Ce trebuie să știți despre instalația electrică

Ce trebuie să știți despre instalația electrică

Instalarea electrică este un proces complicat care necesită o planificare și o analiză atentă. De la determinarea indicatorului corect al firului până la selectarea tipului de cablu potrivit. Există multe decizii care trebuie luate pentru o instalare reușită.

În această postare pe blog, veți afla despre instalarea electrică de la început până la sfârșit. De asemenea, inclusiv de la sfaturi de siguranță până la considerații la alegerea echipamentului. Aventurile nu se opresc aici! Citiți mai departe pentru mai multe detalii despre cum funcționează totul!

Ce este instalația electrică?

Instalația electrică este procesul de conectare a echipamentelor electrice pentru a furniza circuite în siguranță. Un sistem electric instalat corect reduce riscul de șoc, incendiu și alte pericole care ar putea provoca vătămări grave sau deces.

În afară de siguranță, un sistem instalat va oferi, de asemenea, servicii adecvate pentru utilizarea intenționată. Aceasta include alimentarea luminilor pentru viziune, circuite de control, motoare și alte echipamente.

De ce echipament aveți nevoie pentru instalarea electrică?

Pentru a efectua instalarea electrică, trebuie să aveți anumite echipamente specifice. Acestea sunt după cum urmează :

Electric Drâuleț

Electricienii îl folosesc pentru găurirea pereților și a podelei pentru a instala noul cablaj. De asemenea, vine cu o gamă de biți diferiți care vă permit să îndepliniți diverse sarcini.

Tipuri de Eelectrice care DRill

 1. Burghiu electric fără fir
 2. Burghiu pneumatic
 3. Burghiu cu ciocan

Şurubelniţă

Șurubelnițele sunt utilizate în mod obișnuit d pentru a strânge șuruburile din cutii electrice. Un set șurubelniță izolat este foarte recomandat pentru această lucrare b ecause oferă o mai mare protecție împotriva șocului de energie electrică.

Tipuri de șurubelnițe izolate

 1. Șurubelniță cu mâner cu clichet
 2. Șurubelniță cu clichet reversibil
 3. Conductor de piuliță izolat
 4. Șurubelniță pentru controlul cuplului

Cutter de cablu

Electricienii îl folosesc pentru a tăia cablul la lungimea dorită înainte de a elimina izolația.

Placă de conectare

O placă este un panou unde pot fi montate mai multe prize. Aceasta ajută să ofere o zonă sigură a plug – in aparate.

Cleste electrician

Acestea sunt utilizate în principal pentru tăierea firelor electrice prin intermediul unor servicii specializate .

Tipuri de clești

 1. Cleste izolate
 2. Cleste cu nas lung
 3. Cleste tăiate a doua
 4. Cleste pentru pompa de apa

Tester de tensiune

Se folosește pentru a verifica dacă există un curent care trece prin fiecare circuit în timp ce lucrați la el. Se asigură că totul funcționează.

Tipuri de tester de tensiune

 1. Tester de tensiune fără contact
 2. Multimetru digital interior
 3. Multimetru digital în aer liber

Important Things la Consider pentru Eelectrice care IInstalare

După cum vă puteți imagina, instalarea electrică este totul despre siguranță. Nu este vorba doar de utilizarea materialelor adecvate pentru a face treaba. Este vorba , de asemenea, de asigurarea faptului că totul este configurat corect. La urma urmei, nu ai vrea ca cineva să fie electrocutat în casa ta! Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare:

Asigurați – Sure You Kacum Wde aici MAINS Supply de Electricity Locates

Este esențial să știți unde este principala dvs. sursă de energie electrică, astfel încât nimic să nu poată merge prost. Include cunoașterea tipului de alimentare electrică existentă – de asemenea , tensiunea necesară instalației electrice.

Asigurați – Sure That un Qualified Electrician Does Orice New Weller

Electrocutarea ar putea apărea dacă faceți o treabă DIY, deci obținerea unui profesionist este întotdeauna mai bună. Ei tind să aibă toate cunoștințele și experiența necesare care pot fi vitale pentru siguranță!

Păstrați oll Terminals și Connections Dry și Cmacră At All Tchitre

În cazul în care se udă, se poate produce coroziune, și aceasta poate duce la supraîncălzire. Poate fi un pericol natural de incendiu, deci asigurați-vă că rămâneți deasupra acestuia. De asemenea, trebuie să curățați praful și pânzele de păianjen, deoarece acestea pot provoca și probleme.

Verificați All Svrăjitoarelor și Sockets Regularly

Asigurați-vă că totul funcționează conform intenției înainte de a reporni alimentarea după testare. Dacă nu, cereți un electrician să vină și să îl repare. Ei știu ce trebuie să facă în conformitate cu reglementările locale. Deci, este întotdeauna mai bine să-i întrebi decât să faci ceva greșit.

Asigurați – Sure la Turn Off Everything BNAINTE You Do Orice Wunc pe Circuit.

Aceasta înseamnă oprirea luminilor, deconectarea a orice din priză și oprirea aparatelor. Este unul evident de spus, dar ușor de uitat! De asemenea, luați în considerare utilizarea unui tester de tensiune. Vă va scuti de la presupuneri dacă ceva este live sau nu.

Întreținerea Eelectrice care Installations

Când locuința dvs. este conectată la electricitate, înseamnă că ar trebui să fie în siguranță. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face singur pentru a fi cu ochii pe instalația electrică. Deci, totul funcționează așa cum ar trebui. Dacă nu, atunci va trebui să luați legătura cu un profesionist.

De exemplu, dacă observați că prizele devin portocalii strălucitoare după ce le folosiți pentru o perioadă de timp. Atunci ar putea însemna că cablajul dvs. trebuie înlocuit.

Some Tips la HELPY ou Maintain Eelectrice care IInstalare la HOME

 1. Dacă aveți o cutie de siguranțe, merită să aveți cel puțin o siguranță de rezervă, pentru că, dacă suflă una, nu veți putea folosi nimic pe acel circuit.
 2. Încearcă să nu prize de suprasarcină sau prelungitoare cu prea multe aparate b ecause aceasta ar putea exploda , de asemenea , siguranțele dacă nu există suficient de putere.
 3. Atașați toate prizele la perete și podea , astfel încât să nu se clatine atunci când conectați ceva.
 4. Dacă becurile nu par suficient de strălucitoare pentru a vă plăcea. Apoi, luați în considerare schimbarea acestora cu LED-uri, deoarece consumă mai puțină energie și durează mult mai mult.
 5. Dacă vedeți că orice siguranțe suflă, atunci ar putea fi un semn că există prea mult curent prin ele. Înseamnă că cablajul dvs. trebuie actualizat.

Probleme Happened în Eelectrice care IInstalare.

Mai multe lucruri ar putea merge prost cu instalația dvs. electrică. Aceasta înseamnă că este esențial să se știe ce poate cauza aceste probleme și modul în care le – ar putea repara. Câteva exemple includ:

Supraîncălzirea capabilelorC

Acest lucru se poate întâmpla atunci când există prea mult curent prin ele. Aceasta înseamnă că poate fi necesar să faceți upgrade de cabluri , astfel încât cablul poate face față cu ea. Deci, dacă vedeți oricare dintre prizele dvs. care devin portocaliu strălucitor, atunci ar putea însemna acest lucru.

Supraîncălzirea Sockets

Poate fi cauzată de ceva care blochează orificiile de aerisire de pe spate sau o izolație slabă în priză. Dacă observați că se încălzesc prea mult, este important să le rezolvați cât mai curând posibil.

Pâlpâind sau Dim Light Bulbs

Fie becul nu este înșurubat corect, fie există alte probleme electrice. Asigurați-vă că luminile funcționează corect, înlocuind becurile care pâlpâie.

Lights Not Working Properly

Acest lucru se datorează adesea cablării sau izolației defecte. Dacă observați că oricare dintre luminile dvs. nu funcționează. Atunci este crucial să le reparați sau să le înlocuiți cât mai curând posibil.

Dece Should You HIRE un Electrician pentru Job?

Există multe motive pentru care este o idee bună să angajați un electrician pentru instalația dvs. electrică. Aici sunt cateva exemple:

 1. Nu veți avea nevoie de instrumente sau echipamente speciale și, probabil, veți face treaba mai repede decât dacă ați face-o singur.
 2. Ei știu cum să lucreze în siguranță, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea casei dvs. sau la rănirea oricui.
 3. Este o cerință legală pentru cele mai multe lucrări efectuate de un electrician calificat sau de cineva aflat sub supravegherea lor.
 4. Sunt complet calificați și asigurați, astfel încât să puteți fi siguri că sunt capabili să facă treaba bine.
 5. Dacă ați încercat să faceți singuri lucrarea și există o problemă. Atunci va fi responsabilitatea ta.
 6. Dacă aveți nevoie de o actualizare electrică, deoarece instalația dvs. este nesigură sau nu respectă standardele actuale. Atunci angajarea unui profesionist este singura cale de urmat!

Cuvinte finale

Este important să se folosească electricieni calificați pentru elect c instalare . O casă sau de afaceri fără putere poate fi un mare hassl e . Vrei experții de partea ta când vine vorba de acest tip de job.

Instalarea electrică este ceva ce nu ar trebui să fie niciodată ușor. Dacă se pare că există vreo obstacol în calea cablării, nu vă apropiați singur de ele. Dar, în schimb, găsiți pe cineva care are experiență cu aceste lucruri .

FAQ

Ce Kind de Work Does un Electrician Do?

Un electrician asigură instalații electrice pentru case și afaceri. De asemenea, servicii externe precum iluminatul stradal. De asemenea, efectuează lucrări de întreținere, testează și repară cabluri și echipamente.

Ce Cun You DO If  Ynostru Cables Hmânca Up?

Dacă se supraîncălzesc, cel mai probabil se datorează prea mult curent care trece prin ele. Aceasta înseamnă că instalația electrică nu este suficientă și are nevoie de înlocuirea puternică. Poate însemna, de asemenea, că există o problemă de conexiune. Așadar, ar putea fi util să aruncăm o privire electriciană asupra oricăror probleme din acest domeniu.

În cazul în care Should You LUuk If Ynoastre LDREPTURILOR Flicker?

Puteți verifica dacă există probleme cu izolarea becului sau a prizei uitându-vă la sonda neagră de pe tester. Dacă există probleme aici, ar trebui să aveți un electrician să arunce o privire.

Cum Do You Kacum am f Taici eun PProblem cu Ynostru Circuit Protecția Device?

Trebuie să le verifice folosind un tester pentru a vedea dacă acestea sunt Signa l ling corect. Dacă testerul nu se aprinde pentru unul dintre aceste dispozitive, este posibil ca prea mult curent să nu funcționeze și să fie necesar să fie înlocuit.