Basalt Wool vs. Polystyrene

Vata Bazaltica vs Polistiren: Cunoașteți diferențele

Izolarea termică este necesară atât pentru a conține căldura din interiorul clădirilor, cât și pentru a produce o protecție termică. De fapt, protejează mediile interioare atât de frigul de iarnă, cât și de căldura de vară. Puteți alege multe materiale pentru a obține acest rezultat. Vata bazaltică și polistirenul sunt excelente două opțiuni printre ele.

Ambele fac posibilă obținerea confortului și realizarea unor economii semnificative de energie. Este interesant să faceți o comparație între aceste două tipuri de izolație.

În acest articol, analizăm subiectul cel mai dezbătut: vata bazaltică vs. polistiren. Vom încerca să acoperim caracteristicile respective ale acestor materiale pentru a afla ce este mai bun pentru dvs.

Ce este lână bazaltică?

Vata bazaltică este o minge de vată minerală. Este un material fonoizolant și izolator termic. Este unul dintre cele mai bune materiale utilizate în construcții pentru a proteja clădirea de căldură, frig și zgomot.

Este un produs natural, cum ar fi pluta și vata de sticlă, care permite izolarea fără elemente de origine chimică. Este foarte ușor de utilizat și este ușor de adaptat la orice situație și orice formă posibilă. Dar o anumită atenție trebuie folosită în instalare.

Vata bazaltică are multe materiale competitive, cum ar fi polistiren, poliuretan, polivinil și rășini fenolice. Cu toate acestea, reușește să rămână în partea de sus a pieței pentru unele particularități care o disting.

Pe lângă faptul că este de origine naturală, nu poate fi atacat de insecte de niciun fel și rămâne neschimbat în timp.

Ce Este Polistirenul?

Polistirenul exp anded a întâmpinat un mare succes, în principal datorită practicității sale de utilizare. De la prima sa apariție pe piață ca material izolant, este pe partea de sus. În construcții, reprezintă unul dintre cele mai importante materiale pentru izolarea structurilor, în principal verticale.

De fapt, poate fi instalat și cu plăci foarte mari . Sunt excelente pentru izolarea termică a pereților perimetrali ai structurilor din beton armat.

Polistirenul expandat se auto-stinge . I n cazul unui incendiu, se autodistruge datorită procentului ridicat de aer în interior. Se lucrează ușor tăind-o cu lame ascuțite sau cu ferăstrău electric de tip ar esistance.

Nu este dificil de asamblat, deoarece poate fi rupt cu mâinile fără nici un pericol pentru sănătate.

De Asemenea Puteți Citi: Impermeabilizarea balconului – Cum procedăm atunci când apa curge din balcon

Vata bazaltica vs Polistiren: diferența

Aici vom discuta pe scurt atât lâna bazală, cât și polistirenul, astfel încât să devină mai ușor pentru dvs. să înțelegeți diferența dintre aceste două.

Vata Bazaltica: izolația minerală și ecologică pentru toate tipurile de sprijin

Este din stâncă, care provine din activitatea vulcanică. Lână bazaltică: este un material 100% natural și nepoluant. În întregime ecologică, această izolație nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate și poate fi reciclată în siguranță. Este utilizat în construcția și renovarea clădirilor pentru proprietățile sale termice și sonore excelente.

A vantaje de B ASALT WOOL

I ts caracteristici hidrofile și necombustibile. De asemenea, ar trebui să remarcăm invulnerabilitatea sa la termite și umiditate. În ceea ce privește durata de viață, este de aproximativ cincizeci de ani.

Vata bazaltică poate fi așezată în mai multe grosimi pentru a optimiza performanța. Grosimea va fi aleasă în funcție de rezistența termică și tipul de suprafață care trebuie izolată:

  • Mansardă
  • Pereți
  • placare
  • Terasă pe acoperiș sau
  • Crawlere

Rolele de lână, însă, își pierd consistența în timp, mai ales atunci când sunt folosite pentru izolarea mansardelor.

Import ance

Întotdeauna investighează conductivitatea termică a produsului ca i t va afecta calculul grosimii pentru izolare optima. Cu cât este mai mic coeficientul, cu atât va fi eficientă izolația . Nu uitați să țineți cont de caracteristicile climatice ale regiunii.

Cost

Vata bazaltică se vinde în role, panouri sau în vrac. Prețul său este de aproximativ 10 $ pe metru pătrat pentru lână în panouri sau role și de aproximativ 2 5 $ pe kg pentru lână vrac. Ca indicație, este nevoie în medie de 4 litri de 75 mm sau 15 litri de 300 mm pentru a acoperi un metru pătrat de suprafață. Asigurați în buget instalarea unui perete din spate pentru izolarea panoului sau a rolei.

De Asemenea Puteți Citi: Construindu-ți casa de vis

Polistiren: Nu foarte ecologic, dar cu performanțe termice excelente

Polistirenul, pe de altă parte, este un izolator organic care se obține din petrol. Este un material poluant care nu se bazează pe bio. În plus, tratarea și transformarea materialului necesită o cantitate mare de energie. De fapt, este responsabil pentru emisiile de gaze cu efect de seră.

Datorită compoziției sale chimice, polistirenul nu este foarte rezistent la foc. De asemenea, nu oferă proprietăți de izolare fonică, spre deosebire de vata bazaltică.

Nu este foarte potrivit pentru casele vechi. Este izolarea non-respirabilă și nu foarte hidrofilă, care este preferată pentru casele din beton. Trebuie remarcat faptul că implementarea sa pe fațadă necesită utilizarea în comun a vatei bazaltice . Acest lucru este necesar pentru a respecta reglementările privind incendiile.

Avantajele polistirenului

Polistirenul este recunoscut pentru calitățile sale izolatoare foarte bune, deoarece conductivitatea termică este scăzută. Este ideal pentru izolarea pereților exteriori, a podelelor joase, a spațiilor de acoperiș și a acoperișurilor. Lejeritatea, ușurința instalării, rezistența la compresiune și impermeabilitatea la vapori de apă: sunt, de asemenea, principalele avantaje ale polistirenului. Durata sa de viață este de peste 50 de ani.

Tipuri de Polistiren

Această izolație este disponibilă în două familii: polistiren expandat și polistiren extrudat . Cea mai bună performanță de izolare este atribuită acesteia din urmă datorită densității sale. Densitatea sa pe metru cub este de două ori mai mare decât cea a polistirenului expandat.

Cost

Polistirenul se vinde în general în ambalaje. Prețul este relativ accesibil, în jur de 8,50 USD, fără taxe pe metru pătrat pentru polistiren expandat. Este de 10 $ – 11,00 $, fără taxe pe metru pătrat pentru polistirenul grafitizat . (Polistiren grafitizat: un derivat al polistirenului expandat care oferă performanțe termice mai bune).

Prețul depinde de grosime și format. Pe de altă parte, este necesar să se prevadă aproximativ cincisprezece euro sau mai mult pentru un metru pătrat de polistiren extrudat.

Tabel comparativ bazalt Wool Vs . Polistiren

Izolator Lână bazaltică Polistiren
Greutate Comparativ, puțin greu Ușoare
Umezeala R esistance Non-higroscopic și rezistent la apă Rezistent la apă relativ scăzut
Respirabilitate Foarte respirabil Nerespirabil
Rezistență la foc Rezistent la foc Trebuie să se combine cu vata bazaltică pentru a fi ignifug
Izolatie Excelent Relativ scăzut
Ușurința I Instalare Dificil Uşor
Mediu E ffect Ecologic și nepoluant Poluant / produce gaze cu efect de seră.
Preț Costisitor Cost-eficient

Lână BAZALTIC vs . Polistiren: Care este mai bine?

Să mergem pe părți.

Unul dintre cele mai importante scoruri este coeficientul de izolație; numai această izolație reflectorizantă o depășește în această secțiune. Cu XPS, se leagă.

În ceea ce privește prețul, vata bazaltică este ușor costisitoare .

Putem concluziona că singurul dezavantaj al vatei bazaltice este posibilitatea scurgerilor pe fațadă și o instalare puțin mai dificilă decât polistirenul . Dacă avem grija necesară pentru a sigila bine ferestrele, cred că vata bazaltică este cea mai bună soluție .

Verdictul final

În ultimii ani, importanța izolației termice a devenit din ce în ce mai mare . Mai ales când vine vorba de problema consumului de energie , este foarte important și convenabil să ne gândim la lucrări de izolare în cazul lucrărilor de renovare.

În această analiză, ne – am dorit să facă o specială comparație: bazalt lână vs . polistiren Este o întrebare recurentă despre care dintre cele două este mai bun . O s am văzut deja în analiza pentru fiecare aplicație, unul sau altul se va comporta un pic mai bine decât celălalt . Dar dacă vorbim doar despre capacitatea de izolare pentru aceeași grosime, vata bazaltică depășește polistirenul extrudat.