Cât costă un proiect de casă?

Cât costă un proiect de casă?

Când vine vorba de renovarea casei, nu toată lumea are același buget. Unii oameni vor mare, în timp ce alții sunt mulțumiți doar cu puțină schimbare. Dacă vă întrebați cât costă un proiect de casă în România, citiți în continuare!

Vom acoperi diferite tipuri de proiecte și cât costă de obicei pentru a vă planifica mai bine următoarea renovare.

Costul obținerii unui permis pentru un proiect de casă

Rămâne la latitudinea primăriei dumneavoastră să decidă costul pentru realizarea unui proiect de casă pe proprietatea dumneavoastră. Aceste taxe mici acoperă de obicei lucruri precum planurile de construcție, inspecții și chestiuni legale.

Aceste documentații sunt necesare pentru a obține o autorizație de construire, așa că asigurați-vă că le aveți pregătite atunci când vă planificați proiectul.

Iată prețul mediu al documentației de care ați putea solicita:

Act de proprietate

Primul pas este cumpărarea unui act de proprietate pentru terenul sau proprietatea dumneavoastră. Dacă aveți deja unul, următorul pas este obținerea unui document RRR (Rights in Real Estate Registration).

Costul de cumpărare și înregistrare a unui act este între 20-25 EUR pe foaie de înregistrare, cu o taxă estimată la 5 EUR.

Lucrare de studiu geotehnic

Pentru a planifica un proiect de casă, aveți nevoie de un arhitect. Sunt necesare studii geotehnice pentru a determina zona în care se va realiza noua ta construcție.

Costul mediu al unui studiu geotehnic este de aproximativ 150-200 EUR.

Certificat de urbanism

Nu se da autorizatie de construire fara certificat de urbanism. Acest document garantează că planul propus este foarte bine pregătit și că nu există obstacole de realizat.

Aceasta poate părea o formalitate, dar este nevoie de timp pentru a obține, de obicei aproximativ 1-2 luni. Prețul mediu al unui Certificat de Urbanism este între 10-20 EUR la 1000 mp.

Citește De Asemenea: Acoperis in 4 ape

Costuri pentru proiectul casei durabile

Proiectele de case sustenabile câștigă din ce în ce mai multă popularitate în întreaga lume. Când este făcută corect, construcția durabilă a caselor duce la o calitate mai bună a vieții și la costuri mai mici ale energiei.

Cu toate acestea, oamenii trebuie să știe că materialele și metodele de construcție durabile pot fi destul de scumpe în comparație cu cele obișnuite.

Iată o estimare a costului acestor tipuri de renovare a casei:

Sigilarea casei dumneavoastră împotriva infiltrațiilor de apă și aer

O etanșare adecvată vă poate economisi o mulțime de facturi la încălzire în timpul iernii, mai ales dacă locuiți într-o zonă în care temperaturile sunt destul de scăzute. Costul mediu pentru acest proiect este între 700€-1200€, în funcție de cât de mare este casa ta.

Modernizare sistem de încălzire

Costul redus al modernizarii sistemului dumneavoastra de incalzire consta in inlocuirea echipamentelor dumneavoastra cu altele mai eficiente. De exemplu, nu este neobișnuit ca modelele vechi să aibă doar un grad de eficiență de aproximativ 70%!

Costul upgrade-ului poate fi între 500 € și 2000 €, în funcție de sistemul de încălzire pentru care optați.

Izolarea casei tale

Acest proiect include izolarea acoperișului și cea a pereților și pardoselilor. Izolația poate ajuta la reducerea curenților de aer iarna și a zgomotului vara. Costul mediu este de aproximativ 1800-2000 EUR. Acest tip de muncă își merită din plin banii pentru mulți oameni, deoarece le permite să economisească facturile la energie.

Citește De Asemenea: Scari interioare: Modele, Sfaturi si Tipuri de Balustrade

Ce lucruri să luați în considerare înainte de a începe un proiect de casă?

Pentru a lua o decizie bine informată, iată câțiva factori importanți de care ar trebui să țineți cont atunci când vă planificați proiectul de construcție:

Ce buget ai disponibil?

Acesta este cel mai important factor de luat în considerare. Dacă bugetul dvs. este limitat, poate fi necesar să amânați o parte din proiectele dvs. de construcție și să le începeți pe rând. De asemenea, este necesar să planificați un buget estimativ pentru ca proiectul dvs. să nu îl depășească.

Perioada de constructie

Este foarte recomandat să nu începeți să construiți o casă înainte de sezonul de iarnă pentru a evita orice infiltrare a apei sau probleme de umiditate. Această perioadă poate fi foarte lungă în funcție de tipul de metodă de construcție pe care o decizi, așa că ține cont de acest factor.

Șantierele de construcții trebuie protejate

În timpul procesului de construcție, șantierul dumneavoastră trebuie protejat de un gard din grinzi de lemn cu plasă de sârmă. Gardul are mai multe functii: protectie impotriva furtului, animalelor, copiilor, suport psihologic pentru antreprenori si muncitori, securitate in timpul lucrarilor de constructii etc.

Pentru cine îți construiești casa?

Aceasta va determina dimensiunea casei tale. Dacă construiți o casă pentru persoane în vârstă, poate fi util să construiți mai multe camere și spații care să poată fi ușor accesibile. De asemenea, rețineți că copiii au nevoie de spațiu pentru a se juca și de suficientă lumină în timpul orelor de zi.

Tipul de materiale pe care doriți să le utilizați

În funcție de bugetul tău, poți alege între diferite tipuri de materiale. De exemplu, prețurile pietrelor naturale sunt de obicei mai mari decât cele ale cărămizii, dar durează mai mult.

Desemnați un antreprenor cu experiență

O casă bine construită este o investiție bună pentru mulți ani de acum încolo, așa că trebuie să alegeți un antreprenor cu multă experiență. Ar trebui să angajați pe cineva care lucrează ca o echipă cu muncitori calificați pentru a asigura o artă de calitate.

De asemenea, ei trebuie să aibă asigurare împotriva accidentelor de muncă și să fie complet echipați pentru locul de muncă. În cele din urmă, puteți găsi un antreprenor cu experiență verificând recenziile clienților și căutând firme de estimări gratuite.

Cum va afecta proiectul casei asupra mediului?

Este esențial să ai în vedere o abordare ecologică atunci când îți construiești casa, mai ales dacă plănuiești să locuiești acolo câțiva ani. Gândirea la impactul asupra mediului vă va ajuta să alegeți între diferite proiecte pentru a fi sustenabil în multe aspecte.

Concluzie

Am discutat totul despre „cât costă un proiect de casă”. Dacă vă gândiți să construiți o casă, este foarte recomandat să luați în considerare acești factori în elaborarea celui mai bun plan posibil.

Luând în considerare toate acestea și luând în considerare bugetul tău, poți fi sigur că proiectul tău va avea ca rezultat o investiție excelentă pentru anii următori.