Avantajele Curateniei Birouri

Avantajele Curateniei Birouri

Atunci când avem o idee nouă și revoluționară pe care dorim să o transformăm rapid într-un business profitabil trebuie să luăm în calcul o mulțime de factori care influențează mai mult sau mai puțin înființarea afacerii și bunul ei mers. Din nefericire, capitolul curățenie birouri nu este o prioritate și rămâne, de multe ori, un aspect de care ne dăm seama abia când absența lui nu mai poate trece neobservată. Ne place sau nu, bunul mers al afacerii noastre depinde într-o oarecare măsură și de igiena spațiului de lucru. Ce facem, însă, atunci când realizăm că este mare nevoie de o curățenie generală în biroul angajaților?

Firma de curățenie birouri, un partener ascuns al afacerii dumneavoastră

Uneori pare o idee foarte bună să angajăm o doamnă drăguță care să vină să ne ajute la curățenie. Cel mai mare avantaj este cel financiar, costurile cu o singură angajată la curățenie fiind mult mai mici decât prețul cerut de o firmă de curățenie. Din nefericire, această idee funcționeză de minune doar atunci când discutăm de spațiul nostru personal pe care nu suntem nevoiți să îl împărțim cu alți oameni în afară de cei dragi. Atunci când discutăm despre igiena unui birou întreg în care zilnic se plimbă zeci de persoane, trebuie să ne gândim cu atenție la ce oferă o companie de curățenie în plus față de ceea ce pot face angajații simpli. În primul rând, cel mai important aspect de luat în calcul este diferența dintre spațiul personal, cum este locuința, și biroul. În cazul casei sau apartamentului în care locuim există doar membrii familiei și vizitatorii ocazionali care influențează mediul, deci microbii existenți pe suprafețe sunt deja familiari sistemului nostru imun și nu ne pot afecta sănătatea atât de grav. În cazul spațiilor de la birou, acesta sunt împărțite de zeci sau sute de angați și vizitatori care se plimbă zilnic peste tot, împrăștiind microbi care mai de care mai diverși pe toate suprafețele. O doamnă care vine să ne îngrijească și să ne curețe spațiul de acasă face o treabă foarte bună în îndepărtarea microbilor cu care suntem familiari, dar pentru îngrijirea corespunzătoare a biroului trebuie să angajăm pe cineva profesionist care să igienizeze spațiul de lucru în așa fel încât sănătatea angajaților să nu fie în pericol. Astfel, modul în care o companie de curățenie influențează siguranța angajaților  businessului nostru reiese tocmai din această diferență. Profesioniștii în curățenie de la o firmă cu experiență nu vor pune în pericol nici angajații, nici clienții afacerii dumneavoastră deoarece respectă norme bine puse la punct în ceea ce privește igienizarea birourilor și a spațiilor adiacente.

Colaborarea cu o firmă de curățenie pentru igienizarea birourilor este cea mai bună investiție pe care o puteți face pentru afacerea dumneavoastră. Chiar dacă inițial pare că facturile pentru acest serviciu nu sunt justificate întru totul, trebuie să vă gândiți cum un mediu neigienic vă afectează în primul rând angajații și cum acest lucru se reflectă în economia afacerii. Atunci când biroul nu este curățat corespunzător, microbii își fac de cap și vor îmbolnăvi o proporție din ce în ce mai mare din personal, oameni care nu vor avea de ales decât să își ia concediu medical și să lipsească de la serviciu. Lipsa lor va genera costuri mult mai mari pentru afacerea dumneavoastră decât facturile pentru firma de curățenie. Dacă privim lucrurile din acest punct de vedere, o colaborare cu o firmă de curățenie va duce la răspândirea redusă a bolilor și mai puține zile de concediu medical pentru angajații dumneavoastră.

Evident, ca în orice alt aspect de care trebuie să ținem cont în organizarea unui business, frecvența curățeniei trebuie să fie optimizată în așa fel încât să existe un echilibru costuri-beneficii. Astfel, birourile trebuie să fie curățate suficient de bine încât să nu pună în pericol sănătatea angajaților, menținând în același timp un cost cât se poate de redus pentru aceste servicii. Cât de des trebuie curățat biroul? Răspunsul la această întrebare nu este unul simplu, factorii care trebuie luați în considerare pentru a ajunge la un răspuns potrivit fiind mai mulți:

 • Domeniul de activitate al business-ului
 • Spațiul de lucru propriu-zi, suprafața birourilor și numărul de etaje/clădiri
 • Numărul angajaților care folosesc spațiul în fiecare zi și al vizitatorilor care tranzitează spațiul respectiv zilnic
 • Disponibilitatea angajaților de a menține spațiul curat
 • Aparatura și mobila disponibilă în spațiile dedicate
 • Numărul toaletelor pentru angajați
 • Materialul care se găsește pe podeaua spațiilor tranzitate de angajați și clienți (de exemplu, gresia sau marmura sunt mai ușor de curățat decât mocheta, aceasta din urmă având nevoie speciale și prin prisma faptului că reține mai ușor umiditate, microbi și praf)

În plus, există zone cu abundență de microbi care trebuie curățate mai des, uneori de mai multe ori pe zi (cum ar fi toaletele) și zone care pot fi curățate o dată pe săptămână sau mai rar (cum ar fi stergerea geamurilor). De asemenea, un aspect important de luat în calcul este cantitatea de praf existentă în spațiul de lucru. Acesta nu dăunează doar angajaților prin afectarea sistemului respirator, ci și aparaturii prin infiltrarea in interior și deteriorarea componentelor vitale. Cel mai productiv lucru pe care îl puteți face este să aveți o discuție cu firma de curățenie în care să stabiliți ce anume vă doriți și să creați împreună un plan bine pus la punct care să stabilească task-urile de curățenie și frecvența cu care acestea trebuie îndeplinite.

Cum se calculează costurile de curățare a birourilor? Din nou, răspunsul la această întrebare nu este tocmai simplu deoarece sunt multe aspecte de luat în considerare atunci când firma de curățenie calculează un cost final pentru serviciile pe care urmează să ni le ofere. În general, există costuri fixe și costuri variabile încluse în prețul contactului. Acestea depind de suprafața de curățat, de frecvența cu care se va face curățenia și de cantitatea de produse profesionale utilizate pentru igiena spațiilor din birourile dumneavoastră. Din fericire, toate aceste aspecte pot fi discutate și negociate , firmele de curățenie fiind deschise la colaborări de toate felurile. De asemenea, veți găsi că majoritatea companiilor de curățenie au o politică de calcul flexibilă, transparentă și eficientă.

În afara influenței uriașe pe care firmele de curățenie o au în menținerea sănătății angajaților dumneavoastră, veți fi bucuroși să aflați că există și alte beneficii importante ale acestor servicii:

 • Angajații care vin la serviciu într-un mediu curat sunt mai fericiți și mai productivi;
 • Problema curățeniei și igienei spațiilor de lucru nu va mai fi un aspect stresant pentru dumneavoastră;
 • Nu va exista problema achiziționării și depozitării produselor de curățenie și a instrumentelor necesare igienizării deoarece vor fi aduse și ridicate de angajații firmei de curățenie;
 • Clienții care vor vizita firma dumneavoastră vor fi plăcut impresionați de mediul curat;

Caracteristicile unei firme de curățenie profesioniste

În primul rând, o firmă de curățenie cu care merită să colaborați la business-ul dumneavoastră va oferi angajaților și clienților care vă calcă pragul un mediu de lucru mai bun. Oricine poate face curățenie într-un spațiu dacă are ustensilele și produsele potrivite, dar un profesionist în curățenie va transforma mediul înconjurător prin atenție la detalii și grijă pentru oamenii care urmează să lucreze acolo. Un exemplu în acest sens foarte potrivit pentru vremurile în care trăim este așezarea produselor de dezinfectare (șervețele antibacteriene și spray-uri/geluri dezinfectante) la îndemâna celor care urmează să le folosească, dând astfel dovadă de gândire în perspectivă și atenție la detalii.

O companie de curățenie cu care vă doriți să colaborați vă poate oferi expertiză și experiență, două calități care fac, de cele mai multe ori, diferența. Cunoașterea normelor de igienă și a nevoilor de curățenie dintr-un birou sau dintr-o clădire de birouri necesită ore de studiu, timp pe care un antreprenor nu îl are la dispoziție. Profesioniștii de la firma de curățenie  care sunt antrenați să observe toate detaliile vă vor consilia rapid în legătură cu nevoile spațiului dumneavoastră pentru rezultate de excepție la cel mai bun preț.

Ce poate fi mai rău decât un contract neonorat? O companie de curățenie trebuie să ofere clienților ei fiabilitate și consecvență. Din fericire, aceste două calități ies imediat la suprafață la o simplă investigație printre review-urile lăsate de clienții anteriori. Fie că le căutați în mediul online, fie că discutați la telefon cu prieteni care au mai colaborat cu firma respectivă, veți afla imediat dacă aceasta are angajați de încredere și servicii pe care vă puteți baza.

În concluzie, o firmă de curățenie este un aliat prețios în creșterea business-ului dumneavoastră. Poate la o primă vedere pare că plata unor astfel de servicii este o investiție inutilă, dar cu timpul veți observa câte beneficii primiți în schimbul acesteia. Pe lângă protejarea sănătății angajaților dumneavoastră, veți reuși să delegați grija curățeniei unor profesioniști, iar dumneavoastră veți avea mai mult timp pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește bunul mers al afacerii. Pe termen lung, serviciile oferite de o firmă de curățenie birouri nu sunt doar un cost de care tebuie să țineți cont în bugetul anual, ci devin un mijloc prin care vă protejați întregul business și vă creșteți veniturile.