Avantajele Curățării Apartamentelor

Avantajele Curățării Apartamentelor

Un apartament curat este ca o gură de aer proaspăt și este întotdeauna primitor să vii într-o casă curată. Este nevoie de mult efort pentru a vă menține apartamentul curat, dar are propriile avantaje și dezavantaje. Dacă faceți curățenie regulat și eficient, apartamentul va arăta întotdeauna la fel de bun ca nou. Din punct de vedere igienic, este important să trăiești într-un apartament curat.

Curățarea apartamentului este o sarcină provocatoare pe care trebuie să o facem cu toții la un moment dat. Principalul motiv al ținerii locului curat și organizat este acela de a face din acesta un loc primitor și mai liniștit în care să stați și să vă și relaxați în același timp. Există o mulțime de sfaturi de organizare la îndemână care vin sunt utile atunci când intenționați să vă curățați și să vă organizați locul.

Curățarea și organizarea ar trebui să fie făcute ca un ritual, deoarece a sta într-un apartament dezorganizat și murdar provoacă un sentiment de haos și disconfort. Este foarte important să păstrați ceva timp deoparte pentru ritualurile de curățare și, de asemenea, ar trebui să vă încurajați membrii familiei să vă ajute să păstrați apartamentul curat și confortabil. Acest lucru are numeroase avantaje.

Avantaje

În primul rând, reduce stresul. Curățarea regulată a apartamentului vă ajută să vă mențineți organizat. Știți unde vă sunt toate lucrurile și nu pierdeți timp încercând să vă găsiți cheile sau documentele importante. Nu numai că este stresant să căutați obiecte pierdute, dar și curățarea crește stresul. Este foarte stresant să te uiți la spații aglomerate și înghemuite. Vă amintește de toate lucrurile pe care trebuie să le faceți și vă face casa să pară mai mică decât este de fapt. În loc să vă faceți griji cu privire la modul în care nu vă curățați niciodată camera în fiecare zi, evitați stresul curățând săptămânal. Cu un apartament curat, puteți petrece mai puțin timp căutând lucruri pe care le-ați pierdut. Te vei simți mai bine atunci când apartamentul tău este organizat pe măsură ce vei găsi ceea ce ai nevoie în locul potrivit.

În timp ce curățați apartamentul, îl veți și elibera de toate lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Veți scăpa de hârtiile nedorite, haine pe care nu le mai purtați, obiecte pe care nu le mai folosiți și alte articole de care nu mai aveți nevoie. Nu lăsați aceste lucruri să se îngrămădească – priviți-le la fiecare câteva săptămâni și scăpați de ceea ce puteți cât mai curând posibil.

Curățenie reduce automat alergiile. Dacă casa sau apartamentul nu sunt curățate în mod regulat, se va acumula praf și alți alergeni. Curățarea în fiecare săptămână va ajuta la evitarea alergiilor sau a altor probleme de respirație.

De asemenea, poți dormi mai bine într-un apartament curat iar aerul este mai respirabil. Nu este nimic mai relaxant decât sări într-un pat cu cearșafuri curate și lucruri ordonate. Vă puteți odihni mai bine atunci când nu vă treziți cu haos în apartament.

Evitați răspândirea germenilor prin păstrarea curată a apartamentului, care vă va ajuta să vă mențineți sănătoși. Curățarea scurgerilor, aspirarea covoarelor și menținerea curate a bucătăriei și a băii vor ucide germenii. Evitați să vă îmbolnăviți curățându-vă apartamentul. Acest lucru împiedică dăunătorii. Insectele și rozătoarele sunt atrase de mizerie, particule alimentare și alte surse de hrană. Dacă nu vă curățați bucătăria, sala de luat masa și alte locuri în care mâncați, aveți șanse mai mari de a avea dăunători. Nu numai că dăunătorii sunt neplăcuți, ci răspândesc și germeni și alergeni.

Există o mulțime de lucruri în casa ta care pot produce reacții alergice. De exemplu, covoarele, pereții, cearșafurile murdare și saltelele vă cresc riscul pentru sănătate și vă fac susceptibili la apariția reacțiilor alergice. Pentru a preveni alergiile, asigurați-vă că spălați cu săpun dezinfectant și apă călduță cel puțin o dată pe săptămână, pe lângă curățarea pereților cu șervețele dezinfectante cel puțin o dată pe lună.

Un apartament curat este și un loc mai bun pentru copii. Nu este bine ca oamenii de orice vârstă să trăiască în mizerie, dar mai ales copiii. Copiii mici de vârstă pot ridica orice pe podea și le pot pune în gură. Copiii sunt, de asemenea, mult mai susceptibili la bacterii care le pot afecta sănătatea. Menținerea casei curate și igienizate vă va menține și copiii, alături de întreaga familie, mai sănătoși. În cazul copiilor, adulții ar trebui să fie foarte conștienți de importanța curățării regulate a casei.

Dacă apartamentul tău este mare și crezi că menținerea lui curat este o sarcină prea grea, atunci caută ajutor de la servicii profesionale de curățenie. Sunt numeroase firme de curățenie în București care te pot ajuta cu curățenia în apartament. Ei pun la dispoziție numeroase proceduri.

Pentru curățarea unui apartament cu două camere, se plătesc 280 lei, iar pentru un apartament cu trei camere 380 lei pe ședință. Dacă apartamentul este mai mare, se vor plăti 450 lei pentru maximum 110 mp.

În cazul băilor, vor curăța și igieniza suprafețele cu produse speciale pentru fiecare tip, vor curăța întrerupătoarele, mânerele, cada, toaleta, coșul de gunoi, mobilierul și oglinzile. Bucătăria va fi curățată complet, iar chiuveta igienizată. De asemenea, mobilierul va fi curățat cu soluții profesionale în exterior.

Camerele vor fi aspirate, la fel și mocheta, care necesită un preț suplimentar de 7 lei pe 20 mp. Dacă doriți ca saltelele să fie și ele curățate și spălate, veți plăti 200 lei pentru fiecare saltea. Unele firme de curățenie pot oferi și ordonarea șifonierului pentru doar 30 lei. În camere, mobilierul va fi și el curățat, la fel și țevile, caloriferele, ușile și pardoseala va fi spălata în tot apartamentul.

Îndepărtarea grăsimii din cuptorul cu microunde sau a aragazului se poate face gratuit sau plătind 15 lei, în funcție de firma de curățenie cu care decideți să lucrați. Există și numeroase servicii suplimentare pe care firma vi le va pune a dispoziție pentru a vă asigura că, atunci când totul este gata, apartamentul va fi suficient de curat pentru a putea întreține curățenia mult timp.