Curatenie dupa renovare

Curatenie Dupa Renovare

Atunci cand iti renovezi apartamentul, casa sau chiar hala industriala in cazul in care activezi intr-un domeniu care necesita astfel de constructii cu un spatiu mai mare, foarte important este sa tineti cont de un anumit aspect, si anume curatenia dupa renovare. Sunt foarte putine firme care dupa ce termina lucrarile pot fixa aceasta problema deoarece acestea nu au fost specializate in acest domeniu, ele ocupandu-se strict de procedurile de renovare.

Indiferent cat de multa atentie au oferit curateniei firmele dumneavoastra de constructie pe care le-ati ales, tot timpul poate exista o problema cum ar fi: urme de vopsea sau mortar, straturi groase de praf. Renovarea poate fi totala sau partiala, depinde de cat de mult spatiu ati vrut dumneavoastra sa reinnoiti. Foarte important este ca daca evitati sa apelati la serviciile de curatenie, in timp acestea pot duce la formarea unor boli sau alergii.

Care sunt primii pasi atunci cand vine vorba de curatenie?

Nu este un lucru foarte greu, insa daca nu respectati anumiti pasi, imediat dupa finalizarea renovarilor, acestia pot duce in timp la alte complicatii. Primul pas pe care trebuie sa-l respecti este aerisirea camerelor imediat dupa finalizarea lucrarii prin deschiderea larga a usilor si a ferestrelor.

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faceti este scoaterea din incapere a obiectelor de dimensiuni mari care ocupa destul de mult spatiu, dupa care curatirea podelelor, a peretilor sau a tavanului, in functie de procedurile care au fost aplicate in camera respectiva.

Exista diferite proceduri de curatare dupa renovare, insa cei mai experimentati sunt cei care au o specializare in acest domeniu. Oamenii au o aparatura moderna si stiu cum reactioneaza anumite substante chimice, care pot fi nocive pentru organismul uman, iar acestia pot evita viitoare probleme care pot aparea atunci cand regulile nu sunt respectate.

Citește De Asemenea: Renovare Apartament

In cazul in care doresti sa faci curatenia de unul singur trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte

1. Verificarea accesoriilor si materialelor pentru curatenie

Este foarte important sa ai la indemana toate materialele care iti sunt de folosinta in curatenie, de aceea inainte sa te pui pe treaba recomandat ar fi sa analizezi situatia, sa vezi ce materiale ai cumparate si sa mergi sa achizitionezi tot ce este necesar in cazul in care iti lipsesc cele importante. In principiu nu trebuie sa-ti lipseasca mopul, galeata, sacii pentru colectarea de ramasite in urma lucrarilor.

De asemenea, un alt lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul este sa faci rost de un echipament adecvat cu accesoriile potrivite pentru curatenie.

2. Sa-ti pregatesti o planificare din timp

Este foarte important sa-ti planifici lucrurile atunci cand vine vorba de curatenie. Conteaza foarte mult sa stii cati oameni ai care sa se ocupe de curatenie pentru a imparti sarcinile acestora si pentru a scuti din eforturi. Un alt aspect pe care trebuie sa-l luati in vedere este indepartarea copiilor sau a animalelor de companie din zona casei dumneavoastra. Acestia pot provoca probleme, mai ales atunci cand se folosesc substante toxice sau pot distrage atentia.

3. Stergerea prafului

Unul dintre cele mai importante lucruri este stergerea prafului. Foarte multi oameni ignora acest lucru, crezand ca este banal. Adevarul nu e acesta deoarece in termen lung praful poate duce la aparitia unor boli sau alergii care iti vor afecta viata de zi cu zi.

O alta problema a prafului este ca particulele acestuia pot rezista mai mult timp in aer, de la zile pana la saptamani. Recomandat ar fi ca aerisirea camerelor sa se faca cat mai frecvent pentru a evita imbolnavirea plamanilor sau a sistemului respirator. Aerisirea este recomandata si atunci cand peretii sunt abia vopsiti pentru ca acestia emana un miros neplacut si usturator. Particulele ramase in aer din urma vopselii sunt toxice si pot duce la iritatii ale sistemului respirator sau alergii.

Stergerea si ingrijirea geamurilor

De obicei oamenii nu iau in calcul ferestrele deoarece acestia considera ca praful sta pe pereti, pardoseala si pe tavan, insa nu este chiar asa. Foarte important este sa se faca si lustruirea geamurilor. Atunci cand intalniti pe cadrul geamului urme de silicon sau clei trebuie sa folositi un razuitor. In cazul in care ati gasit urme de vopsea puteti folosi o carpa de bumbac inmuiata intr-un diluant, de obicei unul asemanator cu cel pentru unghii, iar aceasta se va sterge foarte repede.

In cazul in care intalniti urme de silicon, iar acestea sunt proaspete, recomandat ar fi sa asteptati ca acestea sa se usuce pentru a putea fi razuite usor. In cazul in care aplicati o carpa atunci cand acestea sunt proaspete siliconul se va impanzi si va fi mai greu de curatat.

Curatarea pardoselii

Una dintre cele mai importante proceduri care de obicei este lasata la finalul curateniei este curatarea pardoselii. Aceasta necesita destul de mult efort pentru ca va trebui sa mutati lucrurile, treptat, dintr-o parte intr-alta, insa daca este facuta cum trebuie, rezultatele vor fi pe masura. Utilizarea unui mop este esentiala in acest caz.

Recomandat ar fi ca inainte de utilizarea detergentului special pentru pardoseala sa aplicati un mop doar cu apa pentru a indeparta straturile de praf. Imediat dupa ce ati curatat pardoseala puteti folosi detergentul pe care l-ati cumparat pentru a-i da stralucire si pentru a elimina restul de pete. Atunci cand alegem un detergent pentru pardoseala noastra trebuie sa le luam in calcul pe cele care o protejeaza si care ajuta la prelungirea vietii acesteia.

Despachetarea si reamenajarea

Cel din urma lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa strangi toate materialele pe care le-ai folosit la curatenie si sa le duci la locul lor. Trebuie sa acordati atentie cand faceti acest lucru pentru ca puteti produce accidente care sa duca la alte probleme.

Nu uitati ca atunci cand nu aveti destul timp pentru a va ocupa dumneavoastra de curatenie exista firme speciale care se pot ocupa de aceasta, sunt calificate in acest domeniu si vor aplica cele mai eficiente proceduri in cel mai scurt timp posibil evitand toate bataile noastre de cap.