Sapa Semiumeda

Sapa Semiumeda

În zilele vechi, a fost nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a pregăti sape s într – o instalație de beton. În plus , obișnuia să ia timp să toarne și să folosească suprafața . Din fericire, aceste sarcini necesită acum mult mai puțin timp odată cu avansarea tehnologiei.

Șapa semi-umedă este un tip de șapă utilizată în construcții. Acesta își propune să minimizeze timpul de așteptare pentru maturarea săpăturii . După cum sugerează și numele, „semi-set” înseamnă că hidratarea din rețeta de preparare este diferită față de o șapă clasică.

Mai mult, șapa semi-umedă tinde să aibă un timp de progres mai scurt . Ca rezultat, lucrările de finisare cu un material de acoperire a podelei sau altele se fac acum mult mai repede. Când alegeți să turnați șapă semi-umedă , podeaua trebuie să absoarbă un anumit nivel de șoc aplicat .

Trebuie să știți multe despre șapă semi-umedă , inclusiv utilizarea sa , caracteristicile, prețul etc. Asta vom discuta în următoarele secțiuni. Continua să citești.

Șapă semi-umedă: Definiție

Șapa semi-umedă este un material adaptabil care este alcătuit din nisip spălat, ciment și apă. Include aproximativ 4-8 mm nisip spălat , iar apa sa este mai mică decât de obicei.

Cu toate acestea, rețeta nu nu t conține ciment obișnuit; în schimb, include un liant hidraulic. Face rețeta diferită de altele. Principalul lucru care aduce modificările este un liant hidraulic.

Compoziția din șapă semi-umedă are ca rezultat un timp de așteptare mai scurt până la sfârșitul jo b. Un alt motiv pentru care este apreciată șapă semi-umedă este faptul că suportul flexibil pe care îl oferă podelelor.

O șapă semi-umedă poate fi solicitată atunci când este nevoie în proiect. De asemenea, poate fi pregătit la locul de muncă și pompat cu o pompă unică . Principala diferență între paravan clasic și șapă semi-umedă este conținutul de apă utilizat în ingrediente.

S-ar putea să vă întrebați cum funcționează șapa semi-umedă atât de uimitor, fără aport suficient de apă. Aici un liant hidraulic îndeplinește diferențele. La final, ce primești ;

 • Mai puțin timp pentru finalizarea maturării
 • Un suport mult mai flexibil
 • Suport care permite chiar trafic mare
 • Susținerea pe care o acceptă cu diferite tipuri de materiale s

Nu în ultimul rând, modul în care se face această rețetă de șapă semi-umedă extinde aria de utilizare după finisare. În acest fel, aduce multe beneficii pentru constructori și indirect pentru beneficiari.

Citiți Si: Proiectarea si Caracteristicile Casei de Acoperis

La ce se folosește șapa semi-umedă?

Scopul principal al utilizării șapei semi-umede este de a reduce timpul de așteptare până la uscarea finală. Ca rezultat, gresie sau laminat sau naturale pardoseala poate fi montat mult mai rapid. Timpul de maturare a materialelor de construcție întârzie lucrările de construcție.

Când se folosește șapa semi-umedă, viteza de lucru va crește. Astfel, lucrările de finisare sunt efectuate mult mai devreme, iar costul total pentru un proiect devine mai mic. Acesta wi voi lua un minim de 24 de ore pentru această sapa pentru a deveni utilizabil înainte de a vă dale de plante .

În mod similar, atunci când doriți să plantați podele din lemn masiv, veți aștepta cel puțin cinci zile până la maturarea săpăturilor. Când se termină cu buruieni clasice, poate dura până la 30 de zile pentru a continua instalarea.

Proiectantul unui proiect de construcție decide el însuși turnarea șapei semi-umede.  Trebuie să fie în acord cu proiectul de construcție . De obicei, șapa semi-umedă este utilizată în construcții;

 • C clădiri ommercial pentru magazine, firme, centre medicale, etc .
 • Clădire rezidențială în interior și în aer liber
 • Clădiri recreaționale , spațiu de serviciu
 • Zone de tranzit, inclusiv gări, metrou, aeroport etc.

Caracteristici ale șapei semi-umede

Lucrările de construcție durabile necesită executarea de materiale stabile și ușor de adaptat. Astfel, se obține destinația finală a muncii. În acest caz, o sapa semi-umed îndeplinește toate cerințele pentru a deveni baza perfectă pentru cele mai multe f tipuri de Loor.

Majoritatea tipurilor de materiale de finisare pentru pardoseală vor acționa perfect într-o concordanță cu șape semi-umede. În plus, oferă timp de execuție redus . Ca urmare, productivitatea cu șapă semi-umedă va fi excelentă .

Poate respecta termenele de execuție chiar și în condiții dificile de temperatură . Când aruncați o șapă semi-umedă, aceasta poate obține următoarele caracteristici.

 • Timp de preparare mai mic și amestecare rapidă în orice condiții
 • Rețetă verificată în practică și poate fi pregătită la cerere la uzina de beton
 • Timp scurt de turnare cu facilități manuale
 • Punerea în funcțiune fără probleme
 • Nivelare ușoară fără a fi nevoie de echipamente mecanizate
 • Timp redus de uscare și maturare
 • Efort minim pentru nivelare perfectă
 • Durabilitate și rezistență transmise stratului de uzură al podelei
 • Rezistați mai bine la îndoire sau la greutate mare
 • Extinde și protejează durata de viață a pardoselilor
 • Marja convenabilă de preț comparată cu alte tipuri de săpături

Citiți Si: Primul Etaj la un Preț Rezonabil

Rolul unei săpături semi-umede

O șapă acționează ca strat intermediar între suport și stratul de finisare al spațiului orizontal. Acesta joacă în principal rolul de a ridica nivelul netezii corecte. De asemenea, oferă suport orizontal, peste care puteți instala l diferite materiale de pardoseală.

La fel ca alte șape, șapele semi-umede oferă suportul necesar, dar este mult mai rapid utilizabil. În plus, vine cu soluții concrete pentru diferite tipuri de trafic.

Pași de execuție și turnare

Pentru ca șapa semi-umedă să-și arate proprietățile, procedurile de punere în funcțiune trebuie efectuate profesional. Un expert cunoaște proporția exactă a materialului pentru a face o soluție perfectă de șapă semi- umedă.

Nu numai perfectă sapa semi-umeda poate ajuta, dar , de asemenea , alți factori contribuie la aceasta. De exemplu, contrastul secvenței de amestecare a ingredientelor și modul de turnare va trebui făcut perfect.

Împreună cu cele de mai sus, trebuie urmați următorii pași de execuție atunci când este nevoie de o șapă semi-umedă.

• Calculul estimării corecte a volumului materialului

Verificați detaliile proiectului pentru a afla suma corectă necesară pentru job. Puteți să îl comandați sau să îl produceți direct pe șantier cu betoniera.

• Pregătirea suportului de prelucrare și curățare pentru turnarea șapei

Verificați nivelul planetei podelei folosind un dispozitiv laser optic sau un dispozitiv de nivel. Dacă se observă goluri în suport , acoperiți-l cu beton simplu și neteziți zona prelucrată.

Apoi curățați întreaga zonă cu un aspirator profesional sau cu o suflare. În cazul în care nu există echipament specializat , puteți mătura bine.

• Montați șapa

Acum trebuie să creați un spațiu suficient de extins . Pentru el, trebuie să se potrivească șapei. Faceți- o astfel încât suprafața șapei să nu intre în contact cu pereții.

• Aplicați spray de grund

Amorsarea se realizează fie mecanizat, fie manual. Ajută la obținerea celei mai bune aderențe între șapa de turnat și suport . Asigurați-vă că materialul de turnare are aderența maximă cu suportul .

• Șapă de pompare Mapray

Apoi, se recomandă efectuarea pompării automate sau non-stop. Acoperă întreaga suprafață în lucru mai repede. Dacă turnați șapă semi-umedă manual, asigurați-vă că nu există nicio pauză între proces. Trebuie să aveți continuitate în producție și o aprovizionare continuă de material.

• Nivelare

Neteziți suprafața șapei la nivelul dorit înainte de maturare .

• Final f Inish și rulare

Când proiectul nu respectă aplicația șapei, trageți rosturile de extensie la suficientă distanță. Efectuați acest lucru în funcție de suprafața șapei.

Instrucțiuni de turnare

După cum știți , o șapă semi-umedă are proprietăți și funcții de lucru unice. Prin urmare, trebuie implementat clasic. Când umpleți spațiul cu această șapă, acesta trebuie făcut în modul automat și complet . Trebuie să fie un proces non-stop până când ultima zonă liberă a podelei este umplută .

Care este prețul pe metru pătrat al șapei semi-umede ?

Preparatorul profesionist al șapei semi-umede determină prețul. Apoi este împărțit între eliberatorul șapei, manopera și constructorul. Cu toate acestea, prețul șapei pe metru pătrat depinde de următoarele;

 • Suprafața la care trebuie lucrat
 • Grosimea șapei
 • Desenarea rosturilor de dilatare
 • Alte lucrări specifice în funcție de starea suportului

Cuvinte finale

Intr – adevar, sapa semi-umeda se face cu mecanică optimă performan c e, stabilitate superioară și durabilitate ridicată . Asigură o aplicare mai rapidă, datorită timpului de maturare mai scurt.

Puteți pregăti rețeta folosind nisip cu granulație fină , liant hidraulic și apă curată. Există, de asemenea, disponibile soluții de șapă semi-umedă gata de utilizat, care merită luate în considerare .