how-to-install-ceramic-floor-tile-on-wood-contructiicivile-ro

Cum se instalează plăci de ceramică pe lemn

Oamenii sunt fascinați de casa din lemn și trăiesc și confortabil într-o casă de lemn. Deși există mai multe dificultăți în acel tip de structură. Întrucât personalizarea casei dvs. este o modalitate mișto de a o face mai superba și mai confortabilă, vom discuta despre modul de instalare a gresiei ceramice pe lemn.

De obicei, un instalator expert oferă serviciul cu exactitate. Cu toate acestea, uneori, foarte puțini proprietari de case interesate încearcă instalați plăci pe podeaua caselor lor. Instalarea plăcilor ceramice pe alte tipuri de podele poate fi ușoară, dar pe podeaua din lemn, este puțin diferită față de instalarea tradițională a gresiei.

Aici, în această postare pe blog, vom discuta despre ghidul pas cu pas despre cum să instalați gresia ceramică pe lemn. Fără să petrecem mai mult timp aici, să începem discuția.

De ce este benefică Tiling over Wood?

Pardoselile din lemn își schimbă formele din cauza schimbării temperaturii sau a umidității. Puteți salva podeaua de la crăpătură sau îndoire, iar plăcile ceramice sunt la îndemână, deoarece este rezistent la apă. În afară de aceasta, este ușor de curățat, ceea ce permite utilizatorilor să se afle într-un mediu igienic pentru a trăi pașnic.

Citește Și: Case cu podea și mansardă

Pregătirea înainte de instalarea plăcilor ceramice pe podeaua din lemn

Înainte de instalarea plăcii pe podeaua din lemn, sunt puține lucruri pe care trebuie să le faci. Primul dintre ele este acela de a asigura podeaua din lemn, așezând șuruburi de 2 inci după fiecare 3 inci pentru toată placa pe care ați folosit-o în pardoseală. Se va fixa lemn cu fermitate. Acum acoperiți întreaga podea cu foi de grosime de ½ inci de orice placaj sau orice altă placă pe care doriți să o utilizați. Cu toate acestea, folosind șuruburi de 1-1 / 4 inch după fiecare 6 inci, inclusiv marginile plăcilor. Aceste consolidări sunt esențiale pentru a crea o bază stabilă pentru țiglă.

Așezarea unei baze de ciment pe podea

Al doilea lucru esențial pe care trebuie să-l faceți este să puneți un strat subțire de tablă de ciment pe placaj. Apoi acoperiți placa de ciment cu un strat minim de mortar. Puteți fixa îmbinările plăcii de ciment cu bandă de cusătură și, de asemenea, utilizați șurub după fiecare 6 inci pentru margini.

Cum să instalați țiglă pe podea din lemn?

Acum, aceasta este partea cea mai importantă, trebuie să o faci corect și cu atenție. La început, trebuie să măsurați pereții podelei dvs. pentru a afla punctul central. De ce? Deoarece punctul central al podelei dvs. este referința dvs. în timpul instalării. După ce îți dai seama acum punctul central, trebuie să decizi designul sau modelul podelei tale. Punerea tuturor plăcilor pe podea fără mortar va facilita procesul. Așezați toate plăcile pe podea și creați un design superb care vă place. Puteți număra toate plăcile și poziția acesteia.

După ce ați hotărât modelul, verificați acum acele colțuri sau părți inegale ale peretelui sau podelei pe care doriți să le acoperiți și tăiați plăcile în funcție de dimensiunea și formele acestor părți inegale. După pregătirea tuturor plăcilor, acum puneți mortarul și instalați-l conform modelului dvs. de proiectare. Pentru a menține măsurarea podelei, trebuie să urmați linia de referință pe care ați făcut-o.

Aplicați toate acele părți mici ale plăcilor pe acele părți inegale ale podelei până când acoperiți întregul etaj. Acum trebuie să curățați foarte bine toate mortierele de pe suprafață. Pentru a nu se lipi de podea, vă va fi de folos în timpul cernerii plăcilor.

How to Install Ceramic Floor Tile on Wood | contructiicivile.ro
Grout Tile.

Citește Și: Cum să alunecați pereții denivelate

Cum se scutește țiglă?

Chituirea este unul dintre lucrurile esențiale de făcut după instalarea plăcilor pe podea. Acum, amintiți-vă, folosiți o cantitate minimă de apă cu chit, astfel încât să aveți un amestec precum untul de arahide, care vă va oferi cea mai bună facilitate de ciment. În caz contrar, chituitul tău nu va rămâne corect cu dale.

Recomandarea asociației de acoperire a pardoselilor mondiale spune că, înainte de cernere, trebuie să acordați 12 ore 24 ore după terminarea instalării plăcilor. La fel ca și după chit, trebuie să oferiți încă 24 de ore pentru uscarea chitului, iar în timpul procesului, poate fi necesar să curățați suprafața de mai multe ori.

Concluzie

Suntem la finalul acestei discuții despre modul de instalare a gresiei ceramice pe podeaua din lemn sau din lemn. Instalarea singură a plăcilor ceramice pe podeaua din lemn vă poate permite să vă simțiți aventuros, dar dacă nu o puteți face cu exactitate, atunci vă poate face mare dezastru. Cu toate acestea, ghidul pas cu pas de mai sus vă va ajuta exact cum puteți instala plăcile ceramice pe podeaua din lemn în mod corespunzător.

Citiți toți pașii cu atenție și urmați-i în mod adecvat, deoarece sunt pentru a instala și decora podeaua dvs. din lemn cu plăci ceramice. Dacă sunteți un proprietar selectiv al casei, atunci puteți alege desenele cu gresie foarte atent. Te va ajuta să realizezi un design interior mai bun al casei tale.