Ce să faci când AC Compresor nu este de lucru B ut ventilator este Running

Ce trebuie să faceți când AC Compresor nu funcționează, dar ventilatorul funcționează

AC-ul dvs. nu funcționează ca de obicei, deși ventilatorul funcționează? Ventilatorul suflă aer cald în cameră? Dacă da, atunci pot să nu funcționeze corect compresorul de curent alternativ . Este posibil să vă confruntați cu astfel de probleme o dată pe an.

Dar înțelegerea acestei probleme și știind despre problemele pe care le poate ajuta mult. Veți putea să economisiți până la 500 de dolari și să îi salvați pentru următoarea ocazie. Aici, în acest articol, vă vom anunța de ce se întâmplă acest lucru și cum să îl rezolvați.

Compresorul de curent alternativ nu funcționează, dar ventilatorul funcționează

În primul rând , vom spune ce un compresor de curent alternativ este, și cum funcționează. Acest lucru ne va ajuta să înțelegem problemele din spatele acestei probleme și să le rezolvăm mai târziu .

Ce face un compresor de curent alternativ ?

Un compresor în general comprimă aerul pentru a-l răci. Un agent frigorific vine ca gazul cald în compresor, un nd compresorul comprimă – l. În cele din urmă, gazul iese din compresor sub presiune ridicată . Apoi freon trece prin bobina de condensare și reliefuri de căldură. Astfel , gazul se răcește și devine lichid .

După aceea, supapa de expansiune se transformă lichidul într – un gaz, nd prin acest proces, agentul frigorific devine mai tare. Acum Freonul trece prin bobina de evaporare. Aici loviturile ventilatorului eoliene în spirala de evaporare , și se răcește aerul iese. Ca urmare, agentul frigorific se încălzește din nou treptat și intră în compresor și procesul se repetă.

Deci un compresor face următoarele lucrări-

  1. Se rulează freon prin bobina.
  2. Compresează agentul frigorific care provine din tubul de evaporare. De aceea, Freonul gazos devine cel mai tare și poate elibera căldură datorită diferenței de temperatură cu natura. Thu s se mută compresor de căldură de acasă la exterior.

Deci nu este posibil să furnizați aer rece pentru o sursă de curent alternativ fără ca compresorul să funcționeze.

Cum Do Înțeleg că Compresor nu este de lucru?

Nu este știință rachetă să înțelegeți că compresorul dvs. nu funcționează. Doar pentru a verifica anumite semne un nd să fie conștienți de situație.

  1. Dacă întrerupătorul de curent alternativ se încalce frecvent, atunci este posibil să aveți o problemă cu compresorul. Sau compresorul de curent alternativ se poate opri complet.
  2. Puteți afla că unitatea exterioară se agită și face zgomote uriașe .
  3. Ventilatorul funcționează. Dar aerul care iese din curent alternativ este fierbinte.

Există o posibilitate mare de a termina constatând că ventilatorul funcționează , dar compresorul nu funcționează .

Posibile motive pentru care compresorul nu funcționează, dar ventilatorul funcționează?

Mai multe motive determină compresorul să nu mai funcționeze. Să ” aruncăm o privire.

Praf:

AC-ul tău aspiră aerul din exterior și îl sufla în interior. Astfel praful se acumulează pe filtru. Acest lucru face ca fluxul de aer să se reducă considerabil. Praful se poate acumula și pe condensator și pe tuburile de evaporare.

Toate acestea fac ca compresorul să funcționeze mai mult. Dimpotrivă, compresorul se va supraîncălzi. În această situație, trebuie să acționați imediat pentru a evita orice apariție. Dacă tu nu, compresorul se va deteriora permanent , ceea ce va determina să – l înlocuiască.

Soluţie:

Curățați filtrul cu regularitate , cel puțin o dată în patru luni s . C hange filtrul dacă este necesar. Curățați orificiile de alimentare și îndepărtați înfundările. C înclinați suprafața tubului de condens și bobina de evaporare.

Temperatură greșită:

Este posibil ca cineva a seta temperatura camerei , la greșit în timp ce temperatura camerei este deja la asta. Deci, AC nu a început de lucru , și , astfel, compresorul prea.

Soluţie:

Soluția este foarte simplă. Trebuie doar să setați temperatura la un grad mai mic.

Termostat defect:

Un hermostat este partea AC care vă ajută să mențină temperatura setată. Dacă termostatul dvs. nu funcționează corect , AC nu va începe să funcționeze la temperaturi mai mari decât cel setat. Acesta poate fi motivul pentru problema ta.

Soluţie:

Nu există altă cale decât schimbarea termostatului.

Problemă electrică:

Întrerupătorul de curent alternativ poate fi declanșat. Sau siguranța poate fi suflată.

Soluţie:

Dacă acestea creează problema , atunci doar schimbați-le. Dacă sunteți amatori cu linii electrice, este mai bine să apelați la un electrician profesionist .

Unități nepotrivite:

AC – ul poate fi de două unități s , și ați putea fi schimbat unul dintre ei recent. Și dacă compresorul de curent alternativ nu funcționează , există o mare posibilitate ca două unități să nu fie potrivite corespunzător .

Soluţie:

Nu chemați niciun amator local. Este timpul să apelezi la un specialist, deoarece soluția lui poate costa mult. Dar fără un specialist, problema se poate agrava. Așadar, este mai bine să înlocuiți unitățile sau orice părți ale AC-ului dvs. de către un specialist pentru a evita probleme suplimentare.

Compresor mort:

Este posibil ca compresorul dvs. să se defecteze. Mai multe lucruri pot provoca asta.

Soluţie:

Dacă compresorul tău este mort, singura opțiune pe care o ai este să o schimbi . Este mai bine să apelați de data aceasta un mecanic profesionist.

Data expirării:

În cazul în care AC dvs. este prea vechi, poate alerga afară de serviciu b ecause sale de viață de serviciu a depășit.

Soluţie:

S-ar putea să vă gândiți la repararea acesteia. Dar , cumpararea unui nou unul este mai bun b ecause ar putea fi necesar să se stabilească mai târziu și mai mult. În plus, de aer condiționat vechi consumă mai multă energie electrică.

Problemă cu Starter & Capacitor :

Starter trece curentul de la condensator la unitatea exterioară. Dacă vedeți că porțiunea exterioară face zgomote și ventilatorul funcționează, dar aerul nu este încă rece . Atunci este , desigur, compresorul încearcă să acceseze condensatorul. Problema este cu condensator .

Soluţie:

Apelați un tehnician cu experiență și schimbați condensatorul .

Întreținerea compresorului

Faceți câteva lucruri. Acestea vă vor ajuta să vă mențineți aerul condiționat într-o formă bună.

  1. Curățarea de condensare bobina în mod regulat. Pur și simplu spălați-le cu apă și periați-le des. Întindeți tubul dacă este nevoie.
  2. Verificați periodic nivelul Freon . Adăugați Freon dacă este nevoie.
  3. Schimbați filtrul o dată la cel puțin 4 luni.
  4. Ungeți ventilatorul.
  5. Curățați partea interioară a carcasei și altele, cel puțin o dată pe an .

Sfaturi finale

Deci, în cele din urmă, am f AC compresorul este nu de lucru ING, dar ventilatorul se execută, nu intrați în panică. Y ou știu de posibilele motive din spatele acestuia și , de asemenea , soluțiile lor. Deci, este necesar să descoperiți problemele. Puteți, de asemenea, să folosiți un mecanic profesionist, dacă este nevoie. Astfel , puteți repara compresorul dumneavoastră un nd poate bucura fierbinte de vară și se simt proaspăt !

ro_RORomână