încălzitorului solar de apă

O prezentare detaliată a încălzitorului solar de apă

Lumea trece printr-o perioadă de tranziție în care ne străduim din răsputeri să conservăm apa și electricitatea. Pentru a restabili mediul din cauza daunelor nocive cauzate de gaze, am găsit alternative excelente, cum ar fi morile de vânt și panourile solare. În fiecare zi, utilizarea energiei solare crește odată cu avansarea tehnologiei. De asemenea, crește eficiența energiei solare.

Un exemplu excelent de utilizare a energiei solare este încălzitorul solar de apă. Încălzitorul de apă este un alt dispozitiv esențial pe care îl avem adesea acasă. De la a face un duș până la curățarea vaselor în iarna rece, un încălzitor de apă este dispozitivul pentru confort și facilitează spălarea. Prin urmare, în acest articol, vă vom oferi o prezentare detaliată a încălzitorului solar de apă.

Sunt ecologice și sunt rentabile. Deci să mergem !!

Ce este un încălzitor solar de apă?

Este un dispozitiv care folosește energia solară sau lumina soarelui pentru a încălzi apa menajeră. Acest încălzitor de apă transformă practic lumina soarelui în căldură folosind colectorul solar termic.

Cum functioneazã?

Un sistem solar de încălzire a apei include două lucruri majore; unul este un rezervor de stocare, iar celălalt este un colector solar. O pompă de apă în circulație este una care clasifică cele două tipuri diferite de încălzitoare solare de apă care sunt încălzitoare solare active și pasive.

Tipuri de încălzitor solar de apă

Există două tipuri de încălzitoare solare de apă. Sunt încălzitoare solare de apă active și pasive. Aceste două tipuri de încălzitoare de apă au, de asemenea, categorii sub ele.

Încălzitor solar activ

Sistemul activ de apă folosește o pompă de circulație pentru a circula apa prin colector. Există două tipuri de sistem solar activ de încălzire a apei, care sunt:

 • Direct circulation system

In the active direct circulation system that circulates water, the pumps circulate the water from the collector and pass it for domestic use. The direct circulation system is best for non-freezing areas.

 • Indirect circulation system

A non-freezing fluid circulates in the indirect active circulation system, which transfers heat through the solar collector by means of a heat transfer device. The heat transfer device heats the water and moves it for household use. It is best for needles with freezing temperatures.

Citește Și Despre: Sapa Semiumeda

Încălzitor solar de apă pasiv

Un sistem pasiv de încălzire a apei folosește circulația naturală pentru a transfera căldura din colector în rezervor. Sistemele solare pasive de încălzire a apei nu au nevoie de electricitate și sunt, de asemenea, rentabile în comparație cu sistemul solar activ de încălzire a apei.

   • Sisteme integrale pasive de colectare-stocare

  </ ul style = “padding-left: 25px;”> Sistemul solar de încălzire a apei solare funcționează cel mai bine pentru uz casnic, ceea ce necesită o cantitate semnificativă de apă caldă în timpul zilei sau al serii. Acestea sunt cele mai bune pentru zonele care rareori experimentează temperaturi scăzute.

   • Sistem de încălzire a apei cu radiator solar

Sistemele de încălzire a apei prin radiator permit trecerea apei prin rezervor unde apa fierbinte se ridică în partea superioară și apa rece se scufundă în partea inferioară a rezervorului. Cu toate acestea, sistemul necesită instalarea profesioniștilor și este puțin mai scump și mai fiabil.

Incalzitor solar de apa compact

Încălzitorul solar de apă compact este, de asemenea, cunoscut sub numele de încălzitor integrat de apă. Încălzitoarele solare compacte sunt special concepute pentru uz casnic. Se compune dintr-un tub de rezervor de stocare și o vidă de conducte de căldură integrate într-o singură unitate completă.

Există mai multe beneficii semnificative ale sistemului compact solar de încălzire a apei și sunt

   • Nu este necesară electricitate
   • Fără supraîncălzire
   • Oțel inoxidabil
   • Cost eficient

Citește Și: Construcție pe acoperiș

Incalzitor solar de apa de casa

Încălzitorul solar de acasă sau încălzitorul de apă DIY este un încălzitor de apă pe care îl puteți face acasă. Sunt necesare cunoștințe și expertiză extinse pentru a crea un încălzitor de apă acasă util și complet funcțional.

Construirea unui încălzitor solar de apă poate să nu fie ușor, dar cu puțin efort, oricine o poate face. Cere

   • Instalarea țevilor
   • Instalare sticlă
   • Instalatie de izolatie

Dar fabricarea unui încălzitor de apă la domiciliu vă poate economisi bani, precum și economia planetei. Este posibil să dureze mai puțin de 100 USD pentru a face un încălzitor de apă complet funcțional și util

Materiale necesare pentru a vă face încălzitorul solar de apă din casă

Cel mai bun încălzitor solar de apă pentru fabricarea caselor este un încălzitor solar de apă complet pasiv. Într-un încălzitor solar de apă integrat, colectorul solar și rezervorul de stocare sunt combinate. Nu este foarte complicat de realizat și necesită materiale simple precum

   • Rezervor electric de încălzire a apei
   • Cutie de placaj, care este suficient de mare pentru a ține rezervoru
   • Capac articulat pentru cutie pentru a reduce răcirea pe timp de noapte
   • Foi de sticlă
   • Material de izolare
   • Țevi / fitinguri
   • Vopsea neagră
   • Suporturi

Construirea unui încălzitor de apă menajer

   • Vopsiți rezervorul de apă în negru
   • Urea de sticlă uscată în partea de sus a cutiei
   • Izolați iluminatul suplimentar și cutia
   • C găuri în cutia de evacuare și în conductele de scurgere.
   • Așezați rezervorul de apă în interiorul cutiei în siguranță și cu atenție.
   • Faceți modalități prin care apa rece să pătrundă în partea inferioară a rezervorului, iar apa fierbinte să iasă din partea superioară a rezervorului de uz casnic.
   • Acum este timpul să instalați încălzitorul

Verdictul final

În fiecare an emitem mai mult de 35 de miliarde de tone metrice de carbon în atmosferă. Mulți oameni de știință spun că daunele pe care le-am făcut planetei noastre ar putea să nu fie depășite. Dar când există voință, există departe. Este posibil să nu putem depăși daunele, dar ne propunem să reducem daunele pe care le facem planetei noastre.

Utilizarea energiei durabile este cel mai semnificativ mod de a reduce consumul municipal de energie electrică. Prin urmare, încălzitoarele solare de apă nu numai că vă economisesc bani, ci și vă salvează casa în care trăim cu toții sub un singur acoperiș. Este utilizat pe scară largă în întreaga lume și este perfect pentru uz casnic atunci când vine vorba de încălzirea apei.