Ideile de case românești au suferit o revoluție încă din evul mediu. Iar odată cu evoluțiile recente în design arhitectural și echipamente, acum este posibil să construiți o casă modernă cu un buget moderat și ieftin.
Dacă sunteți în căutarea unor modele de idei de casă pentru noua dvs. casă, rămâneți cu noi până la sfârșitul acestui articol. Vei gasi modele de case mansardate, mici, ieftine, din lemn, si moderne care te vor lasa fara cuvinte.
Permiteți-ne să vă oferim scurte detalii ale fiecărui model de casă, astfel încât să puteți decide care model de casă este grozav pentru estetica, bugetul și site-ul dvs.
9 idei de case uluitoare pe care să le alegi ca nouă casă:
Experții din industria construcțiilor recomandă adesea să aveți un cost estimat în cap de la început. Când vine vorba de alegerea ideii de casă, cheltuiala va conta cel mai mult.
Pe langa cost, ar trebui sa te gandesti si daca materialele pe care vrei sa le folosesti sunt sau nu compatibile cu vremea site-ului.
Haideți să verificăm lista celor mai populare modele de case fără alte prelungiri.
Citește și: Design interior și materiale pentru casa ta
Modelul #01: Modele de case cu două etaje
Cel mai potrivit pentru: familie mare, teren mic și buget mare
Ești în căutarea unui model de casă care să poată oferi adăpost unei familii numeroase de 5 până la 8 persoane? Dacă da, ar trebui să mergi fără întrebări pentru clădirile cu două etaje.
De ce?
Iată motivele:
- Veti gasi spatii separate si spatioase pentru living si dormitoare. Deci, va fi mai puțin zgomot dacă intenționați să dormiți devreme.
- O clădire cu două etaje este ideală atunci când terenul tău este scurt, dar trebuie să ai un adăpost pentru mulți oameni.
- Puteți proiecta dormitoare pentru persoanele în vârstă și pentru cele de jos, iar membrii mai tineri pot folosi etajul superior.
- Obțineți oportunități nesfârșite de a adapta orice design arhitectural unic cu un buget rezonabil.
- Puteți asigura confidențialitatea fiecărei camere în acest model.
- Puteți adăuga o piscină sau o grădină dacă doriți.
Modelul #02: Casă în formă de A
Cel mai potrivit pentru: familie mică fără copii, buget mare
Dintre toate ideile menționate mai sus, poate cea mai simplă, dar cea mai frumoasă idee de casă este casa în formă de A. Aceste forme sunt cele mai originale din regiune și oferă o senzație confortabilă și caldă, deoarece lumina naturală ocupă întregul loc atunci când sunt instalate ușile și ferestrele din sticlă.
În toată țara, diferite materiale sunt folosite pentru a construi case în formă de A în diverse locații. În mijlocul pădurii, pe malul unui râu, între doi munți, sau pe dealuri, arhitectura contemporană fură inima tuturor.
Forma este adaptabilă atât în clădirile cu unul, cât și în două etaje. Puteți alege a doua variantă dacă aveți o familie numeroasă.
Lemn, otel, sticla, beton orice material de constructie poate fi folosit pentru construirea casei. Dar utilizarea sticlei va ajuta la menținerea temperaturii pentru locurile cu temperatură rece.
Modelul #03 Idei de case la mansardă
Cel mai potrivit pentru: o familie mică care are nevoie de un spațiu amplu de depozitare
A avea o mansardă deasupra capului vă oferă un loc de depozitare suplimentar pe care aveți voie să îl utilizați în numeroase moduri. Faceți din aceasta o baie suplimentară, un birou, o cameră media sau o cameră întunecată pentru imprimarea fotografiilor dvs. – un bonus pentru camera dvs. standard de depozitare.
Și pentru a avea această cameră bonus, ai nevoie de un design specific. Modelul unei case necesită mai puțin buget, dar persoanele care au nevoie de spațiu suplimentar de depozitare adoră acest design. Parterul poate fi bucătăria, camera de zi la intrare și patul matrimonial de lângă birou.
Cu toate acestea, modul în care doriți să arate mansarda depinde de alegerea și nevoile dvs. Încercați să nu încărcați podul, deoarece are nevoie de cel puțin spațiu pentru o circulație sănătoasă a aerului la parter.
Iată o privire asupra modelului mansardei:
Modelul #04: Proiecte de case mici
Cel mai potrivit pentru: o familie de doi
Un exemplu frumos de arhitectură românească este Casa Brita. Planul casei este ideal pentru o familie cu parinti cu unul sau doi copii.
În timpul construirii casei, arhitectul s-a asigurat că fiecare centimetru din suprafața din interiorul casei era utilizabil. Este compus din living (22 mp ), dormitor (17 mp ), bucatarie (12 mp ) si baie (3,7 mp ). Casa are o terasa deschisa.
Deși exteriorul Casei Brita a fost realizat din piatră naturală, cărămidă și lemn pentru a scoate în evidență aspectul șic posibil, puteți adăuga orice pietre sau material pentru a vă construi casa de vis.
Proiecte de case ieftine:
În România, casele mari nu sunt întotdeauna considerate cele frumoase. Chiar dacă îți construiești o casă cu un buget la fel de ieftin de 21.000 de euro, vei obține o casă mică uluitoare cu 44 mp de spațiu util.
Model # 05: Casă tradițională din cărămidă:
Cel mai potrivit pentru: buget cu 37.000 euro
Deoarece designul acestor case este de bază și nu necesită niciun material scump pentru a le construi, ele sunt ideale pentru casele cu buget redus. Veți folosi cărămizi, pereți tencuiți și vopsea atât pentru exterior, cât și pentru interior.
Camerele acestor modele de case sunt spatioase de la 15 la 21 mp . Și atunci când sunt planificate cu precizie, puteți obține o cameră de oaspeți cu două dormitoare, o bucătărie și o baie.
Citește și: Amenajari Gradini Servicii
Proiecte de case moderne:
Dacă ești în căutarea unei idei de casă pentru a locui cu soțul tău și unul sau doi copii, ar trebui să verifici modelele de case moderne în loc de casele mari contemporane sau tradiționale.
Ideea de bază a casei moderne este că bucătăria, livingul și sufrageria sunt aproape și pot fi accesate cu ușurință. Casele moderne conțin de obicei două dormitoare, o bucătărie și un loc de luat masa cu un spațiu de locuit deschis. Acum vom analiza câteva modele din care puteți alege:
Modelul #6: Pentru o suprafață utilă de 100 de metri pătrați:
Puteți planifica structura după cum doriți într-un site atât de mare. Iar cel mai bun mod de a vă proiecta casa este să vă contactați arhitectul sau inginerul care va fi responsabil de construcție.
Spre deosebire de furtunurile tradiționale, modelele moderne utilizează mai mult spațiu în camere de zi și dormitoare. Această idee de planificare a camerei este cea mai bună pentru familiile care au nevoie de mai multă zonă utilizabilă în dormitoare și camere de zi, mai degrabă decât în bucătărie sau sufragerie.
Intrarea vă permite să vedeți livingul, bucătăria și sălile de mese. Dressingul suplimentar va funcționa ca cameră suplimentară între cele două dormitoare.
Modelul #7: Pentru o suprafață utilă de 98 de metri pătrați:
Pentru a economisi spațiu, sala de mese se găsește lângă bucătărie. Pentru o familie mica sunt suficiente doua dormitoare unde poti organiza unul pentru copilul tau si altul pentru parinti.
Cu toate acestea, modelul de design al unei astfel de case pentru dormitoare poate varia. O opțiune este să separați dormitoarele cu bucătărie și baie. Și o altă variantă este să ai o baie atașată cu fiecare cameră și un hol pentru a separa camerele pentru spațiu de respirație.
Dacă aveți o mașină, s-ar putea să fie încă suficient loc pentru a adăuga una lângă verandă în fața casei.
Iar familiile care nu au nevoie de garaj pot adăuga spațiu într-unul dintre dormitoarele și camerele lor de zi sau pot avea o baie spațioasă.
Modelul #08: Proiecte de case din lemn
Cel mai potrivit pentru: familii cu vârstnici și copii
Utilizarea lemnului în structura clădirii dumneavoastră vă poate oferi un aspect estetic și elegant. În plus, vă oferă libertatea de a vă amenaja casa astfel încât să se îmbine cu natura. În plus, nu trebuie să utilizați nicio substanță chimică dăunătoare sau produs care va dăuna mediului.
Se poate încorpora lemnul într-o casă în diferite moduri. Printre acestea, modelul de casă fără podea și cele cu forme de A, L sau V sunt idei populare în ultimii ani.
Modelul #09: Casă fără etaj:
Știm la ce te gândești. Dar o casă fără podea nu se referă la un loc în care trebuie să mergi desculț pe iarbă. Casa ta va avea podele frumoase din lemn sau gresie, dar va elimina înălțimea pe care oamenii obișnuiau să o adauge în scopuri de încălzire și igienă.
Avantajele unei case fără podea sunt multe, după cum urmează:
- Cost redus în timpul construcției
- Este nevoie de mai puțin timp pentru a construi casa
- Eficient energetic, deoarece energia nu se va evapora
- Mai puține sau deloc scări de urcat
- Întreținere ușoară
de L cu o verandă în fața casei este o opțiune inteligentă de a avea ca casă fără podea. Forma oferă iluminare naturală în toată casa și un loc puțin organizat unde poți avea grădina ta prețioasă.
Concluzie:
Românii sunt selectivi și creativi în privința locurilor de locuit îndrăgite. Indiferent de site, celor mai mulți le pasă de dormitoarele și camerele de zi spațioase. În plus, costul caselor este, de asemenea, accesibil.
Sperăm că puteți găsi ideile pentru casa de vis prin acest articol. Dar încercați să vă consultați cu arhitectul înainte de a finaliza proiectul.