Într-o lume de haos și dezastru, o mică bucată de paradis vă va salva sufletul. O pată de roșu a trandafirilor, o stropire de alb din crini și un strop de albastru al hortensiei tale este suficientă pentru a fi tonicul vieții.
Dar cum gestionezi o grădină durabilă? Ce trebuie să aveți în vedere pentru succesul spațiului verde? Avem una – soluție stop.
În acest articol, am dori să discutăm tot ce trebuie să știți despre amenajare gradina / managementul grădinii.
Hai ” de start s.
Green Space Vs Garden
În primul rând, să eliminăm confuzia cu privire la realitatea spațiului verde și a grădinilor. Acest lucru vă poate veni ca o surpriză, dar nu sunt la fel.
Vestea bună este că vă puteți converti spațiul verde într-o grădină naturală. Alternativ, puteți înțelege cum să mențineți cel mai bine ceea ce aveți deja. De exemplu, puteți face din spațiul verde o grădină liniștitoare pentru ochi prin tăierea corectă a arbuștilor.
Deși un gazon, un copac și un arbust nu sunt o grădină, este posibil să le gestionați corect!
NB: Următoarele puncte pot fi benefice în ambele cazuri:
- Dacă vă gestionați grădina / spațiul verde și
- Dacă întreținerea este încredințată unui profesionist.
Datorită lor, puteți începe să înțeleagă direcția de a lua, a face mai puține greșeli, și sav e o mulțime de bani și resurse.
Începând Grădina
A intra în grădină nu este un lucru mic! Fie că este destinat să crească înălțime sau să acopere doar spațiul balconului dvs., o grădină necesită timp și energie pentru a produce la maxim.
Prin urmare, este necesar să se definească un anumit număr de puncte:
- De exemplu, cât timp pot să dedic grădinii tale în fiecare săptămână?
- Cât de mult poate vă investi în dvs. gradina (materiale, semințe, udare)
- Ce funcție îți va îndeplini grădina? ( Produceți fructe / legume, deveniți o zonă de relaxare)
Aceste trei întrebări vă vor permite să definiți grădina care vi se potrivește cel mai bine!
Mini A vailability – Mini B udget: Opt pentru cultivarea ușor -to- menține plante (nu lacomi în apă, care nu necesită tăiere). De exemplu, roșii și căpșuni.
Maxim A vailability – M inimum B udget: pescuit pentru sfaturi și bucuriile de reciclare! Skim bursa de plante și târguri; invata arta taierilor.
Disponibilitate minimă A – B maximă : Dacă nu aveți timp să monitorizați creșterea plantațiilor dvs., alegeți-le pe cele deja mature! Deci, cea mai mare parte a muncii este deja făcută, iar plăcerea de a avea grijă de grădină rămâne intactă.
Disponibilitate maximă A – Maxim B udget: Vă puteți permite orice, deci răsfățați-vă! Puteți încerca să cultivați specii mai capricioase (chervil, broccoli, pepene galben) . Succesul dvs. va fi cu atât mai apreciat!
Amenajare Gradina / Managementul grădinii : Pinte de bază de urmat
1. Planificare
Orice intervenție necesită o planificare atentă. Poate fi de la construirea unei grădini la transplantul simplu al unui copac sau arbust . Planificarea corectă vă permite să aveți cea mai bună experiență posibilă pentru nevoile și posibilitățile dvs. pentru anii următori.
Planificarea în câmpul verde necesită planificare și cunoștințe ( expertiză agronomică și botanică ) . Dacă grădinăritul nu este pasiunea ta, atunci poate că este indicat să consulti un expert.
Pentru un proiect de grădină sau alegerea copacilor noi, ați putea primi ajutor de la acești profesioniști:
- Grădinar
- Designer de grădină
- Arborist
- Agronom
- Arhitect peisagist
2. Analizați solul
Există indicatori precum pH-ul, textura și nivelul materiei organice care vă vor ajuta să vă înțelegeți mai bine grădina:
– Să presupunem că vă decideți să creați o grădină cu plante mediteraneene, dar aveți sol predominant argilos. Atunci va trebui să vă confruntați cu un drenaj slab.
– Dacă optați pentru plante cu cerere mare de apă, va trebui să evaluați nivelul materiei organice prezente. De obicei își doresc sol bogat și fertil. Dacă este scăzut, va trebui să îl completați cu compost, gunoi de grajd, gunoi de grajd sau alte modificări permise.
Analizele solului vă vor permite practic să alegeți corect ce să faceți cu spațiul dvs. verde. În plus, acestea vor beneficia de managementul grădinii de lucru .
3. Folosiți planta potrivită în locul potrivit
Foarte des, ne pasă prea mult de vindecarea plantelor când sunt bolnavi. Ignorăm însăși rădăcina bolii sau decăderea prematură și bruscă a plantei. Cei mai mulți dintre noi uităm faptul că acest sol sau grădină ar putea să nu fie potrivit pentru acea plantă. Secretele succesului unei grădini rezidă în relația plantei și a anumitor teritorii.
Acordarea mai multă importanță gusturilor personale decât nevoilor plantelor se dovedește a fi un dezastru . Deci, planificarea și cunoașterea terenului joacă un rol fundamental în alegerea plantei. Nivelul anual de precipitații, temperatură și expunere vor fi alte variabile importante de luat în considerare.
4. Faceți o utilizare moderată a apei
Este dovedit științific faptul că mai multe daune se face la plante cu o mulțime de apă decât folosind un pic. Acest lucru se întâmplă deoarece se crede adesea din greșeală că apa este centrul lumii pentru plante. Pentru a fi frumoasă și sănătoasă, o grădină trebuie să fie inundată cu apă în fiecare zi și în orice moment. Este gresit!
De exemplu, udarea gazonului dvs. în fiecare zi este cea mai greșită pe care o puteți face. Dacă vă udați excesiv plantele, vă veți irosi apa. În același timp, riscul dezvoltării bolilor fungice periculoase crește rapid.
Dacă nu aveți în principal sol nisipos, puteți uda de 3/4/5 ori mai mult decât este necesar. Peluzele formate din termeni macro ne permit să irigăm chiar și o dată pe săptămână în perioadele cele mai fierbinți – f sau exemplu , Cynodon sau Zoysia .
Cu toate acestea, pentru a calcula exact cantitatea potrivită de apă pentru gazon, vă recomandăm să contactați un expert.
5. Fertilizați numai dacă este necesar
La fel cum excesul de apă provoacă daune ireparabile , excesul de fertilizare poate provoca, de asemenea, probleme și chiar moartea plantelor. Concentrația excesivă de salinitate poate provoca pierderea totală a lichidelor de către plantă. Mai mult, amintiți-vă că îngrășământul trebuie administrat la rădăcinile absorbante și nu lângă tulpină!
Înainte de fertilizare, vă rugăm să aflați nevoile reale ale plantei și să luați notă de condițiile de dezvoltare ale acesteia în natură. De exemplu, plantele mediteraneene nu necesită niciodată fertilizarea. Din punct de vedere estetic, nu beneficiază de aceasta, motiv pentru care orice fertilizare devine excesivă.
În schimb, fertilizarea unui trandafir cu substanță organică în toamnă poate favoriza dezvoltarea unor flori mai mari și mai arătoase .
Concluzie
Plantarea, udarea, recoltarea este elementele de bază ale amenajării gradina / managementului grădinii. Dar atunci când stăpânești elementele de bază, progresezi mai bine atunci. Tot ce trebuie să faci este să începi . Deci, înarmați-vă cu răbdare și căutați rețete care să vă gătească prețioasele recolte!