7 Cele mai comune electrice O ven Probleme și cum să le repara

7 Cele mai comune electrice O ven Probleme și cum să le repara

În zilele noastre , chiar și o bucătărie este plină de un număr mare de dispozitive sau aparate electronice . Din acest motiv, gătitul a devenit o sarcină fără probleme. Dintre acestea , un cuptor electronic este unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie .

Este posibil să nu-l folosiți în fiecare zi, dar cu siguranță știți bine că nu puteți petrece o săptămână fără ea. Y ou va necesita un cuptor electric pentru prăjire și încălzirea alimentelor, coacerea pâinii , prăjituri , deserturi , precum și multe alte scopuri. De aceea, atunci când ceva este deteriorat sau ceva în neregulă cu acesta , veți avea probleme.

Este ceva în neregulă cu cuptorul tău electric? Nu este încălzirea corectă? Este dumneavoastră electric cuptor daune timer d ? Găsiți un serviciu de reparare a cuptorului în apropiere? Nu este nevoie să faci asta.

Aici, în acest articol, vom discuta despre diferite tipuri de probleme ale cuptorului electric și vă vom oferi cele mai simple modalități de a le repara . O veți putea face cu ușurință singur dacă urmați procesul dat. Procesul pas cu pas este următorul:

7 Cele mai frecvente probleme ale cuptorului electric și modalități de a le repara

1. Probleme cu cronometrul cuptorului electric

Pentru multe gospodine și bucătari, viața funcționează în funcție de ceasul sau cronometrul cuptorului lor. De fapt, timer – ul lasa s știți că atunci când alimentele sunt gătite sau la cuptor.

Pentru aceste tipuri de ho memaker s sau profesioniști care sunt foarte pasionat de gătit, a căror activitate principală este de gătit înseamnă cuptor electric mult. Dacă timpul cuptorului este deteriorat, poate că viața lor va fi oprită. Glumind în afară, acum vom vedea cum să-l împerechem.

Reparație

Dacă sunteți unul dintre aceștia care caută un reparator , putem spune că este inutil . Doar respectă regulile date.

 • Localizați cuptorul într-un loc unde veți avea acces la panoul din spate al acestuia. Dacă modelul dvs. este un model mai vechi sau unic cu butoanele manuale, trebuie mai întâi să le eliminați.
 • Apoi, trebuie să scoateți șuruburile pentru a scoate panoul din spate. După îndepărtarea panoului din spate , trebuie să scoateți toate firele conectate cu temporizatorul.
 • După aceea , veți putea elimina cu ușurință cronometrul.
 • Apoi, trebuie să-l înlocuiți cu unul nou și să- l atașați în același loc în același mod în care l-ați eliminat.

2. Aparatul nu se încălzește

Practic , funcția principală a cuptorului dvs. este să se încălzească pentru a găti alimente. Deci, dacă vedeți că cuptorul electric nu se incalzeste, este un mare sau (puteți spune) problemă majoră , și , evident , nu va funcționa corespunzător.

În acel moment , trebuie să îl reparați cât mai curând posibil. În general , există două tipuri de cuptoare – cuptor cu gaz și cuptor electric. Dacă al tău este un cuptor cu gaz și nu se încălzește, atunci cu siguranță este rezultatul unui aprindător defect .

Dacă este un cuptor electric , atunci problema încălzirii este pentru deteriorarea elementelor de încălzire. Pentru un cuptor cu gaz, găsirea unui aprindător este o sarcină foarte provocatoare și riscantă . Deci, trebuie să o faci foarte atent.

În general, aprinzătorul este situat sub cuptorului. Dacă aveți un cuptor electric, puteți verifica vizual elementele de încălzire . În general, strălucește roșu. Dacă nu le vedeți , ar trebui să reparați cuptorul.

Citește Și: Procesul de instalare a covorului (Ghidul expertului )

Reparație:

 • În primul rând , trebuie să vă asigurați că puterea cuptorului este oprită.
 • Apoi, trebuie să scoateți toate piulițele sau șuruburile care țin contactul și elementele de încălzire. După aceea , trebuie să scoateți sertarul de stocare pentru a obține dvs. aprinzător ( pentru gazul cuptorului) .
 • Trageți aprinzător sau elementele de încălzire , și după aceea , îndepărtați toate firele f ro m bornele elementului de încălzire.
 • Apoi scoateți cu grijă elementele de încălzire sau aprindătorul din cuptor. În cazul în care orice terminal de sârmă este deteriorat sau ars , schimbați – le cu un unul nou. Dacă doriți să reparați elementele de încălzire sau aprinderea, atunci le puteți da unui atelier de reparații electronice din apropiere .
 • Dar dacă doriți să modificați aprinzătorul sau elemente cu unul nou, atunci puteți face acest lucru , în același mod în care îndepărtați d l. Este suficient să atașați sârmă cu bornele elementului și t ighten toate șuruburile și piulițele.
 • În cazul unui gaz de cuptor, în cele din urmă , ați Nee d pentru a atașa sertarul de depozitare.

Aici un lucru notabil este că trebuie să vă asigurați că noul element de încălzire are aceeași formă și aceeași dimensiune.

3. Încălzire, dar nu la temperatura corectă

Dacă observați cuptorul este de a lua mai mult timp pentru a găti decât este nevoie , în general , aceasta poate ha ve unele probleme de încălzire.

S ometimes vă , de asemenea , poate f ind mancarea insuficient gătită , chiar și după preparare pentru momentul perfect este nevoie , în general, vei fi sigur că se trece prin unele probleme.

Poate fi găsit din mai multe motive. În majoritatea cazurilor , apare pentru senzorul de temperatură defect.

Reparație:

 • În primul rând , trebuie să verificați senzorul de temperatură. Asigurați-vă că senzorul de temperatură nu atinge peretele cuptorului.
 • Folosiți un ohmmetru pentru a verifica senzorul , indiferent dacă acesta funcționează sau nu.
 • Dacă senzorul nu funcționează, înlocuiți-l cu unul nou.
 • După schimbarea senzorului de temperatură, trebuie să verificați cuptorul , dacă acesta funcționează corect sau nu printr – un n cuptor cu termometru.
 • Încălziți cuptorul la 350 de grade Fahrenheit și verificați temperatura după 20 de minute. Fă – o pentru a urmatoarele 2 ore continuu la fiecare 20 de minute consecutiv .
 • Apoi se adaugă la toate cele citirile pe care g o t și împărțiți – l de câte ori ați verificat temperatura.
 • Procedând astfel , veți obține temperatura medie. După aceea , reglați temperatura cuptorului formând corespunzător.

4. Mâncarea nu gătește uniform

Uneori este posibil să observați în timp ce faceți pâine prăjită , unele piese sunt prăjite mai mult decât altele. Asta înseamnă că cuptorul dvs. nu gătește corect. Pentru a fi confirmat că cuptorul trebuie reparat, puteți coace o prăjitură sau prăji un pui plin.

Oricum, dacă vă confruntați cu această problemă, continuați să citiți și urmați pașii pe care vi i-am dat. Acestea sunt după cum urmează:

Reparație:

 • În primul rând , trebuie să preincalziti cuptorul și verificați că elementul de încălzire este complet stralucitoare roșu , iar senzorul de temperatură rezistența crește cu temperatura cuptorului.
 • Dacă observați ceva greșit, atunci ar trebui să le înlocuiți .

5. Ușa aparatului nu se închide

Dacă ușa cuptorului nu se închide, nu este suficient de sigură pentru utilizare. Aici sunt regulile cu privire la modul de a remedia problema:

 • Deconectați cuptorul și trageți ușa pentru al scoate din cuptor. Dacă nu se ridică, deșurubați balamalele care sunt plasate în interiorul cuptorului.
 • Apoi verificați balamalele, dacă cineva este deteriorat și trebuie schimbat, înlocuiți-l cu unul nou.
 • Apoi, trebuie să schimbați arcurile ușii . Dacă vreunul dintre arcuri este deteriorat, atunci înlocuiți-l. Capetele arcurilor ar trebui să fie înfășurate în jurul a două șuruburi. Așadar, în momentul înlocuirii , trebuie să o înfășurați din nou.

6. Lumina o ven nu funcționează

Sistemul de iluminare este foarte important pentru un cuptor electric. Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care te vei confrunta. Este ” E foarte usor de reparat.

Reparație:

 • În primul rând , trebuie să scoateți capacul becului dând un sfert de rotire în sens invers acelor de ceasornic.
 • Apoi scoateți becul și înlocuiți-l cu unul nou. Este remarcabil faptul că, în acest proces , ar trebui să utilizați mănuși de mână.

7. Autocurățarea cuptorului nu funcționează

Ce se poate face în cazul în care auto – serviciul curățare a cuptorului nu este de lucru este prezentată mai jos:

 • Asigurați – vă că începe de sine – în mod corect ciclul de curățare ; setați cronometrul și butoanele perfect.
 • Dacă găsiți orice problemă, trebuie să înlocuiți motorul de blocare a ușii, comutator de control și de bord, termostat , și multe alte elemente importante. În acel moment , serviciul de reparare a aparatelor din apropierea dvs. vă poate ajuta.

Concluzie

Zi de zi , oamenii se fiind mai dependentă de aparatul electric. Așa cum am fost furnizarea de servicii de reparații de experți de mai mulți ani , am rezolvat o mulțime de ELE probleme cuptorului ctric ca acestea.

Cu siguranță acestea sunt cele mai frecvente probleme și soluția lor la un cuptor electric. Dacă problema dvs. nu se potrivește, vă rugăm să comentați t mai jos . W e va încerca să vă oferi cel mai bun mod de a rezolva problema.

Oricum, aici, în acest articol, ați purtat o discuție detaliată despre cele mai multe probleme ale cuptorului electric și cum să le rezolvați și v-a oferit, în special , ghidul final pentru repararea cuptorului electric Din fericire , acest articol vă va ajuta foarte mult în cazul dumneavoastră. Gătit fericit.