Placi vs. Mozaic

Care este diferența: Placi vs. Mozaic

Toată lumea are o alegere diferită. În pardoseli, unora le place plăcile simple, în timp ce alții preferă plăci mozaic pentru a decora pardoseala. Ambele au câteva caracteristici diferite pentru a fi apreciate de oameni.

Deci, care este diferența dintre ele și care este cea mai potrivită pentru dvs.? Această scriere este demnă de tine pentru a avea o idee mai bună și o concepție clară a celor două plăci față de mozaic.

Înainte de a începe comparația, ar trebui să știți câteva informații necesare despre plăci și mozaicuri. În caz contrar, nu veți putea găsi diferența principală între ele.

Ce este Tile?

Plăcile sunt o placă de formă similară, care este practic utilizată în pardoseli, acoperirea unui perete și multe alte suprafețe. Plăcile oferă întregii suprafețe un nou aspect estetic. Sunt ecologice, durabile și, în același timp, cele mai inteligente.

Există diferite tipuri de plăci pe care le veți obține pe piață după cum urmează:

 • Placă ceramică
 • Plăci de ciment
 • Plăci de marmură
 • Plăci de granit
 • Tigla mozaic
 • Plăci de sticlă
 • Placi de portelan
 • Plăci de calcar
 • Placi de travertin
 • Panouri de carieră
 • Plăci metalice
 • Plăci de rășină

Aceasta înseamnă că veți obține mai multe opțiuni dacă doriți să utilizați plăci în inelul floo sau în perete.

Citește și: Casa de curățare Hacks Această Wi voi face ușoară viata ta

Ce sunt plăcile mozaice?

Mozaicul este o formă de artă decorativă, practic pe podea, realizată prin asamblarea sticlei, plăcilor ceramice, a pietrei naturale și a altor ingrediente precum acestea. Acesta este un fel de model sau imagine. Aceste tipuri de pardoseli erau foarte populare în lumea antică romană.

Când vrem să vorbim despre mozaic, primul lucru care ne vine în minte este un design – ncient și semnătura ivilizarea. Pe podea sau pe perete pentru artă, puteți folosi mozaicul, care este un semn al culturii. Există trei tehnici pentru aplicarea mozaicului pe perete sau podea. de asemenea,

 • Metoda directă
 • Metoda indirectă
 • Metoda dublă directă

Iată câteva informații de bază despre dale și pardoseli cu mozaic. Odată ce cunoașteți elementele de bază, sperăm că veți înțelege cu ușurință diferența de bază dintre dale și mozaic. Acum trecem la subiectul nostru principal.

Care este diferența dintre plăci și mozaic?

Plăcile și mozaicurile sunt diferite în multe feluri. Să aflăm diferența principală dintre ele:

Materiale

Materialele plăcilor și mozaicurilor sunt diferite. Plăcile sunt un fel de placă prefabricată. Dimpotrivă, mozaicurile sunt în esență un tip de artă realizată prin asamblarea pieselor de piatră, sticlă, țiglă și multe alte lucruri de genul acesta.

Citește și: Construcția cadrului din lemn

Utilizare

Când vine vorba de utilizare, m osaics sunt mai puțin utilizabile decât dale. De cele mai multe ori, veți vedea mozaic pe podea. Dar, dimpotrivă, puteți folosi orice suprafață doriți. În baie sau bucătărie, aplicarea mozaicului e nu este un gând inteligent.

Variații

Dacă doriți să utilizați gresie, veți obține o variație imensă acolo. Există AR și diferite tipuri de plăci pe care le veți obține pe piața din apropiere, cum ar fi c unidirecțional, p orcelan, g fetițo, c eramic T lle și așa mai departe. Dar dacă doriți să utilizați mozaicuri, nu veți obține la fel de multe variante ca dale. Este un fapt evident.

Cerere

Aplicarea plăcilor este relativ mai ușoară decât mozaicul. În cazul crestelor, aceasta va avea o placă prefabricată. Trebuie să lipiți acest lucru la suprafață, ceea ce este foarte ușor. Dar, în cazul mozaicului, trebuie să gestionați bucățile de ochelari, pietre, țigle și așa mai departe, apoi va trebui să le lipiți pe podea. Aici ai și șansa de a suferi când aplici acest lucru la locul tău.

Cheltuieli

Costul mozaicurilor este mai mare decât costul placării. Deci, dacă aveți o limitare a costurilor, ar trebui să alegeți dale în loc să utilizați mozaicuri. Mai mult, prețul variază, de asemenea, în funcție de tipul de plăci de la scăzut la mare. Deci, în cazul placării, puteți alege în funcție de bugetul dvs. Pe de altă parte, va trebui să cheltuiți un cost relativ ridicat în cazul placării cu mozaic.

Decor

Dacă decorul este prima ta alegere, atunci mozaicul va fi cea mai bună alegere pentru tine. În antichitate, mozaicurile erau folosite pentru decorarea casei. Cu toate acestea, credem că decorarea mozaicului devine de modă veche în fiecare zi. Veți primi acum cele mai inteligente plăci de pe piața din apropiere. Acum alegerea este a ta.

Curățare

Dacă luăm în considerare curățenia, atunci trebuie să spunem că plăcile sunt mai degrabă roșii decât mozaicuri. Deoarece în cazul mozaicului, păstrarea podelei curate este o sarcină foarte complexă. În orificiile mozaicului va fi întotdeauna praf. Dar plăcile sunt suprafețe plane, astfel încât să vă puteți menține casa curată.

Practic

Plăcile sunt versatile și acum tehnologie îmbunătățită. Veți obține o suprafață impermeabilă dacă aplicați dale pe podea, ceea ce este inevitabil pentru baie. Sunt ușor de întreținut. Deci, practic plăcile sunt mai utile decât mozaicul.

Durabilitate

Cu siguranță, durabilitatea plăcilor este mai mult decât mozaic. Mozaicul începe să se descompună în prima zi de aplicare. Dar în cazul țiglei, nu au nicio șansă să se descompună. Dacă doriți o pardoseală durabilă, ar trebui să utilizați plăci în loc de mozaicuri.

Cuvânt final

Plăcile și mozaicurile sunt ambele utile dintr-o perspectivă diferită. Dar dacă ne gândim practic în funcție de epoca noastră modernă, plăcile de mozaic rămân în spatele plăcilor. Cu toate acestea, controversa dintre plăci și mozaic există. Am încercat să ajungem la asta. După ce ați citit acest articol, sperăm să înțelegeți ce este mai bine pentru dvs.