hidroizolatie dus fara cadita

Hidroizolatie Dus Fara Cadita

Hidroizolarea dusului a devenit unul dintre cele mai importante aspecte ale renovarii casei. Acest lucru se datorează faptului că din ce în ce mai mulți oameni aleg acum să construiască băi care nu includ căzi.

Prin urmare, problema impermeabilizării unui duș fără cadă apare frecvent. Așa că ne-am luat asupra noastră să căutăm câteva soluții posibile la această provocare.

Am trecut în revistă diferite soluții de hidroizolație pentru dușuri, de la cele mai simple la cele mai complexe. Alegerea pe care o vom împărtăși acum va depinde în principal de bugetul dvs., deoarece nu toate sunt la fel de scumpe.

Deci, să aruncăm o privire la opțiuni.

Ce este un duș impermeabil?

Răspunsul simplu este că impermeabilizarea unui duș înseamnă asigurarea unei membrane sau a unui strat de acoperire pe podeaua și pereții dușului. Deci apa nu se scurge. Există mai multe motive pentru care trebuie să vă impermeabilizați dușul.

Dar principalul are de-a face cu protejarea fundației casei tale. Hidroizolarea băilor poate preveni, de asemenea, dezvoltarea mucegaiului și deteriorarea podelelor și pereților.

Cu toate acestea, hidroizolarea unui duș fără cadă necesită amenajări diferite decât ar fi pentru o baie tradițională.

Motivul este că părțile laterale ale dușului sunt adesea deschise, ceea ce face multe locuri în care apa poate pătrunde. Hidroizolația trebuie să acopere fiecare zonă în care ar putea exista scurgeri pentru a funcționa corect.

Citește De Asemenea: Manopera tencuiala decorativa

Tipuri de sisteme de hidroizolație pentru duș?

Există mai multe tipuri de sisteme de hidroizolație pentru un duș. Unele sisteme de hidroizolație sunt ușor de instalat. Alte sisteme de hidroizolație au nevoie de profesioniști pentru o instalare eficientă.

Iată câteva materiale pe care le poți folosi în soluții de hidroizolație:

Membrane lichide

Membranele hidroizolante lichide spumate la locul lor funcționează cel mai bine pe podele și pereți cu rosturi mari de chit. Acestea ar trebui să fie întinse peste membrană la o grosime de 2 1/2 inci.

Dacă se folosește această metodă, nu se pot adăuga plăci până când nu se usucă complet. De obicei, durează 24 până la 48 de ore pentru ca acest proces să se finalizeze corect.

Membranele lichide autonivelante sunt realizate din acril sau uretan, aplicate de asemenea cu o mistrie sau o rolă la o grosime care variază între 3/16 și 1/4 inch grosime.

Spre deosebire de ciment, nu lasa fisuri deoarece este un mecanism de autonivelare, asa ca se va fixa chiar daca nu este perfect plat. În special, funcționează cel mai bine pe suprafețe mai plane care au fost pregătite corespunzător și solide din punct de vedere structural.

Membrane de foi

Aceste membrane pot fi folosite pe pardoseli și pereți cu rosturi mari de chit. Cel mai bun lucru despre utilizarea acestei metode este flexibilitatea ei, care îi permite să rămână pe loc chiar dacă podeaua nu este perfect nivelată sau netedă.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că acest tip de material funcționează bine numai dacă este aplicat peste ciment. Dacă îl utilizați pe suprafețe moi sau prost pregătite, materialul se va crăpa.

Plăci de perete din spumă

Aceasta este cea mai populară formă de hidroizolație din lume. Este grozav pentru că poate fi folosit pe pereți și podele, chiar dacă nu sunt perfect nivelați. Grosimea variază între 1/8 și 3/16 de inch, ceea ce înseamnă că nu veți avea nicio problemă în plasarea plăcilor peste el.

Acest proces ar trebui să fie făcut de profesioniști doar pentru că o greșeală în timpul instalării ar putea duce la probleme grave pe drum.

Baze de dus din spuma

Acest tip de sistem este simplu și ușor de instalat. Tot ce trebuie să faceți este să plasați baza de duș cu spumă acolo unde doriți și să o acoperiți cu un strat de ciment. Grosimea poate varia în funcție de ceea ce încercați să obțineți.

Dar majoritatea producătorilor recomandă haine care au o grosime de 1/4 inch pentru dușuri.

 

hidroizolatie dus fara cadita

Ghid pas cu pas pentru instalarea dusului hidroizolator

Pașii implicați în instalarea dușului hidroizolator sunt următorii: (numai pentru membrane lichide)

Pasul 1 – Îndepărtați gresia și chitul veche

Pentru a face acest lucru eficient, veți avea nevoie de un ferăstrău pentru chit special conceput pentru utilizare umedă și de o varietate de dalte care vin în diferite forme și dimensiuni.

Veți avea nevoie, de asemenea, de unul sau mai multe cuțite de ras care sunt capabile să taie prin ciment. Este esențial să ne amintim că o mișcare greșită în timpul îndepărtarii plăcilor ar putea duce la deteriorarea structurii. De aceea ar trebui să angajezi un profesionist dacă nu ai experiență anterioară.

Dacă plăcile nu sunt lipite ferm de podea, vă va fi mai ușor să le îndepărtați cu ușurință. Totuși, dacă nu se desprind ușor, aceasta ar putea însemna că apa este prinsă dedesubt, ceea ce poate afecta membrana de hidroizolație în timp.

Pasul 2 – Curățați temeinic podeaua

Toate suprafețele trebuie să fie lipsite de murdărie și murdărie înainte de a pune orice altceva deasupra lor. Folosiți produse de curățare special concepute pentru acest tip de lucru pentru a obține podeaua cât mai curată posibil.

Căutați agenți de curățare care conțin înălbitor sau acid clorhidric, care vor ajuta la uciderea oricăror bacterii de pe podea înainte de a avea timp să se răspândească în toată baie.

Pasul 3 – Aplicați un strat de ciment și membrană hidroizolatoare

Un strat de ciment este crucial atunci când impermeabilizați un duș, deoarece oferă o barieră suplimentară împotriva daunelor cauzate de apă. Cu toate acestea, ar trebui să vă amintiți că acest pas nu este vital dacă plasați doar plăci peste cele existente pentru a vă actualiza vechiul design.

Acoperirea podelei și a altor suprafețe cu un strat de membrană hidroizolatoare va oferi o barieră suplimentară împotriva daunelor cauzate de apă. Membranele hidroizolante vin în diferite tipuri și ar trebui să alegeți în funcție de nevoia dvs.

Pasul 4 – Înșurubați plăcile noi pe podea

Odată ce ați aplicat un strat de ciment și membrană hidroizolatoare, este timpul să înșurubați plăcile noi la locul lor. Puteți folosi ancore de perete ceramice care vin în multe dimensiuni diferite.

Dar asigurați-vă că sunt proiectate special pentru condiții umede. Dacă nu, șuruburile vor începe să se slăbească în timp sau chiar să ruginească dacă apa rămâne prinsă în ele.

Pasul 5 – Aplicați chitul peste plăcile noi și curățați

Este important să acordați o atenție deosebită detaliilor în această etapă, deoarece orice curățare ar putea duce la probleme viitoare cu sistemul dumneavoastră de hidroizolație.

Asigurați-vă că nu există resturi de fibre de pe placa de spumă sau resturi de construcție pe podea dacă utilizați o membrană. În caz contrar, s-ar putea ajunge la scurgeri în timp.

Pentru a evita acest lucru, utilizați un aspirator umed conceput pentru a curăța materiale precum ciment și etanșant.

Dacă nu veți aplica plăci peste sistemul de plăci de spumă, ar trebui să îl curățați foarte bine înainte de a aplica chitul pe suprafață.

Pasul 6 – Nu uitați de sistemul de drenaj

Acum va trebui să instalați un sistem de drenaj care să nu permită apei să stea pe chit prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la fisuri și alte probleme pe drum.

Este crucial, deoarece ar putea duce la probleme grave pentru tine, baia ta și întreaga casă dacă o neglijezi.

Citește De Asemenea: Scari interioare: Modele, Sfaturi si Tipuri de Balustrade

Beneficiile hidroizolației dușului fără cadă

Există multe beneficii la hidroizolarea unui duș fără a fi nevoie să instalați o cadă în baia dumneavoastră.

  • Primul beneficiu, cel mai evident, este că procesul de remodelare va fi mult mai simplu.
  • Nu veți avea nevoie de unelte grele precum burghie sau ferăstrău, ceea ce înseamnă că puteți economisi niște bani pe echipament.
  • Procesul este, de asemenea, mult mai rapid, astfel încât veți economisi bani pe muncă.
  • Un duș hidroizolator conferă un nou aspect designului interior al băii dumneavoastră deoarece are un aspect strălucitor și multe variante de culoare.
  • Un sistem impermeabil care acoperă doar zona de duș va fi mai puțin costisitor decât o renovare la scară largă care include gresie noi pentru întreaga baie.
  • Un alt beneficiu este că baia ta va fi mult mai ușor de curățat, afectând pozitiv calitatea aerului din interiorul casei.
  • Nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la creșterea mucegaiului sau orice altă problemă cauzată de podelele și pereții murdari. Deci, puteți economisi niște bani și pe agenți de curățare.

De ce aveți nevoie de un profesionist pentru a instala un sistem de duș hidroizolant?

Dacă te întrebi de ce trebuie să angajezi un profesionist pentru acest tip de job, există multe motive.

Unii sunt:

  • Probabil că nu aveți experiența sau instrumentele necesare pentru a instala independent acest tip de sistem. Deci, angajarea pe altcineva te va economisi bani pe termen lung.
  • Dacă plăcile nu sunt aliniate perfect, de exemplu, există șanse mari să aveți scurgeri sau probleme cu liniile de chit.
  • De asemenea, va trebui să găsiți pe cineva care are experiență în lucrul cu tipul dvs. specific de plăci, deoarece plăcile diferite pot reacționa foarte diferit la adezivii pentru plăci.
  • Dușul dumneavoastră va fi mult mai durabil și de încredere dacă angajați un profesionist care să îl instaleze pentru dvs.
  • Desigur, solicitarea de referințe vă poate ajuta să aflați mai multe despre experiența și abilitățile contractantului.

Sfaturi pentru hidroizolarea dusului fara cada

Iată câteva sfaturi pentru a-ți hidroizola dușul fără a fi nevoie să instalezi o cadă în el.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să măsori dimensiunea dușului tău pentru a vedea de cât material vei avea nevoie.

2. Pentru aceasta lucrare trebuie sa folositi un adeziv profesional pentru faianta. Dacă nu o faci, te vei confrunta cu probleme pe parcurs.

3. În timpul procesului de instalare, asigurați-vă că nu există bule de aer în adeziv. Deoarece acest lucru poate cauza probleme cu liniile de aderență și de chituire.

4. Curățați podeaua pentru a aplica adezivul înainte de a începe lucrul. Deci nu trebuie să vă ocupați de resturile de construcție.

5. Așteptați până când adezivul este uscat înainte de a continua cu orice alt pas. Dacă lucrați într-o zi foarte umedă, poate fi necesar să așteptați câteva zile.

6. Verificați întotdeauna umiditatea din baie înainte de a chitui gresia pentru a vă asigura că este la un nivel acceptabil. Dacă nu, acest lucru poate duce la probleme de creștere a mucegaiului și a mucegaiului pe pereți și podea. De asemenea, aveți grijă să așezați orice pardoseală sau gresie în băi cu umiditate ridicată, deoarece poate fi periculos.

7. Dacă doriți, puteți aplica un strat de gresie peste hidroizolație pentru a-i îmbunătăți aspectul și durabilitatea.

8. Folositi intotdeauna materiale de hidroizolatie potrivite pentru faianta dumneavoastra specifica deoarece unii adezivi sau acoperiri o pot deteriora in timp.

9. Încearcă să menții curățenia zonei tale de duș. Mai ales după ce ai instalat un nou sistem de duș, deoarece acesta este direct legat de calitatea aerului din interiorul casei tale.

Concluzie

Dușul hidroizolant este o modalitate excelentă de a adăuga o nouă viață designului interior al băii tale fără prea multe cheltuieli. Și pentru că este atât de ușor și rapid de instalat, probabil că nici măcar nu va trebui să cheltuiți atât de mulți bani pe echipamente sau unelte.

Dacă nu doriți să fie renovată întreaga baie, acest sistem impermeabil este și el o soluție viabilă. În plus, hidroizolarea unui duș fără cadă te va ajuta să economisești mult spațiu și chiar niște bani.

Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului din interior în casa dvs. și de a reduce timpul de curățare. Așa că ar trebui cu siguranță să luați în considerare această rută.

Întrebări frecvente

Să analizăm câteva dintre cele mai puse întrebări.

Este necesară hidroizolarea unui duș?

Hidroizolarea este necesară dacă intenționați să instalați gresie pe podeaua dușului sau pe pereți pentru a ajuta la protejarea acestei zone de mucegaiul și mucegaiul.

Cât durează impermeabilizarea?

Sistemele de hidroizolatie pot rezista cel putin 10 ani, in functie de calitatea materialelor folosite la montaj. Deci nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la problemele de hidroizolație pentru o lungă perioadă de timp.

Produsele de impermeabilizare sunt fabricate din materiale toxice?

Există multe tipuri de materiale de hidroizolație, iar cele mai multe dintre ele conțin doar ingrediente netoxice.

Hidroizolația poate provoca pete?

Da, apa poate fi uneori absorbită de produsele de impermeabilizare, ceea ce va duce la pătare.

Cât durează impermeabilizarea în baie?

Va dura câteva zile pentru a-ți impermeabiliza baia, dar asta se datorează faptului că timpul de uscare pentru liniile de adeziv și chit variază foarte mult. Nu ar trebui să instalați materiale de hidroizolație în zilele foarte umede.