Încălzirea prin pardoseală: un ghid pentru începători pentru instalarea sistemelor umede

Încălzirea prin pardoseală: un ghid pentru începători pentru instalarea sistemelor umede

Un sistem de încălzire prin pardoseală este un mod foarte practic de a vă încălzi spațiul de acasă și crește în popularitate – și din motive întemeiate. Merge mână în mână cu cazane și pompe de căldură extrem de eficiente. W n- ar ho ‘ t iubesc o caldă și confortabilă acasă cu picioarele calde în timpul iernii? Știu că aș face-o.

Cu toate acestea, toate aceste avantaje au un preț mai ridicat al echipamentului și instalării, în ciuda utilității sale. Și d unională de a cererilor populare, ne ‘ re vom vorbi pe larg despre umed prin pardoseala de încălzire, sale argumente pro și contra, și multe altele .

Și până la sfârșitul anului , ai ‘ ll avea o înțelegere rezonabilă a modului în care încălzire prin pardoseală umedă și sisteme de lucru s – ar putea dori să încercați să instalați o tine -e vorbi nough . L et ‘ s începe.

Ce este încălzirea în pardoseală umedă ?

Imaginați-vă dacă podeaua dvs. ar putea radia o cantitate mică de căldură pentru a o menține moderat de caldă, astfel încât să puteți merge confortabil prin casă. Da, aceasta se numește încălzire prin pardoseală.

În definiție – Încălzirea prin pardoseală umedă este un proces de încălzire a podelei camerei folosind tuburi puternice și flexibile care ajută la curgerea apei calde prin sub podea pentru a menține o căldură uniformă în toată camera. Acest lucru creează o temperatură moderată a podelei și mai potrivită pentru a trăi pe vreme rece .

W și u nderfloor încălzire sistem oferă o căldură foarte confortabil cu distribuție chiar și peste un spațiu de locuit cu un consum redus de energie . Acesta este motivul pentru care toate stic moderne meowners prefera apa – pe baza sistemului de încălzire prin pardoseală e în zilele noastre . I ts eficace, eficientă din punct de cost, de lungă – durată , și deține alte avantaje față de radiator pe bază de sistem de încălzire s (ne ” vom discuta despre asta mai târziu în articol).

Citeste si: Proiecte Case cu parter și etaj

Cum funcționează încălzirea prin pardoseală umedă ?

Apa u nderfloor încălzirea sistemului s sau sisteme de încălzire prin pardoseală umede folosesc căldura radiantă de apă caldă și se distribuie uniform pe toată suprafața podelei . Aceasta este o formă mai eficientă de încălzire, deoarece distribuie uniform căldura în toate părțile camerei , de la podea până la tavan.

Un curent de apă caldă la temperatură scăzută este trecut prin tuburile de sub podea în acest proces . Căldura și temperatura apei sunt monitorizate de către un termostat care este programat pentru a menține o temperatură constantă bazată pe nivelul de cald mii preferați.

In contrast, radiatoarele folosesc forma convecție de radiație a căldurii pentru distribuirea căldurii. Ceea ce face este – radiatorul ajunge la o temperatură mai ridicată (aproximativ 75 grade s Celsius) și încălzește aerul din jurul ei , ceea ce face ca aerul cald să devină mai ușoare , determinându – l să meargă în sus. Acest lucru face ca tavanul și porțiunea de mijloc a camerei să fie calde, dar lasă podeaua rece ca gheața.

Un sistem de încălzire prin pardoseală rezolvă această problemă prin furnizarea de căldură din fund folosind căldură radiantă din apa caldă. Sursa de căldură în acest sistem umed provine în principal dintr – o combinație standard cazane cu condensare, cazane pe biomasă, pompe de căldură și sobe.

De ce aveți nevoie pentru a configura un sistem umed de încălzire prin pardoseală?

UFH pe bază de apă cuprinde câteva componente delicate pe care le vom menționa mai jos dacă doriți să încercați să instalați propriul sistem de încălzire prin pardoseală umed.

  1. Centru de cablare (Hub)
  2. Placă de control și colector
  3. Cazan
  4. Termostat
  5. Circuitul conductelor

Citeste si: Cu Ce Se Curata Siliconul

Cum se instalează pas cu pas un sistem umed de încălzire prin pardoseală?

Iată o schiță a pașilor de bază pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a instala pas cu pas un sistem de încălzire prin pardoseală hidronic:

Pasul 1: Pregătiți un desen CAD al spațiului dvs. de locuit

Acest pas începe prin efectuarea măsurătorilor spațiului de locuit și să facă un desen conform ly . Desenul ar trebui să vă ofere o idee despre proces și de unde să începeți .

Desenul dvs. va fi diferit pentru un sistem cu o singură cameră decât un sistem cu mai multe camere. Pot exista conducte care trec prin pereți, pentru care trebuie să faceți găuri în perete. Deci, totul ar trebui să fie în planul de proiectare pentru a vă înțelege următorul pas pe măsură ce treceți cu el.

Și, în plus, fiecare proiect începe de la varietate, deoarece găsirea poziționării ideale este o provocare.

Pasul 2: Intins Insulation

Așezarea izolației pe podea este o treabă care nu necesită explicații. Tăiați ma t cu o foarfecă și repetați procesul. Dar asigurați-vă că nu tăiați conducta, deoarece aceasta ar trebui să transporte apa caldă în întreaga rețea într-un ciclu. Dacă întâmpinați dificultăți în a face acest lucru cu ușurință, consultați acest ghid de instalare a izolației pentru mai multe detalii.

Pasul 3: Locul în galerie

Distribuitorul este piesa cent re a designului dvs. și ar trebui să fie plasat într-un loc sigur. În mod ideal, trebuie să îl plasați de unde puteți canaliza tuburile de apă prin perete, dacă aveți nevoie. Și chiar dacă este recomandat un loc sigur, ai ‘ d nevoie de o mulțime de spațiu în jurul galeriei atunci când este vorba în jos pentru a servic e .

Colectorul necesită o conexiune cu linia de alimentare cu apă pentru apă. Deci, ar fi util dacă ați conecta colectorul cu conducta de alimentare cu apă pe peretele fix prin pompă și supapa de amestecare. Trebuie să vă asigurați că robinetele izolatoare sunt dezactivate în timp ce faceți acest lucru.

Sfat rapid:

Manifoldul trebuie amplasat pe un perete fix aproximativ 2 picioare / 24 inch / 60 centimet re s deasupra nivelului solului.

Pasul 4: Configurarea dispozitivelor de fixare a țevilor

În cazul în care izolația și colectorul sunt puse în aplicare, este ‘ e timpul să se stabilească elementele de fixare de conducte pentru conductele . Fixările de țevi sunt ușor de reglat și așezate una după alta. Există diferite tipuri de fixări ale țevii pentru a fixa țeava în locul ei .

O modalitate este de a utiliza pre-izolate panouri de poziționare țeavă , care ha ve un sistem integrat de conducte , care vine cu ei . Cu toate acestea, cel mai eficient mod este de a utiliza o șină de prindere pentru a poziționa țevi puternice, dar flexibile pe șina de prindere, în funcție de proiectarea dvs. De asemenea, acest sistem vă permite să verificați distanța înainte de a întinde conductele.

Etapa 5: Găini Țevării în Ordinul

Șinele de prindere formează baza pentru conducte. Dacă aveți un aspect prefabricat în acest moment, ar trebui să fie destul de ușor să puneți conducta în poziție. În mod optim, ar fi util dacă ați plasa fiecare țeavă la 200 mm sau la aproximativ o distanță de picior unul de celălalt.

Începeți de la un capăt al camerei și înconjurați-o într-un model asemănător unui șarpe până când ajungeți la celălalt capăt . În timp ce mergeți, fixați țevile de pe șina de prindere cu picioarele pe măsură ce avansați. Asigurați-vă că lăsați suficientă lungime a țevii pentru a reveni la colector și a completa bucla.

Pasul 6: Conectarea PIPEWORK la galeria de

Este o prioritate să vă asigurați că toate țevile sunt tăiate curat cu un tăietor de țevi. Atunci când acoperă o cameră, vă ‘ veți găsi de multe ori le unește două conducte în timp ce acoperă o cameră. Țevile decupate neregulat sunt mai greu de utilizat atunci când se realizează o etanșare.

Țineți prima țeavă și glisați piulița și compresia chiar peste partea superioară a țevii. Acum împingeți stâlpul furtunului în timp ce țineți încă țeava și strângeți-l cu mâna. Cu faptul că , în loc, împingeți stâlpul furtunului în valva principală în partea de jos a colectorului . F inally , strângeți piulița la o fixare fermă.

Pasul 7: Verificați dacă există spălare, umplere și presurizare

Păstrați supapa de izolare oprită și conectați atât conductele de admisie, cât și cele de ieșire de pe colector. Conectați conducta de admisie cu robinetul principal și conducta de evacuare cu drenaj. Asigurați-vă că drenajul are suficientă capacitate pentru a conține excesul de apă.

F lushing : Închideți toate supapele în timp ce doar păstrarea vanele de echilibrare reglabile și circuitul vanele se deschid. Un llow apa să curgă prin intermediul rețelei prin deschiderea supapelor de umplere și golire . Acest lucru va asigura dacă apa curge lin , și se va spăla , de asemenea, resturile de aer sau de blocuri din conducta.

Umplerea : Umplerea i n același proces ca și spălare. Atât umplerea, cât și spălarea sunt procese simultane pe care trebuie să le confirmați că conductele sunt lipsite de blocaje de aer și de resturi.

Presurizare : Deschideți atât supapa de circuit, cât și supapa de echilibrare reglabilă și atașați un contor de presurizare la conducta de admisie. Crește presiunea de a doua bare și să – l mențină pentru precise ly la 10 minute. Acum, pentru a verifica temeinic tapi k s o cădere de presiune d s . Dacă totul merge fără probleme, puteți crește și mai mult presiunea la 10 bari și păstrați-o timp de 10 minute pentru a observa rezultatele.

Pasul 8: Screeding peste UFH umed

Șaparea este foarte importantă înainte de așezarea pardoselii pentru ultima etapă. Dacă aveți chef să o faceți singuri, iată un ghid de screeding pas cu pas pentru bricolaj. În plus, unii antreprenori buni pot face treaba pentru tine.

Șaparea durează de obicei aproximativ 48 de ore pentru a se usca. În acest timp, nu ar trebui să activați apa UFH pentru a accelera uscarea, deoarece căldura poate deteriora șapa, deoarece poate slăbi podeaua și poate produce fisuri rapid.

Pasul 9: Intins Podele

Șapa trebuie să fie uscată în timpul dat , făcându- l perfect pentru așezarea pardoselii. Acesta este momentul pentru care puteți vedea rezultatele finale ale muncii dvs. grele acoperite de un strat finit de material de pardoseală la alegere .

Pasul 10: Turn It pe Și test CĂLDURĂ

T el Screed ar trebui să ia 2 zile să se usuce și apoi finaliza podea ajutorului ING. Rețineți că verificați debitele și creșteți încet viteza de căldură până la podea. Fiecare UFH are propriul său debit, deoarece toate distribuitoarele vin cu debitmetre diferite. Puteți localiza debitele verificând planurile pentru sistem.

Începeți f cu cele mai mici setări de căldură , de obicei între 25-30 grade Celsius, și lăsați-l timp de 2-3 zile. Apoi, creșteți treptat temperatura în următoarele câteva zile până la nivelul dvs. de confort , de obicei între 40-60 grade Celsius.

În concluzie

Acesta este cam tot ce trebuie să știți despre încălzirea prin pardoseală folosind un sistem umed. Și cu toată sinceritatea, mă pot ghida un incepator cu acest multe informații , și cred că după ce a încercat acest lucru le puteți prea. Și la final, toate informațiile sunt vitale pentru a lua decizia corectă . Este b ecause eficiența HNF va depinde de calitatea și designul .