Air Conditioning System

Cum funcționează sistemul de aer condiționat (Ghid pentru începători)

Majoritatea oamenilor au o concepție greșită despre modul în care funcționează un sistem de aer condiționat. Ei cred că un A / C creează co ld aer numai, b ut lucru real este diferit. Există alte funcționări care apar în interiorul sistemului de aer condiționat. Această scriere intenționează să aibă un ghid adecvat privind sistemul de aer condiționat. Continua să citești.

Ce este un sistem de aer condiționat?

Aerul condiționat este procesul de eliminare a căldurii și umezelii din interior pentru a face mediul intern foarte confortabil. Acesta poate fi fie pentru casa sau un loc comercial.

Există trei faze principale într-un sistem de climatizare , după cum urmează:

  • Evaporator
  • Compresor
  • Condensator

Practic căldura în interiorul casei sau comerciale loc este abso rbed și transferul roșu în afara locul prin răcire agentul sau ref rigerant. Deci refrigerantul joacă un rol vital în sistemul total de aer condiționat.

Cum funcționează sistemul de aer condiționat

A ir conditioner s poate schimba temperatura, umiditatea , și calitatea aerului într – un loc. Deci, cum funcționează un sistem de aer condiționat și ce face de fapt . Pașii sunt următorii:

1. Căldura absorbantă din bobina evaporată:

Un aparat de aer condiționat funcționează într- un proces care se repetă. Primul lucru pe care îl face un aparat de aer condiționat în acest proces este trecerea aerului încălzit în bobina evaporatorului rece. Bobina evaporatorului este amplasată în interior , care absorb aerul încălzit din casă sau locul de muncă.

2. Creșterea temperaturii agentului frigorific de către compresor

Ca bobina vaporizatorului absoarbe aerul încălzit , temperatura creșterii refrigerant s semnificativ . T h e compresor generează mare presati agent frigorific pentru procesul de condensare.

3. Transferarea căldurii în exterior

Acum agentul frigorific este supraîncălzit și ajunge la condensator. Aici vaporizatorului fierbinte bobina eliberează căldura acumulată de la domiciliu în exterior. Dimpotrivă, aerul proaspăt din exterior absoarbe căldura bobinei sau a agentului frigorific.

O pompă se deplasează între evaporator și condensator pentru răcirea aerului . Aici un ventilator lucrează și pentru a disipa căldura de afară. Un filtru este, de asemenea, situat în aparatul de aer condiționat , care vă oferă aer proaspăt.

4. Răciți lichidul de răcire și repetați procesul

Odată ce aerul exterior absoarbe încălzit aerul , agentul frigorific rece va reveni pentru a menține mediul interior, și apoi ciclul se repetă. Acest proces va fi continuat până când temperatura va atinge nivelul dorit.

Când se ajunge la nivelul dorit, termostatul de aer conditionat va semnala dvs. un IR balsam să – l închidă.

How Air Conditioning System Works

Acesta este în principal procesul unui aparat de aer condiționat. Majoritatea sistemului de aer condiționat funcționează conform procesului dat. Dar s-ar putea să găsiți un aparat de aer condiționat extraordinar, care poate fi ușor diferit. Dar acesta este procesul universal.

Cum îți vei repara sistemul de aer condiționat?

Acum vom discuta despre o întrebare foarte frecventă despre repararea aerului condiționat. H născut înainte vă vom da unele probleme comune și soluția pe care o puteți găsi în instalația de aer condiționat. Aceste probleme și soluții sunt următoarele:

AC lansează A foarte B ad Miros

Miros urât din AC înseamnă că trebuie să blocheze scurgerea AC . Curățați-l și apoi reporniți AC. Ar trebui să fiți foarte atenți la scurgerea AC. Pentru că mirosul urât pe care îl veți obține de la AC este atât de dezgustător .

Niciun aer nu iese din AC

Aceasta este o problemă foarte frecventă. Dacă vă confruntați cu această problemă, verificați fanii aparatului dvs. Poate unul dintre ei este deteriorat. Dacă este, înlocuiți-l cu unul nou. Sau condensatorul AC nu funcționează .

În acest caz , trebuie să apelați un tehnician. Câteodată , cauza apariției aerului din aerul condiționat poate fi blocarea scurgerii agentului frigorific . Dacă este, curățați canalul de scurgere și lăsați-l liber.

Ac-ul dvs. oferă câteva sunete anormale

Uneori am putea auzi unele sunete anormale f rom te r AC. La acel moment , trebuie să verificați toate parte s AC dumneavoastră. Poate că unul dintre ei este pierdut , sau poate că există unele blocate în AC. Deci, verificați-le și remediați- le .

Unele probleme ale termostatului

T el T hermostat este numit creierul unui curent alternativ. În cazul în care nu funcționează, va fi în mare necaz. Oricum, în acest caz, trebuie să verificați mai întâi bateria termostatului. Dacă este mort, înlocuiți-l cu unul nou. Uneori poate avea niște praf. De asemenea , puteți verifica și dacă găsiți ceva , apoi curățați – l.

Linia de fund

Un sistem de aer condiționat sau un aparat de aer condiționat este unul dintre cele mai utilizate aparate din casa și locul de muncă. Majoritatea dintre noi nu știm lucrurile de bază și cum funcționează . De aceea, în acest articol v-am oferit toate informațiile de bază și cel mai simplu mod de funcționare a sistemului de aer condiționat .

În același timp aici, am discutat unele probleme comune și soluții s pentru un aparat de aer condiționat. Sperăm că acest articol vă va fi foarte benefic. Apoi , din nou , dacă mai aveți quer societăților cu privire la acest subiect, se cere în secțiunea de comentarii. Vă vom oferi răspunsul cât mai curând posibil.

 

ro_RORomână