Wooden House

Puteți construi case din lemn fără fundație?

O casă fără fundație este ca un corp fără coloană vertebrală. Dacă această analogie vi se pare logică , permiteți-mi să mai adaug ceva. Este în regulă să nu folosiți fundații adecvate atâta timp cât nu intenționați să păstrați temporar structura .

O casă are nevoie de o fundație pentru a-și așeza greutatea considerabilă pe platforma de bază și pentru a oferi o suprafață plană pentru restul construcției. De asemenea, ajută la ridicarea pardoselii din lemn de la nivelul solului, pentru a evita contactul direct, pentru a evita umezeala și infestarea cu termite.

Deci , cu adevărat, baza este ceea ce face totul sigur și sigur. Să ne uităm la motivul pentru care avem nevoie de ea și decidem dacă puteți construi case din lemn fără fundație.

De ce ai nevoie de o fundație?

Gândiți-vă la un pătrat fără bază. S-ar putea să credeți că se va lăsa pe pereții laterali sau altceva. Același lucru se întâmplă cu o casă fără fundație. Structura de încărcare dvs. pe teren în sine poate ajusta, dar preocuparea de siguranță este cu mișcare laterală -f sau un exemplu – vânt puternic, tornada, cutremur sau alte calamități.

În plus, există șansa ca întreaga construcție să-și piardă alinierea și, în cele din urmă, să se destrame. Terenul se contractă și se extinde pe baza sezonului. Deci, există întotdeauna riscul de a se destrăma, cu excepția cazului în care îl construiți pe un beton ferm sau pe un fund de piatră.

Mai important, clădirea dvs. trebuie să mențină un cod standard de conformitate în fiecare țară. De exemplu , conform codului standard al clădirilor din California , nu puteți construi o casă rezidențială fără o fundație adecvată.

Este sigur să trăiești în case fără fundație?

Este un risc evident să trăiești într-o casă fără fundație sau cu fundație superficială. Dar aceste tipuri de locuri sunt greu de găsit , mai ales atunci când există rar în zilele noastre. Dar, chiar dacă dețineți o astfel de casă, este posibil să extindeți fundația actuală la un nivel mai stabil. Procesul se numește fundamentare.

De Asemenea, Puteți Citi : 09 Cei mai simpli pași pentru procesul de curățare a covoarelor

Ce fel de fundație este bună pentru o casă din lemn?

Indiferent dacă cumpărați sau nu construiți o casă, fundația ar trebui să fie întotdeauna punctul dvs. focal. Acestea sunt de două feluri –

  • Fundație din lemn
  • Fundatie concretă

Fiecare dintre aceste fundații are propriile beneficii. Deci, să vorbim puțin despre fiecare dintre punctele lor forte și punctele slabe.

O fundație din beton rezistă la umezeală și durează mult timp. Unul dintre motivele pentru care oamenii merg după beton este că lemnul și umiditatea nu se potrivesc bine între ele. Asta pentru că fundațiile din lemn nu sunt menite să stea direct deasupra solului. Umezeala din pământ putrezește lemnul pe termen lung.

Pe de altă parte, betonul are, de asemenea, un risc de deteriorare într-o oarecare măsură. Betonul, după cum știm , constă din pori care pot suferi fracturi dacă continuă să obțină un nivel dezechilibrat de presiune. Betonul turnat este mai puțin predispus la fisurare și, de asemenea, rezistent la apă.

Fundațiile din lemn oferă economii mai mari decât cele din beton , care sunt bune pentru construirea de case cu buget redus. De asemenea, este posibil ca betonul să nu fie disponibil în locuri îndepărtate , astfel încât lemnul poate fi mai convenabil .

Evident, bazele de beton sunt mult mai scumpe. Majoritatea oamenilor adaugă, de asemenea, tije metalice pentru o rezistență suplimentară înainte de a turna betonul. Acest lucru creează o bază solidă și mai puternică.

Și, în plus, părerea mea personală este că podeaua din lemn favorizează o încălzire mai bună iarna decât cele din beton.

Ce tip de fundații pot obține?

Tipurile obișnuite de fundații din beton sunt – un subsol complet, spațiu accesibil, sau placă pe suprafață.

O fundație completă de subsol este cea mai adâncă dintre cele trei și oferă cel mai mare spațiu pentru pardoseală. Principalul avantaj al acestui tip de subsol este spațiul suplimentar pe care îl oferă.

La pereții subsolului sunt aproximativ șase picioare înălțime, care permite cu ușurință să le transforme în spații de locuit. Poate aproape dubla suprafața de locuit din orice casă.

Citește și: Servicii de construcții de case CLT

Un dezavantaj al acestui tip de fundație este că este nevoie de mult timp pentru a construi și necesită multă excavare pentru a începe construirea fundației.

O fundație de spațiu accesibil se compune din pereți scurți de susținere care stau pe picioare. Pereții sunt mai scurți decât pereții într-o fundație completă a subsolului. Partea bună este că constă din suficient spațiu pentru depozitare și promovează un flux de aer suficient de lumină.

Aceste tipuri de construcții sunt mai puțin costisitoare decât un subsol complet, deoarece necesită săparea mai puțin adânc , mai puțin material de perete de fundație și, evident, mai puțin timp de muncă pentru a construi. Pereții sunt din beton turnat.

O pivniță de beton sub formă de subsol este o singură placă solidă de beton care se așează la sol. În general, are o grosime de 4 – 6 inci și este format din nisip sub el. Nisipul acționează ca o pernă și ajută la separarea umezelii de lespede.

Plăcile de beton sunt bune pentru un climat relativ mai cald, unde nu există îngheț la sol. Este, de asemenea, ieftin, mai ușor de construit și poate proteja împotriva atacurilor de termite.

Dar cel mai notabil dezavantaj este că conductele de intrare și evacuare a apei sunt fixate în placă. Aceasta înseamnă că singura modalitate de remediere este tăierea acestuia.

Pentru a-l încheia

Orice este posibil atunci când construiești ceva. În mod ideal, acest lucru îl face improbabil și neînțelept în același timp. În mod similar, puteți construi case din lemn fără fundație, dar nu pentru infrastructură mare, evident.

Clădirea ta este o investiție sigură în viața ta. Este ceva în care investiți cu speranța că va susține un număr bun de ani.

Deci, înainte de a vă gândi la construirea unuia, vă rugăm să vă asigurați că aveți planificarea și resursele potrivite pentru ao face durabilă.