Metoda eficienta de curatare a imbinarilor placilor

Metoda eficienta de curatare a imbinarilor placilor

Gresia dumneavoastră se uzează foarte repede și aveți nevoie de o metodă eficientă de curățare a rosturilor plăcilor? Deci, de aici veți primi răspunsul.

În timp ce unii oameni consideră că curățenia este satisfăcătoare, alții consideră că este o sarcină uriașă. Cu toate acestea, dacă doriți ca plăcile dvs. să reziste mai mult, asigurați-vă că întrețineți și curățați cu cele mai bune soluții posibile.

În acest articol, veți găsi câteva soluții posibile pentru curățarea rosturilor de gresie cu modul în care le puteți curăța și măsurile de siguranță ale acestora.

Să pătrundem adânc în detalii!

2 Metodă eficientă de curățare a rosturilor plăcilor

Există două metode eficiente de curățare a rosturilor plăcilor. Sunt soluții de casă și soluții profesionale.

Deoarece trebuie să curățați în mod regulat, ambele soluții vă ajută să păstrați mediul igienic. Curățarea regulată ajută, de asemenea, la oprirea depunerii murdăriei pe gresie.

Să vedem cum putem face aceste soluții.

5 soluții de casă diferite

Putem face soluții de casă cu diferite ingrediente.

Primele 5 soluții de casă sunt:

 1. Soluții de sodiu
 2. Soluții de suc de lămâie
 3. Soluții de oțet
 4. Soluții de peroxid de hidrogen
 5. Soluții de clor

Să vedem diferitele soluții de casă funcționează.

Soluții de sodiu

Oamenii folosesc adesea bicarbonat de sodiu pentru a-și albi dinții. Folosind această teorie, puteți utiliza sodiu și pentru a vă albi plăcile.

Nu este greu să faci o soluție de sodiu. Mai întâi, trebuie să luați o jumătate de cană de apă caldă și să o amestecați cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu. În cele din urmă, îl puteți folosi ca spray, dar agitați bine înainte de a-l folosi. Uneori, puteți folosi 1 lingură de oțet pentru a face plăcile mai albe.

Soluția de sodiu este o soluție universală de casă pe care oamenii o folosesc pentru plăci. Cel mai bine ar fi dacă pulverizați soluția pe o cârpă. În doar 5 minute, puteți elimina cu ușurință toată grăsimea.

Soluții de suc de lămâie

Sucul de lămâie este renumit pentru îndepărtarea murdăriei din ceramică. Este mai benefic să curățați murdăria depusă, care este un proces lung.

Luați o periuță de dinți veche și începeți să curățați plăcile cu răbdare. Dacă faceți corect sarcina, sucul de lămâie va face rapid matrițele albe.

Soluția de suc de lămâie va face ca camera să mirosească proaspăt și curat. Pentru a face soluția, trebuie să amestecați apă cu 80 ml suc de lămâie și 60 g bicarbonat de sodiu. În cele din urmă, veți obține plăcile curate înapoi.

Soluții de oțet

La fel ca sucul de lămâie, soluția de oțet ajută la curățarea plăcilor. Majoritatea gospodăriilor folosesc oțet pentru a curăța gresia făcându-le un spray.

Putem folosi soluția de oțet pe plăci ceramice. Mai întâi, pulverizați soluția pe plăci, iar după câteva minute, curățați plăcile cu o perie sau o cârpă. În oțet, există substanțe active care curăță tot felul de murdărie.

Cu toate acestea, soluția de oțet va funcționa mai bine dacă o amestecați cu bicarbonat de sodiu și apă. Dacă nu puteți îndepărta murdăria mult timp, puteți utiliza această soluție pentru a curăța plăcile.

Soluții de peroxid de hidrogen

Un alt ingredient este peroxidul de hidrogen pe care îl folosim pentru dezinfecție. Prin urmare, putem folosi această soluție pentru a curăța faianta. Oamenii folosesc lichidul incolor pentru a se amesteca cu apă și, de asemenea, îl folosesc ca înălbitor.

În multe cazuri, confecțiile și industriile folosesc soluția pentru a curăța murdăria. În plus, puteți utiliza soluția și acasă pentru a curăța băile sau grăsimile din bucătărie.

Cu toate acestea, veți obține un rezultat mai bun pentru a îndepărta mucegaiul din frigidere sau din chiuvete.

Soluții de clor

Majoritatea profesioniștilor cunosc clorul ca soluție de albire. Deoarece are o concentrație mare, trebuie să-l manevrezi cu mănuși de protecție.

Este mai bine să lăsați soluția de clor departe de copii, deoarece le-ar putea afecta cu ușurință pielea.

În plus, asigurați-vă că lăsați ferestrele sau ușile deschise în timp ce utilizați soluția. Mirosul înțepător îți poate da bătăi de cap.

Soluția o putem face amestecând clorul cu apa. Cu toate acestea, se va transforma într-un spray pe care trebuie să îl pulverizăm pe rosturile plăcilor. Mai târziu, lăsați-l timp de 30 de minute și frecați cu o perie sau o cârpă. Persoanele care folosesc soluția în acest fel ajută plăcile să fie protectoare față de matriță.

Soluție profesională pentru curățarea plăcilor

Există multe soluții profesionale pentru curățarea plăcilor. Cu toate acestea, aceste produse sunt pentru curățarea în profunzime a depunerilor de murdărie.

Comparativ cu produsele de casă, aceste soluții sunt în principal produse pe bază de alcool și funcționează mai eficient. Pentru a evita bataia de cap, majoritatea oamenilor prefera solutii profesionale pentru ca ajuta la curatarea mai rapida a placilor.

Puteți presupune că soluția profesională este foarte concentrată, așa că puteți înțelege că trebuie să le utilizați conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, veți găsi instrucțiunile de pe pachet.

Majoritatea produselor profesionale sunt detergenți, deci trebuie să le aplicați așa cum am menționat. Cu toate acestea, puteți freca soluția cu o cârpă, deoarece nu necesită clătire.

În timp ce decideți să obțineți un produs profesional, asigurați-vă că cunoașteți diferențele dintre detergenți. Fiecare detergent funcționează diferit pe tipul de plăci, așa că înțelegeți dacă plăcile dvs. sunt mate sau lucioase.

2 moduri de a curăța gresia

Înainte de a începe curățenia, puteți aduna tot ce aveți nevoie. Cu toate acestea, este mai bine să faceți o listă cu tot ceea ce va trebui să procesați.

Dacă ați obținut tipul dvs. de soluție, acum trebuie să știți despre cele două modalități de curățare a plăcilor. Sunt:

 1. Haina pentru curățarea faianței
 2. Perie pentru a curăța gresia.

Să vedem cum poți folosi aceste produse.

Haina pentru curățarea faianței

După ce părăsim soluția, trebuie să știți că aveți nevoie de un material moale pentru a curăța plăcile fără zgârieturi. Într-un astfel de caz, cea mai bună opțiune este să folosiți o cârpă.

Deoarece procesul de curățare este normal, este mai bine să obțineți ceva pe care îl puteți folosi de câteva ori. Puteți folosi puține produse pentru a îndepărta murdăria din articulații și pentru a nu lăsa urme.

Deci, cel mai bine ar fi să obțineți ceva atât de moale, cum ar fi pânza sau bureții pentru plăci ceramice.

Perie pentru a curăța gresia

Uneori, ai nevoie de un produs mai robust pentru a curăța rosturile plăcilor deoarece depunerile de murdărie sunt foarte persistente. În astfel de cazuri, trebuie să obțineți o perie sau o periuță de dinți veche.

Periile vor ajuta la curățarea plăcilor mai eficient decât pânza, deoarece periile sunt mult mai puternice. Prin urmare, oamenii folosesc perii pentru a curăța gresia și obțin rapid un rezultat mai bun.

Care sunt modalitățile de curățare a plăcilor?

Există multe modalități prin care puteți curăța plăcile. Uneori, oamenii se bazează pe instrucțiuni, dar este esențial să cunoști diferitele tehnici.

Procesul dvs. de curățare va deveni mult mai ușor dacă cunoașteți diferitele tehnici. Primele 4 metode sunt:

 1. Fără nicio urmă
 2. Între articulații
 3. Pata de gresie
 4. Aparate cu aburi

Să ne uităm mai mult la strategii.

Fără nicio urmă

Înainte de a începe procesul de curățare, trebuie să aspirați plăcile. Deci, începeți de la plăcile superioare și mergeți în jos, deoarece urmele ar strica întregul proces de curățare.

După ce ați aspirat plăcile, trebuie să lăsați plăcile timp de aproximativ treizeci de minute cu un pulverizator. Mai târziu, puteți utiliza o perie sau o cârpă pentru a șterge suprafețele.

Este necesar să mențineți rostul plăcii umed înainte de a începe aplicarea soluțiilor, așa că clătiți-le cu apă. În cele din urmă, plăcile sunt curate ca noi!

Între articulații

Calitatea îmbinării plăcilor depinde de chit. Deci, dacă chitul plăcilor tale se uzează, trebuie să te gândești să îl înlocuiești cât mai curând posibil.

Să presupunem că țigla ta este distrusă; trebuie să obțineți soluții pentru a le înlocui. În majoritatea cazurilor, umezeala și murdăria distrug foarte rapid plăcile, deci trebuie să le curățați între articulații. Dacă lăsați murdăria, bacteriile vor strica plăcile foarte repede.

Prin urmare, asigurați-vă că curățați plăcile în mod regulat cu oricare dintre soluțiile menționate mai sus. Deci, dacă îngrijiți în mod regulat îmbinările plăcilor, va fi mai ușor să curățați chitul cu ușurință.

Pata de gresie

Trebuie să alegeți culoarea plăcilor în funcție de tipul de cameră. Cu toate acestea, chiar dacă decideți în funcție de tipul dvs. de cameră, plăcile dvs. se pot păta după un timp.

Dacă utilizați aceste soluții, țiglele dvs. rămân curate și le ajută să dureze mai mult. În plus, uneori s-ar putea să realizezi că faianta începe să aibă pete, așa că poți folosi un burete sau o perie pentru a le curăța.

Aparate cu aburi

În ultima vreme, există multe electrocasnice pe care le puteți obține pe piață. Cu toate acestea, aparatele cu aburi pot ajuta la înmuierea murdăriei sau a matrițelor și la curățarea lor cu ușurință.

Aburirea poate ajuta, de asemenea, la curățarea și dezinfectarea rosturilor plăcilor. Dacă sunteți în căutarea unui aparat de abur bun, trebuie să găsiți ceva eficient pentru dvs.

Bugetul aparatelor de abur variază în funcție de funcțiile acestora. Pe de altă parte, dacă investiți într-un aparat adecvat, acesta ar dura mai mult, deoarece trebuie să-l folosiți cu apă.

Metoda de glazurare a plăcilor

Veți dori întotdeauna ca plăcile dvs. să arate curate și proaspete. Cu toate acestea, este ușor să le întrețineți, având grijă în mod regulat.

Dacă utilizați în mod regulat aceste soluții, puteți împiedica pătrunderea murdăriei în rosturile plăcilor. Cu toate acestea, puteți cumpăra un produs profesional sau un produs de casă pentru a curăța plăcile în mod regulat.

Prin întreținerea și curățarea plăcilor în mod regulat, este posibil să păstrați geamul plăcilor.

Precauții pe care trebuie să le urmați înainte de a curăța plăcile

Este esențial să curățați plăcile în mod regulat și, de asemenea, este necesar să mențineți unele probleme de siguranță. Dintre toate sfaturile importante posibile, primele 3 pe care trebuie să le urmați sunt:

 1. Purtați mănuși
 2. Poartă-ți masca
 3. Aerisiți-vă camerele.

Să vedem de ce trebuie să urmăm aceste măsuri de siguranță.

Purtați mănuși

În timp ce începi să aduni tot ce ai nevoie, asigură-te că iei și o pereche de mănuși. Vă puteți arde mâna oricând, deoarece lucrați cu unele ingrediente periculoase.

Veți găsi o mulțime de mănuși de siguranță pe piață, așa că alegeți cea mai bună calitate pe care o obțineți pentru a vă salva mâinile.

Poartă-ți masca

Un alt lucru necesar este să porți o mască. În timpul lucrului, veți obține o mulțime de ingrediente care au un miros puternic care ne va dăuna sistemului respirator. Uneori, mirosul poate provoca și dureri de cap oamenilor.

Prin urmare, pentru a evita bolile, este mai bine să folosiți o mască.

Aerisiți-vă camerele

Înainte de a începe orice proces, asigurați-vă că ventilați încăperile. Ventilația ajută aerul să treacă, astfel încât să puteți scăpa rapid de miros.

Majoritatea ingredientelor, cum ar fi clorul sau alcoolul, tind să aibă un miros foarte puternic.

Soluție: de casă vs. profesional

Tabelul arată o comparație între soluțiile de casă și cele profesionale.

Să începem!

Soluție de casă Soluție profesională
Mai natural Acționează rapid
Necesită mai mult efort de frecare Necesită măsuri de siguranță
Necesită clătire Are miros neplăcut

 

Protejați-vă plăcile

În concluzie, veți găsi diferite metode prin care vă puteți proteja cu ușurință plăcile. Cu toate acestea, este esențial să le întreținem și să le curățați în mod regulat.

Dacă credeți că aceste procese par provocatoare, puteți alege oricând să obțineți un om de mână. Multe firme vă pot ajuta să faceți curățarea în timp ce vă odihniți.

Așadar, îți poți păstra faianta ca și nouă cu aceste soluții de casă și profesionale!