hidroizolatie balcon

Impermeabilizarea balconului: Cum procedăm atunci când apa curge din balcon

Dacă casa dvs. are un balcon din lemn, trebuie să vă confruntați cu scurgeri de apă cel puțin o dată. Balcoanele din lemn sunt predispuse la scurgeri de apă, daune și defecțiuni. Ca urmare, este crucial să impermeabilizați balconul.

Impermeabilizarea balconului este o strategie extrem de utilă pentru a împiedica putregaiul balconului. Balcoanele sunt cele mai vulnerabile la scurgerile de apă, deoarece sunt puternic expuse la sistemele de canalizare. Deoarece balconul diferit este construit diferit, un expert vă poate ghida cel mai bine în impermeabilizarea balconului.

Balcoanele au nevoie, de asemenea, de un sistem adecvat de drenaj și de prevenire din interiorul apei. Impermeabilizarea balcoanelor poate îndeplini aceste cerințe. Vom ști mai multe despre motivele pentru care balcoanele sunt atât de predispuse la scurgeri și cum ne putem impermeabiliza propriul balcon.

Motive din spatele scurgerii în balcon

Cel mai frecvent motiv pentru scurgerea apei din balcon este construcția efectivă a balconului. De cele mai multe ori, construcția balconului este predată unui antreprenor nexperimentat . Acest lucru are ca rezultat o fundație foarte slabă a balconului.

Construcția slabă include, de asemenea, lipsa de planificare și execuție adecvată de către contractant. Mai mult, unii antreprenori pot folosi substanțe care sunt incorecte pentru balconul dvs. particular. Uneori, substratul poate fi, de asemenea, incapabil să accepte acoperirea impermeabilizantă a membranei.

După cum sa menționat deja, sistemul de drenaj de sub balcon este absolut crucial. Prin urmare, dacă există vreo problemă cu sistemul de drenaj, vor exista scurgeri , iar balconul dvs. se va deteriora odată cu umezeala.

Dispunerea unui sistem adecvat de gestionare a deșeurilor este extrem de importantă. Numai un sistem de drenaj adecvat nu poate preveni scurgerile de apă pe balconul dumneavoastră. Trebuie să existe și un sistem adecvat de gestionare a deșeurilor. Aceasta include corespunzătoare de dumping de moloz , și nici un deșeu poate grupeze în apropierea și sub balcon.

În cele din urmă, întreținerea și hidroizolația adecvată sunt incredibil de importante pentru un balcon fără umezeală. Dacă nu vă puteți îngriji în mod corespunzător balconul, vor exista scurgeri în orice moment al vieții balconului.

De Asemenea Puteți Citi: Ghid Complet Pentru Cea Mai Buna Izolatie Termica Exterioara Pentru Casa Ta

Impermeabilizarea balconului: Procesul testat

Mai multe lucruri vor trebui luate în considerare pentru hidroizolarea unui balcon. Iată câteva instrucțiuni pe care le puteți urma pentru orice fel de balcon.

Începeți de la structură

Există câteva membrane care pot fi utilizate în tehnica de impermeabilizare. Cu toate acestea, dacă fundația balconului nu este corectă, vor exista întotdeauna scurgeri. O unghie greșită și o structură necorespunzătoare pot distruge acoperirea membranei.

Orientările internaționale și naționale trebuie respectate în construirea balconului. Există mai multe coduri și standarde stabilite de autoritatea locală. De exemplu, trebuie să existe o pantă minimă și maximă pentru podeaua balconului. Construcțiile rezidențiale ar trebui să respecte standardele cu orice preț.

În plus, structura balconului trebuie să conțină, de asemenea, suficient spațiu pentru placa de acoperire. Acest lucru este crucial, deoarece va împiedica pătrunderea apei în casă. Dacă pe lemn se adaugă conservanți, acesta poate preveni mai bine scurgerile de apă. Cu toate acestea, este recomandat să vindecați problema decât să o preveniți.

Intermitent deschiderea

Aceasta este prima etapă a hidroizolației. Majoritatea scurgerilor au loc direct sub ușă. Unele motive obișnuite din spatele scurgerii nu sunt așezarea pragului într-un material de etanșare, partea superioară este expusă și un clipire deschis.

În unele cazuri, intermitentul poate fi deteriorat. Prin urmare, următoarea sarcină aici este de a sigila aceste flash-uri. Dacă nu există deschideri, apa va rămâne afară și nu va pătrunde prin balcon.

Perimetrul intermitent

În acest pas, perimetrele balconului ar trebui să includă intermitente. Pentru a crește robustețea, se poate folosi tablă. Această tablă poate fi acoperită ulterior cu o membrană lichidă.

Intermitentul trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi marginile, ture și cusături. Unul dintre locurile obișnuite în care se produc scurgeri sunt marginile. Marginile trebuie să fie sigilate corespunzător. De multe ori, marginile se putrezesc și ajung să curgă apă din balcon. Prin urmare, este crucial să se aplice tablă pe toate marginile.

Atât proiectanții, cât și compania de construcții ar trebui să aibă o comunicare adecvată cu privire la acest lucru. Uneori, numai designerul poate să nu poată determina problema. Ca urmare, investigația și executarea corespunzătoare pentru a sigila marginile.

Instalați membrana punții

Dintre toate, este cea mai ușoară sarcină de a vă hidroizola balconul. Cu toate acestea, este obligatoriu ca procesele anterioare să fie efectuate corect înainte de a instala o membrană peste puntea balconului.

Există mai multe tipuri de membrane disponibile pe piață. Veți avea nevoie de un alt tip de membrană pentru lemn și beton. Uneori, pot fi găsite daune. Pentru a preveni acest lucru, betonul poate fi plasat peste membrană imediat după aplicarea membranei.

Instalare bare T

Așezarea garniturilor de beton peste membrană este o idee bună. Cu toate acestea, puteți efectua un alt pas înainte de a face acest lucru.

T-barele sunt ceva care este instalat în jurul marginilor balconului. Este o etanșare permanentă a marginilor. Există 2 stiluri de bare T disponibile.

Primul este cu găuri de plâns. Aceste găuri direcționează apa în barele T și plâng imediat. Cealaltă bară în T este cea plasată deasupra marginii intermitente. Acest tip de bare T scurge apa de sub balcon.

Citește Și: Construiește-ți casa cu o idee nouă și unică

Instalare ancoră balustradă

Uneori , betonul poate obține deteriorat, iar apa poate trece prin membrana. În astfel de situații, ancorele balustradei pot fi fixate pe puntea balconului. Acest lucru se poate face prin încorporarea unei plăci cu stâlpul balustradei.

Amplasarea toppingului de beton

Înainte de a efectua această parte, trebuie efectuată o inspecție amănunțită. Dacă există găuri peste membrană, acestea trebuie sigilate. După aceea, membrana trebuie acoperită cu beton.

Garnitura de beton poate să nu fie o parte indispensabilă a hidroizolației. Cu toate acestea, poate proteja suprafața și membrana de apă.

Diferite tipuri de tehnici de impermeabilizare a balconului și costul acestora

Există mai multe tipuri de aplicații disponibile pentru hidroizolarea unui balcon. În funcție de tehnica pe care o alegeți și de ceea ce necesită balconul dvs., va fi stabilită cheltuiala generală.

Hidroizolarea cu membrană lichidă

Tehnica de impermeabilizare cu membrană lichidă este cel mai comun tip utilizat în întreaga lume. Ca urmare, este disponibil aproape oriunde. De asemenea, orice profesionist v-ar sugera să obțineți hidroizolație cu membrană lichidă dacă balconul dvs. necesită o impermeabilizare minimă. Serviciul total vă va costa în jur de 200 USD până la 300 USD.
<h3style=”margin-bottom:10px;”>Impermeabilizare din poliuretan

Dacă balconul dvs. este din beton, poliuretanul este calea de urmat. Orice fisură mică până la mare poate fi fixată și acoperită cu poliuretan. Prin urmare, prețul acestei tehnici este cu siguranță mai mare decât majoritatea altora. O suprafață din lemn poate fi acoperită mai bine cu poliuretan decât alte tehnici de impermeabilizare.

Hidroizolarea bitumului

Acesta este un material care este foarte protector împotriva scurgerilor. Vă va sigila acoperișul și podeaua balconului, indiferent dacă sunt din lemn sau beton. Cu toate acestea, tehnica de impermeabilizare nu este atât de ridicată. Vă puteți aștepta să plătiți în jur de 200 USD pentru serviciul complet.

Hidroizolarea cu ciment

Aceasta este o altă protecție cu membrană pentru balconul dvs. Membrana este lichidă. Drept urmare, pereții și acoperișurile din beton pot fi acoperite cu hidroizolație cu ciment la o cheltuială cu costuri reduse. Va trebui să plătiți maximum 300 USD pentru 5 galoane din containerul de ciment.

Membrane de tablă

Aceasta este tehnica mai puțin utilizată pentru hidroizolarea unui balcon. Dacă balconul este subteran și scump, aceasta este cea mai bună tehnică posibilă de utilizat. O problemă cu această tehnică este că există încă șansa ca apa să pătrundă în cazul în care există scăpărări.

Factori care afectează costul impermeabilizării unui balcon

Este posibil să fi determinat deja costul hidroizolației din toate tehnicile. Cu toate acestea, mai sunt câțiva factori care au impact asupra cheltuielilor generale.

Dimensiunea proiectului

Aici nu vorbim despre dimensiunea balconului. Uneori, chiar și un balcon mic poate necesita lucrări complexe pentru hidroizolație. Multe dintre lucruri depind de rezultatul care rezultă din examinările unui instalator. Dacă balconul dvs. se scurge deja, este posibil ca un instalator să aibă nevoie de timp suplimentar pentru a găsi cauza principală. Acest lucru va crește costul general al hidroizolației balconului.

Locația

Locația joacă, de asemenea, un rol important în determinarea costului. Multe lucruri depind de vreme, umiditate, debitul de apă și disponibilitatea materialelor. Mai mult, locația fizică a casei este, de asemenea, foarte importantă. Un instalator va trebui să gândească și să lucreze diferit pentru o casă care se află pe o plajă. Dimpotrivă, o casă cu balcon în interiorul unui oraș poate necesita o tehnică diferită.

Materiale utilizate

Există mai multe tehnici de impermeabilizare, așa cum am menționat deja. Aceste tehnici utilizează diferite materiale pentru proces. Prețurile tehnicilor depind de fapt de materialele utilizate pentru proces. Unele substanțe vor fi mai funcționale, care vor sigila pereții și acoperișurile balcoanelor mai bine decât altele. Desigur, ceva atât de eficient trebuie să fie scump.

Concluzie

Hidroizolarea balconului este o treabă importantă. Casa ta este rezultatul muncii tale grele și a banilor prețioși. Mai mult, casele sunt construite cu multă pasiune și planificare prealabilă. Deci, trebuie să fiți complet dedicați impermeabilizării balconului. Acordați întotdeauna atenție deplină detaliilor și angajați cei mai buni profesioniști pentru acest post.