Blog

Process-of-Staining-Wood-in-Cold-Weather

Procesul de colorare a lemnului pe vreme rece

Putem recunoaște pata de lemn ca un tip de culoare care este vopsită pe lemn. Este compus din trei componente principale precum solvenții, pigmenții și uneori lianții. Aici coloranții vor pătrunde în lemn în timp ce se fac pigmenți.

Pe de altă parte, solvenții trebuie să păstreze coloranții și lianții sub formă lichidă. Se va așeza pe vârful lemnului. Acum aveți o întrebare în minte că cum funcționează pata în lemn?

Are trei forme și sunt rășină, ulei și alchid. Toate acționează ca un liant care este responsabil de atașarea cu pigmenții. Este așezat pe suprafața lemnului. După aceea, pata va proteja lemnul adânc în trei straturi. Astăzi subiectul nostru de discuție este „Pata de lemn pe vreme rece.

Să învățăm câteva lucruri comune cu privire la colorarea pe lemn.

Puteți păta lemnul când este prea frig?

Știm că pata de lemn este perfectă pentru o gamă largă de temperaturi. La temperatura cuprinsă între 50-70 de grade Fahrenheit, va funcționa bine, și cel mai important, vă puteți baza pe ea.

Pe de altă parte, temperatura optimă ar putea fi aproape de mijlocul anilor 70. Poate fi descris ca nu prea cald și nici prea rece. Se recomandă aplicarea petei la temperatura exactă; altfel, nu va funcționa.

Aici petele pot varia un pic, așa că înainte de utilizare trebuie să verificați nivelul. Experții spun că va fi o decizie bună să evitați umiditatea ridicată și este o idee proastă să pătați pe o suprafață fierbinte.

Dacă vremea este prea umedă sau rece, atunci timpul pentru colorare poate aparține. Dacă vă gândiți la un caz grav, acest produs va rămâne umed până când temperatura va crește. Dimpotrivă, dacă vremea este prea caldă, vei observa că se va usca foarte repede. Există o șansă de apariție a penetrării inegale.

Factorii pe care trebuie să îi luați în considerare când veți merge pentru colorare

Umiditatea este unul dintre cei mai importanți factori în timp ce aveți în vedere colorarea la domiciliu. Putem descrie umiditatea ideală este aproape de 70%. Dacă există umiditate ridicată, ar putea încetini procesul de uscare. Când vă confruntați cu orice problemă de umiditate, din motive de siguranță, puteți utiliza un dezumidificator. Trebuie să setați o țintă pentru cel puțin 50% umiditate aici.

În procesul de colorare, ventilația poate juca un rol major. Ventilarea corespunzătoare te va salva de fumurile deranjante și, în același timp, te va ajuta să te usuci mai repede. Dacă vă este greu să deschideți ușile și ferestrele, atunci din motive de siguranță puteți porni ventilatorul.

În caz de urgență, te va ajuta să îndepărtezi mirosul urât și aerul va fi normal în camera ta. Sistemul de ventilație te va ajuta să scapi de mirosul urât din cameră.

Cum să folosiți corect pata exterioară?

Trebuie să alegeți peria corespunzătoare aici. Puteți opta pentru o perie naturală pentru petele de ulei, pe de altă parte, perie sintetică cu perie pentru petele de latex.

Înainte de a începe acest proces, trebuie să amestecați pata în mod corespunzător. Te va ajuta în menținerea consistența culorilor.

Un lucru important pe care trebuie să îl faceți aici este înainte de a începe. Trebuie să aplicați acest amestec pe o zonă discretă. Puteți face acest lucru pentru o bază experimentală.

Urmați toate aceste sfaturi pentru a face colorarea corect.

Câteva sfaturi necesare pentru aplicarea petelor

 • Va fi o idee bună să nu patați pe suprafețele fierbinți. Starea umedă poate provoca o problemă gravă; va crea o piedică pentru moarte. Când are loc o furtună, suprafețele vor fi pătate uscate timp de două-trei zile.
 • Va fi o decizie înțeleaptă pentru colorarea unde lumina directă a soarelui nu va veni cu ușurință. Te va ajuta să creezi cea mai bună colorare configurată pentru cel mai așteptat model de uscare.
 • Trebuie să aplicați pete în direcția bobului.
 • Va fi o decizie proastă să utilizezi marcaje de calitate scăzută prin colorare și să o faci cu ajutorul unei zone nestăpute. Cel mai bine ar fi să nu lăsați o secțiune de pată să se usuce până la amestecarea acesteia cu ajutorul unei secțiuni alăturate.
 • Pata trebuie să se usuce complet, iar intervalul de timp ar putea fi de aproximativ 24 de ore.
 • Uneori ar putea fi o decizie înțeleaptă să folosești un al doilea palton și te va ajuta să faci un aspect mai întunecat. Pe vreme rea, îl puteți folosi din nou.

Beneficiile petei de lemn | Pata de lemn pe vreme rece

 • Te va proteja de putrezire.
 • O pată de lemn vă poate ajuta să vă protejați de soare și umiditate. Acum, apa nu poate intra cu ușurință în lemn. Le va face greu dificile.
 • Vă puteți proteja casa de căldură excesivă și frig.
 • Păstrarea esteticii poate recunoaște petele de lemn.
 • Este foarte simplu de utilizat și vă va servi pe termen lung.
 • În lumea occidentală, colorarea lemnului este populară, iar majoritatea oamenilor le place să o folosească pentru a nu fi feriți de căldură excesivă și frig.
 • Nu este rentabil. Drept urmare, nu trebuie să cheltuiți mulți bani aici.

Ultimele cuvinte

Sper că discuția de mai sus este clară cu privire la procesul de colorare. Atât de ușor puteți înțelege cum putem beneficia de colorarea lemnului pe vreme rece. Ne va ajuta în multe feluri, cum ar fi crearea a trei straturi diferite și vă va proteja de umiditatea grea. Mai mult, este util și îl puteți implementa acasă.

În plus, vă poate proteja atât pe vreme rece cât și extrem de caldă. Un lucru important pe care trebuie să-l rețineți este înainte de a aplica pete în lemn și puteți face o încercare pe diferite suprafețe pentru a asigura culoarea acestuia și un motiv de siguranță. Mulțumesc mult pentru că ați fost alături de noi.

Leave a comment

ro_RORomână