Combinații de culori pentru pictură și decorațiuni interioare

Combinații de culori pentru pictură și decorațiuni interioare

Îți place să te joci cu culorile? Dacă o faci, ai întotdeauna opțiunea de a-ți arăta creativitatea cu pictura.

Majoritatea oamenilor încearcă să se joace în siguranță atunci când decid să-și decoreze casa. Unele culori neutre sunt gri, crem, alb etc.

Dacă doriți un decor impresionant pentru casă, atunci o combinație de culori este o alegere excelentă pentru dvs. În acest articol, veți găsi combinații de culori pentru dormitoare, băi, bucătărie și camere de zi.

Să trecem la combinația de culori a diferitelor camere.

Combinații de culori pentru dormitoare

După o zi lungă de muncă, alegeți întotdeauna dormitoarele noastre pentru odihnă. Deci, oamenii ajung adesea să selecteze culori subtile în timp ce se relaxează.

Există patru categorii diferite de dormitoare, care sunt:

 1. Dormitoare albastre
 2. Dormitoare de lux
 3. Dormitoare neutre
 4. Dormitoare delicate.

Să vedem cum arată aceste dormitoare.

Dormitoare albastre

Albastrul este o culoare elegantă, iar majoritatea oamenilor găsesc culoarea foarte relaxantă. Există multe nuanțe de albastru pe care le puteți folosi pe perete.

În plus, este o alegere mai bună dacă folosiți un indiciu de culori crem, alb sau bej pentru a face dormitorul să iasă.

De asemenea, puteți utiliza mobilier din lemn sau alb. Prin astfel de mobilier, se pare că camera are mai mult spațiu.

Dormitoare de lux

Aurul sau bronzul sunt culori de lux. Oamenii folosesc adesea diferite culori cu auriu sau bronz pentru a face camera să arate luxos.

Puteți folosi bronz sau aur ca tapet, covoare sau chiar perdele lungi. În astfel de cazuri, blocajul culorilor poate fi de ajutor.

Cu bronz sau aur, puteți folosi și accesorii albe sau colorate. Va face camera să arate foarte elegantă, precum și luxoasă.

Dormitoare neutre

Unele culori neutre sunt culorile alb, gri și lemn. Puteți vedea adesea dormitoarele au pereți albi cu mobilier din lemn.

Ei aleg astfel de culori pentru a face camera să pară neutră. Cu toate acestea, ar fi o idee minunată să adaugi contrast camerei tale, ca orice accesorii de nuanțe de gri.

Dormitoare delicate

Majoritatea mansardelor sunt de dimensiuni mici, astfel încât oamenii folosesc culorile pentru a face camera vizuală mare. Unele culori delicate sunt culoarea tei, pereții albi sau tavanele cu dungi colorate strălucitoare.

În plus, puteți utiliza accesorii ruginite sau din lemn pentru a face mai mult spațiu. Lista culorilor delicate este necondiționată, dar depinde de stilul tău să alegi ceva liniștitor.

Combinație de culori pentru camera de zi

Camerele de locuit sunt locul în care familia se adună pentru a-și petrece timpul liber. Deci, puteți decora camerele de zi cu culori îndrăznețe și intense.

Culorile îndrăznețe și vibrante vă ajută să vă stimulați creierul și să fiți mai activi. Unele combinații de culori îndrăznețe sunt:

 1. Camere de zi elegante
 2. Camere de zi neutre
 3. Camere de zi vibrante

Să vedem cum funcționează aceste combinații de culori.

Camere de zi elegante

Unii oameni își doresc un living elegant. Deci, arhitecții sugerează adesea roz cu tonuri gri sau albicioase.

În multe cazuri, puteți vedea cum oamenii folosesc diferite tonuri de gri cu culori deschise. Pe de altă parte, există mobilier alb sau maro. Astfel de camere de zi arată foarte sofisticate.

Camere de zi neutre

Ca și dormitoarele neutre, livingurile neutre sunt similare. Unele culori standard în sufrageriile neutre sunt maro, alb și, uneori, verde, de exemplu, un dormitor cu pereți albi și accesorii verzi. Această combinație de culori nu are multe culori, dar oferă totuși un aspect neutru.

Camere de zi vibrante

Culorile vibrante fac ca o cameră să pară mai vie, precum portocaliu, galben, verde etc.

Pentru a face camera activă, puteți folosi pereți colorați, precum dungi portocalii și albe. În plus, puteți adăuga mobilier verde sau galben.

Unii oameni folosesc, de asemenea, imagini de fundal pe o parte, cu trei pereți albi. Face camera colorată, cu mai mult spațiu.

Uneori, puteți utiliza un fundal colorat, cu decorațiuni deschise, care vor face spațiul energic.

Combinație de culori pentru bucătăria ta

Spațiile de bucătărie trebuie să fie confortabile. Veți dori o bucătărie care să arate neînghesuită. Deci, este necesar să combinați culorile într-un mod care să nu pară obositor.

Puteți clasifica o bucătărie în trei tipuri:

 1. Bucătării profesionale
 2. Bucătării lucioase
 3. Bucătării naturale.

Continuați să cunoașteți aceste tipuri diferite.

Bucătării profesionale

Bucătăriile profesionale au o culoare mai ales neutră. Unele culori neutre sunt verde deschis, gri deschis, verde măslin etc. O bucătărie cu tâmplărie albă pare foarte profesională.

Bucătării lucioase

Majoritatea bucătăriilor au o notă lucioasă în ele. Un interior cu podea sau mobilier din lemn face ca o cameră să fie foarte strălucitoare.

O bucătărie lucioasă te face activ, astfel încât să-ți poți finaliza munca fără să te simți neliniștit. De exemplu, puteți obține un perete liliac cu pardoseală din lemn.

Prin urmare, vă puteți gândi să obțineți o bucătărie lucioasă.

Bucătării naturale

Bucătăriile naturale sunt foarte estetice. Cu toate acestea, prin combinarea culorilor, puteți face cu ușurință o bucătărie caldă, naturală. Deci, în astfel de cazuri, puteți utiliza culori precum portocaliu, maro, gri etc.

Într-o bucătărie naturală, vă puteți aștepta și la atingerea naturii, cum ar fi pădurile sau marmura. De exemplu, unora le place să combine pereții portocalii cu mobilierul din lemn.

Combinații de culori pentru băi

Toată lumea are o perspectivă diferită asupra combinațiilor de culori pentru băi. Unora le place ca baia lor să fie relaxantă, iar altora o consideră funcțională.

Există patru tipuri diferite de băi, care sunt:

 1. Băi relaxante
 2. Băi simple
 3. Băi de lux
 4. Băi elegante.

Să vedem combinațiile de culori ale diferitelor băi.

Băi relaxante

Unii oameni cred că este necesar să aveți o baie care să arate luminoasă și relaxantă. Cu toate acestea, puteți face dușuri lungi cu lumânări parfumate pentru a vă simți relaxat.

În majoritatea cazurilor, trebuie să aveți culori simple pentru a face o baie mică să pară mai mare. Nu numai că culorile deschise te fac să simți mai mult spațiu, dar îți pot ajuta și mintea să se odihnească. Unele culori relaxante sunt roz somon, roz deschis, verde deschis etc.

Cu toate acestea, este necesar să combinați accesoriile dvs. de toaletă cu culorile. De exemplu, puteți utiliza mobilier alb sau crem pentru blocarea culorilor.

Băi simple

Albul este o culoare liniștitoare, dar ei dețin o baie de dimensiuni mici. Deoarece albul ajută camerele să arate mai mari, puteți folosi pereți albi.

Uneori, în băile simple, puteți avea pereți albi cu interioare bej. Va face baia să arate simplu, cu o dimensiune vizual mai mare.

Deci, puteți alege băi simple pentru baia dvs.

Băi de lux

Băile de lux sunt destinate persoanelor care doresc dușuri lungi cu muzică și lumânări parfumate. Pentru a avea o baie de lux, puteți folosi culori precum griul cu marmură.

Pe de altă parte, puteți avea pereți crem cu căzi și chiuvete bleumarin. Aspectul mai întunecat arată un semn de bogăție în băi.

Prin urmare, dacă doriți o baie de lux, trebuie să alegeți culori închise.

Băi elegante

Majoritatea oamenilor își doresc băi practice, dar vor și un plus de eleganță. Dacă sunteți unul dintre ei, trebuie să alegeți podele gri deschis, interioare din lemn sau pereți albi.

Deoarece veți avea nevoie de dulapuri în baie, le puteți proiecta din lemn sau materiale albe. Există multe băi unde puteți găsi astfel de interioare.

Ca scenariu tipic, puteți avea pereți albi cu interioare din lemn. Contrastul culorilor va crea un semn de rafinament cu eleganță.

Așadar, dacă doriți o baie elegantă, o puteți planifica în culori albe sau crem.

Concluzie

Toată lumea își poate alege culoarea camerelor în funcție de preferințe. Deci, sunteți liber să alegeți orice culoare doriți. Cu toate acestea, este esențială o combinație de culori pentru pictură care se potrivește cu personalitatea ta.

Cu toate acestea, puteți lua ajutorul unui profesionist dacă nu sunteți sigur de deciziile dvs. Un profesionist poate face treaba mai bine în timp ce vă așezați și vă odihniți. Ai chiar și o opțiune de a-ți descrie ideile în timp ce îți fac visul să devină realitate.

Așadar, în loc să vă faceți griji cu privire la combinațiile de culori, începeți să vă decideți culorile sau obțineți ajutorul unui muncitor.