How-to-Repair-Washing-Machine-by-Yourself

Cum să reparați mașina de spălat singură

Imaginați-vă că aveți o mașină de spălat și că curățați cârpe pentru o petrecere în această seară. Deodată nu funcționează sau nu se oprește cu totul. Cel mai probabil, vei cădea într-o mare dilemă. Oameni ca tine, se confruntă cu această problemă cu mașina de spălat și vor să cunoască modul de reparație a acestora. Așadar, aici în acest articol vă vom îndruma despre cum să reparați mașina de spălat, continuați să citiți.

Problema frecventă a mașinii de spălat

Mașina de spălat este un dispozitiv de uz casnic utilizat pe scară largă. În fiecare zi oamenii se confruntă cu unele probleme comune în ea. Printre ele, unele sunt foarte frecvente, iar altele nu sunt frecvente. Cu toate acestea, înainte de a remedia orice problemă, trebuie să știți exact problema. Pentru a identifica problemele majore din mașina de spălat, verificați simptomele de mai jos.

 1. Mașina de spălat nu pornește
 2. Zgomotos în timp ce alerga
 3. Vibrații excesive în timpul funcționării
 4. Faceți zgomot în timp ce scurgeți sau nu scurgeți
 5. Supraumplere sau subumplere
 6. Nu se învârte
 7. Scurgeri de apă din sertarul cu săpun
Acestea sunt problemele fundamentale cu care ne confruntăm în mașina noastră de spălat. Acum vezi cum să le rezolvi cu ușurință.

Nu porniți mașina de spălat

Este cea mai frecventă problemă a mașinii de spălat. Se întâmplă în principal din cauza deconectării puterii. Deci, trebuie să verificați placa de alimentare împreună cu comutatorul. Asigurați-vă că conectați dispozitivele în timp ce verificați dispozitivul.

Zgomot în timpul alergării

Orice element lovit între părțile interioare și exterioare ale dispozitivului poate crea zgomot în mașină. Ar trebui să fiți sigur de curățenia plasării tuturor buzunarelor pe dispozitive. Până la moment, piesele de rulare ale mașinii se deteriorează și astfel creează zgomot în timp ce se rostogolește.

Prea multă vibrație în timp ce rulează

Dispozitivele dezechilibrate și vechi prezintă în mare parte prea multe vibrații în timp ce funcționează. Asigurați-vă că mașina de spălat este plasată în planul orizontal și nu este supraîncărcată cu o cârpă excesivă în dispozitiv. El reduce procesul de delegare.

Creați zgomot atunci când se scurge sau nu se scurge

Este una dintre problemele majore ale acestui dispozitiv. Se întâmplă din cauza deteriorării sau blocării filei sau a pompei. Ar trebui să curățați furtunul și pompa zilnic pentru a preveni această problemă.

Supraumplere sau subumplere

Există multe motive pentru care nu lucrați pe presostatul. Unul dintre cele mai frecvente motive este că camera de comutare este blocată. Fie întrerupătorul este deteriorat, fie există o gaură în interiorul comutatorului.

Nu se învârte și scurge de apă

Sistemul de drenare și sistemul de filare sunt bine conectate. Dacă unul este deteriorat sau blocat, celălalt va înceta automat să funcționeze. Dacă nu periați corect carbonul motorului poate crea această problemă. Cauza scurgerii de apă este prea mare. Din nou, acest lucru se poate întâmpla pentru alimentarea cu energie electrică, alimentarea excesivă cu apă, detergentul nedizolvat și așa mai departe.

Acestea sunt cele mai frecvente probleme pe care le găsiți sau le confruntați în mașina de spălat. După determinarea exactă a problemei, trebuie să le rezolvați cu succes.

Repararea mașinii de spălat și sfaturi de depanare

Repararea unei mașini de spălat este ușoară, dar este crucial să cunoaștem regulile corecte. Spălarea și uscarea sunt funcțiile cheie ale acestui dispozitiv. Dacă nu funcționează corect, trebuie să știți exact problema, apoi abordați-o. Continuați să citiți pentru a cunoaște modul de rezolvare a problemei de eroare.

Mașina de spălat nu funcționează

Dacă dispozitivul nu funcționează corect și creează zgomot, s-ar putea să nu ia energie corectă. Se poate întâmpla pentru supraîncărcare. În această conexiune, puteți reduce supraîncărcarea pentru a lăsa dispozitivul să funcționeze din nou. Pentru mai multe cunoștințe, puteți urma regulile de mai jos.

 • Asigurați-vă că dispozitivul este conectat. Puteți verifica lumina de alimentare, cablul de uzură și tensiunea. Asigurați-vă că dopul șaibei este pornit sau nu.
 • Verificați placa de circuit principal dacă vedeți că recipientul este mort.
 • Testați cablul de alimentare. Înainte de a verifica, îl puteți înlocui dacă credeți.
 • Puteți deschide și verifica capacul. Pentru aceasta, ar trebui să porniți și să dezactivați comutatorul. Dacă încă nu funcționează, comutatorul poate fi întrerupt.
 • Dacă mașina de spălat încă nu funcționează, controlul poate fi defect sau defect. Astfel, puteți apela personalul profesionist pentru repararea dispozitivelor.

Performanță incorectă de clătire

Dacă mașina de spălat nu vă poate spăla hainele în mod corespunzător, pot exista mai multe motive. În primul rând, trebuie să verificați dacă rulați corect mașina. Încercați să oferiți cantitatea adecvată de săpun dispozitivului și nu o supraîncărcați. Îi va face o funcționare lină.

Un sistem de drenaj necorespunzător poate crea această problemă. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să urmați pașii următori.

 • Asigurați-vă că verificați conductele prin care alimentarea cu apă a furtunului continuă corect.
 • Verificați furtunul că nu este deteriorat.
 • Drenarea netedă este importantă pentru mașinile de spălat. Verificați dacă furtunul de drenaj funcționează sau nu. Aveți grijă de clătirea inteligentă după spălarea hainelor.
 • Dacă dispozitivul încă nu funcționează corect, apelați personalul profesionist pentru a-l repara.

Mașină de spălat scurgeri

În general, apa provine din furtun. Ar trebui să fiți sigur că scurgerea provine din furtun și că conducta de rezervă nu funcționează corect sau nu funcționează deloc. Dacă conducta furtunului este deteriorată complet, încercați să o înlocuiți pe una nouă sau să o reparați. Dar este nevoie de verificări suplimentare. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați următoarele sfaturi.

 • Ar trebui să verificați starea de siguranță a furtunului unde se conectează la robinete și înapoi la mașina de spălat. Dacă furtunul este deteriorat sau se găsește perturbat, înlocuiți-le sau reparați-le.
 • Analizați scurgerea excesivă a dispozitivelor. Pentru a-l reduce, turnați 2 căni de oțet alb în mașină.
 • Verificați sigiliul sau rulmentul, acesta trebuie înlocuit dacă se găsește defect.

Probleme de umplere a mașinii de spălat

Dacă apa caldă și cea rece intră în hosepipe, pot deteriora hosepipe-ul, iar sistemul de drenare poate fi perturbat. Trebuie să fiți sigur că hosepipe-ul este la cel puțin 34 de centimetri deasupra podelei. Este bine să aveți un decalaj între orificiu și canal, deoarece împiedică revarsarea sistemului de drenaj.

Dacă mașina de spălat a fost supraîncărcată, trebuie să existe o intrare de apă sau supape care să o controleze. Dacă totuși, se întâmplă, încercați să le înlocuiți.

Vibrații excesive

De cele mai multe ori, se întâmplă din cauza unei suprafețe de dezechilibru în care este așezată mașina de spălat. La început, rezolvați problema dezechilibrului suprafeței. În continuare, verificați dacă aparatul este vibrat sau nu. Dacă da, reduceți sarcina excesivă din dispozitiv. Atunci trebuie să verificați mai multe.

 1. Înainte de a face orice muncă, deconectați dispozitivele.
 2. Testați picioarele de nivelare
 3. Aceasta este cea mai simplă și una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii în zilele noastre. Dacă nu puteți rezolva acest lucru, apelați-l pe cel profesionist pentru a repara acest lucru.

Final

Urmând aceste sfaturi, toată lumea poate aborda problema de bază a mașinii de spălat. Înainte de a începe repararea dispozitivului, trebuie să verificați exact problema. Pe baza problemei, veți aplica regulile corecte. Sper că acest lucru va crește stabilitatea dispozitivului și va repara ușor problema.

ro_RORomână