cum scapam de furnici

Cum Scapi Rapid de Furnici

Ai descoperit că furnicile apar în mod nedorit în casa sau apartamentul tău? Într-adevăr, este un moment neplăcut, însă acesta poate fi depășit cu ușurință.

E cert faptul că o invazie de furnici în casa ta nu e cel mai dorit lucru cu putință, dar nu este ceva de speriat. Indepartarea furnicilor din casa ta nu a fost niciodată mai ușoară, folosind produsele special destinate contra răspândirii acestora.

Cu siguranță, nu doar furnicile sunt o adevărată povară. Gândacii de bucătărie, muștele, țânțarii pot amplifica această stare de disconfort pe care o generează, în final provocându-ne să le venim de hac.

Există nenumărate soluții pentru indepartarea furnicilor din casa, iar pe unele dintre ele le poți găsi cu ușurință. Dacă ești curios ce recomandăm ca solutie pentru furnici atunci acest articol este perfect pentru a îți clarifica nedumeririle legate de acest aspect.

De ce apar furnicile în casă?

Este bine cunoscut că schimbarea anotimpului și apariția căldurii sunt doi factori foarte importanți, care au rol involuntar în instalarea acestor invitați nedoriți în casa ta. De cele mai multe ori, începutul verii este cel mai prielnic moment pentru ele de a se instala și de a se răspândi în locuință.

Fie că locuiești la casă ori la bloc, trebuie să te asiguri că nu există o eventuală sursă de umiditate sau materiale care ar putea fi putrede, și despre care să nu ai idee că ar exista. De asemenea lipsa unei curățenii adecvate, ar putea fi încă o cauză definitorie, și prin asta ne referim la firimiturile și resturile de mâncare care nu au fost strânse din încăperile locuinței.

Furnicile sunt atrase de căldura din spațiul nou și dau dovadă de a avea o tactică bine organizată în ocuparea teritoriului lor. Prin asta se înțelege că ele își organizează trasee logice din tunelurile subterane pe care le-au numit “acasă”.  Interesant este că aceste tuneluri sunt chiar impresionante pentru că pot depăși așteptările privind lungimea lor. Dacă furnicile nu pot ieși la suprafață fiind blocate de diferite obstacole, ele le ocolesc indiferent de greutatea pe care le-o provoacă și tot apar în locul dorit a fi ocupat.

Citește De Asemenea: Renovare Apartament

Cum intră furnicile în casă?

Această întrebare ne vine deseori în minte atunci când le remarcăm înăuntru, în special dacă locuim într-un apartament pentru că avem impresia că e un loc în care ar pătrunde mai greu, spre deosebire de casă.

Din ceea ce am remarcat până în prezent, furnicile apar pe lângă ferestre, conductele de ventilație, chiar și prin fisurile podea, pereți sau prin orice deschidere către mediul exterior.

Cum știi dacă ai un cuib de furnici în casă?

Pentru liniștea interioară, este necesară o cercetare a tuturor încăperilor, în special a bucătăriei sau a living-ului, unde se obisnuiește a se servi masa, de cele mai multe ori. Această primă măsură în îndepărtarea furnicilor din casa ta este esențială și nu trebuie evitată.

Indiferent de anotimp, trebuie să fim conștienți că furnicile pot apărea. Chiar și iarna, când e permanent frig, e posibilă apariția lor. De obicei, ele hibernează atunci și e imposibil ca ele să vină din exterior. Așadar, în cazul în care sunteți deja nefericiții posesori ai furnicilor, iată primul semn că ele se ascund într-un cuib în casă.

Cum poți verifica dacă ai o invazie de furnici în locuință?

În primul rând, poți începe cu verificarea obiectelor din lemn. Dacă lemnul e putrezit sau observe umezeală, înseamnă că furnicile deja și-au început săpăturile în ceea ce este afectat. Trebuie să ții seama, totuși, că dacă lemnul e sănătos, furnicilor le este imposibil să îl atace, adică ești departe de orice risc de a le avea în casă.

Odată descoperite, trebuie începută operațiunea pentru îndepărtarea furnicilor din casă. Ce poți face, te vei întreba? Nimic mai simplu decât să le ademenești prin momeală. Poți pune momeala în locul în care ai remarcat că se adună și vezi spre ce punct se îndreaptă. Va fi evident că te vor îndruma la cuibul lor.

Cum scapi rapid de furnici?

Vom aminti, în ceea ce urmează, câteva trucuri care acționează rapid, create chiar în casă, manual. Despre ele am constatat că au avut efect imediat în îndepărtarea permanentă a furnicilor.

Începem cu o informație de specialitate, care ar putea fi necunoscută publicului. Furnicile detestă mirosul de lămâie, așadar puteți încerca să stoarceți lămâi și să păstrați cojile în locurile de pătrundere a furnicilor.

Acidul boric poate consta un ajutor în a scăpa cu ușurință de ele, pentru că are remediu imediat. Este o substanță care le ucide în foarte scurt timp, fără a vă chinui prea mult în prepararea lui.  Tot ce aveți de făcut este să amestecați aproximativ 20 de ml de acid boric cu 750 ml de apă, și 250 de ml de miere sau zahăr. Acestea vor înghiți amestecul și vor muri otrăvite.

Dacă te simți atât de presat de prezența lor agasantă, poți recurge chiar și la metode mai puțin convenționale. Suntem conștienți că ți-am stârnit atenția prin această mențiune. Ai putea încerca să le îneci cuibul cu apă clocotită. Un litru de apă clocotită, în care este deja adăugată o cantitate de săpun negru diluat, mai precis 200 de grame, ar fi destul pentru a le nimici instant.

O variantă de rezervă, care ți-ar provoca în primă fază neîncredere, ar putea fi uleiurile esențiale. Deși, ele sunt remediile oricăror probleme pe care le-am avea noi, oamenii.

Iubitorii de cafea ar putea răsufla ușurați când află că și acum cafeaua este răspunsul nevoilor lor și că nu trebuie irosită în niciun fel.  Ne referim la faptul că până și zațul de cafea este un antidot eficient și puternic. Ceea ce e de făcut este să fie întinsă o cantitate mică de zaț la marginile din partea de jos a pereților casei, unde este localizată problema, dar și prin locurile descoperite ca fiind drum al furnicilor.

Putem elucida această necunoscută și putem concluziona că poți scăpa rapid de furnici prin a prepara chiar acasă ceea ce ai nevoie, fără a apela la produsele deja apărute în comerț pentru nimicirea lor.

Cum scapi de furnici – trucuri rapide și eficiente

Prin aceasta, dorim să facem cunoscute câteva sfaturi, idei, pe care ți le sugerăm să le ai în vizor, astfel încât casa ta să nu devină un focar de răspândire a furnicilor sau, mai realist vorbind, un focar de infecții pentru tine și cei din jurul tău.

În primul rând, nu uita să păstrezi în permanență curățenia în casă. Un mediu curat este unul respingător pentru furnici sau insecte, care pătrund doar atunci când simt prezența murdăriei. În plus, casa ta nu ar fi atât de primitoare și nu ar avea un ambient plăcut chiar și pentru cei care te-ar vizita, dacă ar afla că s-ar putea întâlni, întâmplător, cfiu furnicile în cele mai nebănuite locuri din casă.

Când are loc renovarea spațiului în care locuiești, amintește-le celor care se ocupă cu reabilitarea lui să fie atenți la toate golurile sau fisurile găsite și ia imediat măsuri prin aplicarea de solutie pentru furnici la locul în care acestea își fac apariția.

Îți aducem la cunoștință că aerisirea încăperilor este absolut inevitabilă și indispensabilă într-un trai corespunzător. În crearea condițiilor în totalitate sănătoase și benefice vieții, se ține cont de acest fapt pentru a avea casa ferită de orice invitați nedoriți, prin asta referindu-ne strict la furnici.