caracteristici si solutii de izolare a tavanului

Caracteristici si Solutii de Izolare A Tavanului

Casa noastră este cel mai confortabil și preferat loc pentru noi. Dar dacă iubita noastră casă nu oferă relaxarea necesară, atunci în loc să ne simțim relaxați, vom simți un disconfort care ar putea fi cel mai dureros lucru.

Dacă nu doriți să se întâmple așa ceva, trebuie să faceți o izolație de tavan de înaltă calitate. În caz contrar, te vei afla în fața unei astfel de situații. Această izolație ajută la prevenirea pierderii de căldură în anotimpurile de iarnă și vară, oferind cel mai mult confort posibil. Mai mult, reduce sunetul și îmbunătățește performanța energetică a casei, astfel încât să vă puteți relaxa după conținutul inimii.

Dar, datorită faptului că nu știm multe lucruri în prealabil, s-ar putea să ajungem să facem o selecție greșită pentru care trebuie să regretăm mai târziu. Nu vrem să faceți astfel de greșeli; de aceea am prezentat acest articol pentru a vă oferi un concept clar despre caracteristicile și soluțiile de izolare a tavanului. Continuați să citiți ca la final; te vei trezi devenind o persoană mai inteligentă și mai caldă.

Izolarea tavanului: de ce ar trebui să faceți?

Cu toții luăm izolarea acoperișului și a pereților drept cea mai mare prioritate a casei noastre și aproape că uităm de izolarea tavanului. Mai mult, chiar dacă ne amintim, nu acordăm atâta importanță în ceea ce privește calitatea.

Tavanul este centrul casei noastre; de aceea trebuie să ne gândim întotdeauna la construirea sau renovarea casei noastre pentru a obține cel mai bun confort. Un plafon izolat corespunzător va reduce pierderile de căldură, reducerea sunetului și epuizarea energiei.

Înainte de a începe lucrările de izolare a tavanului, asigurați-vă că nu există probleme de umiditate. Dacă există, reparați-l în timp. În caz contrar, mai târziu, vă veți confrunta cu problema și va costa, de asemenea, o mare parte din banul dvs.

Acest tip de izolație are nevoie de abilități specifice pentru a obține cele mai bune rezultate. De aceea, este mai bine să o facem cu ajutorul experților, deoarece se referă direct la relaxarea noastră. Prin urmare, pentru a obține cel mai bun confort, trebuie să vă izolați tavanul cu cele de înaltă calitate.

Cum se izolează un tavan în funcție de spațiul camerei?

Selecția izolației și configurarea acesteia variază în funcție de camera în care urmează să fie realizată și, de asemenea, de tipul de tavan dorit. Fiecare cameră dintr-o casă este aproape diferită de cealaltă. De aceea să te ajut; am dat câteva linii directoare pe care le puteți urma pentru a vă izola cei mai buni în funcție de spațiul camerei dvs.

Subsol

Camera de la subsol tinde să se răcească rapid, mai ales în sezonul de iarnă. Prin urmare , pentru a evita problemele de umiditate, se recomandă întotdeauna ventilarea și izolarea acestor tipuri de camere. Tavanul subsolului este un loc ideal pentru izolare. Prin urmare, trebuie să fie rezistent la umiditate.

Spațiu pe acoperiș

Aproximativ 25% până la 30% căldura unei case se stinge din cauza utilizării unui acoperiș izolator de proastă calitate. Cu toate acestea, metoda de izolare a unui spațiu de acoperiș depinde în principal de scopul camerei. De exemplu, dacă acea cameră este folosită ca zonă de locuit, atunci trebuie să se mute pentru izolarea acoperișului.

Această izolație se poate face fie din exterior, fie din interior, în funcție de dorința dvs. Principalul lucru este să o faci; unde faci nu contează atât de mult.

Nivele

Izolarea plafonului este o treabă grea bazată pe importanța și necesitatea unui rezultat bun. Vata de sticlă și celuloza sunt cel mai bun material izolant pe care îl puteți folosi pentru fixarea unui tavan independent sub cel actual.

De Asemenea Puteți Citi: Proiectarea Unei Terase A Acoperis

Caracteristicile izolației de tavan

Puteți include câteva caracteristici în timp ce izolați tavanul. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să căutați următoarele caracteristici.

Performanță termică

Tipul și lățimea materialului izolant utilizat vor determina performanța termică și energetică a casei .

Rezistent la Sunet

În timp ce se izolează tavanul, trebuie luată în considerare rezistența la sunet. Toate cele de bună calitate restricționează sunetul provenit din mediul extern.

Rezistența la energia solară

Energia solară crește capacitatea de răcire a unei clădiri în timpul anotimpurilor de vară. Mai mult, razele ultraviolete (UV) accelerează îmbătrânirea materialelor.

Rezistenta la foc

Este una dintre principalele caracteristici prioritare care trebuie luate în considerare, deoarece este preocupată de siguranță.

Stil

Stilul și designul suprafeței tavanului capătă o importanță mai mare atunci când este proiectat ca o podea confortabilă pentru rezidenți. Prin urmare, alegeți unul care să ofere un aspect elegant alături de confort.

Cost

Deci, chiar dacă aveți un buget restrâns, trebuie totuși să cumpărați unul de bună calitate. În caz contrar, nu va dura mult timp și, de asemenea, nu veți obține rezultatul dorit.

În prezent, la un preț rezonabil, puteți obține materiale de calitate superioară. Cu toate acestea, dacă vă puteți permite, puteți alege pentru cele mai scumpe, de bună calitate.

Soluții Pentru izolarea Unui Tavan

Constanța pe termen lung a relaxării mediului locuitorilor într-o casă depinde direct de tipul de metodă de izolare termică utilizată. Izolarea tavanului este o parte esențială a clădirii care trebuie luată în considerare deoarece controlează temperatura pentru a oferi un confort perfect pentru relaxare.

Cu toate acestea, este esențial mai ales pentru acele case situate la ultimul etaj, care au contact direct cu atmosfera în aer liber și care nu au etaj superior. Mai mult, cea mai mare parte a aerului rece al AC trece și din casă care nu le-a izolat tavanul. De fapt, veți găsi doar factura dvs. de energie electrică crescând fără a vă putea bucura pe deplin .

De aceea, trebuie să vă izolați tavanul cu materiale de înaltă calitate pentru a obține cel mai bun rezultat. În caz contrar, dumneavoastră sau chiriașii nu vă veți simți confortabil. Drept urmare, niciunui chiriaș nu le va plăcea să rămână în casa dvs. și îi veți găsi plecând unul câte unul. Evident, nu veți dori să se întâmple astfel de lucruri.

Prin urmare, anunțați-ne mai multe despre tipul de materiale care sunt cele mai bune pentru izolarea tavanului.

Ce tip de materiale este cel mai bine să folosiți pentru izolarea tavanului?

În prezent, sunt disponibile tipuri variate de materiale. Cu toate acestea, unele sunt costisitoare sau altele nu sunt de înaltă calitate. De aceea am făcut o listă cu cele mai bune materiale pentru confortul dvs., astfel încât să nu vă confruntați cu niciun fel de problemă.

De fapt, toate materialele enumerate mai jos sunt flexibile și reglabile atât din punct de vedere practic, cât și economic, cu orice tip de condiție constructivă. Deci, haideți să mergem cu ei fără a mai aștepta.

Fire minerale

Țesăturile minerale sunt cunoscute ca fiind unul dintre cei mai buni izolatori de sunet și aer cald. De fapt, aceste materiale sunt produse limitate, care sunt create în mod natural.

Configurarea nu necesită niciun aparat de siguranță suplimentar, dar metoda de implementare trebuie respectată în mod corespunzător. Se găsește în role din care este împărțită dimensiunea necesară. Cu toate acestea, o lățime de 10 cm ar fi suficientă pentru a preveni transferul de căldură din casă.

Sticlă

Țesătura de sticlă este similară cu cea minerală, dar este greu de manevrat. Cu toate acestea, așchii de sticlă sunt de o calitate excelentă; de aceea este necesar să purtați echipamente de siguranță în timpul instalării acestui material.

Acest material este mai favorizat, deoarece are cele mai mici șanse de a exploda în timp ce este expus la foc. Mai mult, oferă o bună izolare termică și fonică, împreună cu mai puțin timp necesar pentru instalare.

Celuloză sau țesătură naturală

Celuloza sau țesătura naturală este cea mai ecologică dintre toate celelalte materiale disponibile. Celuloza este fabricată din hârtie reciclată și produse din lemn. În contrast, țesătura naturală este extrasă din lâna oilor.

Deși au atât de multe beneficii, ambele sunt extrem de combustibile. De aceea, un sistem de siguranță eficient este obligatoriu dacă se utilizează aceste materiale. În caz contrar, pot apărea șanse de situații periculoase.

În zilele noastre, versiunile de țesături neinflamabile sunt disponibile și pentru orice nevoi speciale. Dar este costisitor în comparație cu versiunile normale. În plus, dacă zona casei are o posibilitate crescută de umiditate naturală, este foarte recomandat să nu folosiți celuloză sau țesături naturale pentru a izola tavanul. Ambele sunt perfecte pentru absorbția umidității; prin urmare, șansa de a dezvolta ciuperci va fi crescută.

Polistiren extins

Acest tip de material a câștigat faima ca fiind una dintre cele mai bune izolații termice pentru case. De fapt , avantajul numărul 1 al acestora este că acesta oferă o calitate de top la un preț accesibil.

Dar are o problemă, nu este la fel de ecologic ca celelalte materiale. Totuși, va oferi un serviciu bun până când va fi afectat direct de umiditate. Eficiența polistirenului extins este excelentă, în special pentru capacitatea sa extinsă.

Este sugerat pentru utilizare cu încăperi cu înălțimea de 2,5 m. Vă va ajuta să economisiți mult spațiu, deoarece 3 cm din acest material sunt egali cu 10 cm de scut termic.

Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanică este realizată cu substanțe chimice, dar cu multă putere pentru a rezista la umiditate. Prin urmare, aspectul unui efect toxic dispare instantaneu după ce a fost uscat complet.

Una dintre calitățile unice ale acestui material este că poate ocupa rapid orice spațiu. De exemplu, crăpăturile și locurile greu accesibile pot fi acoperite instantaneu cu aceasta fără a depune prea mult efort.

Avantajele izolării unui Tavan

Cu siguranță izolarea unui tavan are scânteile sale, de aceea este realizată de mulți. Izolarea unui plafon este o necesitate pentru următoarele avantaje cheie pe care le oferă:

  • Controlează temperatura camerei prin reducerea pierderilor de căldură. Astfel, oferă confortul exact de care aveți nevoie pentru a vă relaxa la casă sau la birou.
  • Controlează umiditatea camerei prin scăderea acesteia.
  • Reduce zgomotul provenit din mediul exterior acționând ca un sistem izolat fonic.
  • Scade cheltuielile de stabilire cu aproximativ 35-40 procente, indiferent de orice sezon.
  • Elimină posibilitatea de a crește orice ciupercă și mucegai.
  • Dvs. și chiriașii dvs. vă va plăcea să locuiți în casă datorită confortului pe care îl oferă.

Procedură pas cu pas pentru izolarea unui tavan

Pentru a obține un rezultat bun, trebuie să izolați tavanul utilizând procedura exactă de instalare. Pentru confortul dvs., am scris un pas complet -by- pas procedura care y ou poate urma pentru instalarea acestuia.

Pasul 1: Remediați faima

Pasul numărul 1 al izolării unui tavan este la început setarea nivelului tavanului fals. După ce este setat complet, următoarea sarcină este fixarea corectă a cadrelor. Aceste cadre vor acționa ca un suport pentru izolație.

Pasul 2: Alegeți materialele

Odată ce cadrul a fost atașat corect, următoarea sarcină este selectarea materialelor pe care doriți să le montați pe bază pentru izolare. Puteți alege orice materiale pe care le-ați menționat mai sus sau orice alte preferințe pe care le aveți.

Notă:

Dacă selectați materialele menționate mai sus pentru tavanul dvs., atunci la început acoperiți-l cu gips-carton fixându-l pe cadru.

Pasul 3: Atașați șinele și șuruburile metalice

În acest pas, trebuie să atașați șinele metalice pentru a susține placa de gips. După fixarea șinelor, următoarea sarcină este adăugarea șuruburilor în fiecare 40 cm pentru a obține o structură fermă .

Notă:

Pentru structura de nivel, verificați-o frecvent folosind un dispozitiv de îndreptat pentru a vă asigura că totul este făcut corect.

Pasul 4: Amplasarea plăcii de gips

Următoarea sarcină este plasarea plăcilor de gips vertical pe bază. După aceea, adăugați cu atenție șuruburi la fiecare 30 cm evitând marginile plăcilor. Ipsosul este un material foarte delicat și poate fi ușor deteriorat. De aceea, pentru a evita orice tip de deteriorare a gips-cartonului; acest pas trebuie urmat corect.

Pasul 5: Aplicarea tencuielii

Este ultimul pas al procesului de instalare dacă ați făcut corect toți pașii anteriori. Aici, în acest pas, trebuie să acoperiți capul șurubului cu o etanșare specială și apoi să conectați plăcile de gips.

După aderare, următoarea sarcină este aplicarea unui strat special de tencuială. După ce tencuiala este uscată complet, va trebui să o murdărești ușor până când capătă o textură uniformă și plană. În cele din urmă, trebuie să faceți să îmbrăcați tavanul în culoarea dorită.

Prin urmare, acești pași sunt necesari pe care îi puteți urma pentru instalarea unui tavan. Deși pare ușor de făcut, este totuși mai bine să luați ajutorul unui expert pentru a obține cel mai bun rezultat.

Costul izolării unui Tavan

Prețul pentru izolarea unui tavan variază în funcție de mărimea lucrării, de materialele utilizate și de modul în care doriți să fie. De aceea nu poate fi estimat cu precizie. Cu toate acestea, cheltuielile medii pe picior pătrat sunt cuprinse între 0,64 și 1,19 dolari.

Prin urmare, ar costa o suprafață de 500 de metri pătrați între 145 și 200 de dolari dacă o faceți singur. Dacă luați ajutorul unui expert, adăugați aproximativ 150 până la 300 de păpuși în plus pentru taxa de muncă.

Linia de fund

Sperăm că acum aveți o idee completă despre izolarea tavanului, parcurgând întregul articol. Izolând tavanul, împreună cu îmbunătățirea frumuseții casei dvs., veți putea crește nivelul de confort.

Mulți dintre noi cred că nu este un lucru vital pentru care fie nu o fac, fie chiar dacă o fac, atunci nu folosesc materiale de bună calitate. Pentru care tind să regrete mai târziu. Pentru a obține cel mai bun rezultat, trebuie să utilizați materiale de calitate superioară . În caz contrar, nu este de nici un folos.

Puteți utiliza materialele pe care le-am discutat în articolul nostru. Toate acestea sunt alese făcând multe analize, deci nu trebuie să vă confruntați cu nici o problemă în timp ce alegeți cele mai bune materiale care oferă o calitate superioară la un preț rezonabil. Deci, în loc să așteptați mai mult, începeți să lucrați la izolația tavanului pentru a obține cel mai bun confort în casa dvs., împreună cu a vă bucura de alte facilități.