Process of Staining Wood in Cold Weather

Procesul de Colorare a Lemnului pe Vreme Rece

Putem recunoaște petele de lemn ca un tip de culoare care este pictată pe lemn. Este compus din trei componente principale, cum ar fi solvenți, pigmenți și uneori lianți. Aici coloranții vor pătrunde în lemn în timp ce fac pigmenți.

Pe de altă parte, solvenții trebuie să păstreze coloranții și lianții sub formă lichidă. Va sta deasupra lemnului. Acum aveți în minte o întrebare: cum funcționează pata de lemn?

Are trei forme și este rășină, ulei și alchid. Toate acționează ca un liant responsabil pentru atașarea la pigmenți. Este plasat pe suprafața lemnului. După aceea, pata va proteja lemnul adânc în trei straturi. Astăzi subiectul nostru de discuție este „Pata de lemn pe vreme rece”.

Să învățăm câteva lucruri obișnuite despre colorarea pe lemn.

Puteți Pata Lemnul Când Este Prea Rece?

Știm că pata de lemn este perfectă pentru o gamă largă de temperaturi. La o temperatură cuprinsă între 50-70 grade Fahrenheit, va funcționa bine și, cel mai important, vă puteți baza pe ea.

Pe de altă parte, temperatura optimă ar putea fi aproape de mijlocul anilor ’70. Poate fi descris ca nici prea cald, nici prea rece. Se recomandă aplicarea petei la temperatura exactă; în caz contrar, nu va funcționa.

Aici petele pot varia puțin, deci înainte de utilizare, trebuie să verificați nivelul. Experții spun că va fi o decizie bună pentru a evita umiditatea ridicată și este o idee proastă să pătim pe o suprafață fierbinte.

Dacă vremea este prea umedă sau rece, atunci timpul pentru colorare poate aparține. Dacă vă gândiți la un caz grav, acest produs va rămâne umed până când temperatura crește. Dimpotrivă, dacă vremea este prea fierbinte, veți observa că se va usca foarte repede. Există șanse de penetrare inegală.

Factori Pe Care Trebuie să îi luați în Considerare Atunci Când Mergeți la Colorare

Umiditatea este unul dintre cei mai importanți factori, luând în considerare colorarea acasă. Putem descrie umiditatea ideală ca fiind aproape 70%. Dacă există umiditate ridicată, ar putea încetini procesul de uscare. Când vă confruntați cu orice problemă de umiditate, din motive de siguranță, puteți utiliza un dezumidificator. Aici trebuie să stabiliți o țintă pentru cel puțin 50% umiditate.

În procesul de colorare, ventilația poate juca un rol major. O ventilație adecvată vă va scuti de fumurile enervante și, în același timp, vă va ajuta să vă uscați mai repede. Dacă îți este dificil să deschizi ușile și ferestrele, poți porni ventilatorul din motive de siguranță.

În caz de urgență, vă va ajuta să îndepărtați mirosul urât și aerul va fi normal în camera dvs. Sistemul de ventilație vă va ajuta să scăpați de mirosul urât din cameră.

Citește Și: Top 10 liste de verificare pentru remodelarea bucătăriei

Cum Se Utilizează Corect Pata Exterioară?

Aici trebuie să alegeți pensula potrivită. Puteți opta pentru o perie naturală pentru petele de ulei, pe de altă parte, o perie sintetică cu peria pentru petele de latex.

Înainte de a începe acest proces, trebuie să amestecați corect pata. Vă va ajuta să păstrați consistența culorii.

Un lucru important pe care trebuie să-l faceți aici este înainte de a începe. Trebuie să aplicați acest amestec pe o zonă discretă. Puteți face acest lucru pe o bază experimentală.

Urmați toate aceste sfaturi pentru a crea culoarea potrivită.

Câteva Sfaturi Pentru Aplicarea Petelor,

 • Va fi o idee bună să nu patați pe suprafețe fierbinți. Starea umedă poate provoca o problemă gravă; va crea un obstacol în calea morții. Când apare o furtună, suprafețele vor fi pătate uscate timp de două până la trei zile.
 • Va fi o decizie înțeleaptă pentru colorare, unde lumina directă a soarelui nu va veni cu ușurință. Vă va ajuta să creați cea mai bună colorare configurată pentru cel mai așteptat model de uscare.
 • Trebuie să aplicați pete în direcția bobului.
 • Va fi o decizie proastă să folosiți marcaje de calitate scăzută prin colorare și să o faceți cu ajutorul unei zone necontrolate. Cel mai bine este să nu lăsați o secțiune de pete să se usuce până când nu este amestecată cu o secțiune adiacentă.
 • Pata ar trebui să se usuce complet, iar intervalul de timp ar putea fi de aproximativ 24 de ore.
 • Uneori, ar putea fi înțelept să folosești un al doilea strat și să te ajute să arăți mai întunecat. Pe vreme rea, îl puteți folosi din nou.

Citește Și: Case Cu Parter Și Mansardă

Avantajele Petelor De Lemn Pe Vreme Rece

 • Te va proteja de putregai.
 • O pată de lemn vă poate ajuta să vă protejați de soare și umezeală. Acum, apa nu poate intra cu ușurință în pădure. Le va face dificile.
 • Vă puteți proteja casa de căldură și frig excesiv.
 • Păstrarea esteticii poate recunoaște petele de lemn.
 • Este foarte simplu de utilizat și vă va servi mult timp.
 • În lumea occidentală, colorarea lemnului este populară, iar majorității oamenilor le place să o folosească pentru a nu fi protejați de căldură și frig excesiv.
 • Nu este profitabil. Ca urmare, nu trebuie să cheltuiți mulți bani aici.

Ultimele Cuvinte

Sper că discuția de mai sus este clară despre procesul de colorare. Atât de ușor puteți înțelege cum putem beneficia de colorarea lemnului pe vreme rece. Ne va ajuta în multe moduri, cum ar fi crearea a trei straturi diferite și vă va proteja de umezeala abundentă. Mai mult, este util și îl puteți implementa acasă.

În plus, vă poate proteja atât pe vreme rece, cât și extrem de caldă. Un lucru important de reținut este înainte de a aplica pete pe lemn și puteți încerca pe diferite suprafețe pentru a asigura culoarea acestuia și un motiv de siguranță. Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați fost alături de noi.