House Cleaning

7 Cel mai bun și mai eficientă în Way Pentru rapidă Casa Cleaning

O casă este făcută din pereți și grinzi; o casă este făcută din dragoste și vise.

Este un citat popular al lui Ralph Waldo Emerson despre casă și cât de mult ne place și, mai mult decât atât, iubim mai mult o casă curată.

Cu toate acestea, curățenia casei poate fi puțin dureroasă după o zi lungă de muncă. În weekend, este sfâșietor să sacrifici relaxarea pentru a lucra din nou.

Știați că există multe modalități de a vă curăța casa fără prea mult efort și timp? Uneori, persoanele care nu au experiență în această problemă pot avea dificultăți chiar de a începe.

Prin urmare, în acest articol vom oferi toate detaliile despre curățarea unei case pas cu pas. Vei ști de unde să începi, ce să folosești și unde să termini. Asadar, haideti sa începem.

7 sfaturi și trucuri utile pentru curățarea casei

Iată pașii din procesul de curățare rapidă și eficientă a casei. Înainte de a trece la pași, vom vedea cum să ne pregătim, deoarece sunt puține obiecte, produse și instrumente de care avem nevoie.

Materiale Necesare

 • Mătură
 • Pulverizează praful
 • Aspirator
 • Curățați pardoseala pentru lemn
 • Detergenți sau agenți de curățare
 • Pânză din microfibră
 • Curatator de baie
 • Curatator de toalete
 • Șervețele de hârtie
 • Perie de toaleta
 • Curățitor sticlă
 • Burete

Acestea sunt aparatele pentru curățarea eficientă a casei, iar acum vom trece la etapele de curățare rapidă a casei.

Sfat-1: Aveți un sistem organizat pentru curățarea casei

Creați o diagramă a procesului de curățare. De exemplu, doriți să începeți să ridicați lucrurile de pe podea și să le păstrați la locul potrivit. Apoi puteți începe să curățați praful și să curățați mobilierul de masă și apoi să mergeți la curățarea podelei.

Dacă acesta este procesul dvs., îl puteți face în fiecare cameră sau parte a casei dvs., astfel încât să nu mai fiți nevoit să fugiți din nou în același loc.

Sfat-2: Păstrați instrumentele la dumneavoastră

Păstrați toate instrumentele de curățare, produsele și orice altceva aproape de dvs., astfel încât să puteți găsi totul la îndemână. Dacă nu vă păstrați dispozitivele la dvs., va trebui să ridicați instrumentele și să vă întoarceți, iar acest proces poate continua.

Puteți păstra totul într-o găleată sau puteți pune o centură de tâmplar sau un șorț; o poartă instrumentele necesare. În acest fel, nu va trebui să fugi înainte și înapoi pentru a aduce instrumentele. Prin urmare, acest proces vă va ajuta să economisiți timp și energie.

De Asemenea, Puteți Citi : Sfaturi gratuite pentru design interior pentru începători [4 idei uimitoare]

Sfat-3: începeți de sus și terminați de jos

Când mergeți la curățare, nu începeți dintr-un loc aleatoriu, deoarece pornirea dintr-un loc aleatoriu nu va face curățarea eficientă. De exemplu, dacă vă curățați masa și curățați masa, doriți să curățați tavanul, atunci praf și murdărie vor cădea și vă vor murdări din nou masa.

Deci, cel mai bun mod este să începeți cu tavanul, să curățați ventilatorul de tavan și luminile. Uneori există pânze de păianjen și haine prăfuite care se adună, le curăță, iar murdăria și praful cad pe pământ. Mai târziu, puteți începe să prăjiți mese și alte mobilier. Dacă există un pat în camera dvs., atunci este mai bine să-l acoperiți.

Acum, când ați terminat de curățat mobilierul, murdăria și praful sunt toate pe podea. Prin urmare, este timpul să curățați podeaua . Y ou poate utiliza VCA ta u um curat, mătură, și mai târziu utilizați detergent sau agent de curățare pentru a curăța podeaua.

Sfat-4: Curățarea ferestrei

Curățarea geamurilor poate suna ușor, dar nu este atât de ușoară pe cât crezi în realitate. Mulți oameni curăță adesea geamurile cu apă și săpun și găsesc urme de apă acolo. Asta înseamnă că curățenia nu a fost adecvată.

Majoritatea oamenilor fac un lucru greșit în timp ce curăță o fereastră. Folosesc o cârpă din microfibră, burete sau racletă în cercuri în timp ce biciuiește. Curățarea în cercuri va lăsa pete.

La început, puneți o picătură de detergent de spălat vase într-un galon de apă. Apoi utilizați acea soluție pentru a curăța sticla. Veți vedea spumele și bulele și apoi veți folosi apă cu racletă pe verticală.

Dacă utilizați o cârpă din microfibră , utilizați-o orizontal. În acest fel, veți găsi că geamurile sunt strălucitoare și curate.

Citeste si: Cel mai bun și mai eficientă în Way Pentru rapidă Casa Cleaning

Sfat-5: îndepărtați praful înainte de a utiliza un produs de curățare

Înainte de a începe o curățare umedă, ceea ce înseamnă curățarea cu mopuri și detergenți sau săpunuri sau chiar pulverizați lucrurile curate cu un praf și o mătură. De exemplu , dacă curățați o masă, îndepărtați praful de pe masă cu un praf de pene. Când masa este scăpată de praf, folosiți pulverizatoare și cârpe din microfibră pentru ao curăța în continuare.

Să presupunem că ați descoperit că praful și depunerile altor particule necesită o curățare mai dificilă; nu folosiți plumbul. Mai întâi, utilizați cârpe și lichide de curățat și apoi folosiți un plafon pentru a-l îndepărta complet.

Și pentru podea, folosiți o mătură și adunați praful și murdăria, apoi curățați-o și curățați-vă podeaua de praf și murdărie la început. Apoi folosiți un mop pentru a curăța podeaua și folosiți un produs de curățare adecvat. Puteți utiliza un produs de curățare dezinfectant pentru pardoselile din dale sau mozaic pentru pardoselile din lemn.

Curățanii vor elimina orice acumulări încăpățânate și apoi îi puteți oferi o mătură de revizie sau puteți folosi un aspirator. Acest proces vă va ajuta să curățați totul corect.

Sfat-6: Curățați grăsimea din bucătărie

Curățarea grăsimii din bucătărie poate fi uneori foarte dificilă, dar atunci când există voință, nu există. Există un detergent eficient pentru curățarea grăsimilor care ajută la curățarea foarte ușoară a grăsimii. Puneți o lingură de detergent într-un galon cu apă.

Înainte de amestecare, asigurați-vă că apa este caldă și apoi aplicați această soluție de apă caldă și detergent în locurile de curățare. Oferiți o frecare bună cu un burete sau cârpe din microfibră. Dacă există pete mai dure, puteți amesteca un pic de bicarbonat de sodiu.

Apoi, în pasul următor, clătiți locul cu apă fierbinte limpede pentru a îndepărta detergentul și murdăria rămasă. Asigurați-vă că îl curățați suficient de ușor pentru a provoca zgârieturi și pete sau pentru a decolora finisajul dulapului de bucătărie și alte lucruri.

Sfat-7: Curățarea toaletei

Folosiți detergenți obișnuiți sau detergenți pentru a curăța plăcile cu cârpe din microfibră. Curățați oricum doriți și clătiți detergentul rămas cu apă. Când rulați murdăria și matrițele, încercați să puneți puțin presiune și să curățați.

Pentru mucegaiurile încăpățânate care se adună după vârstele de scăldat și depozite de apă, puteți utiliza peroxid de hidrogen în sticla de pulverizare. Pulverizați soluția de peroxid de hidrogen pe matrițe sau mucegai și lăsați-o să rămână timp de 5 până la zece minute. Mai târziu, începeți să le frecați cu un scrub sau un burete și spălați-le cu apă limpede.

Pentru uz de toaletă, curățător de toaletă și le puteți folosi și în lighean. Puneți detergent de toaletă noaptea și folosiți peria. Apoi lăsați-l să rămână timp de 4 până la 5 ore și apoi spălați-l mai târziu.

Dacă doriți să curățați peria suplimentar, o dată înainte de a spăla. Același proces este util pentru bazin sau chiuvetă.

Cuvântul final s

Acum știți cele mai bune și mai eficiente modalități de curățare rapidă a casei. O casă nu este o casă, ci un centru de amintiri și o bancă de sentimente. Cel mai bun sentiment de o zi este când vii acasă înapoi de la o zi lungă la locul de muncă și de odihnă în cele din urmă ne la ore o mine, nimic nu se simte mai bine decât AC slabă, organizat, și acasă ordonat.

Pentru a vă menține casa ordonată, puteți folosi sfaturile de mai sus și puteți face o curățare rapidă o dată, astfel încât să nu fiți nevoit să faceți o curățare profundă. Când curățați o casă din când în când, praful și murdăria nu se vor aduna și curățarea ar fi mai confortabilă.

Faceți din curățenia casei o parte a rutinei și păstrați-o curată și ordonată.