montaj gresie

Tot Ce Trebuie Sa Stiti Despre Instalarea Placilor

T Iles au fost întotdeauna o soluție versatilă și decorativ, potrivit pentru pereți și pardoseli interioare și exterioare. Sunt rezistente, ușor de curățat și de lungă durată. În plus, aveți posibilități infinite de alegere între diferite materiale, culori, finisaje și formate.

Dar instalarea Montag gresie / faianță devine puțin complicată atunci când nu aveți suficiente cunoștințe despre faianță. În acest ghid, vă ajutăm cu tot ceea ce privește instalarea plăcilor. De asemenea, veți afla să alegeți plăcile potrivite împreună cu procesul corect .

În acest articol, veți ști totul despre montaj gresie

Ce sunt plăcile?

Din cele mai vechi timpuri, țigla este un element arhitectural pentru acoperirea, protejarea și înfrumusețarea podelelor și pereților. Se obține dintr-un amestec de materiale argiloase, nisipuri și alte componente. Amestecul este apoi copt într-un cuptor timp de 30-60 de minute la temperaturi cuprinse între 1060 C – 1220 ° C, în funcție de tip. Odată răcit, obțineți un material rigid, impermeabil și rezistent la uzură și solvenți chimici.

Puteți să o distingeți în două tipuri:

Ceramică de pastă compactă : au porozitate foarte mică și proprietăți bune de impermeabilitate la gaze și lichide. Un vârf de oțel nici măcar nu le zgârie. Acest grup include gresie și porțelan.

Ceramică cu pastă poroasă : au o pastă moale și absorbantă, care se zgârie mai ușor. Acest grup include de obicei ceramică, majolică și teracotă.

Citește De Asemenea: Cât costă renovarea unui apartament

T ipuri de dale: Primul pas al Montaj Gresie / placi de ceramica Instalare

Plăcile sunt o soluție decorativă, rezistentă și de lungă durată. În funcție de material, grosime și alte caracteristici tehnice, acestea se pretează la utilizări diferite. Primul pas este de a identifica în cazul în care doriți să se stabilească dale.

1. Alegeți în funcție de mediu:

Etaje interioare :

Sunt potrivite pentru camere de zi, dormitoare, intrări și alte medii din casa ta. A fi ales în funcție de gust și stil: puteți să vă răsfățați cu efecte materiale și culori.

Etaje exterioare :

Dacă locuința dvs. are un pridvor sau terasă, pardoseala din gresie este o alegere excelentă pentru a crea continuitate între interior și exterior. Plăcile de exterior sunt din materiale care asigură o rezistență maximă la umiditate și intemperii. În plus, sunt sigure, antiderapante și ușor de întreținut.

Acoperiri și pardoseli pentru bucătărie :

Bucătăria este cea mai locuită cameră din casă și are nevoie de podele și pereți frumoși și funcționali. Plăcile sunt acoperirea perfectă, deoarece fac pereții impermeabili, igienici și ușor de curățat.

Acoperiri și pardoseli pentru baie :

Baia este mediul dedicat relaxării și bunăstării. Prin urmare, trebuie să aveți o gamă largă de materiale, efecte și culori care vă pot face baia elegantă și confortabilă. De exemplu, plăcile de baie sunt cunoscute și sub denumirea de pardoseală și, în acest caz, sunt materiale antiderapante și ușor de curățat.

2. Alegeți acordul pentru rezistența la călcare:

Rezistența la călcare și uzură a stratului superficial al plăcii este semnificativă. Trebuie să verificați acest lucru în momentul cumpărării și să îl prezentați întotdeauna pe ambalajul plăcilor. Acest grad de rezistență depinde de scara PEI. De asemenea, valoarea variază de la 1 pentru trafic moderat la 5 pentru trafic intens . Au clasificat țigla ca fiind potrivită pentru utilizare ca podea, în funcție de tipul de mediu.

PEI 1 – trafic ușor : potrivit pentru medii domestice cu trafic moderat precum dormitoare și băi.

PEI 2 – trafic mediu : potrivit pentru medii domestice cu trafic mediu precum dormitoare și camere de zi.

PEI 3 – trafic mediu substanțial : ideal, de asemenea, pentru medii domestice cu trafic intens, cum ar fi intrările și bucătăriile caselor private

PEI 4 – trafic intens : potrivit pentru locuri publice și cu trafic intens, cum ar fi restaurante, birouri și magazine.

PEI 5 – trafic intens : potrivit pentru toate mediile cu trafic intens.

3. Alegeți în funcție de rezistența la alunecare.

În medii umede precum băi și bucătării sau în aer liber, alegeți o podea antiderapantă pentru siguranța dumneavoastră .

Cu picioare încălțate: îl puteți măsura cu clasele de alunecare recomandate în funcție de mediu și de utilizare:

 • R9 pentru zone de intrare și scări cu acces din exterior,
 • R10 pentru băi, dușuri, garaje și subsoluri,
 • R13 pentru medii cu cantități mari de grăsime, cum ar fi bucătăriile.

Barefoot : se referă la medii precum vestiare, săli de sport și piscine. Clasa de alunecare ia în considerare și panta podelei și merge de la :

A pentru vestiare în săli de sport și alte zone cu o pantă> 12 ° până la

C pentru piscine cu un gradient > 24.

Citește De Asemenea: Cum se instalează plăci ceramice pe lemn

Instrumente și materiale: de ce aveți nevoie pentru a instala faianța

Să facem un inventar al instrumentelor și materialelor esențiale pentru așezarea plăcilor.

T aici sunt instrumente de lucru specifice , care sunt legate în mod specific anumite activități. Acestea sunt instrumentele esențiale de lucru de care depinde în mod necesar exercițiul unei anumite profesii. Acest principiu rămâne același atunci când vine vorba de așezarea plăcilor.

Fie că sunteți un handyman sau un profesionist, există multe instrumente de placare pe care ar trebui să le utilizați dacă doriți să instalați plăci de calitate. Aceste instrumente și materiale includ:

 • Mașină de tăiat faianță;
 • Mistrie;
 • Spatulă zimțată sau dințată;
 • Ciocan de cauciuc (permite baterea plăcilor fără a le deteriora);
 • Contor (instrument de măsurare);
 • Creion de grăsime;
 • Nivelul necesar de bule pentru verificarea planeității;
 • Conducător de zidărie și pătrat;
 • Corzile;
 • De preferință, adeziv clasa c1 sau c2;
 • Mortar comun;
 • Bretele pentru îmbinări adecvate pentru măsurarea dorită (pentru distanța standard de 3 sau 5 mm între plăcile plăcilor);
 • Lamelă metalică de cel puțin 2 m lungime pentru a asigura controlul nivelării;
 • Cleste pentru gresie;
 • Polizor;
 • Placi de calitate și dimensiuni adecvate.

Acestea sunt toate instrumente și materiale care sunt necesare pentru muncă. Acestea sunt asociate cu diferite tehnici cu avantaje, dar și cu unele dezavantaje.

Instalarea plăcilor : 6 reguli pentru a obține un finisaj profesional

REGULA NR. 1 – SUBSTRAT :

Să începem cu substratul, care trebuie să fie perfect plat. Deși plăcile de format mare pot prezenta o anumită flexibilitate, suprafața de bază joacă un rol crucial . Aceasta se referă la rezultatul instalării.

Un instalator bun va efectua diferite măsurători cu utilizarea unui nivel. Și , dacă este necesar, el va decide să continue cu nivelare de pe podea , cu ajutorul masticuri de nivelare . Acesta va oferi planeitatea perfectă a pardoselii.

REGULA NR. 2 – SCREED :

Fără a pune o șapă adecvată și performantă pe podele sau pereți, instalarea poate reprezenta o problemă considerabilă. Instalatorul trebuie să aplice mortarul pentru o acoperire de aproximativ 80% dacă vorbim despre umiditate scăzută. Sau are nevoie de o acoperire egală cu 95% din suprafață în cazul umidității ridicate sau al aplicațiilor în aer liber. Acest lucru va evita orice probleme legate de moliciunea substratului, precum și potențiale fisuri pe plăci supuse traficului mediu.

REGULA NR . 3 – INSTRUMENTE ȘI MATERIALE:

Instalatorul trebuie să aibă la dispoziție și să utilizeze cele mai bune instrumente și materiale disponibile pe piață. Materialele adezive recomandate pentru plăci de format mare sunt ușor disponibile pe piață; De exemplu, cele pentru plăcile din gresie porțelanată au clasificare ca C2.

Există un nivel de spirit pentru a verifica și a asigura planeitatea necesară . Pe de altă parte, ventuzele grele vor facilita manipularea plăcilor.

REGULA NR . 4 – PLATITATEA :

Odată ce pașii 1 și 2 au fost definiți, aici vine planeitatea. Faianța joacă un rol esențial în evitarea oricăror probleme cu planeitatea plăcilor. Distanțierele de nivelare vor fi de mare ajutor și, în cele din urmă, așezarea în funcțiune, compensată cu 33%, va face restul.

REGULA NR . 5 – ÎMBINĂRI ȘI Tencuială :

Datorită marjelor inevitabile de toleranță în dimensiunile plăcilor sau a mediilor nu perfect stabile, cel mai bun sfat pentru instalator este să urmeze instrucțiunile producătorului. El trebuie să adopte articulația minimă recomandată.

Acestea fiind spuse, o instalare perfectă este un rezultat atunci când tencuirea se face s tep cu pas în timpul instalării. Aceasta va contribui la realizarea rosturilor precise și aliniate.

Tencuiala utilizării va depinde de tipul de mediu în Wh ICH vă va instala gresie . Și va urma instrucțiunile producătorului.

REGULA NR . 6 – CURĂȚARE:

În cele din urmă, ajungem la subiectul întreținerii și curățării post-instalare. Într-adevăr, reprezintă unul dintre pașii fundamentali și critici ai întregului proces de instalare. Adoptarea detergenților neutri și pur și simplu curățarea cu apă vă vor permite să obțineți rezultate optime cu impact semnificativ.

Criteriile de optimizare ale aspectului

Pentru o instalare reușită a plăcilor, trebuie să acordați atenție mai multor puncte importante, și anume:

 • Uniformitatea îmbinărilor pe întreaga suprafață cu gresie;
 • Axa centrală a unei piese care este caracteristica esențială de referință a îmbinărilor;
 • Discontinuități care nu trebuie să existe în părțile cele mai vizibile;
 • Piese prea mici în funcție de dimensiunea plăcilor pentru a fi evitate.

Unele greșeli de evitat atunci când așezați plăci

Mulți antreprenori și dezvoltatori imobiliari preferă să-și încredințeze profesioniștilor munca de plăci. Le revine acestora să evite erori specifice care se pot dovedi dăunătoare construcțiilor lor. De exemplu, putem păstra ca erori:

 • Așezarea plăcilor pe o suprafață defectă sau nepregătită;
 • Alegerea lipiciului în funcție de suprafață și de tipul de plăci pe care doriți să le așezați;
 • Precipitații la realizarea articulațiilor;
 • Adoptarea unor acolade mici pentru dimensiunea estetică a operei tale.

Unii termeni utili pentru alegerea plăcilor: finisaj, ton și calibru

După ce ați ales plăcile potrivite, gândiți-vă cum preferați să fie suprafețele.

Plăcile pot avea un finisaj :

Rugos : suprafața rugoasă îmbunătățește aderența și este deosebit de potrivită pentru medii în aer liber sau pentru realizarea de plăci de duș placabile.

Netedă și lucioasă : finisajul neted are un efect strălucitor care îmbunătățește adâncimea vizuală a plăcii și conferă luminozitate mediului.

Opac : este convenabil pentru întreținere și este rezistent în timp.

Șlefuit : este un finisaj foarte natural cu efect de îmbătrânire care sporește frumusețea materialului.

Ton și calibru:

Nu uitați să cumpărați tot materialul și să verificați întotdeauna dacă pachetele aparțin aceluiași lot în calibru și ton. Apoi, la momentul instalării, amestecați plăcile din diferite pachete pentru un rezultat optim și armonios. Deci, chiar și cea mai mică nuanță de culoare se va amesteca cu celelalte pentru a crea un rezultat uniform și plăcut.

Ton : Este culoarea fiecărui lot de plăci. Este obișnuit să existe variații minore din cauza factorilor naturali, cum ar fi timpul de gătit, materialele utilizate, expunerea la frig, căldură sau umiditate.

Calibru : este referința pe care producătorul o folosește pentru a grupa piese de aceeași dimensiune. Deoarece diferențe imperceptibile pot apărea în același format.

Tiglarea este o lucrare ușoară accesibilă tuturor?

La fel ca majoritatea învelitorilor, placarea cu succes necesită metoda corectă, materialele de placare și instrumentele. Într-adevăr, instalarea plăcilor nu te pune în fața obstacolelor naturale. Tot ceea ce acest lucru cere de la tine este minuțiozitate și ordine. Trebuie să depui eforturi pentru a fi cât mai meticulos și metodic posibil. Deci, puteți așeza dale ca un profesionist în doar câțiva pași. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să pretindeți că cunoașteți acest domeniu.

Când vine vorba de instalarea plăcilor de mozaic, cel mai bine este să angajați un expert profesionist. Aceasta este garanția unei instalări reușite și a unui rezultat mai bun.

Pe de altă parte, pentru plăcile obișnuite, probabil o puteți face singur. Dar, mai presus de toate, alege tipul de țiglă care se potrivește gustului tău. Acesta este exemplul plăcilor originale, care garantează un finisaj excepțional pentru construcții.

Cuvinte finale

Având în vedere că piața crește și evoluează, am încercat să rezumăm câteva tehnici și instrumente. Acestea vă vor ajuta să realizați Montaj Gresie / Instalarea plăcilor într-un mod profesional.

Dar pentru a fi la curent cu tot ceea ce ține de lumea ceramicii și a construcțiilor în general. Puteți accesa multe platforme gratuite de unde puteți continua formarea și extinderea cunoștințelor.