Vopsirea faiantei - Tot ce trebuie sa stii

Vopsirea faiantei – Tot ce trebuie sa stii

Dacă locuiți în casa dvs. de destul de mult timp, s-ar putea să vă plictisiți de designul plăcilor. De asemenea, atunci când designul plăcilor este foarte demodat, poate doriți să îl schimbați cu un design nou.

Cu toate acestea, schimbarea designului plăcilor poate provoca atât de multă muncă și bătăi de cap. În schimb, puteți efectua vopsirea plăcilor în funcție de culoarea, designul și stilul dvs. preferat. Este mult mai ușor, convenabil și eficient în timp.

Dar cum să faci asta, nu?

Acest articol dezvăluie tot ce trebuie să știți despre vopsirea cu gresie. Așa că continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Material de care aveți nevoie pentru a picta țiglă:

Înainte de a merge la vopsirea plăcilor, veți avea nevoie de anumite materiale. Deci, trebuie să colectați sau să cumpărați toate acele materiale înainte de a picta plăcile.

Lista dvs. de cumpărături ar trebui să includă toate tipurile de lucruri care sunt menționate în lista de mai jos:

  • Mănuși
  • Silicon acrilic pentru unirea plăcilor crăpate sau sparte
  • Banda camuflanta
  • Pensula pentru vopsirea placilor
  • Burete
  • Soluție de curățare pentru îndepărtarea uleiului din plăci
  • Vopsea gresie pe care doriți să o aplicați

Lucruri de luat în considerare înainte de vopsirea plăcilor

Toate plăcile nu sunt la fel. Unele plăci au o suprafață foarte netedă și strălucitoare, în timp ce altele au suprafețe ruginite.

Mai ales dacă este vorba de plăci ceramice, poate fi necesar să pregătiți suprafața înainte de a o vopsi.

Punerea picturii depinde și de nivelul de umiditate al plăcilor. Dacă aveți gresie în baie sau în bucătărie, trebuie să pregătiți gresia mai întâi din cauza nivelului mai ridicat de umiditate.

Din nou, există o problemă atunci când vopsiți gresia din baie, deoarece apa este un lucru foarte comun în baie.

Cum să pictezi plăci care arată frumos?

Ei bine, dacă intenționați să vopsiți gresia casei dvs., poate fi necesar să parcurgeți anumiți pași. Mai ales, trebuie să aveți mai multă grijă în timp ce vopsiți plăcile de baie și de bucătărie.

Pentru că, de obicei, gresia de bucătărie este mai uleioasă și mai hidratată. Pe de altă parte, apa este o problemă obișnuită în baie.

Este destul de obișnuit ca apa să ajungă pe tablou în timp ce faci duș sau când folosești baia. Apoi, din nou, indiferent de locul în care doriți să puneți tabloul, în primul rând, trebuie să vă concentrați pe două lucruri.

Ele sunt în următoarele:

  • Pregătiți suprafața plăcilor
  • Alegeți tipurile corecte de vopsea pentru plăci.

Să începem procesul pas cu pas:

Pasul 1: Pregătiți suprafața:

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți suprafața. Este partea cea mai importantă. Pregătirea suprafeței înseamnă că trebuie să pregătiți plăcile pentru vopsire. Poate fi necesar să reparați toate crăpăturile și bucățile rupte ale plăcilor cu ajutorul siliconului acrilic.

Siliconul acrilic va face, de asemenea, plăcile rezistente la apă. După aplicarea siliconului acrilic, următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să îndepărtezi toată murdăria de pe suprafața plăcilor.

Uneori, plăcile sunt foarte uleioase și hidratate. În acest caz, puteți utiliza o soluție de degresare pentru a îndepărta tot uleiul de pe suprafață.

Pentru a pune soluția de degresare pe plăci, puteți folosi un burete abraziv. În unele cazuri, veți găsi suprafețe de dale foarte lucioase și alunecoase. În special, s-ar putea să întâmpinați unele probleme în timp ce pictați într-o țiglă ceramică. Așadar, încercați să îndepărtați tot uleiul și murdăria de pe plăci înainte de a lucra.

Pasul 2: Acoperiți toate împrejurimile din apropiere și aplicați grundul:

În acest pas, trebuie să acoperiți toate împrejurimile din apropiere. Pentru că atunci când mergi să pictezi plăcile, este destul de normal ca vopsea să fie peste tot în zonă.

Deci, trebuie să fii atent în jurul său. Odată ce vopseaua este acolo, este foarte greu să îndepărtați vopseaua. Deci, înainte de a picta plăcile, trebuie să acoperiți celelalte locuri.

După acoperirea tuturor zonelor înconjurătoare, este mai bine să aplicați grundul pe plăci. Deoarece grundul va da un aspect strălucitor plăcilor ceramice, este de asemenea înțelept să aplicați două sau mai multe straturi de grund.

Dar înainte de a aplica ceva pe plăci, trebuie să parcurgeți cu atenție instrucțiunile producătorului.

Pasul 3: Vopsiți plăcile:

Acesta este pasul final în care vei picta plăcile. Dar aplicarea vopselei, trebuie să alegeți tipul potrivit de vopsea pentru dvs. Există diferite tipuri de vopsele pe piață.

Acum cum ai decide care este potrivit pentru tine? Ei bine, va depinde de starea și tipurile plăcilor dvs.

Dar, de obicei, puteți folosi vopsea latex sau vopsea epoxidică. Aceste vopsele sunt potrivite pentru majoritatea plăcilor. Și va oferi, de asemenea, un aspect premium plăcilor tale.

După selectarea tipului de vopsea, trebuie să aplicați vopseaua pe plăci. Pentru a aplica vopseaua, trebuie să faceți un amestec din tot conținutul.

După aceea, cu ajutorul rolului înconjurător, trebuie să puneți vopseaua peste plăci. Este mai bine să puneți două sau mai multe straturi de vopsea. Va crește durabilitatea și durata de viață a vopselei. Când ați terminat cu pictura, trebuie să părăsiți zona de pictură pentru a se usca în mod natural.

Cum te poate ajuta un profesionist?

Toți acești pași menționați mai sus vă pot părea foarte confuzi, mai ales dacă vopsiți mai întâi plăcile. Dacă faci greșeli în orice acțiune, se poate ruina întregul proces. De aceea este întotdeauna recomandat să solicitați ajutorul unui expert profesionist.

Un profesionist știe să facă toate aceste procese. Deci, va fi, de asemenea, foarte ușor și convenabil pentru tine. Și după întregul proces, se vor asigura că vopseaua are o finisare premium. Din acest motiv, încercați să angajați pe cineva expert și cu experiență în acest domeniu.

Linia de fund

Vopsirea plăcilor este o sarcină foarte practică. Nu veți ști niciodată – cât de greu este până când sau dacă nu o faceți în viață. Vopsirea plăcilor necesită anumite abilități și experiență. Dacă nu aveți experiență anterioară, puteți solicita ajutor profesional în acest sens.

Veți găsi o mulțime de servicii profesionale Handyman în zona dvs. Dar trebuie să-ți faci cercetări și să-l alegi pe cel potrivit pentru tine. Sperăm că această scriere v-a ajutat să vă faceți o idee clară despre pictura cu faianță și tot ceea ce este legat de aceasta.