Scopul construirii unei case este de a locui acolo pașnic pe termen lung. Mai mult, locuitorii dintr-o casă pot obține căldură adecvată iarna și răcoritoare vara datorită construcției adecvate . Dar, dacă clădirea nu îndeplinește acest scop anume?
Prin urmare, în acest articol, veți afla despre cea mai bună izolație termică exterioară pentru casa dvs. Constructorii români au început să pună în aplicare exter nal de izolație termică în anii ’90 s. Este încă practicat și recunoscut ca unul dintre pașii esențiali în repararea unei clădiri vechi.
Pentru a face acest lucru, sunt necesare mai multe metode și mai multe materiale. Și toate au atât avantaje, cât și dezavantaje. Acestea trebuie examinate cu atenție înainte de a începe procesul de lucru.
Aveți ceva timp să parcurgeți informațiile și să știți de ce aveți nevoie de izolație exterioară, material necesar și, cel mai important, procedurile de construire a unei case de izolație exterioară.
Tel Cel mai bun exterior izolație termică
Cel puțin 35% din căldura din casa ta poate fi pierdută din cauza pereților slab izolați sau neizolați. Desigur, aceștia sunt banii câștigați din greu, care se scurg prin pereții casei tale. Modernizarea sau instalarea izolației de perete este o modalitate excelentă de a face economii pe termen lung.
Există 3 tipuri principale de izolație a pereților, în funcție de tipul de construcție a peretelui din casa ta. Acestea sunt:
- Cavitate pompată
- Izolație interioară a pereților
- Izolație exterioară a pereților
Nu vă faceți griji dacă nu sunteți sigur de tipul de pereți pe care îl aveți. Un membru al echipei de soluții termice pentru clădiri le va analiza și vă va sfătui cu privire la ce proces este cel mai exact pentru casa dvs. Deoarece tema noastră se bazează pe izolația termică exterioară , vom discuta mai întâi despre aceasta.
De Asemenea Puteți Citi: Hidroizolatie Beci – Ghid complet
De ce aveți nevoie de izolație termică exterioară
Există 3 motive pentru care ai avea nevoie de izolație termică exterioară. Deci, în calitate de proprietar de pământ, trebuie să știți despre asta foarte precis pentru a nu risipi banii. Continuați să citiți cu atenție punctele de mai jos.
Pentru a face costurile de reparare mai eficiente
Dacă întotdeauna trebuie să păstrați aparatul de aer condiționat pornit vara și încălzitoarele pornite iarna, indică faptul că locuința dvs. nu are eficiență energetică. Acesta este motivul exact dacă vreodată nu reușiți să obțineți confort higrotermic.
Definiția precisă a confortului higrotermic este nivelul perfect de temperatură și umiditate din casa ta. Susținerea acestor niveluri perfecte implică consumul maxim de energie al casei.
Potrivit unui raport, 25% din consum este destinat aerului condiționat, iar încălzirea locuinței consumă 57%. Deci, este clar că pentru alte utilități, cum ar fi gătitul, iluminatul și aparatele electrocasnice și electronice, folosim doar 18% din întregul consum de energie.
În plus, înseamnă că păstrarea confortului higrotermic al casei este foarte costisitoare. Deci, pentru a reduce aceste costuri, trebuie să măriți eficiența energetică a clădirii prin scăderea consumului de energie fără a reduce nivelul actual de confort.
Pentru a determina cu exactitate nivelul de eficiență energetică al clădirii, aveți nevoie de un audit energetic și expertiză, care vă poate oferi soluțiile de reabilitare termică a clădirii. Sarcinile esențiale de reabilitare a casei sunt:
- Izolația exterioară a pereților
- Instalarea geamurilor termopan
- Înlocuirea conductelor de distribuție
Principalul motiv al izolării exterioare a pereților este extinderea inerției lor termice. Deci, pereții cu inerție termică ridicată adună căldura mai încet și chiar o descarcă mai încet pentru a se răci.
Pe scurt, pereții dvs. vor distribui căldură iarna, vor rămâne relativ reci vara și veți consuma mai puțin gaz și electricitate pentru nivelul maxim exact de confort termic.
Menținerea umidității departe de structura casei
Atât temperatura, cât și nivelul de umiditate afectează confortul higrotermic. O mare parte a umidității în casă este dezvoltată din activitățile noastre zilnice, cum ar fi gătitul, spălatul vaselor, igiena personală, spălarea și uscarea hainelor, lucrări grele care vă fac să transpirați etc.
Umiditatea poate fi crescută enorm în casă datorită pereților neizolați. Trecerea nivelului ideal de umiditate, care este în jur de 40 și 50%, poate provoca:
- formarea de bug-uri
- formarea mucegaiului și a umezelii
- mirosuri urâte
- distorsionarea mobilierului și a pardoselii
În general, apa din mediul exterior, care se poate forma datorită ploii, ceații, zăpezii etc., este așezată în pereții exteriori și apoi pătrunde în tencuială. Dar izolația exterioară reală include scule inerte termic și folii de barieră împotriva vaporilor. Cea mai bună parte este că are un efect anti-compresie și nu permite umezelii să pătrundă în casă.
Cu toate acestea, hidroizolarea este adesea terminată prin izolație interioară și este un proces vital în timpul construcției casei. Concentrația specifică este dată acoperișurilor și subsolurilor, deoarece intră mai des în contact cu apa de ploaie.
Pe scurt, în timpul construcției subsolului, se folosesc metode de drenaj, hidroizolarea pereților cu o membrană de cristal și impermeabilizarea în masă a metodelor de beton. Și în timpul construcției acoperișului, este implementată o metodă cu membrană bituminoasă.
Pentru a vă face casă izolată fonic
Nu este foarte plăcut să obțineți sunet din exterior în timp ce vă odihniți sau lucrați. Deci, pentru a tăcea complet în casă, este esențial să aveți o casă izolată fonic. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății , poluarea fonică poate pune în aplicare un risc ridicat pentru sănătate, din cauza căruia pot fi experimentate tulburări de somn, stres, tinitus, hipertensiune și pierderea auzului.
Mai mult, dacă vă confruntați cu poluarea fonică zilnică, precum zgomotul șantierelor, traficului, avioanelor, zonelor industriale și multe altele, acesta poate fi rezolvat prin izolație exterioară. Izolația exterioară nu va lăsa sunetul greu din exterior să intre în casa ta.
Puteți obține obloanele exterioare din aluminiu pentru a reduce sunetul cu 10 decibeli care vin în cele din urmă din exterior. Chiar și geamurile duble joacă un rol vital în izolarea fonică.
Dar, dacă doriți ca zgomotele din interiorul casei dvs. să iasă, atunci izolația interioară este o alegere perfectă. În acest caz, este ideal să obțineți materiale precum polistirenul și vata minerală. Un lucru esențial de știut în acest caz este că va reduce spațiul camerei tale.
Izolație interioară VS. Izolație exterioară
Din discuția de mai sus, este clar că izolația interioară ar fi o alegere excelentă în unele cazuri certe decât izolația exterioară. Cu toate acestea, ambele izolații au argumente pro și contra, care sunt discutate pe scurt mai jos:
Izolație exterioară
Pro:
- Cel mai util pentru izolația termică, deoarece protejează peretele de temperatura exterioară
- Eficient în izolare fonică și impermeabilizare
- Nu minimizează spațiul intern al casei
- Pot fi utilizate diferite tipuri de consumabile
Contra:
- Mai costisitoare
- Are nevoie de un efort logistic adecvat în clădirile înalte
Izolație interioară
Pro:
- Buget prietenos
- Poate da rezultate reușite în cazul izolării fonice
- Poate fi utilizat dacă proprietarul consideră că perspectiva va fi modificată datorită izolației exterioare
- Poate fi folosit în diferite etape de construcție pentru a proteja încăperile superioare
Contra:
- Scade spațiile interioare ale camerei
- Pictura trebuie îndepărtată total
- Nu se pot face picturi suplimentare pentru a decora peretele
- Trebuie să scoateți radiatoarele și să le înlocuiți știfturile cu altele mai mari
- Polistirenul subțire trebuie utilizat deoarece este conceput în principal pentru izolația interioară. Dar, este mult mai costisitoare
După ce am trecut prin avantajele și dezavantajele ambelor, se vede că izolația exterioară este aplicată mai mult. Mai mult, nevoia dvs. va decide ce materiale și ce tip de muncă doriți.
De Asemenea Puteți Citi: Impermeabilizarea balconului: Cum procedăm atunci când apa curge din balcon
Materiale utilizate pentru izolarea exterioară
Nu există material special disponibil pe piață pentru izolația exterioară. Puteți selecta materialul în funcție de starea vremii din zona dvs. Mai jos sunt câteva descrieri ale celui mai folosit material cu avantaje și dezavantaje.
Polistiren expandat
Pro:
- Este un material ușor
- Nu îngreunează partea din față a casei
- Cost redus
- Previne fundația mucegaiului și umezelii
- Permite circulația vaporilor adunați în interiorul casei
- Opunându-se la temperaturi ridicate
Contra:
- Deoarece este sintetic, este un material poluant
- Poate arde în foc și poate susține arderea
- Poate atrage rozătoarele cu numele animalului
Polistiren extrudat
Pro:
- Are o densitate avansată decât polistirenul expandat
- Un izolator termic îmbunătățit decât polistirenul expandat
- Potrivit pentru izolarea subsolului și fundației
- Orice fel de rezistent la uzură
Contra:
- Devine imposibil ca peretele să respire
- Rotirea vaporilor devine mai grea
- Mucegai și umezeală
- Umezeala poate fi văzută între izolație și perete
Spuma poliuretanica
Pro:
- Aplicare rapidă și ușoară
- Este posibilă închiderea completă
- Legătură instantanee pe majoritatea materialului de construcție
- Izolat fonic
- Greutate mica
- Grosime mai mică
- Nu se descompune
Contra:
- Mai scump
- Nu poate fi folosit în mod egal
- Poate elimina substanța necesară în timpul aplicării
Lemn mineral bazaltic
Pro:
- Poate sta la temperaturi de până la 700 ° C
- Rotirea vaporilor este posibilă
- Izolat fonic
Contra:
- Scump
- Mai multă greutate
- Dificil de instalat
Lână minerală de sticlă
Pro:
- Mai elastic și mai flexibil decât lemnul mineral bazaltic
- Ideal pentru izolarea interioară
- Pereții cu forme inegale pot fi izolate
Contra:
- Lemn mineral de calitate inferioară până la bazalt
- Mai puțin rezistent la foc decât lemnul mineral bazaltic
Citiți Si: Construcția scărilor interioare
Izolație naturală exterioară
Majorității oamenilor le place să aleagă materiale naturale pentru izolația exterioară pentru a înlocui materialele sintetice. Această metodă a fost folosită mai ales în vechile tehnici de construcție. Dar acum, observând dificultățile materialelor artificiale, oamenilor le place să revină la vechiul concept pentru a experimenta beneficiile sale.
Principalul său beneficiu ar fi poluarea inexistentă și costurile reduse de construcție. Cu toate acestea, are și unele dezavantaje: rezistență scăzută la mediul exterior și un risc ridicat de incendiu.
Elementele naturale pentru izolația exterioară sunt folosite pentru a conferi casei un aspect mobilat și un design rustic. Deoarece eficiența sa termică este fără îndoială, este utilizată mai ales în combinație cu alte substanțe chimice sau materiale pentru a crește rezistența. Mai jos sunt câteva dintre cele mai populare elemente naturale care pot fi utilizate pentru izolarea exterioară:
- Plută: Se găsește într-o versiune grosieră sau extinsă colectată prin prelucrare din materialele ecologice. Oferă izolare fonică și termică adecvată, crește rezistența la foc și interzice dezvoltarea mucegaiului.
- Paie: necesită prelucrare neglijabilă și oferă astfel o izolare termică eficientă.
- Reed: Este ușor, ușor de tencuit și asamblat. În plus, are o izolare fonică și termică bună.
- Cânepă: Cam la fel ca trestia, de exemplu, având o izolare fonică și termică bună. Mai mult, este permeabil la vaporii de apă, poate fi instalat cu ușurință și are o rezistență ridicată la ciuperci.
- Lână de oaie: este ignifugă și are o temperatură echitabilă.
Procedura de izolare exterioară a unei clădiri
Există o diferență semnificativă între procedura de izolare a unei clădiri construite și a unei clădiri în construcție. Cu toate acestea, diferența este legată de fazele de pregătire.
Clădirea aflată în construcție necesită uscarea elementelor din care este construit peretele. Dar dacă clădirea este deja construită, este necesară eradicarea tencuielii.
Mai mult, dacă există materiale precum țevile, atunci întreaga metodă poate fi dificilă deoarece acestea trebuie mutate pentru completarea izolației.
Mai jos sunt pașii principali odată ce pereții exteriori sunt gata:
- Aplicați umplutura de gumă pe materialul plăcilor izolante. În principal, trebuie aplicat pe marginile plăcii și în unele locuri din centrul acesteia.
- După aceea, aplicați plăcile pe perete începând de la baza colțului peretelui. Și apoi du-te la ultimul nivel, urcând progresiv și liniar. Pentru a evita orice formare a îmbinărilor, sunt plasate multe plăci. În acest timp, plăcile trebuie aplatizate cu o placă de îndreptat.
- Urmează armarea plăcilor . Odată ce plăcile sunt lipite cu umplutură, se fac găuri pentru a aplica diblurile. Numărul recomandat de dibluri este de minimum 5 pentru fiecare metru pătrat. Un strat subțire de umplutură trebuie utilizat peste plăcile izolante după montarea diblurilor.
- Pasul final este tencuiala . Când umplutura începe să se usuce, execuția finisajului procedează mai precis la tencuiala decorativă. În cele din urmă, casa va recâștiga sau va obține aspectul dorit.
Linia de fund
Deoarece toată lumea dorește ca casa lor să fie atractivă, frumoasă și de durată, contactează un specialist în construcții. Numai un specialist în construcții poate da ideea corectă despre ce trebuie făcut, ce material poate fi folosit și așa mai departe. Iar una dintre părțile esențiale care trebuie luate în considerare la construirea unei case sunt pereții. Pereții vă pot asigura căldura iarna și răcoarea vara.
Deci, ați știut deja despre cea mai bună izolație termică exterioară pentru casa dvs. din informațiile de mai sus . Elementele de cea mai bună calitate trebuie alese chiar dacă sunt foarte costisitoare. Dar, dacă cumpărați un material ieftin, atunci costul de reparație ar fi mai mare din cauza daunelor imense.
De asemenea, asigurați-vă că nu cumpărați mai multe materiale decât este necesar. Cumpărarea mai multor materiale poate fi o pierdere de bani la finalul lucrării, lucru pe care cu siguranță nu-l veți dori.