. Ele sunt în mod tradițional roșu, care este o culoare moderat reflectantă. Acoperișurile de culoare deschisă, numite și acoperișuri reci în unele părți și mai ales în Statele Unite și Canada, reflectă și au emisivitate mai mari decât acoperișurile de culoare închisă. Peste 90 la sută din acoperișurile din Statele Unite sunt din materiale de culoare închisă, care nu prea reflectă lumina și pot atinge temperaturi de 150 până la 190 de grade F.

Acoperișurile reci rămân mai răcoroase, uneori chiar și cu 70 de grade mai reci decât o culoare închisă de acoperiș, rezultând costuri mai mici de energie și interioare mai confortabile ale clădirii. Cu interesul de a economisi energie și de a utiliza tehnici de construcție mai durabile din punct de vedere ecologic, producătorii au dezvoltat plăcile acestea care ating indicii de reflectivitate și emisivitate mai mari. Aceste țigle, disponibile în mai multe culori, inclusiv tradiționala teracotă roșu-portocalie, ating valori de acoperiș reci.

Ce este țigla ceramică?

Înainte, țigla ceramică era erau fabricată prin modelarea si arderea argilei, însă acum este de obicei realizată prin turnarea betonului in forme. Este mult mai grea și mai scumpă decât alte materiale, cum ar fi țigla metalică, dar este și mult mai rezistentă decât toate. Probabil cel mai rezistent material pentru a folosi la acoperișul tău, dacă îți dorești să nu se deterioreze din cauza temperaturilor ridicate sau a aerului salin. Aceasta este în schimb destul de sensibilă la lovituri puternice. Asta include crengi de copaci sau piatră.

Nu este un material care poate fi ignorat, el necesită un anumit tip de îngrijire, dar nu prezintă aproape deloc riscuri. Singurul lucru care trebuie făcut, este să o îngrijești, deoarece îi poți prelungi durata vieții, și te poate ține chiar și o sută de ani, fără a fi necesară schimbarea ei. De multe ori ea rezistă chiar mai mult de o sută de ani.

Avantaje si dezavantaje

 Acest tip de țiglă are mult mai multe avantaje decât țigla metalică, printre ele numărându-se, în special siguranța sa. Țigla ceramică este ignifugă, ceea ce înseamnă că poate preveni eventuale incendii. Mai mult decât atât, are o longevitate aparte și deși majoritatea producătorilor oferă 50 de ani ca și termen de garanție pentru aceasta, țigla ceramică sau din beton poate rezista cu ușurință până la 100 de ani, dacă este instalată într-un mediu climatic adecvat.

Pe lângă toate acestea, țigla ceramică nu prezintă riscul de scurgeri, cum o face țigla metalică. Este un lucru foarte rar ca acoperișurile din țigla ceramică să necesite reparații sau întreținere, cu excepția cazului în care sunt supuse unor impacturi puternice.

Nu în ultimul rând, țigla ceramică izolează casă extrem de bine. Ea o izolează nu numai termic, dar și fonic în același timp. Acesta este un imens beneficiu, pentru că se va observa la factura de căldură sau energie, care va reprezenta o mare economie și se va vedea pe parcursul anilor.

Deși pare fără cusur, acest tip de țiglă are și dezavantaje. Cel mai important este prețul, care poate fi destul de ridicat. În comparație cu celelalte materiale, acesta poate costa pana la de trei ori mai mult. Montajul se realizează mai dificil si nu foarte multe persoane știu sa lucreze cu aceste materiale, iar acest lucru se reflecta de asemenea in costul manoperei.

Un alt dezavantaj este faptul că țigla ceramică îngreunează acoperișul, punând presiune pe structura casei tale. Cel mai bun lucru pentru a determina dacă structura casei poate susține acea greutate este să consultați un inginer constructor.

Așa cum am precizat, acest tip de țiglă este perfect pentru a rezista temperaturilor extreme, însă sunt relativ fragile în cazul unui impact. Țigla se poate crăpa sau chiar și sparge dacă impactul este prea puternic. Dacă casa este înconjurată de copaci înalți cu riscul de cădere, ar fi mai bine sa folosiți alt tip de țiglă pentru a preveni spargerea sa.

Etape montaj acoperiș din țigla ceramică

Etapa 1 ar fi stabilirea dimensiunilor. Principalul pas in montarea unui acoperiș este stabilirea dimensiunilor. Măsurăm cu atenție toate laturile acoperișului si vom stabili de cate materiale vom avea nevoie.

Etapa 2 începe prin curățarea suprafețelor. Măturam tot acoperișul de rumeguș, praf sau mizerie si ne vom asigura ca suprafața este curată, netedă și uscată înainte de a trece la următoarea etapă.

Etapa 3 consta in montarea jgheaburilor, fixăm cârligele, amplasăm jgheaburile și in cele din urmă voi monta sorturile.

Etapa 4 începe prin montarea riglelor din lemn, acestea fiind montate prima dată vertical, apoi orizontal pe toată lungimea acoperișului. Dacă acoperișul este abrupt, la susținerea țiglelor vor ajuta riglele din lemn.

Etapa 5 are la baza montarea țiglelor ceramice pe acoperiș. Începem prin montarea unui singur rând orizontal pentru a ne asigura ca acestea încap perfect pe toată lățimea acoperișului. Dacă totul se aliniază perfect vom putea monta si restul țiglelor.

Etapa 6 este ultima in montarea acoperișului si necesita montarea plăcilor de coamă(vârful acoperișului).Va fi acoperită cu plăci speciale, rotunjite, suprapuse, de la un capăt la altul al casei.

Recomandări pentru o montare reușita

Instalarea unui acoperiș de țiglă poate fi un proces dificil și care necesită forță. Un proiect de această dimensiune va necesita o mare planificare și pregătire, cu mult înainte de începerea instalării reale a plăcilor. Fie că puneți țiglă de acoperiș nouă sau înlocuiți cele deteriorate, este de asemenea important să aveți tehnica potrivită și să nu lucrați singur.

Îmbinarea

Pentru a vă asigura că nu sunt prezente infiltrații și că zăpada nu va apărea prin casă, trebuie să îmbinați țiglele perfect. Majoritatea greșelilor la montare apar aici, deoarece este un proces durabil si dificil, care necesită o atenție sporită.

Greutatea

Dacă adăugați țiglă la un acoperiș care nu le avea anterior sau la un design care nu le-a încorporat inițial, este posibil ca acoperișul să nu poată suporta excesul de greutate. Este nevoie să verificați greutatea unei bucăți iar apoi pe cea totală. În cazul acesta, va trebui să aveți acoperișul inspectat de către un inginer constructor și eventual întărit pentru a suporta sarcina.

Siguranța

Procesul acesta este destul de periculos, deci este recomandat să se ia masuri de siguranță din moment ce se lucrează la înălțime. Inspecțiile periodice ar trebui făcute de două ori pe an, toamna și primăvara. Sunt necesare aceste inspecții pentru a identifica eventualele crăpături apărute in plăcile de țigla. Cu cat adresați problemele mai rapid, cu atât mai puțin va va costa reparația.

Un furtun cu presiune se poate folosi pentru a curăța plăcile, în cazul în care se murdăresc. Nu se aplică presiune direct pe țiglă, pentru că pot fi fragile și se pot crăpa. Pentru a evita accidentele, este necesară tăierea copacilor pentru că sunt destul de periculoase.

Care este prețul unui montaj?

Nu de puține ori se întâmplă ca persoanele care optează pentru un preț mai mic la început, sa fie nevoite sa repare acoperișul după mai puțin de un, iar costurile totale sa fie mai mari decât daca ar fi optat pentru servicii de calitate de la bun început.

De cele mai multe ori, prețul montajului se reflecta in calitatea lucrărilor.

Profesioniștii din acest domeniu pot cere între 15 și 55 euro pe metru pătrat în funcție de materialul din care este fabricată țiglă și de modelul ei.

De ce să apelați la un profesionist pentru a monta țigla pe acoperiș?

Țigla din materiale ceramice este cea mai scumpă dintre toate materialele si orice eroare de montaj duce la posibilitatea de a vă costa o mica avere. Pentru a asigura succesul lucrărilor trebuie să apelați mereu la un profesionist pentru a avea succes. Vă voi prezenta următoarele motive pentru care trebuie să apelați la un montator profesionist. Primul motiv este timpul de execuție unde datorita cunoștințelor avansate in domeniu, montatorii profesioniști termina lucrările mai rapid si economisesc o bună parte din resursele financiare pe care omul le are la dispoziție.

Al doilea motiv este reprezentat de serviciile personalizate. Gama de servicii oferite de către profesioniști poate fi extrem de extinsă. Pachetele nu sunt “bătute în cuie”, iar operațiunile pot fi adaptate în funcție de nevoile dumneavoastră.

Al treilea motiv este siguranță, unde doar persoanele cu experiență pot munci pe acoperiș deoarece este periculos si pentru constructori. Echipele profesioniste sau montatorii experimentați dispun de toate necesitățile pentru a lucra in perfecta siguranță la orice înălțime, indiferent de unghiul de înclinare al acoperișului.