Amenajare Curte

Amenajare Curte

Amenajarea curții poate crește frumusețea casei dvs. dincolo de nivelul dvs. de gândire. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor judecă o carte după coperta sa , iar curtea este ca și coperta casei dvs., deoarece este situată pe partea exterioară. Mai mult, mobilierul, luminile și alte elemente decorative fac, de asemenea, parte din amenajare.

Toată selecția acestor materiale va depinde de gustul proprietarului. Luați un moment pentru a fi alături de noi pentru a aduna câteva idei inovatoare pentru tipul dvs. de curte.

Amenajarea curții în funcție de spațiu

Desigur, dimensiunea curții fiecărei case nu este aceeași. Prin urmare, o ne – ar putea avea foarte mult spațiu deschis, iar celălalt ar putea fi un pic mai îngust er . Dar , cu diferite idei inovatoare, puteți schimba intreaga perspectiva a șantierului , ceea ce va afecta dvs. dimensiunea curtea lui mai pozitiv .

Mai mult, amenajarea curții în funcție de spațiul accesibil este o chestiune esențială pe care trebuie să vă concentrați. Mai jos sunt câteva idei pe care le puteți implementa pentru a spori înfrumusețarea casei dvs.

1. Amenajarea curții mici

Dacă aveți teren mic, evident, și curtea va fi oarecum mică. Pe de altă parte, dacă doriți să acordați mai mult spațiu casei dvs. în afară de curte, atunci chiar și curtea va fi mică. Mai mult, creativitatea arhitecturală are un impact semnificativ asupra distribuției totale a spațiilor din întreaga casă .

Cu toate acestea, majoritatea curților mici sunt văzute în spatele casei sau direct la intrarea amplasamentului. Prin urmare, în curtea din spate, poate fi amenajat să existe o zonă multifuncțională pentru depozitare și recreere. Și în curtea din față, ar trebui să existe ceva pentru ca toată lumea să aibă o impresie plăcută atunci când vizitează prima dată.

Perspectiva unei curți mici trebuie să fie unitară, care se referă la a plăti o lovitură la cele mai înalte 2 stiluri de amenajare, astfel încât curtea să nu se aglomereze. Puteți așeza niște mobilier durabil și compact, care vă vor servi la un moment dat odihnă și frumusețe. Deci, obțineți niște scaune pliante și o masă, care ar fi suficient.

În afară de acestea, puteți folosi curtea pentru a face o plimbare liniștită dimineața și seara. Deci, așezați câteva pietre decorative, plante mici, gazon, lumini încântătoare și așa mai departe.

2. Amenajarea curții mari

Deoarece o curte mare are o cantitate semnificativă de spațiu, o puteți proiecta cu mai puțin efort. Mai mult, puteți implementa oricare dintre ideile pe care doriți să le înfrumusețați mai mult. Cu toate acestea, ar fi înțelept să nu alegeți materiale decorative, deoarece acestea pot transforma zona într-una epuizantă și ocupată.

Prin urmare, puteți împărți pur și simplu spațiul care va fi folosit pentru o terasă, pentru relaxare, loc de joacă pentru copii, bucătărie în aer liber și altele. Puteți decide de la bun început despre ce domenii să folosiți pentru ce categorii.

Dacă curtea ta este dreptunghiulară, cel mai bine ar fi să folosești plante și flori la margini pentru a o defini și poți avea terasa în mijloc. Ar trebui să utilizați articole decorative și design-uri durabile și concepute și distractive pentru exterior.

De Asemenea Puteți Citi: Casa de lux planifică idei în detaliu

Stiluri diferite de curte

Majoritatea oamenilor aleg un stil specific de curte în funcție de sugestia peisagistilor sau arhitecților. Și motivul din spatele acestui fapt este că au multe concepte de design exclusive bazate pe tipuri preexistente.

Cu toate acestea, alegerea unui stil pentru amenajarea curții de la bun început poate face mai ușoară întreaga procedură în ceea ce privește stabilirea zonei și culorii materialelor decorative și funcționale. Mai mult, mai jos sunt câteva idei despre cea mai hyped curte de a avea.

1. Stil Vintage

Stilul vintage vă va oferi un sentiment mixt de trecut, prezent și viitor, care va implica, de asemenea, romantism etern cu dragoste și angajament. Prin urmare, pentru a face exact același lucru, este esențial să folosiți materiale și decorațiuni funcționale retro, învechite sau vechi. Mai mult, trebuie să vă asigurați și de prezența detaliilor delicate și diverse.

De asemenea, decorați-l cu numeroase flori precum crini, iasomie, trandafiri, bujori și așa mai departe pentru a spori sentimentul romantic. Simultan, în cazul mobilierului, este mai bine să mergeți pentru cel din lemn. Cu toate acestea, poate exista un șemineu pentru a vă simți cald în zilele de iarnă la un colț sau chiar în centru.

Pentru a lumina zona, agățați lămpile de la colț la colț, oferind o iluminare bună. Puteți alege fie un ton cald, fie un ton rece, de exemplu, o culoare pastel sau în funcție de alegerea dvs. În plus, ambele tonuri se vor amesteca bine cu nuanțele crem, alb și bej.

Prin urmare, veți obține o dispoziție relaxată și răcoritoare în acest aranjament de curte, reflectând gustul ales și personalitatea.

2. Stil modern

În această epocă modernă, toată lumea tinde să aleagă un design simplu, dar elegant în ceea ce privește totul. Prin urmare, același lucru poate fi văzut în timp ce selectați amenajarea stilului modern pentru curtea de baie . Oricine este sigur că se va îndrăgosti de acest lucru la prima vedere.

Accentul trebuie acordat materialelor și elementelor funcționale pentru o calitate și utilitate excelente. Astfel, decorul va fi atractiv și durabil. După cum am menționat , stilul modern este simplu r; va fi mai mult în nuanțele calme și neutre care se vor referi la delicatețe și relaxare.

Mai mult, în stilul modern, materialele din sticlă și lemn sunt utilizate în principal pentru decorarea curții. Dacă doriți, îl puteți combina cu obiecte din oțel. O canapea de lux în jurul unei mese de sticlă în loc de mese clasice este o caracteristică comună a acestui stil de amenajare.

3. Stilul romantic

Într-un aranjament în stil romantic, accentul este pus pe detaliile care vor determina o romantism etern și vor schimba starea de spirit în cel mai scurt timp, ori de câte ori sunteți trist sau supărat. Deci, pentru a face posibilă, combinația de culori este esențială. Puteți alege nuanțe calde precum alb, roz, roșu și multe altele în funcție de preferințe.

Celelalte nuanțe care pot merge perfect cu cele calde sunt nuanțe neutre și deschise sau puternice. Se pot planta flori care sporesc parfumul romantic . Puteți alege trandafiri roșii, roz sau albi, iasomie și altele.

Pur și simplu proiectați un spațiu specific pentru o mică grădină florală sau plantați florile pe ghivece. Instalați niște lumini calde, perdele de mătase și elemente fastuoase în zona de relaxare pentru a face mediul total romantic.

4. Stil rustic

Stilul rustic poate fi văzut în mod obișnuit în zonele muntoase sau deluroase; cu toate acestea, dacă doriți, puteți utiliza această idee chiar și în alte site-uri interne sau rezidențiale. Majorității oamenilor îi place, de asemenea, datorită aspectului său plăcut și stilului tradițional.

Practic, în acest tip de amenajare, materialele naturale precum lemnul și piatra sunt folosite pentru orice fel de decor. Mai mult, deoarece există și plante abundente, se va îmbina bine cu decorul atrăgător și proiectat, oferind un strop de culoare. Pentru culoare, va fi mai bine să alegeți combinații de nuanțe necolore și neutre.

 • Notă: Deși am oferit multe idei mai sus, puteți reajusta și adapta alte opțiuni în funcție de preferințele dvs. Trebuie doar să vă amintiți că alegerea materialelor decorative pentru amenajarea oricărui tip de curte este esențială. Prin urmare, fixați un buget, selectați un aspect clar și apoi lucrați în consecință.

De Asemenea Puteți Citi: Manopera Acoperis Know în detaliu

Sfaturi pentru proiectarea curților

Amenajarea unei curți adecvate vă poate oferi o zonă de relaxare cu rezultatul dorit de a obține o imagine a acesteia pe prima pagină a revistei. Deci, scopul principal și beneficiul de a avea o curte sunt decorarea ei, astfel încât toată lumea să fie uimită de design. Nu există astfel de legături de genul dvs., pentru a înfrumuseța curtea conform sugestiilor noastre.

Dacă aveți orice alte idei precise legate de materialele sau decorație în funcție de dvs. preferințe , puteți lua chiar și cei în considerare. Prin urmare, alegeți elementele care vă vor spori personalitatea și vor înfrumuseța curtea, dar, desigur, în ceea ce privește stilul de amenajare.

Iată câteva dintre materialele esențiale care vor crea un impact pozitiv în curtea dvs.:

1. Pavele

Betonul clasic a devenit un element relativ demodat. Așadar, pentru a-l înlocui cu unul modern și modern , pavele ar fi alegerea potrivită. Iar motivele sunt următoarele:

 • Este personalizabil formă diferită s , model s , și culori , astfel încât acesta devine perfect echilibrat , cu orice tip de Arrang materiale unidirecționat si decor.
 • Este durabil și foarte accesibil.
 • Acesta devine un meci cu orice tip de locatie.

2. Pietriș

Pietrișul este, de asemenea, cunoscut sub numele de rock peisaj. Prin urmare, dacă doriți să vă reproiectați curtea într-un stil rustic și clasic , pietrișul este o altă super-idee de mplementat. Motivele sunt următoarele:

 • Veți obține un aspect modern și unitar cu acest material de instalare ușor și bugetar .
 • Acesta va fi de ajutor să – l aibă în zonele umede și în cazul în care plouă puternic . Prin urmare, datorită prezenței acestor roci , curtea dvs. nu va fi inundată.
 • Poate fi găsit în diferite forme și dimensiuni, permițându-i prezența în curți mici și mari.

3. Gazon

Gazonul este, de asemenea, o alegere excelentă pentru a vă transforma curtea într-una de basm . Majoritatea oamenilor îl aleg pentru a obține un finisaj perfect și practic. Mai mult, alte avantaje sunt:

 • Se poate adapta la orice condiție meteo.
 • Acesta va preveni căderea oricărui accident sau rănire gravă.
 • Este foarte durabil și rezistent la uzură.
 • Este o alegere versatilă.
 • Nu are nevoie de multă întreținere și se potrivește în fiecare stil de amenajare.

4. Mobila

S Alegerea dreptul de mobilier va crește nu numai frumusetea , ci , de asemenea , influența zona de confort . În plus, mobilierul trebuie să fie durabil pentru a minimiza orice cost suplimentar. Câteva idei de plasare pentru mobilier sunt:

 • Dacă curtea seamănă mai mult cu o zonă de luat masa, atunci masa și scaunele pot fi așezate în centru. Folosiți masa de piatră sau sticlă în locul celei clasice și scaunele care arată ca o canapea pentru a vă simți mai confortabil în timp ce stați.
 • În colțul din zona de odihnă , puteți plasa un pat reglabil sau hamac. Și pentru aceasta, alegeți un material confortabil, astfel încât scopul să fie într-adevăr servit. Dar amintiți-vă să nu-l amestecați cu spațiul de luat masa.
 • Mobilierul selectat ar trebui să arate perfect cu celelalte decorațiuni.
 • Se recomandă obținerea de materiale naturale și de lungă durată, care pot fi absorbite la diferite temperaturi.

5. Iluminare

Unii oameni ca lumina rece ING în timp ce ceilalți lik e cald lumina lui , astfel încât alegerea depinde în întregime de proprietarul casei. Mai mult, în funcție de activitățile pe care le veți efectua în curte, luminile ar trebui să fie selectate.

De asemenea, este o idee mai bună să aveți atât luminile calde, cât și cele reci și să le schimbați în funcție de funcție. Puteți avea, de asemenea, niște lămpi, lumini ale sistemului solar sau lumini de ghirlande pentru relaxare adecvată. Mai mult, pe măsură ce curtea se întunecă când este seară, mai artificial va fi esențial de instalat.

Concomitent, iluminatul nu trebuie subestimat din punct de vedere al longevității și calității. Elementele de iluminat pentru curte trebuie să fie unice, potrivite pentru orice condiție și așa mai departe.

6. Materiale decorative

Materialele pentru decor trebuie selectate în funcție de zona și stilul curții. Una dintre ideile excelente de decor pentru curte este plantarea de flori în ghivece. Ulterior, pot fi aranjate într-o linie în curtea din spate sau în jurul casei.

În afară de aceasta, vă puteți folosi și creativitatea pentru a proiecta exteriorul. De exemplu, vopsirea vazelor sau sticlelor de plastic sau transformarea unei sticle mici de pulverizare într-o cadă cu flori. Pietrele decorative, piticii de grădină și rama plantelor sunt, de asemenea, idei excelente de echipamente decorative pentru exterior.

Puneți un pat, perne, perdele și alte elemente esențiale în zona de relaxare. Deci, dacă curtea dvs. are suficient spațiu, puteți selecta articolele care tocmai au fost menționate. De asemenea, puteți comunica cu un expert sau cu prietenii dvs. care și-au decorat curtea cu mobilier.

Linia de fund

Pe scurt, oamenilor le place să aibă propria casă în loc de o casă la cheie pentru a o decora după propria lor casă . Și dacă casa are o curte, fie mică, fie mare, atunci nu există alte cuvinte în plus pentru a clarifica această chestiune . Acest lucru se datorează faptului că proprietarul îl va decora în cel mai bun mod posibil pentru a-l face atractiv.

H u toate acestea, ai luat deja unele exclusiv ideea e să se concentreze asupra aranjament curte. Alegeți oricare dintre ele care va merge cu stilul și stilul dvs. de viață. Dar dacă încă vă confruntați cu probleme la selectarea unuia, contactați-ne fără nici o ezitare. Avem echipa noastră de experți pentru a oferi o soluție la problema dvs.