cu ce se curata siliconul

Cu Ce Se Curata Siliconul

Siliconul este considerat sigilantul prin excelență. În timpul utilizării, este predominant să ieșiți de pe margini. Și eliminarea excesului face suprafețele mai omogene. Siliconul este utilizat pe scară largă pentru a sigila cutiile de duș, sticla și multe altele.

Aproape toți cei care au fost nevoiți să îndepărteze siliconul știu cât de plictisitor poate fi acest job. Răzuitorii și tăietorii ajută foarte mult la îndepărtarea reziduurilor, dar nu sunt potrivite pentru fiecare suprafață.

Să vedem cum să curățăm siliconul eficient fără a deteriora suprafețele.

Cum se curăță siliconul: pas cu pas

Materiale necesare pentru curățarea siliconului:

 • Silicon
 • Eliminator de silicon
 • Spray de îngheț
 • Ulei de bebeluș
 • Cuțit de chit
 • Acetonă
 • Detergent

Pasul 1: Verificați zona și Eliminați în exces

Primul lucru de făcut este să inspectați zona de curățat. Cel mai bine ar fi să determinați vârsta siliconului. Deoarece în funcție de vârstă, procesul de curățare va varia.

Dacă siliconul este proaspăt, cel mai bun sfat este să îl îndepărtați imediat. Acest lucru economisește multă muncă și vă protejează nervii, deoarece siliconul se întărește foarte repede. Și astfel, devine rapid complicat să îl eliminați cu ușurință.

Dar dacă siliconul nu este proaspăt și „îmbătrânit”, ar putea fi dificil de îndepărtat sau curățat. Și chiar dacă reușiți să faceți acest lucru, vor exista reziduuri sau cicatrici. Poate chiar deteriora suprafața. Îndepărtați siliconul cât mai mult posibil.

Deci, inspectarea zonei și eliminarea excesului este foarte importantă.

Pasul 2: Eliminarea

După cum am spus, în funcție de suprafață și de vârsta siliconului, puteți utiliza mai multe metode.

Pentru Fresh Silicone

Eliminarea uneia sau mai multor pete proaspete de silicon este o sarcină ușoară. În primul rând, este recomandabil să colectați produsul în exces cu o spatulă . Pentru a elimina reziduurile, sunt suficiente câteva haine curate și uscate fără a utiliza detergent.

Dacă tocmai ați aplicat silicon, îl puteți îndepărta cu cârpe uscate. Dacă ați observat bavura când siliconul a început deja să se usuce, așteptați să se usuce complet . Și folosiți un cuțit utilitar pentru a tăia excesul.

For Hard Silicone

 1. Odată ce siliconul s-a întărit, devine mult mai complicat de curățat. Dar nu vă faceți griji, căile de atac pot ajuta la îndepărtarea siliconului și la salvarea bărbatului că sunteți mult timp.
 2. Uleiul pentru bebeluși sau loțiunea de corp se dovedesc a fi foarte eficiente în combaterea siliconului dur. Uleiul trece sub masa întărită și îl slăbește rapid și ușor din substrat. După un timp scurt de aplicare, este ușor de îndepărtat cu ajutorul unei spatule.
  Acesta va fi, din nou, instrumentul deosebit de potrivit pentru situație.
 3. Dacă pata de silicon nedorită este pe lemn sau alt material absorbant, ar trebui să se utilizeze o sticlă de detergent. Acest produs se aplică, de asemenea, în mod liber pe pată. Trebuie absorbit câteva minute pentru a îndepărta siliconul.
 4. Lichidul de spălat vase funcționează la fel ca loțiunea de corp sau uleiul pentru bebeluși. Cu toate acestea, utilizarea uleiurilor pe o suprafață absorbantă poate provoca cu ușurință pete inestetice. Deși siliconul este îndepărtat, uleiurile ar crea o barieră optică diferită.
 5. Utilizarea unui cub de gheață sau a unui spray de gheață poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea siliconului. La prima vedere poate părea puțin ciudat. Dar siliconul fragil este mult mai ușor de îndepărtat. Prin urmare, se recomandă răcirea masei întărite.
  Acest lucru face ca siliconul să fie fragil și poate fi ușor îndepărtat de pe suprafață cu o lamă de ras.
 6. Vă puteți ajuta cu un uscător de păr setând căldura maximă. Sau puteți presăra apă fierbinte pe ea sau puteți pune niște haine umede pe ea pentru câteva zile. Îndepărtarea siliconului și îmbunătățirea acestuia vor evita zgârierea sau ciobirea suprafețelor.Odată înmuiat, puteți îndepărta siliconul cu un tăietor sau o spatulă profesională. Frezele au un vârf foarte ascuțit pentru aceasta, au nevoie de o atenție specială în timpul utilizării lor. Ca măsură de precauție, este întotdeauna recomandabil să purtați o pereche de mănuși înainte de a utiliza orice tip de tăietor.
 7. Prin urmare, cel mai eficient mod rămâne utilizarea unui solvent de silicon, indiferent dacă este un produs specific sau se găsește acasă. Substanțele de uz casnic care sunt bune în acest scop sunt acetonă folosită pentru dizolvarea lacului de unghii, a spiritului alb și a alcoolului etilic. Dar rezultate bune pot fi obținute și folosind oțet de gătit obișnuit sau benzină.

Pasul 3 – Curățați suprafața

Asigurați-vă că ați îndepărtat și restudiile din silicon de pe suprafață. Apoi înmuiați o cârpă cu alcool denaturat și ștergeți suprafața. Veți vedea că orice reziduu de silicon va dispărea în scurt timp.

Dacă trebuie să scoateți siliconul din sticlă, puteți pulveriza alcool denaturat pe toată suprafața care urmează a fi tratată. Așteptați câteva minute și treceți un răzuitor pe suprafață: veți vedea că toate reziduurile de silicon se vor desprinde.

Câteva precauții

Aveți grijă să nu poziționați niciodată vârful tăietorului perpendicular pe suprafață. Nu faceți tăieturi adânci, preferând incizii ușoare și superficiale. Gravând siliconul pe partea superioară și inferioară, puteți îndepărta întreaga bandă cu mâinile.

O metodă simplă și rapidă, dar eficientă este doar atunci când trebuie să acționați pe suprafețe netede. Odată ce banda de silicon este îndepărtată, cel mai probabil vă veți confrunta cu reziduuri de mucegai sau silicon.

Gândul final

Dacă trebuie să știți cum să curățați siliconul , aceasta este ideea noastră. Procesul și pașii pe care i-am descris nu sunt strict exclusivi. S-ar putea să mai existe câteva trucuri pentru curățarea siliconului. Cu toate acestea, acestea au fost cele mai simple și mai eficiente modalități. Puteți găsi toate materialele în casa dvs., făcându-l o treabă ușoară de bricolaj!