Light Digging

Sapa Usoara

Pe baza piesei pe care doriți să o construiți și a materialelor pe care le utilizați, săpătura ușoară ar putea fi cea mai bună alegere pentru proiectul dvs.

Șapa ușoară sau șapa perlit este perfectă pentru construcția de șanțuri dacă materialul tipic pune o presiune suplimentară asupra structurii clădirii. În afară de asta, ele sunt, de asemenea, folosite în diferite locuri datorită beneficiilor lor unice.

Deci, dacă vă gândiți la săpături ușoare, vorbim în detaliu despre șapa compozită izolatoare și ușoară pe bază de perlit în acest articol . Deci, haideți să ne aruncăm în detalii pentru a verifica dacă pot îndeplini cerințele dvs. sau nu.

Ce este șapa ușoară de izolare termică pe bază de perlit?

După cum sugerează și numele, perlitul este materialul de bază al acestui tip de șapă. Este practic o combinație de proprietăți naturale și anorganice. Proporția de dioxid de siliciu și oxid de aluminiu găsit în el este de 75% și 15%.

Datorită acestei compoziții, aceste materiale sunt excepțional de rezistente la temperaturi extreme. Poate rezista foarte bine atat la temperaturi pozitive cat si negative.

Granulele sunt prelucrate și obținute din roca perlit prin menținerea unei anumite condiții de producție. Deci, un volum mare de rocă se prezintă în granule mici.

Materialul oferă beneficii notabile care le fac alegerea absolută pentru arhitectură. Avantajele șapelor Perlit sunt cele de mai jos.

 • Șapele ușoare sunt comparativ mai ușoare decât șapele clasice.
 • Pentru izolare termica sunt destul de perfecte.
 • Aceste șape sunt potrivite pentru a realiza încăperi izolate fonic datorită proprietății lor de izolare fonică.

Caracteristicile șapei de perlit

Săpătura ușoară are câteva caracteristici unice de oferit. Deoarece conține unele caracteristici ecologice și economice, este mai util decât șapele clasice dense.

Ele vin cu următoarea caracteristică.

Proprietate excelentă de izolare

Șapa ușoară conține comparativ de 7 până la 8 ori mai multe proprietăți izolatoare decât o șapă obișnuită. Poate absorbi foarte bine sunetele și este ideal pentru a crea o ambianță fără sunet. Și oferă, de asemenea, o protecție termică remarcabilă. Acest material blochează eficient temperaturile ridicate.

Ușoare

Greutatea lor este de aproximativ 25% din materialele tipice pentru șapă. Drept urmare, sunt ideale pentru aplicații de reducere a greutății, cum ar fi a face terasa unei clădiri cât mai ușoare posibil. De asemenea, este potrivit pentru realizarea podelelor deasupra subsolului pentru a reduce efortul de încărcare.

Pantă spre Dren

Puteți obține grosimea și panta dorite cu o șapă ușoară. Nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la scurgerile de apă, deoarece apa poate curge ușor de pe acest acoperiș din șapă.

Durabil și ușor de aplicat

Acest tip de șapă nu se descompune și nu putrezește. Deci, în condiții meteorologice medii, pot dura zeci de ani. Pe de altă parte, ele pot fi aplicate cu ușurință pe suprafețe plane, curbate sau neuniforme. Ele devin autonivelante după turnare sub formă de fluid sau semi-uscat.

În plus, șapele Perlit pot fi pregătite și prelucrate la fața locului, precum și elicopterizate pentru un finisaj excepțional. Le face foarte convenabile de utilizat în orice lucrare de construcție.

Prietenos cu mediul

Una dintre caracteristicile notabile ale șapei lite este că sunt reciclabile. Și datorită rezistenței termice, sunt excelente pentru economisirea energiei. Le face o opțiune excelentă pentru aplicațiile de construcție ecologică.

Protecție împotriva incendiilor

Șapa perlit nu este inflamabilă. Poate rezista la foc câteva ore. În plus, este incombustibil și nu eliberează fum sau gaz toxic.

Citeste si: Știu cum să sapa incalzire pardoseala

Utilizarea săpăturilor ușoare

Acum că cunoașteți caracteristicile de bază ale șapelor Perlit, este timpul să știți unde sunt folosite.

Șapa de rocă perla ușoară este utilizată în principal în proiecte de construcții rezidențiale sau comerciale. Utilizările tipice ale acestora sunt următoarele.

 • Pentru a construi terase si podele izolate fonic si termic
 • Sunt folosite ca alternativă la un sistem termic greu care pune o presiune suplimentară asupra construcției datorită celor două straturi.
 • Datorită caracteristicilor de impermeabilizare, acestea sunt potrivite pentru susținerea lucrărilor de acoperire cu membrane bituminoase.
 • Sapele perlit ofera un suport excelent in pardoseala instalatiei de incalzire, apa sau electricitate
 • Pot fi combinate perfect cu folie PEE sau PVC.

Suporturile multiple pot susține perfect șapa termoizolatoare pe bază de perlit. Astfel, puteți folosi plăci de beton, pardoseli din beton armat, podele metalice, podele din lemn impermeabile cu folie, pardoseli acoperite cu polistiren etc.

Citeste si: Acoperis din Tabla

Tipuri de șape pe bază de perlit

Există mai multe variante de șapă termoizolatoare pe bază de perlit disponibile pe piață. Deoarece este posibil să se pregătească amestecul pe loc, designerii pot veni cu orice variante doresc. De obicei, ei se concentrează pe specificațiile de proiectare și pe factorii cheie atunci când decid asupra unei versiuni.

Variabilele care deosebesc tipurile de șape unele de altele este în principal greutatea acestora, care este determinată de 1 metru cub de material preparat.

Șapă ușoară de izolare termică 400

Densitatea acestui tip de șapă este de 400 kg/m3. Sunt livrate într-o pungă uscată de către producător.

Acesta este potrivit pentru uz rezidențial. Acoperișurile și podelele pot fi realizate din el acolo unde doriți să obțineți izolare termică și să faceți o structură ușoară pentru clădirea dvs. Aceste șape pot fi utilizate pentru hidroizolarea membranelor, podelelor plutitoare, plăci OSB etc.

Șapă ușoară de izolare termică 600

Are o densitate mai mare decât precedenta și are același volum ca și șapa clasică de ciment. Dar greutatea nu este aceeași. Datorită acestei caracteristici, se recomandă utilizarea lor pe podele de susținere.

Se poate aplica perfect pe parchet, gresie din piatra naturala etc.

Șapă ușoară de izolare termică 1100

Acest tip de șapă este recomandată în scopuri industriale. Chiar și la această densitate mare, acestea nu sunt grele. Sunt aproape 200% mai ușoare decât o șapă densă.

Cu beneficii ridicate de izolare, acest material va proteja construcția de infiltrații.

Cost pe metru pătrat

Costul depinde de fapt de lucrările pe care constructorii trebuie să le execute. Nu se corelează cu densitatea materialului. Factorii de mai jos influențează în principal costul.

 • Suprafața totală pe care ați decis să o acoperiți cu șapă.
 • Poziția zonei de lucru. Dacă este dificil să turnați șapa, constructorul va încărca mai mult.
 • Durata de finalizare a întregii lucrări.
 • Prețul tuturor materialelor care sunt implicate în șantierul de lucru.

De ce să alegeți șapă ușoară?

Sper că, după ce ați citit până acum acest articol, nu mai aveți confuzii cu privire la motivul pentru care ar trebui să alegeți șapă ușoară pentru construcția dvs. Nu te gândi de două ori când scopul tău este să obții următoarele lucruri.

 • Reduceți greutatea structurii dvs. cât mai mult posibil
 • Material flexibil pentru finisarea podelei
 • O alternativă mai ieftină și mai bună la șapele clasice

Concluzia

Acum știți cum să determinați dacă săparea ușoară este ideală pentru proiectul dvs. Cu toate acestea, asigurați-vă că proiectantul aprobă planul înainte de a începe.