Sistem HVAC: Cum să depanați și să reparați

Sistem HVAC: Cum să depanați și să reparați

HVAC este un tip de sistem de încălzire și răcire care este utilizat în general în clădiri comerciale și uneori în locuri rezidențiale HVAC standuri pentru încălzire , violati ng , și aer condiționat.

Pentru menținerea unui mediu confortabil pentru muncă și viață, sistemul HVAC este esențial . Practic, acest sistem vă menține cald și confortabil iarna și răcoros și proaspăt vara. Sistemul HVAC , de asemenea , filtrul s și curate e aerul din interioare și a menține nivelul de umiditate optim .

În general , există un număr de dispozitive sau componente în acest sistem , și fiecare componentă este situată separat , într – o casă sau spatiu comercial. Pentru a avea mai multe caracteristici s, va fi nedumerit atunci când dvs. de sistem nu n ‘ T de lucru.

În acel moment , dacă aveți puține idei despre sistemul dvs. HVAC , vă va fi mai ușor să vă depanați problema fără probleme de unul singur .

Elementele de bază ale sistemului HVAC (încălzire, încălzire și încălzire și aer condiționat )

Sistemul HVAC nu se referă doar la încălzirea și răcirea locuinței sau a spațiilor comerciale. În schimb , ea vă va oferi un mediu de sunet cu îmbunătățit și aer împrospătat. Acum vom vorbi despre componentele sistemului HVAC. Componentele majore ale unui sistem HAVC sunt următoarele:

 • Compresor
 • Agent frigorific
 • Condensator
 • Valva de expansiune
 • Bobina evaporatorului.

Acestea sunt în principal componentele majore ale unui n HVAC (încălzire, Încălcând , și aer condiționat) de sistem. Probleme pot apărea în orice elem ent dintre acestea. În plus, există un alt component care se numește creierul acestui sistem, care este termostatul. Probleme pot apărea și în termostat.

Există patru tipuri diferite de HVA C sys tem s – sisteme split, hybr sisteme id, incalzire ambalate, aer sisteme , și instalații de tubulatură liberă. Costul sistem HVAC e în jurul valorii de 6,800-12,300 USD , si va dura de la 15-25 de ani. Oricum, acestea sunt primar lucru e al sistemului HVAC.

Probleme de sistem HVAC și cum se repară:

Acum vom efectua o analiză detaliată a discuta ion despre cele mai cunoscute probleme ale acestui sistem și soluțiile lor. Doar urmați metoda noastră de prezentare și aplicați-o în sistemul dvs.

Niciun aer nu iese din AC

Este posibil să găsiți unele probleme, cum ar fi pornirea AC , dar nu provine aer. Nu trebuie să vă îngrijorați. Urmați regulile date pentru a o rezolva . Regulile sunt după cum urmează:

 • Dacă ventilatorul unității exterioare nu funcționează, este posibil să vă confruntați cu acest tip de problemă. În acel moment , resetați AC și porniți-l din nou. Dacă ventilatorul va începe, atunci este în regulă. Dar dacă primiți un zgomot puternic de la ventilator, apelați un profesionist cât mai repede posibil.
 • De asemenea, ar trebui să verificați compresorul sistemului dvs. Dacă nu reușește, poate fi necesar să îl înlocuiți cu unul nou, deoarece majoritatea compresoarelor nu pot fi reparate.
 • Unitatea exterioară AC poate fi umplut cu praf, frunze, resturi , și multe alte lucruri ca acestea. Deci, curățați – l mai întâi am f problema este rezolvată , atunci bine. Dacă nu, atunci sunați imediat la un tehnician. Este o problemă serioasă.
 • Conducta de evacuare a condensului poate fi blocul ed . Verificați – l , de asemenea , i f va fi, apoi curățați – l.

Sunete anormale

În general , este de așteptat ca un aparat de curent alternativ să emită unele zgomote atunci când este pornit, dar dacă aveți un sunet anormal atunci când îl porniți , atunci cu siguranță are unele probleme. Iată Troubleshoot s acestor probleme legate.

 • A face un zgomot neobișnuit înseamnă oricare dintre cele componente ale sistemului dvs. este slăbit. Deci, verificați-l și strângeți-l.
 • Sunetul c licking este tipic atunci când sistemul dvs. pornește . Dar , în momentul în care se execută și Soun Ding mijloace , nu au unele probleme i n termostat. Deci, verificați-l și remediați-l.
 • Sunetul zgomotos înseamnă că există ceva care este blocat în condensator. Deci, vă rugăm să- l deschideți și să-l reparați.
 • Un sunet șuierător înseamnă că agentul frigorific se scurge. Aceasta este o problemă serioasă. Ar trebui să obțineți ajutor de la profesioniști.
 • Sunetul buzzing înseamnă că există unele probleme electronice în interiorul AC. Ar trebui să apelați un tehnician eficient pentru această problemă.

Aerul suflat aer cald

Uneori aparatul de aer condiționat poate sufla puțin aer cald. Aici sunt soluțiile:

 • Un filtru de aer murdar este în general responsabil pentru acest tip de problemă. Poate că filtrul de aer este umplut cu praf. Deci, curăță-l. Credem că problema dvs. va fi rezolvată.
 • Poate scurgerea de condens a sistemului dvs. HVAC este blocată. Dacă problema ta este aceasta, spală-o.
 • Poate agentul frigorific este scăzut , sau acolo , ha s scurgeri acolo. Dacă găsiți această problemă, nu ar trebui să m AKE orice încercare de a remedia problema. Sunați la tehnician, deoarece aceasta este o problemă foarte delicată.

Un miros B ad

În cazul în care dvs. de aer conditionat este transmiterea unui miros urât, este o bucată de groaznic de știri. Încercați să identificați tipul de miros și de unde provine.

 • Dacă aveți miros de arsură sau de praf de pușcă, atunci este un semn al problemelor electrice. Poate pentru supraîncălzirea motorului sau un scurtcircuit pe placa de circuit sau motorul ventilatorului.
 • Dacă aveți un miros put ca mirosul de picioare sau șosete, poate că este mirosul de apă stagnante din tava de scurgere. Deci, în acest caz , tu trebuie să – l spele.
 • Un miros în descompunere înseamnă în conductă , iar în prezent sunt prezente creaturi moarte. Este posibil să fie unele bacterii încă prezente din carcasele putrezite care vor ieși din aerul sistemului dvs. HVAC . I T este foarte dăunătoare pentru hea dumneavoastră l – lea . Aici, în aceste tipuri de cazuri , ar fi util dacă l-ați spăla profesional.
 • Un mijloc mucegăit miros de mucegai ha s cultivate pe bobina sa evaporat. Vi se cere să îl spălați și să îl curățați.
 • Un miros ca o sconcă sau ouă putrede semnifică scurgerea de gaz. Fiți foarte atenți la acest tip de problemă . Opriți gazul și apelați la ajutor de urgență.

F urnace nu pornește

Este Nu cuptorul tău chiar holbezi? Nu este nevoie să fii îngrijorat. Se intampla uneori. Iată cum să depanați această problemă.

 • Verificați bateria termostatului. Dacă este mort, schimbă-l. Este una dintre cele mai colective motiv e pentru refuzul de a începe.
 • Verificați întrerupătorul. Poate că este împiedicat.
 • Dacă al tău este un cuptor cu gaz, verifică supapa de gaz. Poate ai uitat să-l deschizi.
 • Dacă cuptorul dvs. este vechi, îl puteți schimba pentru cel mai bun rezultat .

Nr de căldură din cuptor

Uneori este posibil să observați că cuptorul nu degajă niciun fel de căldură . În cazul în care dvs. problema este aceasta, atunci putem spune că cu siguranță motivul pentru care poate fi oricare dintre următoarele:

 • În primul rând, ar trebui să reporniți cuptorul apăsând butonul de resetare . Poate rezolva unele probleme electrice interne.
 • Filtrul de aer este înfundat sau umplut de praf. Deci, curățați-l de fiecare dată când porniți, dacă puteți.
 • Registrele de căldură sunt oprite. Când îl porniți, veți obține aerul cald.
 • Verificați starea de spirit termostatului și setați – l la H mănânce , nu la C OOL , și setați ventilatorul la un Uto , nu ON .
 • Uneori este posibil să găsiți o problemă a conductelor de aer. Dacă se scurge, va aduce puțin aer rece din exterior. Deci , ar trebui , de asemenea , să verificați.

Probleme cu termostatul

Am spus-o înainte ca termostatul să fie creierul sistemului HVAC. Deci, în cazul în care sistemul nu este de răcire sau de încălzire în mod corespunzător, apoi inițial , ceea ce poți face este verifica dacă există probleme cu termostatul din cauza următoare problemei s. Cu toate acestea, aceste probleme sunt în general ușor de rezolvat. Aceste probleme sunt după cum urmează:

 • În primul rând , trebuie să verificați locația termostatului. În cazul în care se află în lumina directă a soarelui , acolo ha , s o șansă imensă de a fi deteriorat.
 • Comutatorul termostatului este oprit. Dacă este o ut , apoi doar porniți – l .
 • Bateria termostatului este descărcată . Dacă vă confruntați cu această problemă , înlocuiți-o cu una nouă.
 • După schimbarea sezon, termostatul nu a fost modificat la temperatura preferată (căldură sau co ld ). Cel mai bine ar fi dacă ai schimba starea de spirit în funcție de sezon.
 • T el t mperatura nevoie s să se adapteze , poate una sau două grade e mai mare sau mai mică.
 • Dacă găsiți praf în interiorul termostatului, curățați-l cu o perie moale. Poate crea o mare problemă.

Gânduri finale

În România, e special zilele de vara este prea cald. Conform studiului, temperatura medie vara este de aproximativ 30 până la 35 grade s Celsius. În același timp , iarna, vremea este prea rece.

De aceea , o zi fără curent alternativ , nu ne putem gândi chiar About . Când sistemul HVAC este deteriorat, cu siguranță veți avea mari probleme. Dar nu este nevoie să fii îngrijorat.

Avem experiență în acest sector. Am lucrat e special cu acest HVAC reparațiile de sistem pentru o lungă perioadă de timp. Există o mulțime de probleme pe care le poți rezolva cu ușurință de către elful tău dacă ai cunoștințe.

De aceea, în acest articol, am discutat problemele unui sistem n HVAC cu care vă puteți confrunta și cea mai confortabilă soluție a acestora. Trebuie doar să urmați metodele de remediere. Dacă nu găsiți problemele dvs. în acest articol, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos și să ne oferim cea mai ușoară soluție.

ro_RORomână