Fonoizolații

Fonoizolații

Dacă construiți o clădire nouă, nu veți dori să auzi sau să fii deranjat de zgomotul din alte camere. Din nou, nici nu vă va plăcea ca sunetul dintr-o anumită cameră să iasă afară.

rezolva această problemă, izolarea fonică este cea mai bună alegere. Următoarele secțiuni oferă detalii complete despre această izolație fonică care te vor surprinde. Deci, haideți să ne aprofundăm.

Ce este izolarea fonică?

Izolarea fonică sau izolarea fonică este capacitatea unei structuri de construcție de a reduce transmisia sunetului în încăperile acesteia. A avea un sistem adecvat de izolare fonică înseamnă că sunetele unei camere nu vor deranja oamenii din celelalte încăperi.

Și, de asemenea, împiedică zgomotele inutile să vină înăuntru și sunetele necesare să iasă afară. Izolarea fonică vă ajută să reduceți transmisia sunetului din camerele superioare, inferioare și din linie.

Există patru categorii de sisteme de izolare fonică. Sunt:

  • Izolație cameră la cameră
  • Izolație fonică într-un singur sens
  • Izolație acustică verticală
  • Izolarea fonică la impact

Citește De Asemenea: Proiecte Case cu Etaj

De ce este spuma poliuretanică un izolator fonic atât de bun?

În cazul izolației fonice, unul dintre cei mai eficienți izolatori este spuma poliuretanică. Spuma dintr-o mână păstrează sunetul bun sau sunetul necesar în interiorul casei sau în încăpere și blochează sunetele inutile pe cealaltă.

De exemplu, atunci când vă uitați la televizor sau ascultați orice sunet într-o anumită cameră, ceea ce doriți este să nu fiți deranjat de sunetele din alte camere și să ascultați clar sunetul audio.

Și spuma poliuretanică vă oferă acest beneficiu foarte bine. Împiedică sunetul așteptat sau necesar să iasă în afara camerei și sunetele nedorite să vină înăuntru din alte încăperi.

În plus, spuma poliuretanică izolează sunetele acoperind toate fisurile și cavitățile acustice pe care nu le puteți găsi niciodată în alte materiale de izolare fonică. Astfel, spuma poliuretanică devine un bun izolator fonic.

Care sunt tipurile de izolare fonică cu spumă poliuretanică?

În general, veți găsi două tipuri de spumă poliuretanică disponibile pe piață în scopuri de izolare fonică. Ei includ:

Izolație fonică cu celule deschise

Izolarea fonică cu celule deschise este considerată cea mai bună dintre cele două tipuri de spumă poliuretanică disponibile. Acest sistem de izolare presupune o structură foarte moale și flexibilă.

Conține o mulțime de găuri care ajută foarte mult la absorbția minunată a sunetelor. Funcționează la fel de bine ca buretele folosit la înregistrarea sunetului în studiouri.

În timpul aplicării acestui sistem de izolare, acesta își poate spori puterea de volum de 150 de ori. Ca rezultat, poate acoperi și prinde toate golurile și fisurile din cameră, prevenind astfel amplificarea sunetului.

Izolație fonică cu celule închise

Izolarea fonică cu celule închise este în principal un sistem de izolare termică foarte bun. Dar funcționează foarte bine și ca izolator fonic. Eficiența de izolare a acestui izolator este puțin mai mică decât sistemul de izolare fonică cu celule deschise.

Cu toate acestea, este mai bun decât orice alt material izolator convențional.

Acest sistem este destul de rigid. Drept urmare, poate atenua foarte bine orice sunet provenit din exterior. Dar problema este că provoacă o mică amplificare a sunetului din cameră care provine din surse exterioare.

Citește De asemenea: Acoperis in 4 ape

Cât costă izolarea fonică cu spumă poliuretanică?

Costul variază. Acesta variază în funcție de cât de gros este suprafața camerei dvs. în care veți aplica această spumă poliuretanică. De cele mai multe ori, oamenii preferă să folosească un sistem de izolare fonică cu celule deschise față de cel închis.

În general, dacă grosimea suprafeței tale variază între 10 și 20 cm, trebuie să plătești cel puțin 35 până la 78 de lei cu TVA pentru aplicarea izolației fonice cu celule deschise în camera ta pentru a o face izolată fonic. Cu cât este mai mare grosimea suprafeței, cu atât costul este mai mare.

Cum se măsoară gradul de poluare fonică?

Pentru a măsura gradul de poluare fonică într-o cameră, există două sisteme – unul este STC, iar altul este NRC.

STC se referă la Clasa de transmisii de sunete. Măsoară cât de mult sunet poate fi blocat de un material. Cu cât orice material poate bloca mai mult sunetele, cu atât materialul este mai eficient. Și STC mai mare înseamnă a avea mai puțină transmisie a sunetului.

Pe de altă parte, NRC se referă la coeficientul de reducere a zgomotului. Măsoară cât de mult zgomot inutil poate ține un material departe de orice suprafață. Mai mult NRC poate reduce mai mult zgomotul și poate izola mai mult sunet în cameră.

Citește De Asemenea: Termoizolatie Exterioara

Concluzie

În sfârșit, ați învățat toate detaliile necesare despre izolarea fonică sau izolarea fonică, nu? În construcțiile noi, izolarea fonică este o problemă crucială. Ajută foarte mult la creșterea confortului casei tale noi.

În plus, poluarea fonică poate provoca și probleme grave de sănătate. De aceea este înțelept să aplicați un sistem bun de izolare fonică în timp ce faceți orice construcții noi. Mult noroc!

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun izolator pentru sunet?

Izolațiile suflate din celuloză și fibră de sticlă sunt considerate cel mai bun izolator pentru sunet. Sunt excelente în izolare fonică în comparație cu alte materiale. Mai mult, aceste izolații conțin proprietăți râvnite pentru reducerea zgomotului, pe care majoritatea proprietarilor de case le caută.

Funcționează cu adevărat izolația fonică?

Deși oamenii cred că utilizarea izolației fonice poate reduce cu ușurință zgomotul și poate face casele izolate fonic, acest lucru nu este complet adevărat. Cu izolarea fonică, puteți izola sunetul și puteți reduce zgomotul în cel mai bun caz cu 80%. Nu te poți descurca cu transmiterea restului de 20%.

Ce blocuri de izolare blochează sunetul?

Când căutați o izolație care blochează cel mai bine sunetul, spuma pulverizată va fi cea mai bună alegere. Pe lângă blocarea sunetelor rele sau inutile, spuma spray ajută și la păstrarea sunetelor bune și necesare în casa dvs. De exemplu, în cazul unui film, spuma pulverizată menține sunetul filmului bine izolat în casa dvs., dar blochează alte zgomote inutile.

Cum pot izola fonic o cameră pentru ieftin?

Există mai multe moduri de a izola fonic o cameră la un preț ieftin. Cum ar fi izolarea fonică a unei camere pentru ieftin. În primul rând, puteți rearanja mobilierul, puteți folosi tapiserii, vă puteți decora peretele cu niște benzi de acoperire și multe altele.