Cum se face recondiționarea ușilor din față

Cum se face recondiționarea ușilor din față: uși spectaculoase pentru a intra într-o casă

Ușa din față este unul dintre elementele casei cele mai expuse la intemperii. De-a lungul anilor suferă numeroase schimbări climatice, posibile degradări voluntare sau involuntare etc. În acest moment, vă puteți întreba de ce și cum să faceți renovarea ușilor din față!

Vine momentul când ușa din față solicită o renovare parțială sau totală. Este cazul, în special atunci când aspectul său estetic devine plictisitor sau nu mai seduce proprietarii. Acest lucru este, de asemenea, atunci când ușa din față nu mai îndeplinește rolul său de tamplarie izolatoare și de protecție.

Cum se face recondiționarea ușilor din față: Pași pentru renovarea unei uși de intrare

Lemnul este un material viu care evoluează, mult mai mult decât aluminiu sau PVC. Prin urmare, este posibil să modificați (sau să surprindeți) aspectul inițial cu câteva gesturi simple.

Pentru a renova o ușă din față, tot ce trebuie să faceți este:

Demontați ușa din față

Veți găsi mai ușor să lucrați la o ușă de intrare așezată pe casete. A lucra la o ușă de intrare încă așezată pe balamalele sale este destul de complicat.

Pregătiți-vă pentru renovare

Nu uitați să protejați podeaua camerei în care urmați să vă așezați pentru a vă renova ușa de intrare. De asemenea, acordați atenție faptului că încăperea este bine ventilată. Cu condiția ca vremea să fie favorabilă, este posibil să renovați o ușă de intrare la exterior pentru mai mult confort.

Demontați piesele metalice

Încuietorile și balamalele trebuie curățate cu un stripper și tratate cu o soluție anti-rugină. Lasă-le să se usuce înainte de a le înlocui.

Îndepărtați ușa din față

Acest pas este esențial dacă ușa dvs. din față este într-o stare proastă. Pentru a face acest lucru, urmați recomandările privind stripperul de vopsea disponibil în comerț.

Reparați imperfecțiunile

Dacă ușa de intrare din lemn afișează unele defecțiuni (în special găurile), este timpul să compensați cu pulpă de lemn.

Șlefuți ușa din față (în caz de lemn)

Folosiți material adecvat și nu uitați să vă protejați ușa din fata.

Aplicați, după dorință, vopsea sau pata

Pentru vopsire, este foarte recomandat un pardoseală din amonte.

Citește Și: Cât timp durează pentru uscarea stratului de punte?

Când să schimbați ușa din față?

În unele situații, renovarea unei uși de intrare este mai puțin atractivă decât simpla schimbare a acesteia. Atunci când ușa din față a unei locuințe este prea deteriorată, aceasta nu mai oferă izolare și performanță de securitate.

Piața ușilor de intrare este în continuă evoluție: astăzi și oferă o gamă întreagă de uși cu estetică clasică sau contemporană.

Aceste uși au performanțe ridicate în ceea ce privește protecția și izolarea. Cu excepția cazului în care sunteți atașat emoțional de ușa din față, apare întrebarea schimbării în mod legitim.

Ce să ia în considerare înainte de a recondiționa uși spectaculoase?

Buget

Primul lucru pe care trebuie să-l evaluezi pentru a ieși în evidență de restul este bugetul. În acest caz, este mai bine să rezervați o parte din buget pentru uși în avans. Costul diferitelor uși este probabil mai mare decât al celor convenționale. Prin urmare, ar trebui să fie luate în considerare.

Proiecta

Atunci când instalați uși exterioare, trebuie să aveți mai multe în considerare decât atunci când faceți acest lucru cu cele interioare. În acest caz, acestea ar trebui să fie mai mult legate de mediu sau de reglementările actuale.

Dacă locuința se află într-un bloc, poate fi necesară o ușă de intrare ca și celelalte. Sau că nu poate conține anumite elemente. Cel mai bine este să aflați dacă există o barieră înainte de a alege o ușă. Dacă nu, pot apărea probleme mai târziu.

Dacă casa este unifamiliară, nu vor exista atât de multe probleme pentru alegerea ușii. Trebuie să ții cont de arhitectura sa și de nivelul de securitate dorit.

Materiale și combinații

Cele mai utilizate materiale pentru uși exterioare sunt lemnul și sticla; Singur sau în combinație. De asemenea, pot conține dale, oțel și alte elemente metalice, pe placul proprietarilor de case.

Citește Și: Proiecte Case cu parter și etaj

Lemn

Dintre acestea, cel mai des utilizat material pentru uși exterioare este lemnul. Este, fără îndoială, cel mai versatil. Pe lângă faptul că oferă o senzație de căldură, se adaptează aproape la orice tip de stil. Astfel, funcționează bine atât în case în stil rustic, cât și în cabane cu design modern.

Sticlă sau Metal

În afară de asta, combinația de uși din lemn cu sticlă sau metal este la modă în aceste zile. Atât la exterior cât și la interior, produce rezultate excelente. În orice caz, dacă optați pentru acest tip de ușă în aer liber, este recomandat să faceți același lucru și în interior. Atunci efectul pe care îl produc este mai spectaculos.

Sticla armata

Datorită avansului de rezistență a materialelor, puteți alege, de asemenea, o ușă din sticlă armată. În aceste cazuri, cel mai indicat este să le instalați împreună cu metal. Sau folosiți metal doar pe margini, încuietor și butoane. O puteți folosi și cu metal pe foaia de sticlă. Poate fi cu două frunze sau cu o singură înclinare.

Când aveți îndoieli despre ușile de instalat, cereți sfaturi

Opțiunile pentru a vă asigura că orice casă are uși panoramice sunt foarte variate. Atât de mult, încât alegerea poate fi complicată. În cazul în care decizia este severă, puteți solicita întotdeauna sfatul experților care se vor ocupa de reforma casei.

Cuvinte finale

Dacă doriți să știți cum să faceți recondiționarea ușilor din față, parcurgeți cu atenție acest articol. Apoi puteți vedea toate opțiunile disponibile, pe baza diferitelor reglementări și a spațiului disponibil.

Dar dacă vrei să înveți mai detaliat, solicita consultanta a unui expert. Te vor ajuta să știi care sunt cele mai potrivite pentru tipul de pereți.

De asemenea, veți ști care poate oferi un aspect mai spectaculos. Cu ajutorul acestor experți, decizia finală privind ușile din față pentru reamenajarea unei case sigure este mult mai confortabilă.