interior stairs and railings models

Scari interioare: Modele, Sfaturi si Tipuri de Balustrade

O scară interioară acționează ca un Sfânt Graal pentru a spori frumusețea sufrageriei tale sau a căminului tău dulce. Dacă sunteți pretențios în ceea ce privește decorul casei dvs., veți fi conștient de o scară și o scară drăguță pentru casa dvs.

Scara este ceea ce ieși și intri în casă. Astfel, scara interioară este puțin diferită de scările normale. Scările interioare funcționează la fel ca cele normale, dar îmbunătățesc aspectul casei tale.

Acest articol se va concentra pe diverse modele de scări interioare și tipuri de balustrade pe care le puteți obține din magazinele online sau offline. Și, de asemenea, câteva sfaturi de bază pentru a alege cea mai bună scară interioară și bare pentru casa ta.

Ce este o scară interioară?

Am menționat deja că scările interioare funcționează ca o scări obișnuite, dar ajută la creșterea frumuseții casei. Deci, nu este doar o scară. De asemenea, face parte din decorul casei tale.

Scările interioare vă ajută camera de zi să se transforme într-una luxoasă.

Puteți alege diferite materiale pentru a arăta scara mai opulentă. Poate admite lumina în spațiu sau transmite căldură în funcție de dispunerea scărilor și de locație.

Materialele preferate pot acoperi lemn, sticlă, beton, acril sau oțel. Materialele bune sunt importante pentru a face o scară interioară excelentă.

Există mii de modele și amenajări diferite ale scărilor interioare. Fiți pretențioși atunci când alegeți materialul pentru scara interioară.

Modele de scari interioare

Îți poți personaliza oricând modelul scării în funcție de preferințele tale. Această secțiune va discuta diferitele tipuri de modele de scări interioare interioare:

Scari drepte:

Scările drepte au formă directă. Asta înseamnă că nu poți schimba direcția în timp ce folosești scări drepte. Acesta este un model foarte tipic folosit pentru majoritatea caselor. Scările drepte sunt în cea mai mare parte compuse din lemn și stiluri de stringer.

Scari in forma de L:

Scara în formă de L este puțin diferită de scările drepte. Are o îndoire într-o secțiune, mai degrabă decât o direcție liniară. Se adaugă un punct de aterizare pentru a scoate un unghi pentru a face modelul L la vârful de tranziție.

Curba scării este de 90 de grade de cele mai multe ori. Deși unghiul se poate schimba în orice grad, este adesea de 90 de grade.

Scările lungi în L pot fi adăugate dacă punctul de aterizare este mai aproape de urcușurile sau în josul vârfului scării.

Citește Și: Proiecte Case cu Etaj

Scari in forma de U:

Scările în formă de U sunt mult diferite de scările drepte sau cu model L. Acest model cuprinde două trepte paralele în sus, conectate printr-o aterizare cu o linie de mers de 180 de grade.

Scări cu bobinaj:

Scările pliante sunt scări în formă de L cu o treaptă în formă de plăcintă la pasajul de colț în loc de un palier plan.

Scari in spirala:

Scările în spirală sunt proiectate în mod unic și au o formă compactă. Acest tip de scări are un arc de spirală pe scară.

Scari curbate:

Scările curbate urmează un arc în spirală la fel ca treptele în spirală. Dar raza este mai mare decât scările spiralate fără cerc complet.

Scările curbate sunt un plus frumos pentru decorul casei. Așadar, oamenii care sunt puțin agitați în ceea ce privește decorarea casei pun întotdeauna scara în jurul ușii din față pentru a face cea mai bună impresie tuturor.

Scări în consolă:

Treptele scărilor din consolă sunt materializate pentru a fi atârnate în aer fără niciun suport. Grinda scării este ascunsă sau expusă, iar treptele sunt conectate între ele. Scările în consolă oferă locurilor un sentiment de profunzime și deschidere.

Scări despărțite:

Scările despărțite constau dintr-o serie largă de scări care încep de la bază și se termină la jumătatea distanței la un palier în sus. Scările sunt împărțite în două seturi înguste de trepte care duc în direcții diferite.

Scări arhitecturale:

Scările arhitecturale sunt folosite pentru a avea acces la un nivel superior. Scările arhitecturale nu pot fi folosite ca scară principală la intrare, dar pot fi folosite în biblioteci sau mansardă.

Scari suspendate:

Scările suspendate au un design minimal, dar sunt elegante la vedere. Oferă un aspect foarte modern sufrageriei tale. Și cel mai important lucru este să folosiți zona de sub scară. Vă puteți aranja raftul de cărți sau îl puteți pune pe bănci pentru a crea un aspect estetic.

Scari exterioare:

Alături de scările interioare, veți avea nevoie de un aspect luxos exterior. Instalarea scărilor exterioare va adăuga un aspect frumos casei tale și le poți folosi și pentru a-ți petrece timpul liber.

Scările exterioare au dimensiuni mai mici și sunt realizate din metal. Puteți personaliza materialele treptelor cu materiale rezistente la intemperii sau oțel galvanizat. Scările exterioare sunt bune pentru a vă conecta cu exteriorul.

Tipuri de balustrade

Balustradele sau balustradele sunt ansamblu de scări interioare. Există diferite tipuri de balustrade bazate pe diferite materiale. Materialele includ lemn, metal, sticlă etc. Desenele sunt unice în funcție de scara pe care o alegeți.

Puteti alege balustrade de montaj lateral sau de catarare dupa gust si preferinta. Puteți folosi umplutură de sticlă sau orice alte balustrade de stilist care se potrivesc cu scara.

Diferitele tipuri de balustrade pentru scarile interioare sunt discutate mai jos:

Balustrada scarii pichet:

Balustradele de pichet sunt un fel de stâlpi verticali care ajută la ținerea balustradei pe loc. Scaunele sunt fixate pe șina de bază pe partea de jos a treptelor scării. Pichetele pot fi atât din metal, cât și din lemn. Puteți personaliza designul balustradelor de pichet în funcție de formatul preferat.

Balustradele de pichet sunt utilizate pe scară largă în case și fabrici industriale sau birouri. Îl puteți folosi pentru uz intern și extern.

Avantajele balustradelor de pichet:

 • Balustradele pentru pichete sunt ușor de folosit și instalat.
 • Este mai puțin costisitor, astfel încât să poată fi utilizat pe scară largă.
 • Costul de fabricație este mai mic decât alte balustrade.
 • Nu trebuie să faceți nicio întreținere după instalarea balustradei. Pur și simplu ștergeți balustrada în mod regulat cu o cârpă moale.
 • Puteți obține pichete în diferite dimensiuni, culori și stiluri. Deci, este ușor de asortat cu decorul casei tale.

Dezavantajele balustradelor de pichet:

 • Modelele sunt comune și retrodatate.
 • Modelele de pichet nu au o barieră laterală închisă, astfel încât copiii sunt uneori riscanți. Chiar și bătrânii pot cădea de pe balustrada pichetelor.

Balustradă scară cu mai multe linii:

Balustradele scărilor cu mai multe linii sunt realizate din tije orizontale. Tijele sau tuburile sunt extinse la fiecare stâlp de șină. Tijele sunt de diferite dimensiuni si materiale.

Deci, puteți obține cu ușurință designul dorit.

Avantajele balustradelor scărilor cu mai multe linii:

 • Aspectul balustradelor cu mai multe linii este mult curat și inteligent.
 • Tijele și tuburile pot fi modificate pentru a schimba designul sau aspectul scării interioare.

Dezavantajele balustradelor scărilor cu mai multe linii:

 • Copiii se pot urca cu ușurință pe balustradă cu tije și tuburi, ceea ce este un mare dezavantaj al balustradelor scărilor cu mai multe linii. Deci, unele case locale nu permit balustrade cu mai multe linii.

Balustrada scarii cu cablu:

Balustradele scarilor de cablu pot fi orizontale si verticale, realizate cu cabluri metalice. Evită pichetele și panourile astfel încât partea balustradă să poată fi acoperită pentru a asambla o barieră.

Balustradele de cablu folosesc materiale precum oțel, aluminiu sau lemn pentru a face diferite balustrade de cablu. Oferă un aspect modern scării tale interioare, dar o poți folosi și în exterior.

Avantajele balustradelor scărilor cu cablu:

Cablurile sunt mai subțiri decât balustradele pentru pichete, astfel încât veți avea o vedere bună din balustradă, mai degrabă decât din pichet.

 • Balustrada de cablu este suficient de puternică pentru a fi întreținută. Este de asemenea durabil.
 • O balustradă de cablu poate fi personalizată la orice dimensiune pentru a se potrivi în orice zonă folosind kituri de tensionare.

Dezavantajele balustradelor scărilor cu cablu:

 • Balustradele de cablu sunt mult mai scumpe decât balustradele din lemn sau din sticlă.
 • Unele guverne locale nu permit balustradele de cablu.
 • Acest tip de balustrade necesită o cantitate mare de cabluri.
 • Balustradele de cablu au nevoie de montaj profesional.

Balustrada scării de umplere din plasă de sârmă:

Balustrada scării de umplere din plasă de sârmă cuprinde panouri de sârmă pe patru laturi conectate la un cadru. Sistemul de balustrade este apoi fixat pe acele panouri pentru a face balustrada de umplere din plasă de sârmă.

Acest tip de balustradă poate fi personalizat în funcție de dimensiunea ochiului, dimensiunea panoului și diametrul firului. Folosește diferite tipuri de metale, cum ar fi oțel inoxidabil, aluminiu etc.

Împreună cu scările interioare ale casei, puteți folosi balustrade de umplere cu plasă pentru zonele industriale și comerciale. Dar adaugă frumusețe scărilor de acasă.

Avantajele cablului pentru balustrada scării de umplere din plasă de sârmă:

 • Este o barieră foarte puternică și eficientă care este asigurată pentru copii.
 • Balustradele de umplere din plasă sunt bune pentru vizibilitate și ventilație.
 • Trebuie să întrețineți acest tip de balustrade.
 • Se poate potrivi cu ușurință cu decorul casei dvs. deoarece este fabricat din metale naturale.
 • Puteți folosi cuprul pentru a oferi balustradelor scărilor interioare casei dvs. un aspect unic.

Dezavantajele cablului pentru balustrada scării de umplere din plasă de sârmă:

 • Balustradele de umplere din plasă de sârmă sunt scumpe, așa că toată lumea nu își poate permite. Dacă îl personalizați, prețul va fi și mai mare.
 • Poate fi deteriorat dacă instalația nu este manipulată corespunzător.

Balustrada scării cu panou:

Balustrada scărilor din panou este aceeași cu balustrada de umplere din plasă de sârmă. Ambele sunt instalate în panouri de balustradă. Dar diferența este că este din sticlă. Puteți personaliza materialul și în bare metalice deschise.

Puteți folosi o balustradă de scară cu panou atât pentru scările interioare, cât și pentru cele exterioare.

Avantajele balustradei scării cu panouri:

 • Veți obține o priveliște uimitoare de pe balustrada panoului de sticlă.
 • Balustrada protejeaza de vant.
 • Personalizarea este posibilă – puteți alege panouri metalice în loc de panouri de sticlă.
 • Întreținerea este mult mai ușoară.

Dezavantajele balustradei scării cu panouri:

 • Scările din panou sunt scumpe deoarece sunt făcute din sticlă.
 • Oferă mai puțină intimitate în interiorul casei.

Citește Și: Stiti Totul Despre Ieftin Si Bun

Sfaturi pentru alegerea scarilor interioare si balustradelor

Nu este așa că alegi locul și instalezi scări. Trebuie să urmezi anumite sfaturi pentru a alege cea mai bună scară interioară și balustrade pentru casa ta. Sfaturile sunt după cum urmează:

Alegeți locația potrivită:

Trebuie să alegeți locația potrivită pentru a instala scara și balustrada. Nu îl puteți instala oriunde în casă. Cel mai bine este să instalați în spațiul de locuit, dar ar trebui să urmați un anumit unghi pentru a instala o scară în camera dvs. de zi sau în exterior.

Instalați scara aproape de perete pentru a economisi spațiu în camera de zi.

Calculați scara lungimii scării:

Calcularea numărului de trepte ale scării tale și a dimensiunii este importantă pentru că așa ar trebui să afli cât de mult se extinde scara ta.

Calculul este simplu. Mai întâi numărați numărul de pași. Și apoi calculați înălțimea, lățimea și adâncimea treptelor.

Când găsiți toate cele trei măsurători, calculați lungimea scării, astfel încât să puteți alege locul potrivit pentru a instala scara.

Montare scara:

Trebuie să aveți grijă de treptele de urcare și de scară pentru a se instala corect și fixați corespunzător cu podea sau perete. Peretele și fundul trebuie să fie suficient de puternice pentru a ține scara și balustrada.

Un alt lucru este că panta scărilor ar trebui să fie de 25-40 de grade. Și balustrada ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 90 cm, astfel încât nimeni să nu poată urca pe ea. Cel mai important, scara ar trebui să fie suficient de robustă.

Verdictul final

Scările interioare creează o ambianță minunată în interiorul casei tale. Iar dacă vrei să instalezi o casă exterior interioară, te conectează și cu exteriorul și casa.

Puteți urma instrucțiunile date aici pentru a instala singur scări în casa dvs. Dar este potrivit să fie instalat de către profesioniști.

Din nou, alegerea materialului și modelului potrivit atât pentru scară, cât și pentru balustrade nu este atât de dificilă. Trebuie să vă asigurați bugetul și să faceți o aură frumoasă în casa dvs. prin scări interioare.