se muscatele

Cand Se Scot Muscatele Afara Primavara?

Foarte important pentru cei pasionati de flori este de a se documenta legat de conditiile de trai favorabile si de pretentiile pe care le au acestea. Muscatele sunt printre cele mai des intalnite flori din gradinile din Romania. Acestea au un aspect frumos, sunt colorate si predomina mai ales in perioada de primavara. Este foarte important sa stiti momentul cand se scot muscatele afara primavara si de ce acest lucru este esential pentru ele.

Lucruri esentiale despre ingirjirea muscatelor

Daca tii mult la frumusetea gradinii tale sau daca vrei sa ii oferi o imagine mai frumoasa casei tale folosind flori pentru a scoate in evidenta ideea de viata si natura, atunci este important sa cunosti cum trebuie ingrijite muscatele pentru a avea parte de un aranjament floral specific perioadei de primavara cat mai frumos si de lunga durata.

In principiu, muscatele trebuie sa fie udate de cel putin 2 sau 3 ori pe saptamana. Acest lucru nu este batut in cuie deoarece in cazul in care temperaturile de afara sunt mai ridicate sau umiditatea este mai scazuta, acestea vor avea nevoie de un surplus de apa pentru a rezista mai mult si pentru a-si pastra frumusetea.

Este foarte important sa stii doza corecta de apa pentru muscatele tale deoarece atunci cand cantitatea de apa depaseste limitele preferate de plante, acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor. Prin urmare, trebuie luat in considerare si ghiveciul in care se afla floarea pentru a evita drenajul, in cazul in care acesta este gaurit.

Atunci cand doresti sa cumperi o muscata pentru terasa sau pentru balconul tau, indicat este ca aceasta sa fie sanatoasa, sa aiba frunzele verzi si sa nu aiba urma de boala. In cazul in care esti pasionat de gradinarit si doresti sa-ti plantezi muscatele si sa le intretii pana ajung in perioada in care prospera, este indicat sa folosesti pamant special pentru gradina care poate fi combinat cu turba si cu nisip.

Cand se scot muscatele afara primavara si cum trebuie sa procedezi

Foarte important pentru ingrijirea si protectia muscatelor este perioada in care acestea sunt scoase afara. Avand in vedere faptul ca s-au schimbat conditiile meteo in perioadele sezoniere din cauza gaurii din stratul de ozon si a polouarii temperatura poate varia chiar si de pe o zi pe alta. Este foarte important sa luati in considerare acest aspect pentru ca muscatele prefera temperaturi mai ridicate decat 10 grade Celsius.

In principiu, perioada cea mai potrivita din an este intre finalul lunii aprilie și inceputul lunii mai, cand deja sezonul de primavara se indreapta catre final si temperaturile incep sa se indrepte catre sezonul de vara.

Muscatele sunt foarte sensibile, iar acestea trebuie urmarite si ingrijite atunci cand sunt scoase afara, avand in vedere faptul ca adaptare la vant si soare nu este atat de usoara, aceasta facandu-se treptat.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand se scot muscatele afara primavara

Atunci cand ati luat decizia de a scoate afara muscatele pe balconul sau pe terasa dumneavoastra este recomandat sa le tineti sub supraveghere in urmatoarea perioada si sa interveniti atunci cand observati probleme in buna crestere a acestora.

In cazul in care radacinile ies prin gaurile de drenaj muscata trebuie mutata intr-un vas mai mare iar tulpinele plantelor batrane trebuie taiate la jumatate din inaltimea acestora pentru a oferi posibilitatea aparitiei unor noi lastari. De asemenea, muscatele sunt iubitoare de lumina si de caldura, motiv pentru care trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand alegeti locul in care doriti sa le amplasati.

Sa nu intrati in panica atunci cand muscatele isi pierd din frunze. Acest lucru este normal, iar daca le oferiti in continuare conditiile optime si cantitatea de apa necesara cu siguranta vor aparea altele.

Daca am precizat ca acestea sunt iubitoare de lumina asta nu inseamna ca soarele puternic este benefic pentru longevitatea acestora. Dimpotriva, atunci cand razele solare sunt puternice acestea pot arde frunzele plantelor. Recomandat este ca plantele sa fie expuse la soare dimineata sau seara atunci cand soarele nu este cel mai puternic.

In concluzie, muscatele sunt printre cele mai folosite plante, la nivel mondial, atunci cand vine vorba de aspectul exterior al unei terase sau al unui balcon, dar acestea sunt pretentioase si trebuie ingrijite si supravegheate tot timpul. In cazul in care esti pasionat si vei respecta conditiile favorabile cerute de acestea vei avea parte de un aranjament floral deosebit.