Culori pentru dormitoare mici: Tot ce trebuie să știți

Culori pentru dormitoare mici: Tot ce trebuie să știți

Culoarea este cea mai bună modalitate de a schimba aspectul oricărei încăperi. Mai ales pentru un dormitor mic, alegerea culorii potrivite este vitală pentru a-l face frumos sau chiar a arăta puțin mai mare.

Cu toate acestea, alegerea culorii exacte în funcție de forma și dimensiunea dormitoarelor poate fi dificilă, mai ales dacă ești începător.

Așadar, iată câteva sugestii pentru a vă picta dormitoarele cu combinații extraordinare de culori. Aceste procese sunt ușoare și aplicabile pentru oricine dorește să o facă singur.

Cele mai bune sugestii de culoare pentru dormitoare mici

Știi că culoarea frumoasă îți afectează profund mintea și o poate face plăcută?

Am adăugat cele mai potrivite sugestii de culoare pentru dormitoarele dumneavoastră în secțiunea următoare. Alege-l pe cel mai bun pentru dormitorul tău.

1. Culori de tonifiere a pământului

Culori de tonifiere a pământului

Potrivit experților, culoarea veșnic verde de nuanță pământească este cea mai bună culoare pentru dormitor în 2022 și pentru anii următori.

Când vine vorba de culori de nuanțe pământești, vei avea diverse seturi de culori. Unele sunt albe, verzi, albastre, albastru deschis, crem și multe altele.

Există peste 50 de tipuri diferite de culori de nuanță pământească disponibile. Puteți alege oricare dintre aceste culori unice pentru a vă decora dormitorul. Sau adăugați mai multe culori într-o formă combinată.

Culorile deschise între albastru, verde și alb sunt considerate culori combinate de tonuri pământești.

Sfat pro:

Culorile de nuanță pământească sunt reglabile cu tavanul și pereții laterali ai camerei dvs. Puteți selecta orice culoare pentru a picta întreaga cameră.

2. Culori galbene pentru dormitor

Culori galbene pentru dormitor

Dacă alegeți orice culoare, galbenul va fi cel mai bun pentru dormitor. Mai ales într-un dormitor compact, galbenul arată grozav. Lumina soarelui reflectă modificările dinamismului culorii galbene în timpul zilei. În consecință, luminile de noapte transformă această culoare într-o altă nuanță atractivă.

Deși galbenul se potrivește foarte bine oricărui spațiu compact, nu este potrivit pentru colorarea tavanului camerelor. În general, culoarea albă obișnuită se potrivește bine pentru vopselele de tavan cu culoarea galbenă.

Nuanțele luminii soarelui dimineții arată superb într-un dormitor compact de culoare galbenă.

Sfat pro:

Nu vopsiți dormitorul suplimentar în galben închis și deschis. Doar alegeți culoarea galbenă simplă sau aleatorie. În culori dure și groase, reflexia luminii soarelui nu vine corect.

3. Vopsea albă care amestecă mai multe culori

Vopsea albă care amestecă mai multe culori

Când te gândești la cea mai acceptată culoare, albul va rămâne în fruntea listei. Toată lumea iubește pereții de culoare albă, mai ales persoanele în vârstă . Albul este o culoare fermecătoare și se potrivește bine cu toate modurile.

Devine foarte atrăgător atunci când atașați diferiți pereți sau pe pereți de culoare albă. Mai mult avantaj al folosirii albului este că nu trebuie să îl amestecați cu alte culori.

Principalul plus al adăugarii unei palete de culori albe în dormitor este utilizarea unei singure culori, inclusiv a tavanului. Dacă decideți să adăugați o culoare albă dormitorului dvs., alegeți o culoare albă ușor murdară sau evidențiată. Ambele culori se potrivesc bine pe tavan și pe pereți laterali.

Sfat pro:

Puteți adăuga linii fine și drepte de roșu, negru, galben și albastru pe un perete și vopsea albă pentru a aduce o combinație de culori. Cu excepția acelor culori menționate, poți alege oricare dintre culorile tale convenabile. Dar vă recomandăm să alegeți culoarea albă completă în timp ce vopsiți pereții unici.

4. Tavan de dormitor de culoare alb aproape

Tavan de dormitor de culoare alb aproape

În discuția anterioară, am vorbit despre designul pereților dormitoarelor. Nu am vorbit direct despre culorile tavanului. Acum punctul nostru de focalizare va fi doar tavanul dormitorului tău.

De obicei, puteți picta un tavan cu culori acoperite cu alb. De asemenea, puteți alege alb sau alb obișnuit și puteți accepta orice culoare de ridichi de lux pe acoperiș.

Culoarea albă simplă nu afectează nicio iluminare. De asemenea, în timpul somnului, vei dori să eviți orice reflecție asupra ochilor tăi. În acest sens, adăugarea de culori albe sau aproape alb pe tavan este acceptabilă.

Albul menține temperatura camerei regulată, fără efect extravagant asupra ochilor adormiți. Pentru un dormit adecvat în dormitoare mici, un tavan de culoare albă se dovedește a fi cel mai bun.

Sfat pro:

Asigurați-vă că tavanul nu se vopsește cu culori evidențiate. Sau alege albastru-cer, dacă nu-ți place albul.

5. Combinație de gri, albastru și argintiu a peretelui dormitorului

Combinație de gri, albastru și argintiu a peretelui dormitorului

Gri și argintiu sunt destul de asemănătoare. Cu toate acestea, puteți profita la maxim dacă combinați albastrul cu alte culori existente. Mai mult, poți folosi acele culori individual și în dormitorul tău.

Deși griul oferă un aspect puțin mai vechi, combinația potrivită poate crea o frumusețe excepțională în împrejurimile dormitorului tău. Cu toate acestea, combinațiile de culori cu gri au nevoie de aceleași culori de lenjerie de pat și mobilier pentru o perspectivă de reglare mai bună.

Mai ales în locuri compacte sau mai mici, combinația de albastru, gri și argintiu creează o nouă atracție. Aici puteți amesteca gri cu albastru sau albastru cu argintiu pentru a crea o culoare hibridă. Cu toate acestea, puteți utiliza oricare dintre aceste culori direct și puteți crea umbră fără altă culoare.

Sfat pro:

O combinație de dormitoare gri, albastre și argintii este cea mai bună selecție pentru copii mici. Pentru persoanele usor in varsta, acest tip de combinatie de culori aduce si liniste.

6. Dormitor de culoare roz albăstrui

Dormitor de culoare roz albăstrui

Dormitoarele de culoare roz sunt cea mai bună soluție pentru copii mici. Această culoare arată superb pe un spațiu compact – chiar și cuplurile proaspăt căsătorite se pot descurca bine într-o cameră cu culori curate. Mai mult, orice mobilier de culoare va face față foarte ușor rozului.

În timpul zilei și al nopții, veți identifica schimbări în iluziile dormitorului de culoare roz . Este plăcut să vezi schimbări de culoare și efecte de culoare în dormitor.

Cu toate acestea, pictarea oricăror culori roz în dormitoarele persoanelor în vârstă poate să nu pară perfectă. Desi este o culoare racoritoare, este de preferat doar pentru cei mai tineri.

Sfat pro:

Nu uitați să folosiți cearșafuri de culoare roz într-o cameră roz. Deoarece rozul este foarte iluminator, cearșaf de pat de aceeași culoare face întregul roz.

7. Nuanță roșie cu culoarea cerului

Nuanță roșie cu culoarea cerului

Unii dintre noi au o fascinație pentru culoarea roșie. Prin urmare, am adăugat un exemplu excelent de amestecare a culorilor roșu și cerului pentru a vă dezvolta ideile. De asemenea, puteți alege diferite tipuri de modele în aceeași culoare.

Este puțin probabil ca cineva să facă o casă și să nu folosească perdele roșii, lenjerie de pat sau orice accesorii. Deși este puțin probabil ca o persoană în vârstă să fie interesată de o astfel de culoare evidențiată, tinerilor le place să aibă așa ceva în dormitor.

Amintiți-vă, roșul face ca temperaturile calde să fie ușor fierbinți . Prin urmare, astfel de dormitoare nu vor fi suficient de amenajate pentru persoanele în vârstă.

Sfat pro:

Vă rugăm să nu folosiți culori roșii direct pe tavan. Îl poți folosi mai degrabă pe pereții laterali sau pe mobilierul tău.

Citeste si: Culori pentru dormitoare mici: Tot ce trebuie să știți

Cum să alegi cele mai bune culori pentru dormitoarele mici

Alegerea unei culori pentru decor nu este o sarcină ușoară. Mai ales atunci când alegeți cea mai bună combinație de culori, trebuie să aveți cunoștințe înalte despre psihologia culorilor.

Potrivirea în funcție de forma dormitorului este, de asemenea, o altă problemă vitală. Iată câteva sugestii pentru a alege cele mai bune culori pentru dormitoarele mici.

Evitați culorile întunecate

Întuneric nu este o culoare relaxantă pentru un dormitor. Prin urmare, în locuri relaxante precum dormitoare, nu folosiți culori închise.

Dormitoarele sunt folosite în principal în scop de relaxare. Așa că găsiți culori deschise în loc de negru, negru închis etc. Amintiți-vă că culorile dormitorului trebuie să fie suficient de vesele pentru a vă atinge mintea.

Aplicați combinația de culori

Folosirea culorii unice pe camere mici le poate arăta mai compacte. Mai mult decât atât, uneori o singură colorare nu face nimic extravagant. Pentru a evita toate aceste probleme, amestecați două sau trei culori pe perete.

Cu toate acestea, nu adăugați prea multe culori diferite unui dormitor mic. În schimb, combina două sau trei culori pentru a-ți decora dormitorul mic.

Creați modele mici

Este o idee excelentă să-ți pictezi dormitoarele cu picturi murale în miniatură. De asemenea, puteți utiliza diferite culori în timp ce proiectați pereți mici.

Dacă stați într-un mic cămin universitar, puteți adăuga picturi colorante înlocuibile. Fără îndoială, efectul de culoare îți va face mintea fericită.

Potrivirea culorii cu mobilierul

Un dormitor trebuie să aibă ceva mobilier, inclusiv o măsuță de ceai mică, cadru de pat și scaune. Dacă vrei să faci o declarație prin potrivirea culorilor, alege culorile în funcție de mobilierul din dormitor. Astfel, camera ta va avea o schimbare generală a atingerii plăcute de colorare.

Concluzie

Folosirea culorilor frumoase este, de asemenea, o parte a ideilor de decorare a dormitorului. Oamenii intră mereu în confuzii cu privire la alegerea celui mai bun pentru ei. Prin urmare, am adăugat imagini excelente de colorare a dormitoarelor dumneavoastră.

Cu excepția acestora, poți alege oricare dintre culorile tale convenabile în dormitorul tău. Cu toate acestea, adăugați cu atenție combinații de culori în dormitorul dvs. mic pentru a crea un aspect mai atractiv.

Întrebări frecvente

În secțiunea următoare, veți găsi răspunsuri la întrebări relevante pe acest subiect.

Care este cea mai bună culoare pentru dormitorul mic?

Tonurile pământii și culorile neutre sunt cea mai potrivită culoare pentru dormitoarele mici. Cu toate acestea, puteți adăuga combinații de culori pentru a vă decora dormitoarele în mod atractiv.

Este bine să adăugați o singură culoare dormitorului compact?

Depinde de culoarea pe care o adaugi dormitorului tău. Dacă este cel mai probabil să adăugați culori deschise, cum ar fi albastru deschis, roz și alb murdar, puteți face procesul cu o singură culoare. Alternativ, puteți separa diferite părți de culoare ale dormitorului în cazul în care alegeți culori groase.

Ar trebui să pictezi tavanul și pereții cu aceeași culoare?

Pictarea aceleiași culori pe perete și tavan poate să nu arate bine. Totuși, în cazul culorilor deschise, o poți face. În general, culorile diferite pe diferite spații adaugă mai mult dinamism unui dormitor de dimensiuni mici.