Sistem-de-încălzire-cu-aer-condiționat-101

Sistem de încălzire cu aer condiționat 101

Într- o zi caldă de vară , este dificil să stai o secundă fără curent alternativ. Prin urmare, sistemul de aer condiționat este o necesitate în zonele tropicale, atunci când căldura ploșniță îți arde pielea în afara. Când vii la domiciliu, ați putea căuta pentru confort , b ut transpirație și căldură se estompeze te departe .

Soluția finală este un curent alternativ. Y ou doar ridicați telecomanda și rotiți – l pe răcească în jos camera , alinarea – te de a fi epuizat . Cu toate acestea, d o știi ce AV este AC ? Cum functioneazã?

Deci , aici , în această scriere, veți găsi despre sistemul de aer condiționat și știu maruntisuri de ea .

Totul despre Sistemul de încălzire cu aer condiționat

Folosim aparate de aer condiționat frecvent în viața noastră de zi cu zi. Dar doar câțiva dintre noi știm despre sistemul de încălzire al unui aparat de aer condiționat. Sa intram!

Aer condiționat

AC este o mașină care răcește aerul și controlează umiditatea. Astfel , oferă aerul de temperatură potrivită pentru exterior. Aerul condiționat este cunoscut în scurt timp ca AC.

Utilizări ale acestuia

AC este utilizat pentru controlul termic . De asemenea, dehumidif IȘE aerul și este folosită în general pentru controlul termic în locuri fierbinți. De asemenea, este utilizat pentru încăperile în care sunt păstrate echipamente și utilaje generatoare de căldură – de exemplu, galerii de artă unde este nevoie de dezumidificator.

În automobile și transporturi, curentul alternativ este utilizat pentru confort. Mai mult decât atât, în clădirile mari, aparate de aer condiționat sunt folosite pentru a asigura un flux de aer pur. Pe scurt, în cazul în care există o nevoie de a controla calitatea aerului interior, AC este utilizat.

Structura generală a unui sistem de încălzire cu aer condiționat

Pur și simplu un aparat de aer condiționat are în principal 4 piese. Sunt-

 1. Bobina de condensare
 2. Valva de expansiune
 3. Bobina de evaporator
 4. Compresor

Într-un sistem de curent alternativ, ciclul de compresie vapo u r este utilizat pentru răcire. În acest sistem, agentul frigorific este circulat printr-un circuit. Și F reon este forțat să schimbe faza b etween sub formă gazoasă și lichidă.

Astfel, F absoarbe reon de căldură din interior și comunicate de ea în afara casei. Mecanismul pompei de căldură este utilizat în aparate de aer condiționat.

Pompa de căldură

O pompă de căldură este un sistem mecanic. Este utilizat pentru a transfera căldura dintr- un spațiu mai rece la unul mai cald . În mod natural, căldura este transferată dintr-un loc fierbinte într-un loc rece. Dar pentru a face invers, se folosește o pompă de căldură.

Vara, în interiorul casei noastre este, în general, mai rece decât exteriorul, care este încălzit de soarele înfiorător. Dar totuși , interiorul nu este suficient pentru a se răci pentru confortul nostru. Deci vrem să ne răcim mai mult casa.

Pentru a face acest lucru , căldura trebuie eliminată din casa noastră, adică căldura h pentru a fi transferată în exterior . Și o pompă de căldură face acest lucru. O pompă de căldură ia căldura dintr- un loc răcoros ( aici casa) o eliberează într-o zonă mai caldă ( aici, în aer liber ) .

Iarna, interiorul este în general mai cald decât exteriorul. Dar totuși, se simte frig în interior. Așa că vrem să încălzim camera. Pentru a face acest lucru, căldura trebuie adusă în interiorul spațiilor răcoroase exterioare. Dar nu se întâmplă în mod natural.

Deci, faceți inversul naturii, folosim un sistem de pompe de căldură. Adună căldura din locul rece rece și o eliberează în casă.

O pompă de căldură elimină o sursă de temperatură mai scăzută și eliberează căldură într-o chiuvetă de temperatură mai ridicată. Și astfel funcționează în mod opus naturii.

Explicația termodinamică a sistemului

Potrivit termodinamica, h mânca nu se poate deplasa dintr – un corp o f l ower temperaturii la un corp de temperatură mai ridicată în mod natural . Pentru a face acest lucru, este nevoie de lucrări exterioare. Și un aer conditionat este

Aparatul de aer condiționat funcționează în ciclul opus unui motor de căldură. Sadi Carnot a descris ciclul de lucru al unui motor de căldură în 1824. Ciclul este cunoscut sub numele de Carnot Cycle. Dar , pentru a face t el AC mai eficiente, cicluri diferite suntem dezvoltat. De exemplu-

 1. Ciclul de compresie Vapo u r
 2. Vapo u r ciclu de absorbție
 3. Revers d ciclul Carnot
 4. Ciclul gazelor etc.

Ciclul de compresie a vaporilor

Ciclul de lucru al aparatului de aer condiționat este cunoscut sub numele de ciclu de compresie vapo I t este numit , de asemenea , Vapo u r ciclu de absorbție sau ciclu de gaz . În acest ciclu , este necesar fluidul nostru de lucru . I T se numește un agent frigorific. Freon este unul dintre cele mai utilizate refrigerante .

 1. În primul rând, Freon de temperatură scăzută și presiune trec prin compresor la o entropie constantă și o eliberată din compresor ca vapori ur supraîncălzit .
 2. Apoi, agentul frigorific merge de-a lungul condensatorului. În această etapă, condensatorul se răcește în jos freon . Re comunicate de frigerant supraîncălzirii prima și energia termică suplimentară. Astfel, vaporii u r devin lichizi. În acest proces , entropia scade.
 3. Apoi freonul trece prin supapa de expansiune sau a clapetei de supapă Unde r presiune ridicată. Pe măsură ce se eliberează de la supapă, presiunea scade brusc. Acesta face ca Freonul lichid să se evapore și devine vaporo u r . Dar întregul lichid nu devine vapo u r . Mai degrabă devine un amestec de lichid rece și vapo u r . În această etapă, entropia crește puțin.
 4. Acum, amestecul merge pe o bobină de evaporator lung . Un flux de aer cald este suflat de un ventilator și trece peste bobina vaporizatorului. Deci, amestecul de lichid rece și vapori u r absoarbe căldura din aer . Iar rece reziduu lichid devine vapo u r prea. Astfel, aerul cald se răcește. Și locul în care este plasată bobina de evaporare devine, de asemenea, mai rece. Aici, entropia a crescut până la cel mai mare număr.
 5. Și apoi agentul frigorific se întoarce din nou la compresor. Și finalizați ciclul. Ciclul se repetă pe toată durata de funcționare a curentului alternativ

Notă finalăs

Mecanismul principal de lucru al unei alimentări de curent alternativ este o pompă de căldură. Este un sistem mecanic de transfer al căldurii în modul opus naturii , ceea ce înseamnă că transportul căldurii de la sursa de căldură la temperaturi joase la o chiuvetă de temperatură ridicată .

Pompa de căldură constă dintr – un compresor, bobina de condensare, valva de expansiune , și bobina de evaporare. Freon trece prin acest circuit. Freonul se răcește în jumătatea circuitului format dintr- un compresor și o bobină de condensare.

Apoi trece prin supapa de expansiune și bobina de evaporare. În această jumătate, freonul absoarbe căldura din aerului și devine vapo u r . Și răcit la exerciții de la AC.

ro_RORomână