Blog

O prezentare detaliată a încălzitorului solar de apă

O prezentare detaliată a încălzitorului solar de apă

Lumea trece printr-o perioadă de tranziție în care încercăm tot posibilul să conservăm apa și electricitatea. Pentru a restabili mediul în urma deteriorării gazelor dăunătoare, am găsit alternative excelente, cum ar fi morile de vânt și panourile solare. În fiecare zi, utilizarea energiei solare crește odată cu avansarea tehnologiei. De asemenea, crește și eficiența energiei solare.

Un exemplu excelent de utilizare a energiei solare este încălzitorul solar de apă. Încălzitorul de apă este un alt dispozitiv esențial pe care îl avem deseori acasă. De la a face un duș pentru a curăța vasele în iarna rece, un încălzitor de apă este dispozitivul pentru confort și facilitează spălarea. Prin urmare, în acest articol , vă vom oferi o prezentare detaliată a încălzitorului solar de apă.

Acestea sunt ecologice, precum și rentabile. Deci să mergem!!

Ceeste un încălzitor solar de apă?

Este un dispozitiv care folosește energia solară sau lumina soarelui pentru a încălzi apa pentru uz casnic. Acest încălzitor de apă transformă practic lumina soarelui în căldură utilizând colectorul solar termic.

Cum functioneazã?

Un sistem solar de încălzire a apei include două lucruri majore; unul este un rezervor de stocare, iar altul este un colector solar. O pompă de apă în circulație este cea care clasifică cele două tipuri diferite de încălzitoare solare de apă care sunt încălzitoare solare active și pasive.

Pompa ajută apa să circule prin conductă și să se depoziteze în pompa de stocare. Între timp, lumina soarelui încălzește apa. Acesta este principiile de bază ale acestui sistem de încălzire a apei.

Tipuri de încălzitor solar de apă

Ther sunt două tipuri de încălzitor solar de apă. Sunt încălzitoare solare de apă active și pasive. Aceste două tipuri de încălzitoare de apă au, de asemenea, categorii sub ele.

Încălzitor solar activ

Sistemul activ de apă folosește o pompă de circulație pentru a circula apa prin colector. Există două tipuri de sistem solar activ de încălzire a apei, care sunt:

 • Sistem de circulatie directa

În sistemul de circulație directă activă care circulă apa, pompele circulă apa din colector și o trec pentru uz casnic. Sistemul de circulație directă este cel mai bun pentru zonele care nu înghețează.

 • Sistem de circulație indirectă

În sistemul de circulație activă indirectă circulă un fluid care nu congelează, care transferă căldura prin colectorul solar cu ajutorul unui dispozitiv de transfer de căldură. Dispozitivul de transfer de căldură încălzește apa și o mută pentru uz casnic. Este cel mai bun pentru aci cu temperatură de îngheț.

Încălzitor solar de apă pasiv

Un sistem pasiv de încălzire a apei folosește circulația naturală pentru a transfera căldura din colector în rezervor. Sisteme de încălzire pasivă solar de apa nu are nevoie de nici electricitate, iar acestea sunt , de asemenea , un cost – eficient în comparație cu sistemul activ de încălzire solară a apei.

Există două tipuri de sisteme solare pasive de încălzire a apei

 • Sisteme pasive de colectare-stocare integrale
Sistemul solar solar de încălzire a apei pasiv funcționează cel mai bine pentru uz casnic, care necesită o cantitate semnificativă de apă caldă în timpul zilei sau al serii. Acestea sunt cele mai bune pentru zonele care experimentează foarte rar temperatura rece.

 • Sistem solar de încălzire a apei termosifon

Sistemele de încălzire a apei cu termosifon permit apei să treacă prin rezervor unde apa caldă crește în partea superioară și apa rece se scufundă în partea inferioară a rezervorului. Cu toate acestea, sistemul necesită profesioniști pentru instalare și este puțin mai scump și mai fiabil.

Încălzitor solar de apă compact

Încălzitorul solar de apă compact este, de asemenea, cunoscut sub numele de încălzitor de apă integrat. Încălzitoarele solare compacte sunt special concepute pentru uz casnic. Acesta consta s ale unui tuburi rezervor de stocare și de căldură țeavă vid integrate într – o singură unitate completă.

Există mai multe beneficii semnificative ale sistemului de încălzire solară compactă a apei și sunt

 • Nu este necesară electricitate
 • Fără supraîncălzire
 • Oțel inoxidabil
 • Cost-eficient

Homemade incalzitor solar de apa

Încălzitor solar de casă sau încălzitor de apă DIY este un încălzitor de apă pe care îl puteți face acasă. Este nevoie de cunoștințe și expertiză extinse pentru a crea un încălzitor de apă util și complet funcțional acasă.

Construirea unui încălzitor solar de apă poate să nu fie ușor, dar cu puțin efort, oricine o poate face. Necesita

 • Instalarea conductelor
 • Instalarea sticlei
 • Instalarea izolației

Dar fabricarea unui încălzitor de apă acasă vă poate economisi banii, precum și economia planetei. Este posibil să dureze mai puțin de 100 USD pentru a face un încălzitor de apă complet funcțional și util

Materialele necesare pentru fabricarea încălzitorului solar de apă acasă

Cel mai bun încălzitor solar de apă pentru fabricarea acasă este un încălzitor solar de apă pasiv integral . Într-un încălzitor solar de apă integrat, colectorul solar și rezervorul de stocare sunt combinate. Nu este foarte complicat de realizat și necesită materiale simple precum

 • Rezervor electric de încălzire a apei
 • Cutie de placaj , care este mare suficient pentru a ține rezervorul
 • Capac articulat pentru cutie pentru a reduce răcirea pe timp de noapte
 • Foi de sticlă
 • Material de izolare
 • Țevi / fitinguri
 • Vopsea neagră
 • Suporturi

Construcția unui încălzitor de apă de casă

 • Vopsiți rezervorul de apă cu culoare neagră
 • Sec de sticlă ure la partea de sus a casetei
 • Izolați iluminatul suplimentar și cutia
 • C găuri ut în cutia de evacuare și în conductele de curgere.
 • Așezați rezervorul de apă în interiorul cutiei în siguranță și cu atenție .
 • Faceți modalități prin care apa rece să intre în partea inferioară a rezervorului, iar apa fierbinte să iasă din partea superioară a rezervorului pentru uz casnic.
 • Acum este timpul pentru montarea încălzitorului

Verdictul final

În fiecare an emitem mai mult de 35 de miliarde de tone metrice de carbon în atmosferă. Mulți savanți spun că este posibil ca daunele pe care le-am făcut planetei noastre să nu fie depășite. Dar când există voință , există și departe. Este posibil să nu depășim daunele , dar ne propunem să reducem daunele pe care le facem planetei noastre.

Utilizarea energiei durabile este cea mai semnificativă modalitate de a reduce consumul de energie electrică municipală. Prin urmare, încălzitoarele solare de apă nu vă economisesc doar banii, ci vă salvează și casa în care trăim cu toții sub un singur cer. Este utilizat pe scară largă în întreaga lume și este perfect pentru uz casnic atunci când vine vorba de încălzirea apei.

 

Leave a comment

ro_RORomână