Cunoașteți tipurile și procesele de înflorire

Cunoașteți tipurile și procesele de sudura

Sudarea este un proces profesional. Un sudor profesionist este cineva care efectuează lucrări de sudură pentru a-și trăi existența. Intenționezi să devii sudor profesionist? Trebuie să cunoașteți tipurile și procesele de sudare pentru a vă deplasa.

Meseria de sudor este serioasă. Ei folosesc echipamente de sudură pentru materiale comune , iar procesul este complicat. Necesită experiență, abilități și cunoștințe.

Acest articol va oferi o înțelegere profundă a sudării. Vom începe prin a afla despre concept. Apoi vom trece la tipurile, procesele și beneficiile sudării.

Ce este sudarea?

Sudarea este o metodă de fuzionare a mai multor materiale. Ar fi util dacă ați avea o temperatură ridicată să sudați diferite părți între ele. Unele dintre aceste materiale sunt metal, termoplastic și lemn.

Materialul de îmbinare combinat este denumit sudură. T el materiale primare sunt numite Materiale Parent , și t hese diferite materiale au nevoie de substanțe pentru a forma împreună. Se numesc consumabile sau materiale de umplutură.

Sudorii trebuie să cunoască procesele și tehnicile de sudare a materialelor. Sudarea este un proces complex , și am T nevoie de timp și efort pentru a finaliza. Pot exista mai multe tipuri și procese diferite de sudare.

Citește De asemenea: un ghid pentru începători pentru instalarea sistemelor umede

Lista materialelor părinte de sudură

Îmbinarea mai multor materiale poate avea loc prin sudare. Materialele părinte sunt de mai multe tipuri. În primul rând, cel mai comun material este oțelul. Oțelul este materialul principal pentru construirea oricărei infrastructuri. De aceea, sudarea oțelului are loc cel mai mult.

Welders folosesc 4 tipuri de materiale și aliaje ale acestora, precum și t hese sunt din aluminiu, cupru, nichel, și Titan. Aceste materiale au nevoie de o temperatură foarte ridicată pentru sudare.

Ultimele două materiale din această listă sunt oțelul inoxidabil și fonta. Nu sunt foarte frecvente. Dar aceste materiale sunt benefice în construirea unor lucruri unice.

3 tipuri diferite de sudare

Sudarea poate fi de mai multe tipuri. Cum sunt împărțiți? Ele sunt împărțite pe energia pe care o folosiți pentru a le contopi. Putem clasifica metoda de sudare în 3 tipuri. Acestea sunt:

Utilizarea Electricity la Weld

Electricitatea este una dintre cele mai comune tehnologii de sudare. Mai multe materiale trec prin temperatura ridicată a energiei electrice și se unesc. Sudorii folosesc arc, plasmă, fascicul de electroni, fascicul de fotoni și curent de înaltă frecvență pentru sudare.

Folosind Chemical Energy la Weld

Energia chimică produce o cantitate mare de temperatură. Acest lucru ajută materialele să se topească rapid și să se amestece împreună. Puteți utiliza energia chimică pentru a crea o explozie, flacără mare și energie termică. Astfel, procesul de sudare se va finaliza mai repede.

Citește De asemenea: Proiecte Case cu parter și etaj

Folosirea energiei mecanice pentru sudare

Energia mecanică are nevoie de unelte și mașini de sudură , și y ou se pot freca și materiale percuta împreună pentru procesul. Sudorii folosesc presiunea la rece și puterea cu ultrasunete și pentru sudură.

Avantajele materialelor de sudură

Muncitorii obișnuiau să nituiască materialele în trecut. Metoda veche nu este înlocuită de sudare. Este mai eficient și mai util.

În primul rând, sudarea crește integritatea materialelor. În al doilea rând, procesul permite, de asemenea, o siguranță adecvată a materialelor solide.

Procesele de sudare sunt diverse , și y ou pot alege din mai multe proceduri. Aceste tehnici permit sudorilor să dezvolte suduri eficiente.

În cele din urmă, sudarea este un proces rentabil. Este un proces automat în aceste zile. Th la înseamnă că aveți nevoie de mai puține manuale pentru a finaliza confecții lucrărilor. Acest lucru produce, de asemenea, rezultate mai bune și profitabile.

Dezavantaje ale materialelor de sudură

În ciuda numeroaselor beneficii, există câteva contra. Unul dintre dezavantajele semnificative este procesul de demontare. Ar fi util dacă ați rupe întreaga sudură pentru a infuza materialele îmbinate. Ca urmare, materialele își pierd precizia detaliilor.

Mai mult, materialele își pot pierde și calitatea. Procese de sudare de presă o mulțime de căldură , și – l poate deteriora calitatea. Căldura, fumul și reziduurile pot dăuna și sudorilor.

Instrumentele și echipamentele de sudură sunt adesea foarte scumpe. Ca urmare, sudurile pot avea un preț de ultimă generație. Le poate reduce cererea pe piață. În plus, acest echipament poate fi greu de pregătit pentru procesul de sudare. Poate dura prea mult timp pentru a le pregăti.

În cele din urmă, sudarea are loc adesea în interiorul fabricilor. Mediul industrial poate fi dăunător. Lucrările laborioase pot afecta grav corpul și mintea umană.

3 moduri de sudare

Am ajuns la partea mai tehnică a sudării. Cunoașteți toate materialele și tipurile de sudură. Acum este timpul să înțelegem cum funcționează.

Sudura P rocess la Join Metals

Există mai multe modalități de îmbinare a metalelor. Lipirea și lipirea sunt două moduri populare. În aceste procese, metalele nu se topesc corect. Ca urmare, sudorii au nevoie de o tehnică mai eficientă și mai bună.

Sudarea este o tehnică care folosește presiune ridicată și căldură pentru a topi metalele. Când le lăsați să se răcească, materialele topite se înfundă. Această sudură este mult mai puternică decât materialul de bază.

Mai mult, sudorii folosesc gaz de protecție pentru acest proces. Acest lucru previne oxidarea sau contaminarea materialelor. De asemenea, puteți utiliza presiunea pentru a obține rezultate mai bune.

Sudura Process pentru Join Plastics

Sudarea din plastic este un alt exemplu obișnuit de metodă de sudare. Puteți uni materialele plastice folosind căldură suplimentară. Procesul necesită trei pași pentru finalizare.

Procesul începe cu pregătirea suprafeței materiale. După aceea, sudorii aplică presiune ridicată și căldură. În cele din urmă, puteți lăsa materialele să se răcească. Odată ce le-ai răcit, materialele din plastic se vor uni.

Sudura Process la Join Woods

Sudarea lemnului este cea mai puțin utilizată metodă. Sudorii folosesc și căldură aici, dar dintr-o altă sursă.

Fricțiunea materialelor generează o cantitate mare de căldură. Cu toate acestea, doar căldura nu este suficientă. Împărțirea pădurilor are nevoie de presiune ridicată alături de căldură. Procesul se termină mai repede decât cele două anterioare.

Cunoașteți cele 4 tipuri de procese de sudare

Există 4 tipuri de procese de sudură , și w bătrâni pot folosi aceste procese în funcție de nevoile lor. Fiecare proces are detalii specifice. Există mai multe diferențe și între ele. Să începem cu primul.

Sudare cu arc metalic gazos

Sudarea cu arc metalic cu gaz este, de asemenea, cunoscută sub numele de sudură MIG. Un alt nume al procesului MIG este procesul de inserare a gazelor metalice.

Sudarea cu arc este o formă de metodă de sudare electrică. Deci, unul dintre instrumentele principale ale acestui proces este utilizarea unui electrod. Inginerii folosesc fire subțiri ca electrozi , și se încălzește sârmă. Apoi, sudorii introduc firul prin instrumentele de sudură în timp ce procesul de încălzire continuă.

Trebuie să utilizați un gaz de protecție pentru acest proces. Este o necesitate pentru a proteja aerul din jurul instrumentelor. Puteți utiliza oxigen, di-oxid de carbon, argon sau heliu ca gaz de protecție.

Procesul MIG este unul dintre cele mai populare la nivel global. Sudori poate suda oțel, oțel inoxidabil, nichel, oțel cupru, aluminiu și alte materiale în acest proces și t el de automobile și industria de construcții sunt utilizatorii sudurilor.

Un beneficiu masiv al procesului MIG este simplitatea sa. Sudorii pot învăța tehnicile foarte ușor. Puteți utiliza acest proces dacă sunteți începător în industria sudării. Viteza de sudare este de asemenea mare.

Singurul dezavantaj major al procesului este costul gazului de protecție. Gazul protector poate fi costisitor.

Sudare cu arc de tungsten cu gaz

Acest tip de proces de sudare se mai numește și proces TIG. Forma completă a TIG este gazul interior al tungstenului. Puteți suda metale precum aluminiu , plumb, nichel sau cupru. Aceste materiale sunt neferoase. Ca urmare, puteți utiliza electrozi neconsumabili.

Tungstenul este un electrod neconsumabil. Prin urmare, metoda este destul de dificilă de stăpânit. De asemenea, veți avea nevoie de gaz de protecție. Puteți folosi argon singur sau heliu și argon împreună.

Industriile bicicletelor și avioanelor folosesc metoda TIG pentru sudarea metalelor. Produsul final al procesului are o calitate și o rezistență excelente. Sudorii au nevoie de un set mare de competențe și expertiză pentru a fi buni la asta.

Sudarea cu arc metalic ecranat

Un alt nume al acestui proces este SMAW și i este exact opusul procesului TIG. Pentru acest proces, trebuie să utilizați un electrod consumabil. Ar fi util dacă ați acoperi electrodul cu flux înainte de a începe procesul.

Un nume popular al procesului este Stick Welding. Acest proces este renumit în lucrările de sudură la domiciliu. Deoarece este opus procesului anterior, vă puteți aștepta să-l efectuați cu mai puțin cost și efort.

De asemenea, nu aveți nevoie de gaz de protecție pentru procesul SMAW. Puteți efectua acest proces în aer liber sau în mediu ploios. Nici cu resturi sau praf nu există probleme.

Cu toate acestea, sudurile vor avea o calitate și o rezistență scăzute în comparație cu altele. Sudurile sunt mai puțin durabile, adesea se descompun cu ușurință.

Sudare cu arc cu flux

Ultimul de pe listă este FCAW. Procesul este destul ca procesul MIG , și i t se învârte în jurul unui electrod sârmă subțire. Cu FCAW pot exista două procese distincte.

Primul proces presupune utilizarea gazului de protecție pentru a proteja electrozii. De asemenea, puteți utiliza un agent de auto-protecție ca celălalt proces.

FCAW este un proces simplu și rentabil. Puteți învăța cu ușurință tehnica. O altă similitudine cu procesul MIG este adecvarea sa pentru începători.

Concluzie

Sudarea necesită o mare expertiză, cunoștințe și abilități. Există mai multe cursuri certificate și pentru sudori. Obținerea unei diplome certificate poate fi extrem de utilă în industria sudării.

Înainte de aceasta, trebuie să cunoașteți tipurile de procese de sudare. Diferite procese de sudare necesită alte tehnici.

Dacă doriți să deveniți sudor, obțineți cunoștințe și abilități practice. Sudarea nu este o treabă simplă. Dar este o oportunitate de lucru foarte satisfăcătoare și profitabilă.