Hidroizolatie Beci

Hidroizolatie Beci – Ghid Complet

Importanța și beneficiile impermeabilizării pivniței nu vă sunt necunoscute. Trebuie să vă fi gândit la o modalitate de a vă menține bucătăria într-o stare adecvată, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la o masă adecvată În plus, trebuie să știți cum ar trebui să vă simțiți confortabil atunci când subiectul este impermeabilizarea pivniței . Dar, la început, trebuie să planifici cum vrei să începi. S-ar putea să vă fie de folos impermeabilizarea pivniței – Un ghid complet , sau puteți sugera și alții.

Hidroizolatie Beci

T aici sunt în principal două tipuri de impermeabilizare pivniță noi de obicei se poate menționa. Unul se numește „Rezervarea unui cel lar” – este de fapt ca aplicarea unui strat de ciment pe pereți. Această metodă este destul de veche , care reține apa din bazele inferioare.

Un altul este „Instalarea unui sistem de impermeabilizare a pivniței”. Acest sistem este destul de diferit fr om sistemul modern și relativ nou. Impermeabilizarea în acest concept permite apa în pivniță, spre deosebire de sistemul tradițional. În acest sistem, se realizează un canal pentru ape de scurgere. Acest sistem nu prezintă un astfel de risc de a deveni afectat de umiditate, fisuri , ceea ce este considerabil în sistemul tradițional. Opțiunile și opțiunile variază, deoarece tehnicile și planurile sunt diferite.

După cum sa menționat mai devreme într-o scurtă narațiune , este clar că instalarea unui sistem de impermeabilizare este mai acceptabilă decât urmarea celui tradițional sau , mai precis , putem spune modul de rezervare a unei pivnițe.

Cum să abordăm impermeabilizarea pivniței

Sistemul de impermeabilizare are nevoie de locul pentru a fi supravegheat în mod adecvat. Geologia, hidrogeologia, topografia locului, atât a timpului actual, cât și a istoriei sunt factorii care revizuiesc întreaga stare. Alți factori potențiali sunt: ​​haldele din apropiere, starea actuală a unui sistem de impermeabilizare, etc. Toate acestea sugerează cum să abordăm hidroizolarea pivniței .

Este crucial să cunoaștem nivelul apei sub solul unei structuri . Presiunea sensibilă a apelor subterane împotriva peretelui este, de asemenea, importantă de știut.

Dacă există deja un defect în pivniță, se impune impermeabilizarea sau impermeabilizarea, trebuie luate în considerare oricare dintre problemele posibile . Potențialul infiltrării apei din zona înconjurătoare nevoile să fie în atten TION , de asemenea .

Costul joacă un rol vital în timp ce se planifică un proiect de impermeabilizare. În același timp, resursele și materialele disponibile sunt, de asemenea, pe listă. Totul trebuie examinat și verificat înainte de semnalul verde final pentru a da un proiect .

În cele din urmă, echipa asociată cu hidroizolarea pivniței trebuie să părăsească proiectul , asigurând completitudinea. Aceasta include vederea ca utilizabilă, uscat , și locuibile , în primul rând.

De Asemenea Puteți Citi: Proiectarea si Caracteristicile Casei de Acoperis

Metode de Impermeabilizare A Pivniței

În principiu, există trei metode cele mai utilizate pentru hidroizolarea pivniței. Fiecare are scopuri sau funcții diferite.

  1. Impermeabilizare interioară
  2. Impermeabilizare exterioară
  3. Sistem de scurgere

1. Impermeabilizare Interioară

În prima metodă, apa este ținută departe complet. În cazul unei case făcute anterior, această metodă este uneori folosită, dar problematică. Acoperirea, etanșanții sunt lucrările cheie în această metodă. Previne efectiv umiditatea din pivniță. De asemenea, reduce șansele ca umezeala să afecteze părțile pivniței . În sistemul de impermeabilizare interior există un sistem de drenaj care ajută la scurgerea apei acumulate.

Această metodă este foarte comună și rentabilă . În același timp, cel mai ușor și de preferat. Dar această metodă este sugerată doar pentru o nouă casă care se construiește. Lucrarea principală a acestei metode este începută prin etanșarea fisurilor sau găurilor pereților interiori. Acest lucru mărește de fapt eficiența și longevitatea de a fi rezistent la apă . Este o apărare eficientă împotriva apelor subterane. Pentru o pre – existente pivniță , această metodă nu este mai bine să utilizați , care este costisitoare. Sistemul de impermeabilizare interior este ușor de întreținut. De asemenea, acest sistem este ușor de instalat într- o durată foarte scurtă. Nu a existat nici o apariție a presiunii hidrostatice și a sparge în mod normal , în de impermeabilizare pivniță metoda , în timp ce astfel de situații sunt frecvente în sistemul tradițional de impermeabilizare pivniță.

Tipuri de Impermeabilizare Interioară

Există patru tipuri de hidroizolații interioare.

  1. Hidroizolarea betonului
  2. Sigilante pentru beton pe bază de silicat
  3. Vopseaua impermeabilizantă este o formulă acrilică
  4. Foi și panouri din plastic

Citește și: Calculul Acoperișului din Lemn

Hidroizolarea betonului este acoperiri groase. Pare ciment. Când elementul devine uscat, se fixează permanent în pereții și betoanele de zidărie.

Al doilea este, de asemenea, cunoscut sub numele de densificatoare . Aceasta se aplica doar pentru peretii care nu pictate. Se înmoaie în beton și devine o suprafață solidă, impermeabilă.

Această vopsea de impermeabilizare nu arată diferit de vopselele de perete, ci se transformă într-o bună suprafață de impermeabilizare.

Ultima categorie menționată este adecvată numai pentru a instala cu cel sistemul de drenaj Lar. Acestea ajută fluxul corect de apă și , în același timp, împiedică trecerea apei prin perete.

2. Impermeabilizare Exterioară

În metoda de impermeabilizare exterioară , hidroizolarea se aplică pe cealaltă parte a peretelui interior . Obiectivul principal al acestei metode este de a preveni pătrunderea apei în pivniță. Este opusul a metodei interioare. Acoperă pereții exteriori cu materiale impermeabile. Produsele și membranele pe bază de polimeri sunt utilizate pentru acoperirea pereților. Metoda previne în cele din urmă umezeala să deterioreze fundația din pivniță. Este cea mai bună măsură de luat pentru a preveni daunele cauzate de apa de suprafață. Hidroizolarea exterioară este presupusă ca rezistență primară.

Hidroizolarea exterioară are de fapt nevoie de mai multe lucrări și intensități. Are mai mulți pași. În această metodă, solul din zona înconjurătoare a pivniței este îndepărtat complet. Această metodă este prescrisă pentru a efectua la începutul construirii unei case . Există anumite probleme care trebuie luate în considerare atunci când alegerea este metoda exterioară. Calea de trecere a apei de ploaie, poziția jgheabului din apropiere ar trebui să fie concentrate asupra. Peisajul din jurul casei trebuie verificat. Chiar și calea jgheabului trebuie să fie îndepărtată sau redirecționată. Cu toate acestea , după ce construcția este terminată , jgheabul trebuie, de asemenea, să fie întreținut. Cu cât jgheabul este mai departe, cu atât este asigurată mai multă siguranță. Possibili ty de a fi inundate în interiorul este un dezavantaj al t el sistem de impermeabilizare la exterior . Un alt dezavantaj al acesta este – peisajul înconjurător este afectat de excavare.

3. Metoda de drenaj

Metoda de drenaj poate fi utilizată în două moduri. Poate fi instalat dacă nu există un sistem de drenaj. Sau, daunele pot fi reparate , ceea ce cauzează probleme legate de umiditate și alte probleme. D- Sistemul rainage este ca și o golire francez , sau țevi din PVC este instalat în acest nou canal și acoperite de ciment sau alte materiale.

Principala problemă care sugerează această metodă este problema umezelii. Umiditatea și apa vin în pivniță în șase moduri principale. Dacă pivnița este suficient de uscată, nu ar trebui să apară o astfel de problemă. Înălțarea terenului casei este o problemă importantă în această metodă. Uneori, este posibil ca sistemul de pompare să fie nevoie să adauge pentru a aplica metoda mai eficient. Professional c onsultancy se recomandă înainte de aplicarea acestui sistem.

Mesh Cell, EPDM impermeabilizare membrană bitum de acoperire, modificat cu polimeri, de acoperire pe bază de ciment din beton armat, etc. , sunt material comun s folosit pentru impermeabilizarea. Unele structuri pot avea nevoie de sistemul combinat de două metode pentru a avea defecte în mai mult de un capăt.

C alegerea celei mai bune metode de impermeabilizare

Nimeni nu vrea să stea pe pământul inundat al unei pivnițe. Deci, s-ar putea alege sistemul potrivit pentru a evita circumstanțele nefavorabile din cauza pagubelor din pivniță. Nu există cel mai bun mod de a sugera evitarea pericolelor din pivniță. Nici o persoană medie poate determina de unde apa se apropie și modul în care acesta se apropie. Varsta, de calitate , și integritatea structurală sunt alți factori importanți. Pentru aceasta, abordarea inevitabilă este de a evalua posibilitățile și existența problemelor pentru o soluție durabilă.

Totuși, dintre cele trei metode menționate , se poate alege orice metodă. Cu toate acestea , nu este vorba doar de alegere. Nimeni nu se așteaptă o situație problematică pe care cauza e costurilor și să fie difuzate de un specialist pentru a avea sugestia dreapta. Mai degrabă, cel mai bun mod de a beneficia de pivniță este să faci ceea ce trebuie chiar de la început . Aceasta este pentru a preveni defectele , deoarece este o investiție pe termen lung. Totuși, în momentul alegerii la nivelul primar, metoda de drenaj este foarte recomandată. Acesta își joacă rolul în mod eficient pentru a împiedica pivnița să deverseze.

Concluzie

Mai mult, un specialist poate determina cu precizie modul în care metoda de impermeabilizare trebuie să fie p ractic ed . Structura de impermeabilizare nu este permanentă , și nu există nici o garanție a durabilității sale. În același timp, nu este posibil să se determine toți factorii , cum ar fi cum ar fi debitul de apă. Aproximativ 98 la suta din case experienta de apa proofing daune în pivniță. Pentru a reduce cu succes astfel de probleme, este încurajată alegerea corectă a metodelor, împreună cu întreținerea .