Parchet Pentru Incalzire in Pardoseala

Parchet Pentru Incalzire in Pardoseala

Ce ar putea fi mai plăcut decât să pășești pe podeaua caldă după ce te-ai trezit dimineața de iarnă? Și pentru aceasta, trebuie să vă gândiți să investiți în parchet pentru încălzirea prin pardoseală .

Într-adevăr, este un privilegiu să ai un sistem bun de încălzire prin pardoseală instalat acasă. Încălzirea prin pardoseală este una dintre soluțiile confortabile, eficiente și inovatoare pentru casele moderne.

Având acest sistem de încălzire la case sau birouri oferă un mediu confortabil termic . În plus, creează un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți. Un sistem de încălzire performant este o alegere comună în majoritatea caselor din România.

Myths

Se spune că sistemele de încălzire prin pardoseală și pardoseală din lemn nu sunt compatibile. Deci, l – am e timpul pentru a pune capăt miturile cu privire la această chestiune. Atât sistemele de încălzire prin pardoseală, cât și prin pardoseală sunt compatibile.

Nu există niciun risc de degradare dacă alegeți cel mai bun sistem de încălzire. F looring compatibil cu sistemul de încălzire prin pardoseală transferul e mai bine căldura la camera de la nivelul solului . De asemenea, rezistă cu succes la temperaturile ridicate .

Astfel, parchetul este, fără îndoială, o alegere sofisticată atunci când parchetul într-o casă. Întreaga instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală rămâne invizibil . Deci, aveți libertatea de a alege orice stil arhitectural.

Tipuri de pardoseli compatibile cu încălzirea prin pardoseală

Pentru încălzirea prin pardoseală, trebuie să alegeți un tip de pardoseală cu rezistență termică optimă. Nu ar trebui să sufere modificări dimensionale sau de formă. Există diferite tipuri de pardoseli cu rate de transfer termice diferite.

Niciuna dintre ele nu afișează aceleași ieșiri atunci când este instalată peste sistemul de încălzire prin pardoseală . În orice caz, nu recomandăm pardoseală din bambus pentru sistemul de încălzire.

Aici regula generală este că podeaua mai subțire oferă un transfer termic mai bun. Pe scurt, va trebui să alegeți un etaj care să ofere o conductivitate bună. Deci căldura generată sub suprafața podelei poate trece prin ea .

Există câteva tipuri de pardoseli care arată performanțe mai bune pentru încălzirea prin pardoseală . Dintre toate, pardoseala stratificată este cea mai bună alternativă la pardoseala din lemn . Dimensiunea variațiilor de temperatură este stabilă atunci când este instalată pe podele încălzite.

Mai mult decât atât, podele din lemn masiv poate fi utilizat b ut are nevoie de mai multe măsuri de precauție pe lățimea și grosimea lamelor. La instalare parchet, temperatura la suprafața șapei trebuie să fie sub 27 ° C .

Într-un cuvânt, pardoseala compatibilă cu pardoseala încălzită ar trebui să aibă trei caracteristici esențiale;

 • Transfer termic mai bun
 • Stabilitate dimensională
 • Finisaje sănătoase, astfel încât să nu elibereze substanțe nocive când trece căldura.

Parchet stratificat sau laminat pentru mâncare în pardoseală H.

Sistemele de încălzire prin pardoseală nu aduc valoare casei dvs., ci și economisesc spațiu prin înlocuirea caloriferelor. Eficiența energetică și termică a sistemului de încălzire prin pardoseală este ridicată. Deci, oferă o distribuție uniformă a căldurii .

Dintre multe opțiuni de pardoseală, cea potrivită este parchetul pentru încălzirea prin pardoseală – cel mai important, parchetul stratificat . Pardoseala stratificată vine în două variante ; dublu stratificat și triplu stratificat.

• Pardoseală cu două straturi

După cum sugerează și numele, în pardoseala cu două straturi, două straturi sunt lipite între ele. Aici cel superior este format din strat nobil de lemn care acționează ca podea cu parchet.

Pardoseala cu două straturi are o grosime cuprinsă între 9-11 mm și o rezistență termică mai mică. Deci, oferă un transfer termic mai bun. Acest pardoseală vine cu diferite modele de montare, inclusiv șah, chevron, șiret și engleză clasică.

În general, este disponibil în dimensiuni mici și dintre care cele mai multe au lacuri și finisaje ulei certificate Blauer Engel. Sunt perfecte pentru casele românești, deoarece sunt disponibile în diferite esențe europene , cum ar fi – nuc, stejar, frasin etc.

• Pardoseli cu trei straturi

Pardoselile cu trei straturi au o rezistență termică ușor mai mică decât pardoselile cu două straturi. Totuși, este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru instalarea pe podele încălzite . Oferă un mediu cald și relaxant acasă.

Aceste pardoseli au în general o grosime de 14 mm, dar au și o ușoară variantă de 11 mm. Vine într-un model clasic de montaj englezesc. De obicei, podelele cu trei straturi sunt mari . Au, de asemenea , aceleași lacuri și finisaje ulei certificate Blauer Engel ca dublu stratificat .

Pardoseli solide pentru încălzirea prin pardoseală

Deși pardoseala stratificată este o alegere populară pentru încălzirea prin pardoseală, asta nu înseamnă că nu puteți instala podele solide. Puteți instala podele solide, dar cu o restricție de lățime, grosime și esență.

Cu toate acestea, trebuie să îndeplinească condițiile severe de instalare și următoarea operație. Pardoseala solidă nu este un bun conductor. Încălzirea prin pardoseală nu depășește o temperatură de peste 27 o C pe măsură ce nivelul de umiditate din lemn se schimbă.

Odată cu temperatura, nivelul de umiditate se schimbă, ceea ce duce la deformarea lemnului solid. Dacă nu vă deranjează nicio deformare, puteți lua în considerare instalarea podelelor solide pe încălzirea prin pardoseală .

Podele din lemn proiectate pentru încălzirea prin pardoseală

Pardoseala proiectată este tratată și fabricată într-un mod care răspunde mai bine la schimbările de temperatură . Este suficient de subțire pentru a conduce căldura din pardoseală , precum și suficient de gros pentru a arăta elegant.

Cum se alege parchetul pentru încălzirea prin pardoseală

Când optați pentru încălzirea prin pardoseală , trebuie să acordați atenție mai multor aspecte . Câteva dintre ele sunt discutate în detaliu mai jos;

• Rezistența termică a pardoselii încălzite

Având în vedere rezistența termică a pardoselii pentru încălzirea prin pardoseală este un aspect important. Rezistența termică a pardoselii împreună cu straturile nu trebuie să fie mai mare de 200 m2K / W.

Deci, poate obține suficient transfer de căldură fără a afecta parametrii economici ai sistemului de pardoseală. De asemenea, podeaua poate ajuta la menținerea temperaturii lichidului de încălzire cât mai scăzută posibil.

• Luați în considerare stabilitatea dimensională

Materialul pentru pardoseală este stabil dimensional atunci când cantitatea de umiditate este de aproximativ 30% . De obicei, pardoseala cu trei straturi are o stabilitate dimensională mai bună decât altele. De asemenea, esențele exotice din lemn, cum ar fi camele , compas , etc., au o stabilitate dimensională mai bună.

• Grosimea podelei

În timp ce alegeți podeaua pentru încălzirea prin pardoseală, este esențial să luați în considerare grosimea podelei. Trebuie să selectați un parchet pentru încălzirea prin pardoseală cu grosimea de 8 mm. Asigură o rezistență mai bună la căldură și trafic .

În afară de factorii menționați mai sus, există mult mai multe lucruri de luat în considerare . De exemplu – tipul și înălțimea casei, starea podelei și așa mai departe. În orice caz, sistemul de încălzire ar trebui să îndeplinească standarde specifice;

 • Temperatura sub podeaua nu trebuie să depășească 27 ° C . Temperaturile peste aceasta pot duce la uscarea extremă a lemnului . Ca urmare, pot exista fisuri pe suprafața podelei.
 • Sistemul de încălzire trebuie să permită controlul precis al temperaturii la nivelul pardoselii .

Instalarea podelelor de parchet la încălzirea prin pardoseală

Instalare de lipit – Este un proces de lipire a pardoselii direct de stratul suport. Astfel, oferă cea mai bună eficiență termică . Cel mai bine este să folosiți adezivi care își păstrează elasticitatea în timp . Vă recomandăm să folosiți adezivi silanici .

Montare plutitoare – Acest proces este recomandat în special pentru sistemul electric de încălzire . Aici folia este instalată sub parchet. Deci, alegerea foliei ar trebui să fie corectă pentru un transfer optim de căldură.

Sfaturi utile pentru încălzirea prin pardoseală

 • Alegeți un adeziv de calitate după alegerea pardoselii potrivite pentru casa dvs. Un adeziv de calitate oferă rezistență pentru o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, are un preț mai mare .
 • De asemenea, luați în considerare personalul care îl va instala.
 • Faceți pentru a usca șapa brută cu instalația de încălzire . Este posibil să destabilizez cimentul .
 • Folosiți material suplimentar deasupra firelor dacă instalați sisteme electrice de încălzire. Trebuie să distribuie uniform căldura .
 • Înainte de a instala pardoseala, verificați încălzirea timp de cel puțin 24 de ore. Deci, puteți detecta eventuale pierderi de presiune sau scurgeri .
 • Verificați recomandările producătorului despre încălzirea sistemului. Încălziți sistemul treptat cu câteva grade Celsius într-o zi.
 • Înainte de a începe instalarea parchetului pentru underf încălzire Loor, opriți sistemul de încălzire .

Ultimele câteva cuvinte

C onsidering pardoseala din dreapta peste podele încălzite este util. Dacă alegeți să instalați un parchet pentru încălzirea prin pardoseală, există mulți profesioniști care vă pot ajuta.

În prezent, producătorii de parchet și-au proiectat produsele pentru sisteme moderne de încălzire prin pardoseală. Totuși , ar trebui să vă consultați cu producătorii de parchet pentru a determina cea mai bună pardoseală pentru încălzirea prin pardoseală .

Mai mult, ar trebui să analizați cu atenție alte caracteristici pe care le prezintă. Deci, puteți înțelege dacă este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală . Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă ușurați munca .